Neked sem kell a pénzem?

Tudod, elég sok érdekes dolgot láttam már életemben, és ritkán lepődöm meg. De most leesett az állam.

Pedig semmi különlegeset nem csináltam. Hadd mondjam el.

Elég ártatlanul indult

Egyszerűen szükségem volt egy grafikus művészre egy teljesen egyszerű dologhoz. Semmi extra. Nem túl nehéz, jól fizető munka, ha szeretsz és tudsz is rajzolni.

Tudod, minden ami ezzel jár, az szabadság, kötetlen időbeosztás, egész nap azt csinálhatod amit szeretsz. Nem hangzik rosszul igaz?

Számomra azonban rémálommá vált, kb. 1 hete.

Nem gyanakodtam semmire

Mint bármilyen normális ember, felraktam pár hirdetést a két legnagyobb szabadúszó oldalra és egyet még a gyakori kérdésekre is.

Elsőnek a szabadúszók jelentkeztek. És itt a helyzet azonban finoman szólva is érdekessé kezdett válni...

Baljós árnyak

A szabadúszók jelentős része, nem értette ami le volt írva. Egyszerűen valami egészen más volt amit küldtek. Miközben arról érdeklődtünk, hogy egy fekete-fehér képregény lap mennyibe kerül, kaptunk weboldal mintáktól kezdve, a meztelen nőkön keresztül szinte mindent. Nem is sorolom.

Hozzá kell tenni, hogy volt egy nagyon ígéretes ember. Ritkán lepődök meg árakon, de őszintén itt kapaszkodtam.

Arra gondoltam, sebaj nézzünk körül Magyarországon.

Létezik ilyen?

Egy barátom ajánlott egy művészt aki szerinte nagyon jó. Írtam neki de nem válaszolt. Lehet, hogy nem érdekli a munka, vagy elfoglalt éppen. De végül is munkát akartam adni.

Közben megnéztük a nemzetközi szabadúszókat. Több mint 50 szabadúszót néztünk meg, de nem volt meg az igazi.

Ezalatt jelentkezett még egy művész. Meglepő módon a gyakori kérdéseken. WOW!! Gyönyörű rajzok és magyar.

Ez igen!! Ráadásul gyorsan is reagál. Csodás. Beszéltem vele. De 2 nap múlva jön az e-mail. Mégsem érzem úgy, hogy a projektet el tudnám vállalni. Pedig amikor beszéltünk pont azt mondta, hogy nincs munkája.

De itt még nincs vége...

A hab a tortán...

Estére már teljesen elcsigázódtam. És akkor mint egy megváltás egy barátom ajánlott valakit. Egy nagyszerű művészt. Aki gyors. Aki megbízható. Aki gyönyörűen rajzol. És ami a legmegdöbbentőbb... Pont abban a legjobb, amit mi keresünk.

Mint egy isteni ajándék. Azonnal fel is hívtam.

„Szia, XY ajánlott és azt mondta egy nagyszerű művész vagy. Azt hiszem pont rád lenne szükségünk.”

„Sajnálom, de most nem érek rá ilyesmire, esetleg nyáron...” - mindezt jó, unott hangon.

Meg sem hallgatta az ajánlatot.

Furán érzem magam

Kicsit emiatt furán érzem magam. Mintha egy egész nehéz tüzérségre lenne szükségem egyetlen veréb levadászásához. Áldom az asszisztensem türelmét, hogy képes kitartani és elviselni. Elég nyűgös vagyok mostanában emiatt.

Olyan érzésem van, mintha egy nagy szatyor pénzzel rohangálnék, de valahogy senki sem akarja elfogadni. Pedig nem lehetetlen dolgot szeretnék. Szerinted miért van ez?

Neked is ilyen nehéz pénzt adni?

