Hogyan találjunk gyorsan állást?

Az anyagi függetlenség jó dolog. Azonban időbe telhet mire eléred. Addig enned kell, fizetned kell a számláidat és a hiteledet. Szükséged van egy állásra. Dolgoznod kell valahol, hogy enni tudj, és fizetned kell a hitel törlesztődet (ha van hiteled) különben nem lesz hol laknod.

Ha azt hiszed, hogy a munka rossz, tévedsz. Nem rossz és ha nincs állásod, nem tudsz arra koncentrálni hogy szabad és független lehess. Éhesen nagyon nehéz az anyagi függetlenségre gondolnod. Tapasztalatból tudom.

De a kérdés az, vajon hogyan találok munkát? Gyorsan!

Valójában ez eléggé egyszerű, de amikor benne vagy borzalmasan nehéznek tűnhet. Ennek egyszerű oka van. Az, hogy nincs állásod, vagy munkád és nem vesznek fel, egyszerűen érzelmileg tönkretesz.

Elmész állást keresni. Lelkesen. Visszautasítanak. Majd megint és megint...
Először még jókedvű vagy (Bár már nem lelkes), majd még pár alakalom és kezded unni az egészet. Majd elkezd zavarni a dolog, úgy érzed, valami nem oké, majd dühös leszel mindenre és mindenkire. Megpróbálsz esetleg trükközni, de nem megy és bánatos leszel, végül pedig teljesen feladod.

Úgy tűnik csak abban vagy jó, hogy NE találj állást.

De egy biztos: ez csak romlani fog. Mit fogsz tenni, ha a számlák és a rezsik teljesen fizethetetlennél válnak? Én azt hiszem, változtatnod kellene amilyen hamar csak lehet.

Tudod miért nem találsz állást?

Én tudom.
Ha te is szeretnéd tudni, lehet hogy érdemes olvasnod a blogot.

Itt a folytatás >>

Láthatóság: 

Hozzászólások

Jakab Gábor képe

Van egy történetem. Ígérem, gyors leszek.

2009 nyarán történt, amikor épp teljesen le voltam égve. Volt már máskor is hasonló dolog, de akkor viszont nagyon.

Valamiért felhívott egy ismerősöm, akivel régebben a tanulótársam volt. Neki elég jól mentek a dolgok, épp elindította az új internetes vállalkozását, emellett több irányból is jöttek neki havi 20-40 ezer forintok.

Nekem viszont nem volt 5 ezer Forint a zsebemben, ráadásul állandóan a panaszkodás kötötte le a figyelmemet. Nem találtam állást, mert nyár volt és az összes helyet a főiskolások töltötték be. Ez a régi barátom azt mondta nekem a háromnegyed órás beszélgetés végén a telefonba:

- Figyelj b...meg, ha csak síránkozol, soha nem fogsz találni nemhogy jó munkahelyet, de még rosszat se! Ne bonyolítsd túl, csak tűzd ki azt a célt, hogy valahonnan keresd meg az első 5 ezer Forintodat. Úgyhogy ugorj bele a cipődbe, és indulj el most azonnal!

- De hát már délután négy óra, meg amúgy is szerda van, ilyenkor nem szoktak embereket fölvenni...

- Nem érdekel, hogy hány óra van. Mozdulj meg, és hidd el, szerencséd lesz. Ha nem ma, akkor holnap.

Még aznap szerencsém volt. Elkezdtem biciklivel körözni a városban. A belvárostól nem messze megláttam egy volt főnököm autóját. Kőműves vállalkozó volt, és pár éve még az iskola mellett segédmunkásként dolgoztam neki. Most viszont az autóban nem ült senki, becsöngettem a házba, ahol állt az autó, de nem nyitotta ki senki az ajtót. Hagyhattam volna neki üzenetet az ablaktörlő alá téve, de nem volt nálam papír.
Így tovább mentem, de egyre biztosabb voltam abban, hogy mivel nyár van, ezért válság ide, vagy oda, de akkor is építkezéseket fogok keresni.
Percekkel később odaértem egy háromszintes társasház külső felújításához. Akkor már háromnegyed 5 volt és szerencsére éppen odaért a főnök, hogy hazavigye a munkásokat.
Odamentem hozzá, és mondtam, hogy mi a helyzet. Ő elkérte a számomat, és mondta, hogy ha kell ember, akkor majd szól. Leget, hogy még ezen a héten, de lehet, hogy csak hétfőn.
Másnap reggel fél nyolckor hívott, hogy az egyik embere beteg, tudnék-e most menni. Egy óra múlva már volt is munkám.

18 napig dolgoztam nála, aztán jött az az esős, jégviharos időszak, ami tavaly augusztusban sok kárt okozott. Akkor egy kis időre felfüggesztették a munkálatokat, én meg közben elkezdtem az interneten keresgélni. Elkezdtem egy egyszerű honlapot csinálni. Igaz, hogy nem lettem belőle gazdag, de szerencsére az építkezésre már nem kellett visszamenni. Végülis a cél az volt, hogy keressem meg az első 5 ezer Forintomat.

Azt gondolom, a férfiaknál ez működhet, a hölgyek viszont ennél jobb helyzetben vannak. Nekem az volt a legnagyobb gondom az álláskeresésben, hogy mindehova nőket kerestek: bolti eladónak, pénztárosnak, pultosnak, felszolgálónak, sokszor még a gyárakba is.

Földiné Csúcs Mária képe

Kedves Gábor!
Lehet, hogy mindenhova nőket keresnek, viszont nem az 52. éveseket, és főleg nem azokat akik után sokat kell a cégeknek fizetni, mert magasabb az iskolai végzettségük.

Jakab Gábor képe

Ebben biztosan igazad van. Pár hete voltam a Kutatók Éjszakája c. előadássorozat egyik részén. Ezt egyetemek rendezik meg, nyílt fórum szerűen, célja, hogy az érdeklődők betekinthessenek a technikai, gazdasági fejlődésbe. Csúcsminőségűek az ilyen nyílt napok, én teli zsebbel és egy telefirkált jegyzetfüzettel értem haza.

(Egyébként, akit érdekel, hogy a következő 5-20 évben mibe érdemes befektetni, az VÉLETLENÜL SE járjon ilyen helyekre, mert a végén még első kézből kap egy garantáltan működő ötletet :D :D :D) Még azt is megmondták, határidőkkel, elérhetőségekkel együtt, hogy mikre, és milyen feltételekkel a legesélyesebb pályázatot benyújtani állami támogatásra.