Láthatóság: 

Hozzászólások

M.M. képe

Van ilyen.
Én az ORIFLAME csoportom bővítésével vagyok így. Hiába hirdetem itt-ott, hogy tanácsadó(nő)kat keresek, - pénzt akarok tenni a zsebükbe - senkit sem érdekel az ajánlatom.

Fekete Eszter képe

A facebookot próbálta már? :) Van sok csoport ahol munkákat hiretnek, és meglepő de van jelentkező is.
Az Oriflame esetében az is gond lehet, hogy már nagyon sokan akarnak értékesíteni...inkább olyan embereket lenne érdemes kereni, akik vásárolni akarnak maguknak kozmetikumot onnan rendszeresen. Érv lehet a minőség és a megtakarítás is. Persze munkával jár míg utánanézel ezeknek, de érdemes megpróbálni.

Müller Péter képe

Köszi a tippet. Még nem próbáltam, de utána fogok nézni.

Csurgainé Pap Tünde képe

Igen!! Néha úgy érzem, hogy szélmalomharcot folytatok amolyan DON Quijote módjára! Sajnos most már ott tartok, hogy az az érzésem, hogy az emberek nem is akarnak dolgozni, elvegetálnak a langyosban, nem akarnak pénzt keresni!! Igaz, ha elvállalsz egy munkát, akkor felelőséggel tartozol az elvégzett munka minőségéért! Sajnos a piacgazdaságban már nem úgy működnek a dolgok, mint az "átkosban" mikor az ember csak azért járt be dolgozni pénzért, hogy elteljen a munkaidő! Mindenki főnök akar lenni, nincs is ezzel semmi baj, csak az, hogy még vállalkozók sem akarnak lenni!! A megoldásra még nem jöttem rá, de hiszem, hogy előbb vagy utóbb mindenki akinek nem kell a pénzünk most rájön arra, hogy mégiscsak kemény minőségi, felelős munkával lehet pénzt keresni itthon is, mert nagyon sok a tehetséges ember, és nem is kell ahhoz külföldre menni, hogy boldogulni lehessen.

Jakab Gábor képe

Nem a te hibád, és nem csak ebben az iparágban fordul elő. Ahogy fejlődik a technika, egyre specifikáltabb szakemberekre van szükség. Nagyon sok a képzetlen, vagy általános képzettségű ember, akikkel a cégek nem tudnak mit kezdeni. A munkanélküliek azért panaszkodnak, hogy képtelenség munkahelyet találni, a cégvezetők szintén panaszkodnak, mert nem találnak embert.

rárósiné képe

sajnos vannak ijenek akinek kéne a pénz de semmit nem tesznek érte, vagyik lusták fel emelni a següket a fotelbol hogy lépjenek valamit.

István képe

Keress Tetoválókat !
Művészek a maguk világában rajzolni is tudnak.

Müller Péter képe

Köszönöm a tippet. Utána fogok nézni. Tudom, hogy a tetováló művészek, nagyon jók, de nem tudom, hogy egy képregény rajzolásában mennyire lehetnek otthon.

Attila képe

Még lenne is szabad kapacitása. Egy gondja van. Csak e-mailen tudsz vele kommunikálni, vagy sms-ben, mert hallássérült.
Megbízható, Gyors, Ügyes.
Szívesen közvetítek, mert beszélem a jelnyelvet.

Balázs képe

Szia! Pofon egyszerű pedig, még akkor is, ha az élet árnyalt. Az én véleményem az, hogy teljes időhiányban élnek emberek, no és a szakemberek is. Egy olyan projekt esetén, ami többtényezős és több lépéses és egyre több a bevont szereplő - évek óta csinálom, tudom miről beszélek - felőrli az ember idegeit, hogy minden lassan halad. A szakemberek nagy többsége ugyanis az idejét cseréli pénzre és nem a pénzét időre. Pont te tanítod ezt, ha jól emlékszem. Szakemberek, de kulimunkát csinálnak egész nap. S akkor még nem említettem a többi apró feladatot (adózási dolgok, könyvelő után járni, közben képezni is magukat és még ott a család is, stb.). Azok, akik az idejüket cserélik pénzre, azok napjainkban a bürokrata dolgok miatt még inkább így fognak reagálni a felkérésekre.
Egész egyszerűen tömegek nem tudnak kitörni abból, hogy a dolog megforduljon: pénzüket cseréljék időre. Egész egyszerűen az alkalmazotti létből nem tudnak kitörni. S az, aki nem így gondolkodik, hanem úgy, ahogyan te, addig azt mondom, még inkább fogsz hasonló jelenséggel találkozni. Még inkább meg fog jelenni a biztost a bizonytalanért nem adom mentalitás.
Egyelőre ennyi. De szerintem ez van a háttérben. Gondolkodj csak el.

Müller Péter képe

Lehet, hogy igazad van. De nézzük meg máshogy. Aki művészi szinten tud rajzolni, ő egy profi. Senki sem fejleszt ki profizmust, ha nem szereti azt amit csinál. Ha egész nap azt csinálod amit szeretsz az egy jó meló.

De bárhogy is nézzük, még nekem is az az első lépésem, hogy kipróbálom, és elvégezem a munkát. Csak utána tudom kiszervezni. Vagyis, ha valaki alkalmazni akarja a pénzt cserélem időre elvet, akkor nem árt ha előtte keres egy ki pénzt.

Ráadásul én elég rugalmas vagyok. Ha a művészünk úgy dönt, hogy üzletelni akar akkor legyen; választhatja a fizetés helyett a részesedést is.

Vagyis igazából csak a művészen múlik, melyik utat választja.

MÁRIA képe

Ilyenkor sajnálom, hogy semmi tehetségem a rajzhoz és design-hoz. Rémálom és hihetetlen.
Próbálkozz a facebookon. Gondolkozom hogy van-e ügyes ismerősöm, ha igen, szólok neki.
Én egy videós bemutatkozó anyagot akarok keszítettni, de már félek újból nekikezdeni keresgélni bárkit is, mert legutóbb csapnivaló munkáért fizettem, aminek 3 heti könyörgés után állt neki a fickó és állítja, hogy amit készített az tökéletes. Egy biztos nem szívvel-lélekkel készítette el, nem is hozott sikert.
Jót s jól ebben áll a nagy titok !
Tán imádkozni kéne......

Bereczki Zita képe

Rossz helyen keresed! Az Iparművészeti iskolákba kell írnod, vagy egyenesen a rajzfilm szakközépiskolába! A jók foglaltak és mindenkinek kellenek, ezért nem hiszek az ügynökmunkában+
Ott azok dolgoznak, akik a saját asztalukon nem tudtak külső, vagy belső okok miatt jó pénzt keresni.
Ők sem jól választottak, ha lett volna akkor kezdőként ilyen emberük mint Te lehetne belőlük a saját asztalukon, jó pénzt csinálniuk.
Pár hónapra a vezetők mindig fognak madarat- értékesítőket! De elhívatottságot csak nagyon őszinte korban kapsz el, vagy vállalkozó a valaki már! Nem szeretném megbántani az MLM.-eseket, mert ma valóban ez az egyetlen terület van, ahol azonnal kezdhet valaki dolgozni!- Sőt a felsőbb vezetők tesznek róla, hogy elhiggyenek minden marketinges előadást. Amiért soha sem lennék ilyen struktúrában dolgozni, az önmagam tapasztalata. Nem tudom elhinni semmiről, hogy az a tuti. Pontosan tudom mekkora székházakat, jutalékokat kell a termékbe belerakni. Akkor már biztosan van hazai és megfelelőbb! Sem biztosítónak, sem természetgyógyászati , egészségápolási, étrend kiegészítőben nem veszek részt! Az ingatlan az más, ott műszaki paramétereken, helyeken, és partneren múlik- de ez jelentősen nagyobb döntés, mint egy bogyót megvenni. Evvel más bajom nincs azonkívül, hogy még mindig nem rendeződtek az árak. Californiában egy könnyűszerkezetes, tenger parti 200m2.-es ház teljes gépészettel-klíma... bútorok kevesebbe kerül, mint pesten az Andrássy úton 70m2 lakás???
Szóval fiatalokban a lehetőség, a közepe az ha jó, akkor foglalt, vagy vállalkozó és le van terhelve.
Mint a párkeresés első válás után:)