De a lényeg, hogy az egyik előadáson kitértek arra, hogy 2006-ban volt a tudományban egy töréspont, aminek a következménye, hogy ma olyan mértékben fejlődik a technológia -különösen az informatika- , hogy a felső oktatás sem tud vele lépést tartani.

2 évente új rendszerek látnak napvilágot, ezért, ha az egyetemen egy első évesnek megmutatják az akkori csúcstechnikát, akkor, mire le kellene diplomáznia, akkorra elavult lesz a tudása.

Én nem hiszem, hogy egy középkorú diplomásnak rosszabb lenne a munkavégző képessége, mint egy fiatalnak, a munkáltatók valószínűleg azt feltételezik, hogy az idősebb korosztálynak -és ez lehet akár a 30-as is- elavult a tudása.

Nagy Zsuzsanna képe

Szia Gábor!
"VÉLETLENÜL SE járjon ilyen helyekre, mert a végén még első kézből kap egy garantáltan működő ötletet"
Legközelebb, ha tudsz ilyenről. megkérhetlek, hogy lécci értesitsél?
Mostanában kevés időm van a böngészésre, de szivesen veszem tőled az infót.
Ha be tudom zsúfolni, akkor szeretnék egy ilyenen részt venni.
Köszönettel:
Üdv Zsuzsanna

Jakab Gábor képe

Persze, szólok.
Csak azon gondolkozom, hova írjam föl, hogy ne felejtsem el. Ezekről általában én is 1-2 héttel előre értesülök, tehát nem tudom egszerre naptárba vinni a követkző évi programot.
Van erre vmi ötleted?

Anonymous képe

Abban az időben, épp akkor, lehet, hogy női állások voltak, de ma is, ha 3 álláshirdetős újságban 12 hirdetésből 10-nél ffi munkaerőt keresnek (lakatos, segédmunkás, festő, villanyszerelő). A 2 maradék női hirdetés pedig nem más mint házalós, értékesítős munka.:((((

József képe

Kedves Gábor! Gratulálok!

Te nem állást kerestél, hanem munkát, külömű

Tudod az emberek zömével az a baj, hogy állást keresnek. Remegnek azért, hogy legyen egy " JÓ KIS " állásuk.
Ma Magyarországon aki akar, talál munkát! Állást nem biztos!
A véleményemet a történeted csak megerősíti.

Üdv: József

Jakab Gábor képe

Értem a különbséget, de miért jobb egy hosszú távú állás, mint bármi más?

Szabolcs képe

Kedves Gábor!
Egy kérdésem van: Megadod a weblapod címét amivel annyit kerestél, hogy nem kellett visszamenned az építkezésre dolgozni.
Ha ide nem írhatod be akkor az fkszabi@gmail.com címre írd meg légyszives.
Válaszod előre is köszönöm!
Üdvözlettel Szabolcs

Jakab Gábor képe

Hello! Elküldtem a mailt!

Szabolcs képe

Köszönöm szépen! Ismét tanultam valamit!!

Baranyi Henriett képe

Engem is érdekelne az az internetes munka. Egy kisfiam van 33 éves vagyok és nem kellek sehova a gyerek miatt. Albérletben lakok és a párom is keres, de nem elég ahhoz, hogy 3 embert elláson.
Email címem: henriett.baranyi@gmail.com

Anonymous képe

Kedves Gábor!

Olvastam amit írtál, kérlek küld el nekem a zsazsa2293@gmail.com-ra a weboldalad címét megszeretném nézni. Nekem is van weboldalam, jó lenne vele pénzt keresni.
Megköszönném, ha tudnál ebben segíteni, hogy én is megkeressem az első 5000 Ft-ot.:-))

Köszönettel:

Zsala

Jakab Gábor képe

Rendben

ladis képe

Szia Gábor!
Én egy 55 éves középfokú végzettséggel rendelkező gépkocsivezető vagyok és most olvastam a blogodban,hogy Neked
sikerült valami aminek én igy ismeretlenűl is gratulálok.
Érdeklődnék és ha van egy kis idöd akkor a fennt megjelölt
e-mail cimre kérnék egy weboldalcimet,amelyet előre is köszönök.

Üdvözlettel: ladis

Moncsi46 képe

Az állás keresés megváltozott munkaképességűeknek még nehezebb. Mivel nekünk van egy idő korlátunk is. Meg a legtöbb munkaadó fél a plusz adminisztrációtól, de az is előfordulhat, hogy fogalmuk sincs, hogy ez mit takar. Ezért én az internetet hívtam segítségül. Jó pár hónapomba tellett mire rátaláltam arra az oldalra ahol még én is próbálkozhatok ezzel-azzal. Mellette azért rendületlenül kerestem valós állást is. Elmentem jó pár állásinterjúra, de mindig volt egy valami ami a korlátaimba ütközött. Aztán egy álláskereső hirdetésemre jelentkezett egy cég, ahol végre nem ütközök -eddig - semmilyen akadályba. És ha minden igaz, pár nap múlva megkapom az első jutalékomat. Ja, és lényeges dolog, hogy nem kell hozzá vállalkozói igazolvány. Akit érdekel a megoldás, annak szivesen megírom.
Mindegy, hogy merre van az országban.
******@freemail.hu

mari56 képe

Kedves Moncsi46!
Én is próbálkoztam internetes munkával, de a betanításért több ezer forintot elkérnek. Legtöbbször tandíjat, 1-2 helyen kauciót, az sajnos 2-3-szorosa a tandíjnak. Hát az a baj,hogy nincs pénzem se tandíjra, se kaucióra, mert... teljesen mindegy, mindenki a pontok helyére behelyettesítheti a saját nehézségeit. Úgyhogy kérlek segíts!

Anonymous képe

Kedves Anonymus!

Engem határozottan érdekelne, hogy mit találtál.Én is állandó keresésben vagyok.
Előre is köszönöm.
G.Éva

Gajdó Mária Ida képe

Szia Moncsi!
Most abban reménykedek,hogy nem egy újabb átveréssel találkozom,mint megannyiszor már eddig.Annál is inkább,mivel én is megváltozott munkaképességű vagyok.Már rég nincs se jövedelmem,munkanélküli támogatást se kapok,de együttműködöm a munkanélküli hivatallal.
A sok átverés,hitegetés után izgatottan várom a "megoldást"
mely remélem ez úttal reális lesz már!
Üdv.Marcsi

Edit képe

Szia Moncsi!
Írd meg légyszi, bejött számodra a munka ajánlat?
Jelenleg mivel foglalkozol? Had tanuljak ebből!
Nekem is befuccsolt pár dolog, mivel nem jó a hozzáállásom! Üdv!

Anonymous képe

Csak annyit fűznék hozzá,hogy női munkaerő tutira nem kell sehova....Négyféle végzettségem van,nem vagyok mai csirke és igen vannak kisgyerekeim.Na EZ tesz be mindenhol.....Kinek is kell egy 44 éves kisgyerekes anya munkaerőnek? Jelentkezzen akinek igen!

S Sándor képe

Ez tipikusan egy olyan probléma, amire nincs egyetemlegesen, mindenki által alkalmazható megoldás. Olyan tényezőktől függhet a gyors és sikeres álláskeresésünk mint, hogy az ország mely területén élünk, hány évesek vagyunk, milyen végzettséggel és tapasztalattal rendelkezünk, stb. Az sem mindegy - főleg így válság idején - hogy milyen szektorban akarunk tevékenykedni. Fel kell tennünk a kérdést: Van-e kereslet ezen a területen az én munkámra? Ha egy multihoz szeretnénk elhelyezkedni, a kiválasztási folyamat legalább 1 hónapot vesz igénybe. Magasabb pozícióknál ez az idő akár több mint a duplája is lehet! Tehát ha minden klappol, akkor is MINIMUM 1 hónap mire megvan az állás.
Az alábbiakban megpróbálom összegyűjteni azokat dolgokat, amelyek véleményem szerint nélkülözhetetlenek egy sikeres álláskeresés során:

- Önismeret. Nem véletlenül ezzel kezdem. Tisztában kell lennünk a képességeinkkel, valamint azzal, hogy a megpályázott állást mi képesek lennénk-e 100%-osan ellátni. Az már a mai világban nem megy, hogy mindegy, adjanak valami munkát azt elleszek ott. Melegedni már nem hívnak be sehova. Tudjunk azonosulni a feladattal. Továbbá a jó önismeret mutatja meg az utat, hogy merre tovább a fejlődés útján.

- Önéletrajz. A jól átgondolt és megszerkesztett önéletrajz elengedhetetlen. Ez lehet a belépő az első személyes elbeszélgetésre (többnyire még csak a HR céggel). A továbbiakban ez alapján fognak minket megítélni, tehát megéri energiát fektetni az elkészítésébe. Fontos, hogy az önéletrajzból láthatóak legyenek a HR-es számára azok a tulajdonságaink, képességeink, eredményeink, amelyek alkalmassá tesznek minket a pozíció betöltésére. Ha 10 esetből legalább 3 alkalommal reagálnak az önéletrajzra, akkor szerintem jól van megírva. Ha nem, el kell gondolkoznunk azon, hogy az önéletrajzzal van-e a gond, vagy mással, pl. nem megfelelő állásokra pályázunk. Ha valami nem sikeres, akkor változtatni kell rajta, nem érdemes tovább csinálni és bízni a jószerencsében.

- Kommunikáció. Még ha olyan pozícióra pályázunk is, ahol nem követelmény a jó kommunikáció, fontos, hogy tisztán, jól érthetően, határozottan és megfontoltan beszéljünk a HR-essel, amikor felhív minket a jelentkezésünkkel kapcsolatban és később is az interjúk során.

- Megjelenés. Ezt nem hiszem, hogy túl kellene ragoznom, az ápolt megjelenés egy állásinterjún elengedhetetlen. Különös tekintettel a frissen mosott hajra, jól ápolt körmökre és kipucolt cipőkre.

Az interjúkon általában három dologról akarnak megbizonyosodni a jelentkezőkkel kapcsolatban, tehát a kérdések is ezekre irányulnak.
1. Rendelkezik-e a megfelelő képzettséggel és tapasztalattal?
2. Elég motivált-e ahhoz, hogy ezt a munkát végezze? Nem áll-e fent annak a veszélye, hogy idő előtt beleun?
3. Beilleszthető-e a már meglévő cég struktúrába, tehát tudna-e majd jól együttműködni a csapattal?

Vezető beosztásnál még fontos az is, milyen tervei vannak a jelöltnek a jövőre nézve.

Egy biztos. Állást találni nem könnyű senkinek. Ha elmúltál 50, vagy 3 gyermeked egyedül nevelő anya vagy, vagy olyan településen élsz ahol nagyon korlátozottak a lehetőségek, akkor még sokkal nehezebb a helyzet. DE ha eljutsz az interjúkig és ott kapsz mindig visszautasításokat, akkor valamit nem jól csinálsz. Rá kell jönni mi a hiba és azon javítani. Szerintem....

adriv képe

Tudod kedves Sándor, amit leírtál, az nagyon szép és valószínűleg igaz is. Benne van a legtöbb motivációs "így kapd össze magad" könyvben. Az összes amerikai stílusú tipp a "bízz magadban széles mosollyal" elvre épül. Ezt is értem, hiszen a magyar mentalitás, piac, már nyugati típusú. A fiatalokkal nincs is baj, ők belenőnek ebbe.(bár ha mindenkinek tiszta cipője és remekül megírt motivációs levele lesz, akkor is lesz felesleg, akinek valami más tipp kell) HR-ről, multikról írsz, bár sokan azt sem tudják mi az. Az a sok 50-60 éves, akinek tanult szakmája van, végigdolgozott 20-30 évet abban amihez értett, most pislog és nem érti a világot ami köré nőtt. Ezen nincs mit csodálkozni és lenézni sem kell. Ő már nem könnyen tanul meg újfajta elveket, habitust, újfajta becsületet-mert az is kell-, nézeteit nehéz alakítani. Egy géplakatosból nehezen lesz "designer vagy projektmenedzser".
Visszatérve Péterhez, és az ő segítségéhez: Jól teszi amit
tesz, mert egy bizonyos típusú embernek nagy segítség. Természetesen nem mindenkinek, de hát nem is lehet mindenkinek segíteni. Azok, akik "vevők" és kellően nyitottak, akik reményvesztettek, ill. próbálkozók. Ismeritek biztosan azt az érzést mikor olvastok egy verset, afforizmát, és az jut az eszetekbe: Te jó Ég! Ezt mintha én mondtam volna! Nos, valami hasonlót tesz Péter is. Megválaszolja az általatok magatokban feltett kérdést helyettetek. Mindannyian tudjuk, bennünk van, csak valahogy nem találjuk. Ő az iránytű, hogy rátalálj magadban. Egyfajta pszichológia ez is.
Remélem nem csalódtok, s akinek ez a lehetőség, hát éljen vele! Az a sok "öreg csont" meg majd csak ellesz valahogy!
Segítsen a családja, a Munkanélküli Hivatal, vagy a Jó Isten! Egyébként is : mi szükség rájuk???.....
(Ez nem a Péter hibája, félreértés ne legyen! Ez a társadalmunk, a média, és egy nem kicsit a korosztály hibája is. Tájékozatlanul, lustán, és magabiztosan ültek, ültünk a babérjainkon. Látni kellett volna a változást, és ész nélkül elsőnek lenni!
Nekem még van állásom, ugyan nem tudom meddig fizetőképes. Ennek ellenére én is csak az aggódásnál tartok.