Müller Péter képe

Köszi a tippet, írtam az asszisztensemnek, hogy nézzen ennek is utána.

Fekete Eszter képe

Az is gond lehet hogy sok internetes "munka" (nem véletlen az idézőjel) arrra nevelte a tömeget, hogy 2 hónap alatt milliomos, de legalább gazdag lesz a székén ülve...és persze (majdnem) munka nélkül.
Ne feledkezzünk meg a virágzó panaszkultúráról sem...sokan szeretik a dolgok könnyebb végét megfogni. Panaszkodni könnyű, de tenni valamit, az fáradtsággal és felelősséggel jár, nem beszélve arról hogy nem lesz azonnal eredménye, várni kell. A mai rohanó világban ez ekfogadhatatlan.
A munkák el nem vállalásánam oka azt hiszem ez a passzivitás.

Müller Péter képe

Van benne valami, de én nem internetes munkát ajánlottam. Gyakorlatilag ez egy szerződött munka, egy képregény folyamatos rajzolására.

Szabóné Erika képe

Szia Péter!
Csak azért lehetett, mert hitetlenek az emberek.
Nincs bizalmuk már a jó dolgokhoz sem, elcsigázottak,
fásultak. Emiatt már nem is látják meg a lehetőséget,
még akkor sem, ha épp kiveri a szemüket!

Sándor képe

Javasolnám az egyetemek állásbörzéit .

Müller Péter képe

Azokat hol találom meg csoportosítva?

Horváth Éva képe

Szia!
allasborze.bme.hu ez az egyetemek állásbörze honlapja
Egyébként még általános vagy közép és szakiskolákban is érdemes kutakodni, annyi tehetséges gyerkőc van!!!!

Müller Péter képe

Köszönöm.

Titkó Tibor képe

Szia Péter!
Már nagyon régen olvasom az írásaidat, iratkozok fel a hírleveleidre, amolyan csendes szemlélőként. Igazából fizetős programokra nem jelentkeztem, mert részben nem nagyon áll módomba tetézni a kiadásaimat, hiszen így is van elég, részben pedig azért nem, mert 66 éves nyugdíjas vagyok, így nem is akarom magam terhelni újabb tudományokkal.
Azonban bevallom Neked, hogy sokat tanultam Tőled így is, hiszen ha valaki hajlandó a sorok között olvasni, esetleg összefüggéseket keresni, az biztosan felfedezi a mondandód lényegét.
Érdekes és tanulságos írást tettél közzé, de sajnos a tapasztalatom az, hogy ez a tendencia egyre fokozódik, és remélem hogy egyszer vége szakad, viszont emberek százezreinek kell egy szemlélet változáson átesni ahhoz, hogy változzon valami.
Aki nagyon jó a szakterületén, valószínűleg megtalálta már azt az utat amit Te is megtaláltál magadnak, így ezeket az emberkéket nehéz rávenni, hogy másnak dolgozzanak.
Vannak ügyes jól képzett emberek, akik tudnak dolgozni, de nem önállóan, mert a "főnök" nélkül elvesznek. Mostanság nagyon dívik az otthon végezhető internetes munka. Sok jó tapasztalattal itt se nagyon lehet találkozni, viszont a könnyű pénzkereset ígéretével annál inkább. Dolgozom én is egy csapatban, és úgy látom mindenki korrekt és becsületes módon végzi a dolgát, mégis akad elvétve egy-egy olyan "munkatárs", aki a gyors meggazdagodást, és nem a biztos jövőt helyezi előtérbe. Sajnos hozzászokott ez a mostani 20-40 éves korosztály ahhoz, hogy nincs munka, hát élünk segélyből. A te írásod is azt bizonyítja, hogy nem hajlandók az emberek kihasználni a lehetőséget, és felemelkedni a kényelmes megszokott szundikálásból. Remélhetőleg nem mindenki ilyen!