Rácz Julianna képe

Én már egy éve fogadom az irásodat ,de munkalehetöséget még nem adtál ez elég szomorú ,hogy át vágod az embereket!!!!
Nem tudom mi a pénz ebbe az egész hirdetésben ,de nekem nem jött össze.

Üdv.

Jakab Gábor képe

Az 1év egy vállalkozói/befektetői felkészítést ad, nem állásközvetítő.

Én azt hiszem, értem Péter célját. A jelenlegi munkanélküliségben sokkal nagyobb értéke van, ha több száz/több ezer embert önállósodásra biztat, mintha a saját cégébe felvenne 10-20 embert alkalmazottnak.

Gyöngyusz képe

Húúú... de nem értitek miről van szó! :)
A válasz Gábor bejegyzésében olvasható:
"- Figyelj b...meg, ha csak síránkozol, soha nem fogsz találni nemhogy jó munkahelyet, de még rosszat se! Ne bonyolítsd túl, csak tűzd ki azt a célt, hogy valahonnan keresd meg az első 5 ezer Forintodat. Úgyhogy ugorj bele a cipődbe, és indulj el most azonnal! "
A hozzáállásodon múlik minden! Amit gondolsz, érzel, beszélsz, az valósul meg. Ha siránkozol, panaszkodsz, nem bízol magadban, stb. ha nő vagy, csak férfiakat keresnek, ha férfi vagy, csak nőket keresnek, ha fiatal vagy, tapasztaltat keresnek,ha idős vagy, fiatal kellene, ha nem beszélsz angolul, az kellene... és sorolhatnám!
Csak tűzd ki a célt, és tudd, hogy mit akarsz! Állj pozitívan hozzá, és higgy, remélj! :)
Azért kíváncsian várom a folytatást...! :)

Anonymous képe

Kedves Péter!Nem lehetne a csattanóval kezdeni?Ne csigázz fel megint a hosszú elbeszéléssel!
Több kizáró okom is van,hogy munkahelyet találjak!
1:Sajnos,nő vagyok.
2:Leszázalékolt.
3:54 éves korban sehova sek vesznek föl!
4:3 éve munkanélküli vagok.
Nem a lustaságom az oka,minden lehetőséget kipróbáltam,minden ajánlatra jelentkeztem,próba munkákat végeztem több helyen,mindíg volt valami kifogás az előbb felsoroltak közül.Regisztráltam a Munkaügyre,vén fejjel tanfolyamokat végeztem,sőt most is tanulok,Angol nyelvet.Elvégeztem a számítógépes,az üzletkötői,szabás-varrás tanfolyamokat,kitűnő eredménnyel.
Nos,erre varrjál gombot!Mégsem kellek sehova!
Ha erre is van tanácsod,le a kalappal előtted! Bár nem tanácsra,munkahelyre volna szükségem,valóban gyorsan!!!!
Űdv:Rózsa.

Marija képe

Ma van 5 hónapja, hogy állást keresek. Igen, valóban nem "munká"-t, hanem állást, bár erre így eddig még nem gondoltam...
Nyáron heti 2-3 interjúra mentem, de valahogy, valamiért sosem rám esett a választás, 3x jutottam el a 3.körig, a végén vagy valami rejtélyes valaki kiütött a nyeregből, vagy a válságra hivatkozva azzal a magyarázattal szolgáltak, hogy belső átszervezéssel (bla-bla) megoldották a munkakört. Egy ideig azt hittem: ááá, nyár van, most vannak a szabadságolások, nyaralások, stb., majd ősszel beindul a dolog és sitty-sutty találok állást. Szeptember eleje óta egyetlen egy álláshirdetésre leadott pályázatomra sem reagáltak. Egyre sem. Senki.
35 éves vagyok, közgazdász (controller), mérlegképes végzettséggel (tény, az angollal még sehol sem tartok, ami igen nagy hátrány az én szakmámban).
Igen ám, de akkor hogyan tovább? Igen, a lelkesedésem megcsappant, a jókedvet már csak emlékeimből ismerem, igen, a dühön is túl vagyok már, sőt, aug végén, szept elején már az enyhe depresszió jeleit is kezdtem észrevenni magamon.
Pár napja úgy döntöttem, nem maradt más, mint ŐSZINTÉN remélni, hogy valaki "észreveszi" milyen jó munkaerő is vagyok valójában, meglátja az értékeimet és valamilyen csoda folytán azt mondja majd: "Nekünk rád van szükségünk!"
Naívnak tűnhet, de egyelőre úgy érzem nem maradt másom, mint a remény...

Edit képe

Sziasztok!
Olvastam hozzászólásaitokat, és tanácsot adnék!
Az interneten igen is van munka, -bár vannak néha csalók is- sokan azt a választ adják, hogy nem ilyent akanak.
Én egy Nemzetközi csapatban dolgozom, jogtiszta jövedelemért, ahol eténként tanítanak websablonokat is készíteni, a kezdőknek. A tevékenységet hirdetni kell, és jönnek rá az érdeklődők!
Nem szabad megijedni a lehetőségektől!

Pisti képe

Kedves Gábor
Ha tudsz segíteni weboldal készítésben légyszi irj.
/De ha bárki tud irjatok - irjatok - irjatok!!!
E-mail.: solarvir@freemail.hu

Jakab Gábor képe

Email ment.

Péter képe

Kedves Müller Péter!
Meglep hogy tele az oldal hozzászólásokkal, és te nem reagálsz egyikre sem. Bár gondolom az itt megnyilvánuló embereket ugyan úgy bombázod az üzeneteiddel nap mint nap ahogy engem. Az elején még tetszett ahogy kielemeztél, bár nem értettem hogy egy sablon tesztből hogy állapítottad meg hogy 80%-ban képtelen vagyok kommunikálásra, internethez nem értek, és hogy milyen is a megjelenésem na nem is folytatom..
Uninteligens és inkorrekt dolognak tartom, hogy kétségbe esett emberekből szeretnél pénzt kovácsolni. Talán elkellene olvasnod néha a hozzá szólásokat és ha van benned annyi akkor látnád milyen megfáradt emberekkel szórakozol. Nem bírálni szeretnélek de sok esetben a csalódást magadfajta hitegető emberek is okozzák. Nekem van munkám, fiatal vagyok, mégis ha méltatnál válaszra azt is írd meg hol tudok leiatkozni az üzeneteidről! Üdv. Péter

Müller Péter képe

Kevdes Péter,

Minden levél alján (kivétel nélkül) van egy link. Erre egyszerűen rá kell kattintanod. A böngésződben ezután megjelenik egy szöveg: (Biztosan le szeretnél iratkozni?) Ha ott az igenre kattintasz, már kész is soha többé nem hallasz rólam.

Üdv,
Péter

UI: Ha nem megy, írj egy levelet nekem erről az email címemre és leíratlak akkor én.

Nagy Zsuzsanna képe

Ekkora poént! Ismét kirobbanó élményként éltem meg!!!
::D =D :-D

Köszönöm mindkettőtöknek! Mert ugye ha nincs beszólás, olyan, amilyen, felhivás a táncra, akkor nem született volna meg ez a válasz sem.
Élveztem minden sorát.
Közszavakat használva FAIN volt.
::D =D :-D

Erzsók képe

Üdvözöllek Péter
Megkaptam az üzeneted miszerint(ÚGY TŰNIK CSAK ABBAN VAGY JÓ, HOGY NE TALÁLJ ÁLLÁST.)Igazad lehet,valóban abban nagyon jó vagyok.Nem tudom magam, "eladni".éppen ezért próbálkoztam Veled. Az egészségi állapotom miatt(igaz a bizottság március 26-án egészségesnek ítélt), nagyon nehéz munkához jutnom.Van egy gyógyíthatatlan izombetegségem, ami miatt évente 6 hetet kórházban töltök.Ami még mellette van 3 havonta, félévente, és van ami miatt havonta kontrollra járok.Ezekkel elvagyok, ez jutott, elfogadtam megtanultam vele élni, és viszonylag jó kedéllyel élem a mindennapjaimat.Azért szeretnék az interneten munkát keresni, mert egyik munkáltató sem díjazza az orvoshoz járást, és a kórházban létet.Van nálunk csökkent munkaképességűeknek egy kindertojás összeszerelő üzem,de ott is csak 40% munkaképesség csökkenéssel alkalmaznak.Az izomproblémáim miatt meg sem próbálkoztam vele.A fiatalember aki felajánlotta a segítségét a weboldallal, azt szívesen megpróbálnám. A betanulásban is lenne segítségem, mert a fiam gazdasági informatikus, a lányom pedig most jár Győrbe mérnök-informatika szakra.(igaz egyikük sem a türelméről híres).

Jakab Gábor képe

Szervusz!

Megtennéd, hogy a profilomon keresztül küldesz nekem egy emailt, az elérhetőségeddel együtt?

Van egy ötletem, szerintem tetszeni fog neked.

Üdvözlettel,
Gábor

Földiné Csúcs Mária képe

Kedves Róza, Júlia és a többiek!

Valami kemény félre értés van. Péter nem állásközvetítő. Ő nem munkát fog nektek, nekünk szerezni, hanem a tudatodat, tudatunkat, előítéleteket megtanítja leküzdeni, és akkor azonnal megtalálod, megtaláljuk a megoldást. Ami a munka és az állás közti különbséget illeti, hát van közötte. A munkával azonnal pénzt tudsz keresni, és az azért van bőven. Állás az ami ritkább. Igaz bejelentett, és aki azt hiszi annak biztonságot is nyújt, viszont hamarabb röpülsz, a bejelentés sem biztos, még a multinál, sőt az állami hivatalokban sem. Ez akkor derül ki ha beteg vagy, stb. Saját tapasztalat. Ami pedig a Péter szerepét illeti, ha nem a siránkozással foglalkozol, hanem avval, hogy megfogadd amit tanácsol és persze magabiztosan menj munkát keresni sikerülni fog. Ez is a saját tapasztalatunk. Ha megnézed az előző hozzászólásom még másról szolt. Amiben van is igazság, már ami az állást illeti. Ami a munkát és a pénzt az már más.

Anonymous képe

Sziasztok!

Nekem mit tudnátok tanácsolni? 33 éves nő vagyok, független, 3 diplomás (az egyiket egy angol egyetemen szereztem), anyanyelvi-szintű angol tudás, középszintű francia és német tudás, felsőszintű számítógép- és Internet-kezelés. 2004-ben végeztem az ELTÉn, abban az évben jelentkeztem vagy 250 (főleg szakmai, de végzettségen alulira is) helyre, abból jó ha 5 darab válaszolt, abból 4 elutasítás volt, 1 pedig igérgetés. Azután csak 2007-ben találtam melót: nyelvsuli, múzeum, de azok csak viszonylag rövid távon voltak (a múzeum volt 10 hónapig), utána netes munkák lettek, "igazi" munkát azóta sem találtam, közben elvégeztem a szakmámhoz kapcsolódóan egy angol egyetemet. Eddig nyílván a magyar végzettségem Angliában kevés volt, de Mo-n már addig is túlképzett voltam mindenhez (most meg főleg), múzeumi állás meg kilátástalan. Most próbálkozgatok újra angliai jelentkezésekkel, de valahogy már nem hiszek ebben sem (mivel már a Kelet-európaiak elárasztották Angliát, szóval elég esélytelenként indulok). Gondolkodok vmi vállalkozás (vsz. internetes) elindításában, végeztem is ilyen tanfolyamokat Angliában is, Mo-n is, de ennek ellenére nem tudom hogy kéne elindulni. Rátaláltam Müller Péter oldalára, de nem őrűltem meg, hogy a semmiért befizessek 30 000 ft-ot. Olyan meló kéne, ahol nekem fizetnek, nem pedig én fizetek, hogy dolgozhassak. Ez nevetséges...

Köszi

Szomódi Károly képe

Kedves 33 éves!