Gargya Imre képe

Nekem nem, de talán azért is nehéz, mert egy ilyen ajánlat túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, és az emberek többsége bizalmatlan. Szerintem le kellene írni, azért, ha vannak hátrányai, akkor tudnak majd mérlegelni. Egy honlap hirdetésre biztos felfigyelnek amúgy

Müller Péter képe

Minden esetben tisztába tesszük a feltételeket. Ráadásul, mivel szerződünk, nincs kérdés azzal kapcsolatban, hogy mik az előnyök és mik a hátrányok.

Buby60 képe

Kedves Péter! Megértelek! Ha tudnék olyan szinten rajzolni, amit te elvársz, az én zsebembe könnyen tehetnél pénzt! Sajnos nem tudok! Egyébként mindennel így vannak az emberek manapság! Semmiben és senkiben sem bíznak. Igazuk van: az MLM nagy része átverés, az internetes munkák esetén, csak a regisztrációs díj befizetése a fontos, de munka nem érkezik, az ingyenesnek hirdetett tanfolyamok gyorsan fizetőssé válnak, még a lényeg felszínre kerülése előtt stb. Mindenki várja a sült galambot, de az nem akar megérkezni! Aki meg dolgozni akar, az lépten, nyomon falakba ütközik! A lenyúlás, érdektelenség, nemtörődömség, közöny, lustaság falába! Így valóban nehéz!

Horváth Balázs képe

Én már közel 4 éve keresek egy grafikust, aki rendelkezik annyi ésszel és gyakorlattal, no, meg egy A2-es előhívó berendezéssel, hogy egyszerű grafikáimat (max. A2-es méretben) elkészítse! Nem kérek négyszín-kolor (színes fénykép) felbontású grafikákat, csak egyszerű, egy-két-három direkt színű emblémákat. De nem találok olyat!

Flámis Tibor képe

Én évek óta tapasztalom ezt a jelenséget. Amikor valaki ölébe kapja a szerencsét akár munka formájában akár másképpen nem képes érte tenni semmit. Az hogy mért van ez így nem tudom.
Én amikor rájöttem hogy nincs elég tudásom hogy előrébb lépjek el kezdtem képeznem magam. Sajnos addigra már jól belekevertem magamat az adósságba. De mint Péter te is említetted felelősséget kell vállalni ezért. Ezt tettem. Viszont minél jobban képeztem magam és minél jobban próbálok felelősséget vállalni az életemért annál több felismerésre tetem szert. Köztük arra hogy az emberek legnagyobb része annak ellenére hogy elég tehetséges vagy képzet vagy esélyt kap nem vállal felelősséget.
Sok tehetséges fiatallal találkoztam akiknek ölükbe hullott az alkalom vagy a szerencse és nem éltek vele, leginkább úgy mondanám kényelmesség vagy lustaság miatt.
Sajnos én nem tudok olyan jól rajzolni de ha tudnék biztos elvállalnám de nem elsősorban a pénz miatt hanem a kihívás miatt. Talán ezért is van hogy ritkán tudok nemet mondani ha felkérnek valamire :)

Müller Péter képe

Szerintem ez egy elég jó tulajdonság :)