Elvileg mindened megvan ahhoz, hogy munkád legyen. (diplomák, nyelvtudás, stb.)
Valahogy mégis az az érzésem, hogy valami hiányzik. A világért sem akarnálak megbántani, de az az érzésem, hogy nem adsz bele mindent. Az, hogy túlképzett vagy, nem jelent semmit. Pl. egy területi képviselői álláshoz is alapkövetelmény a diploma és az Angol, vagy Német nyelv ismerete. Ezzel a munkával cégtől függően lehet keresni havi nettó 130000-300000 Ft-t. Kapsz egy cégautót, ami éves szinten kb. 800000 Ft plusz-t jelent. Kapsz telefont, jobb cégeknél laptopot, cafeteriát. A három diplomából kettőt le kell tagadni, nehogy a főnököd az utódját lássa benned. Ha nincs ajánlásod, akkor egy nagyon ütős Önéletrajzot kell készítened, hogy egyáltalán behívjanak. De utána el kell játszani a Hattyúk halálát. Ezzel még nincs vége, mert ezért a pénzért kitapossák a lelkedet is. De ha ügyes vagy, 1-2 éven belül előrébb léphetsz. Már nem csak a Te beled tapossák ki, tovább is adhatod lényegesen több pénzért. Ha jönnek a számok, mindenki mosolyog.
Ezt csak azért írtam le Neked, mert egyre több csajt látok ebben a munkakörben és férfi vásárlók esetén könnyebben érvényesülnek, mint sok férfi. Sokan irigylik ezt a fajta munkát, de itt is, mint az élet számos területén 200-l kell menni. Vagy lehet, hogy túl sokra tartod magad és Neked minimum a vezérigazgatói szék jár. De ebbe most nem mennék bele.

Üdv, Károly

Atu képe

Szia Gábor!

Szerintem jól látod, hogy mi is Péter célja és feladata azzal amit csinál. Egy tény: a megoldást nem lehet másoktól várni, hanem tenni kell érte!
A Te példád a "pénzkeresésre" nagyon jó és életszerű, hiszen hasonlóval nekem is volt már esetem.
Az viszont biztos, hogy nagyon sokan szeretnének az interneten pénztkeresni, mert egyszerűnek tűnik elsőre, de ez is egy "szakma", amit tényleg meg kell tanulni.

Nekem volt jó munkám, kerestem pénzt. Csináltam egy rosszul sikerült vállalkozást, s utána csak az adósság maradt, s a havi nagyon magas rezsim. Kerestem munkát, de ugyanazokba botlottam, mint sokan mások kb. 1évig. Az internetes pézkeresés érdekelt, de nem foglalkoztam vele eleget, s félbehagytam, mert kaptam egy jó állást. A bejelentett állásba beleadtam minden energiámat, s jöttek az eredmények és a pozitív visszajelzések, ennek ellenére a munkaadó kitett, mert inkább eladja a céget. Azóta (2-3hónapja) sikertelen álláskereső vagyok.
Van ugyan egy kisebb munkám amivel dolgozgatok, de nem tudom felfejleszteni egyenlőre, mert a profitomat, amiből fejleszthetnék elviszi a rezsim (s még ez sem elég teljesen a rezsire).
Ha jönnek a fizetési határidők, akkor tényleg görcsös lesz az ember, s nem tud úgy kommunikálni, hogy szívesen alkalmazná egy munkaadó, (főleg ha interjúra sem hívnak be).
Nagyon pozitív, és segítő ha az ember jó példákról is olvashat, hallhat.
Jó, hogy vannak olyanok akik a saját példáikat megosztják másokkal, mert reményt és esetleges irányt adhatnak.
Ha megtennéd, hogy megírod az oldalad címét, szívesen megnézném. Címem: attu38@gmail.com

Üdv.: Atu

Jakab Gábor képe

Szervusz! Megírtam emailben

Halász Károly képe

Még nem kóstoltam a munkanélküliek keserű kenyerét.
Sohasem féltettem az állásom, viszont a munkahelyem már igen. Egy dologban azonban biztos vagyok ha befordul az ember valamilyen cég, vagy is egy lehetséges munkaadó kapuján, határozott elképzeléssel és magabiztos fellépéssel kell bemutatkozni.
Jól ismert technika a kérdésben a válasz érdemes határozottan próbálkozni vele.(VAN,nincs.)

A kérdés: Főnök ugye (nincs) VAN munka a számomra?
A válasz: Igen (nincs) VAN munka az ön számára.

Méta képe

Kedves Károly!

Látom szerencsés ember vagy, nincs mit féltened.
Nem bonyolítod a dolgodat, egyszerűen gondolkodsz a munkakeresésről.
Jó egészséget, és azt kívánom neked, hogy ezek után se kelljen a munkanélküliség ízét megérezned, mert nagyon sok dolog átértékelődne számodra!

Földiné Csúcs Mária képe

Kedves három diplomás Anonimusz!

Érdekes a hozzá állásod és a tudásod is. Az meg aztán pláne, hogy a neved sem vállalod. Péter igazi használható tudást ad. Hát persze, hogy meg kell fizetni. Számold már össze mennyi idődbe, energiádba és pénzedbe, na meg a szüleid és az adófizetők pénzébe kerültek az eddigi használhatatlan tanulmányaid. Mert hát csak az az értékes tudás, amit a piac elismer. Ez van. Jobb ha mindenki hozzászokik. Élethosszi tanulásra van szükség.
Egyébként Péter nem azt ígérte, hogy állást, munkát közvetít. Arra megvannak a megfelelő irodák. Persze azok is komoly összegekbe kerülnek és nem adnak garanciát. Péter megfelelő tudást ígér és garanciát ad. Na erre varrjál gombot.

Anonymous képe

Kedves Mária!

Köszönöm a válaszodat.

Érdekes, hogy pont az élethosszig tartó tanulást ajánlod nekem, amikor pont az a bajom, hogy eddigi életem 95%-át iskolapadban vesztegettem el. Ahogy írtam, ebben volt elvileg piac-képes is, mint pl. vállalkozói tanfolyam, ill. weblap-szerkesztés, szóval nemcsak a 3 hasznavehetetlen diplomám, csak nem tudom, hogy vállalkozóként mihez tudnék kezdeni, vagy hogyan kezdjek neki. 2 bölcsész és egy természettudományos dipim van, így az üzleti érzék távol áll tőlem sajnos. Így csak úgy belevágni sem merek ilyesmibe. Amihez még érzékem van az az írás, fotózás és a nyelvek, de ezeket is max. vállalkozásban tudnám kibontakoztatni. A sportokat és a művészeteket inkább csak csodálóként szeretem, bár szívesen próbálok ki mindent. De a vállalkozáshoz pont azok a képességek kellenének, ami nekem nincs: üzleti és pénzügyi érzék, közgazdaság, jog, jó beszédkészség (ha el is jutnék 1 állásinterjúra, az eleve halálra is lenne ítélve, sajnos folyton leblokkolok), meg még sok más, de semmi azok közül, amihez érzékem van.

Szóval hiába vagyok tisztában a képességeimmel és a gyengéimmel, egyszerűen nem tudom eladni magamat. És a mai világban ez mindennél fontosabb. Elég ha vki jól és sokat dumál, s már mindent el tud érni, főleg, ha még esetleg jól is néz ki. Ma csak a külsőségekről szól minden. És ha vki egyszer bekerül 1 munkahelyre, az tuti ott marad, vagy ha nem, akkor a következő nagydumást veszik fel, majd ha még ebből sem tanul a cég, akkor 2 hetente új nagypofájút vesznek fel, üres fejjel, aki nem ért semmihez. És persze a cég sem változtat ezen, hiszen ezek a jelentkezők el tudják adni magukat, mégha ezen kívűl nem is értenek máshoz, vagy nem sok mindenhez.

Földiné Csúcs Mária képe

Szia!
Bocsi a kioktatásért, de a neved még mindig nem vállalod.
Egyébként Péter pontosan ezt tanítja, hogyan add el magad, hogyan írjál pénzkereső weboldalt stb.Egyébként az interneten rengeteg lehetőség van. Nekem van is egy olyan blogom amin azokat a lehetőségeket sorolom föl amikből igazán tanulni lehet.
Üdv Mária

Mariann képe

Kedves Mária!

Tetszik, amiket írsz, én is hasonlóan gondolkodom.
Olvasom, hogy van egy blogod. Olvashatom én is?
Hol találom? Ha levélben tájékoztatnál, akkor itt a címem:
info@pavikmariann.hu

Köszönöm!

Mariann

Andi képe

Sziasztok,

Mindig élvezettel olvasgatom a hozzászólásokat.

1. Többdiplomás: szerintem kezdj el sürgősen angolt tanulni, pl. először a neten ill. néhány dvd-t angol nyelven, angol felirattal nézve, amiket már ismersz és tudod követni, aztán esetleg Relaxa módszerrel.

2. Gábor: nekem is küldd el a weboldalad lécci leidla@hotmail.com

3. ha én keresnék állást, fejvadászoknak ill. jobline stb. netes helyeken leadnám az önéletrajzom, felhívnám/értesíteném emailben az összes ismerősömet, hogy járjanak nekem nyitott szemmel, böngészném az expresszt is, de legfőképpen kitalálnám, hogy mi az, amiben igazán jó vagyok és örömömet lelem, és azzal kezdenék foglalkozni (pl. kutyasétáltatás, kutyakiképzés, kutyakozmetika etc.etc.)

:)

Andi

Szegő Gabriella képe

Szia Péter!
Már megéltem egy pár munkanélküli időszakot és régen valóban így éltem meg ezeket az időszakokat de mára szerencsére sikerül pozitívan gondolkoznom a több hónapos álláskeresés ellenére. Tudom hogy a régi énem már belesüllyedt volna a depresszióba, erősen foglalkoztatná az öngyilkosság gondolata de én most ezektől a dolgoktól állok a legtávolabb holott az albérletem 3 hónapja nincs kifizetve, tele vagyok adósságokkal stb. De HISZEM, TUDOM hogy meg fogom oldani ezt a helyzetet!! Még tudok mosolyogni az állásinterjún /is/.
:)

adriv képe

Tudod kedves Sándor, amit leírtál, az nagyon szép és valószínűleg igaz is. Benne van a legtöbb motivációs "így kapd össze magad" könyvben. Az összes amerikai stílusú tipp a "bízz magadban széles mosollyal" elvre épül. Ezt is értem, hiszen a magyar mentalitás, piac, már nyugati tipusú. A fiatalokkal nincs is baj, ők belenőnek ebbe.(bár ha mindenkinek tiszta cipője és remekül megírt motivációs levele lesz, akkor is lesz felesleg, akinek valami más tipp kell) HR-ről, multikról írsz, bár sokan azt sem tudják mi az. Az a sok 50-60 éves, akinek tanult szakmája van, végigdolgozott 20-30 évet abban amihez értett, most pislog és nem érti a világot ami köré nőtt. Ezen nincs mit csodálkozni és lenézni sem kell. Ő már nem könnyen tanul meg újfajta elveket, habitust, újfajta becsületet-mert az is kell-, nézeteit nehéz alakítani. Egy géplakatosból nehezen lesz "designer vagy projektmenedzser".
Visszatérve Péterhez, és az ő segítségéhez: Jól teszi amit
tesz, mert egy bizonyos típusú embernek nagy segítség. Természetesen nem mindenkinek, de hát nem is lehet mindenkinek segíteni. Azok, akik "vevők" és kellően nyitottak, akik reményvesztettek, ill. próbálkozók. Ismeritek biztosan azt az érzést mikor olvastok egy verset, afforizmát, és az jut az eszetekbe: Te jó Ég! Ezt mintha én mondtam volna! Nos, valami hasonlót tesz Péter is. Megválaszolja az általatok magatokban feltett kérdést helyettetek. Mindannyian tudjuk, bennünk van, csak valahogy nem találjuk. Ő az iránytű, hogy rátalálj magadban. Egyfajta pszichológia ez is.
Remélem nem csalódtok, s akinek ez a lehetőség, hát éljen vele! Az a sok "öreg csont" meg majd csak ellesz valahogy!
Segítsen a családja, a Munkanélküli Hivatal, vagy a Jó Isten! Egyébként is : mi szükség rájuk???.....
(Ez nem a Péter hibája, félreértés ne legyen! Ez a társadalmunk, a média, és egy nem kicsit a korosztály hibája is. Tájékozatlanul, lustán, és magabiztosan ültek, ültünk a babérjainkon. Látni kellett volna a változást, és ész nélkül elsőnek lenni!
Nekem még van állásom, ugyan nem tudom meddig fizetőképes. Ennek ellenére én is csak az aggódásnál tartok.

Anonymous képe

Kedves Gábor!
Megkaphatnám én is a weblap információt?
Köszönettel: Doode

Földiné Csúcs Mária képe

Igen érdekes a korosztályról szóló okfejtés. Igen igazad van a változáskor lehetett tudni, hogy önmagunknak is változni kell. Már akkor tudni lehetett, hogy élethosszig tanulásra lesz szükség. Csak háta kényelmes Gulyás Szocializmus után ezt valahogy sokan nem akarták elhinni. Majd lesz valahogy. Eddig is volt valahogy. Szóval azt, hogy ez a mentalitás már nem lesz elég, bizony nem fogadták el. Egyébként nekem van egy ismerősöm, aki pár éve 86. évesen kezdett bele egy MLM.es vállalkozásba, mert autóbalesetben súlyosan megsérült a fia és a menye. Az unokáit Ők segítették mert különböző okok miatt nehéz helyzetben voltak. Szóval ez a nagyi a pár tízezres nyugdíjából nem tudta őket segíteni. Neki is kevés volt, a rezsik miatt sokszor alig vagy semmit nem evett. És láss csodát!! Körülbelül egy évi tanulás, önképzés, mindent bele munka után, mára nincs a jutaléka 400000.Ft alatt. Ja és azóta a néni azt mondja, hogy Őt agyonütni sem lehet, pedig régebben mindig sopánkodott, és panaszkodott, mindene fájt, készült a halálra.

Ili képe

Szeretném ha én is megkapnám ezt az ismertetőt.

Anonymous képe

Igen érdekel a téma.

ria007 képe

Végigolvasva a sok hozzászólást rájöttem, hogy valamit nem jól csinálok! Van állásom, tele vagyok munkával, minden hónap 2-án a számlámra megérkezik a pénzem, és munkatársakat keresek...! De akár hiszitek, akár nem -- nem találok!!! Mert amikor kiderül, hogy nem "melegedőben" kell dolgozni, hanem következetesen, szigorú szabályok szerint - de rugalmas időbeosztással -, állandó háttértámogatással, de KŐKEMÉNYEN DOLGOZNI KELL, akkor bizony nagyon sokan meghátrálnak.
Tehát baj van az elkötelezettségükkel!
Nekem sem volt ez mindig így - már sajna nem fiatal, csökkent munkaképességű, és nő vagyok -, de a Péter már eddig is sok dolgot megtanított nekem. Remélem, hogy TI is megfogadjátok az ő hasznos tanácsait, kiveszitek magatoknak belőle azt, ami hiányzik és a legnagyobb szükségetek van rá, és akkor biztosan több mosolygós bejegyzés lesz itt. Remélem, hogy tudtam Nektek segíteni!
További szép napot kívánok:Ria

Jankovits Anikó képe

Kedves Ria!
Sok embert ismerek, aki munkát keres.
Hol kell dolgozni és milyen legyen a munkatárs?

Tóth Péter Levente képe

Én is szeretném tudni, hogy hol van munkahely, mert már 2 éve munkanélküli vagyok. Érettségim van, de nagyon értek a gazdasági dolgokhoz, 24 évig könyvelő voltam, voltam adóellenőr, s mégsem kapok seholsem állást, pedig már portásnak is elmennék, hogy ne a párom tartson el.
tudnál tippe adni?

Köszönöm előre is: Tóth Péter Levente

Márti képe

Kedves Ria!
Mi az a munka, amire munkatársakat keresel?
55 éves vagyok és valóban szeretnék dolgozni.
Kérlek, láss el bővebb információval, aztán találkozzunk és beszéljünk a részletekről. (Budapesten lakom)
Üdv.: Márti

Jakab Gábor képe

A legelső bejegyzésem óta többen kíváncsiak voltak a honlapomra, el is küldtem emailben azoknak, akik kérték, és történtek azóta többszörös emailváltások is.

Mivel arra sajnos nincs kapacitásom, hogy továbbra is egyenként küldjem el az érdeklődőknek az elérhetőséget, ezért feltettem a Saját szolgáltatásod vagy terméked ajánlása topicba.

Lejka képe

Szia!

Hol található az a bizonyos "Saját szolgáltatásod vagy terméked ajánlása" topic?

Köszi

Jakab Gábor képe

Szia! A fórumtémák között. Bár ez csak tagok számára elérhető.

Monika képe

Kedves mindenki! Hogyan lehet regisztrálni erre az oldalra?

Misi képe

Sziasztok!

Én egy nagyon elkeseredett, 27 éves diplomás férfi vagyok... Beszélek két idegen nyelvet (angol, spanyol), szeretek dolgozni és eredményeket elérni... Mégis, 1 éve már, hogy nem találok munkát. Tele vagyok energiával, az apátia ellenére...

Akinek szüksége van Pesten megbízható, értelmes, fejlődni képes munkaerőre, az írjon nekem bizalommal! Elsősorban hosszútávú lehetőségek érdekelnének.

Köszönöm szépen!

Anonymous képe

Azt hittem arról lesz szó, hogy pl. mibe érdemes belefektetni pénzt, hogy később több legyen, vagy milyen vállalkozást érdemes elindítani, vagy esetleg egy netes aukciósházat hogyan lehet nyitni vagy termékeket reklámozni weboldalon, (temetkezési vállalkozás is jó üzlet de nincs gyomrom más nyomorából meggazdagodni) vagy valami ilyesmi kitörési lehetőség a 8 órás rabszolgamunkából, ahogy a videóban is elhangzott. Mivel fiatal vagyok még csak érettségim van. Jelenleg protokoll ügyintézőre járok. Ha mindenáron tanulni kell valamit akkor egyedül a nyelvtanulás az ami szinte biztos jövőt ad, főleg a kínai (angol az alap).

Lényeg, hogy nem 30-40-50 éves koromra szeretném megteremteni azt az életszínvonalat amit megszoktam és amit elvárok magamtól, hogy képes legyek fent tartani, vagy esetleg még emeljem is.
Amikor az ember már bent van a mókuskerékben onnan nehezen jön ki, addig kell ezzel foglalkozni amíg viszonylag sok ideje van rá.
Nem tudom, hogy ez a blog, vagy a tananyagok segítenek-e abban, hogy ez megvalósuljon, de talán megér egy próbát.

Egyeg András képe

Egyik ismerősom munkát keres mint kamion sofőr, lehet belföldi és nemzetközi.

Ha valaki tud ilyen álláslehetőségekről kérem irjon nekem a
egyegandras@gmail.com mail címre.

Köszönöm szépen.

Üdv,

András