Kántor Ferenc képe

Az elmúlt két évben számos programozót, grafikust, effélét elfogyasztottam egy tök egyszerű honlap elkészítéséhez (a mai napig nem működik). Nagyon ismerős az érzés, mintha a saját történetemet olvastam volna. A legsúlyosabb az volt, amikor az egyik programozó a melóra bemondta egy harmadik világbeli ország éves költségvetését, és a kb. 3-4 napos munkára mondott 2 (kettő) hónap határidőt, majd amikor mondtam, hogy rendben (szorított az idő), azután mondta, hogy de így sem tudja vállalni.
Vagy a másik, aki három hónap után, amikor szinte kész volt a melóval, eltünt. Szerencsére pénzt nem kapott, azóta sincs meg az ember, mindegy is már...
Vagy az arc, aki miután elkészült az adatbázissal, szólt hogy akkor most kéne egy programozó, aki a grafikát ráteszi a saját maga által készített honlapra...
Vagy a grafikus kislány, aki saját bevallása szerint "az életnek tarozik avval", hogy elvonul a világtól 3 hónapra, sajnos az én megbízásom pont erre az időszakra eset.
Vagy a másik grafikus kislány, aki elfelejtette közölni, hogy az az apró változtatás, amit kérek egy joomla sablonon, az nettó százezer lesz, amit amúgy a "szomszéd srác" 5000-ért megcsinált 3 óra alatt.
Vagy a nagyon komoly informatikai cég kb. a semmire akart kérni 70.000 (hetvenezer) supportdíjat 4 (négy) órai munkáért ("szomszéd srác": 3000).

Na ezekből lett elegem, s indítottam magam egy vállalkozást ezek tapasztalataiból. Honlap, arculat, SEO, effélék. Biztosan nem mi vagyunk a legprofibb programozók, a legmenőbb dizájnerek, meg semmi faxni.
Viszont földközeli az árazás, határidők vasszigorral betartva, ügyefelek elégedettek, sehol nem hirdetem magunkat, mert ajánlásokra jönnek a megrendelések...
Mint a paradicsomban...

Gulyás Pál képe

Szia!Ismerek valakit,akit nagyon is érdekelne a céged folyamatos megbízások iránt.
Üdv!

Czétényiné Judit képe

Szia Péter!

Nekem kellene a pénzed, de sajnos nem vagyok grafikus művész!:) Viccet félretéve, nem ismerem ezt a szakterületet, de lehet, hogy kevés a profi grafikus. Aki pedig tényleg nagyon jó, lehet, hogy tele van munkával , na meg pénzzel is ezáltal!:) Mostanában egyébként az a tapasztalatom, hogy akinek nincsen anyagi problémája, nem nagy mozdul meg még egy kecsegtető ajánlatra sem, mert nincs rá szüksége és nem nyomja őt a "szög"!:)

Dávid képe

Én valamiért az autószerelőkkel jártam így mindig, se határidő se kalkuláció se minőség. Szerencsére azóta egy új autóm van és márkaszervízbe viszem :D

Láttam, hogy kaptál tippet tetoválókra, nekem is ez jutott eszembe vagy photoshopos fórumok 3D tervezőprogramok fórumjain keresgélni, nekem korábban sikerült már ott jó grafikust találni. :)

Müller Péter képe

Köszönöm a tippet, utána fogok nézni.

 Lajos István képe

Szia Péter!

Van egy nagyon tehetséges grafikus ismerősöm szerintem ő tudna és akarna is egy ilyen melót.Ha tudnál valami konkrétumot közelebb kerülnénk a +oldáshoz.

István

Müller Péter képe

Írj egy e-mailt, és elküldöm a részleteket.

 Lajos István képe

Szia Péter!

Küldöm az email címemet ,ha nagyobb terjedelem ,akkor li4152727@gmail.com

Simon Mari képe

Érdekes amit leírtál, nem gondoltam ennyire komolynak a dolgot.Ez a TV-n kivüli való világ : egyik oldal munkát kínál, másik állítólag keres- csak a kettő nem találkozik. A hely itt nem is érdekes, tehát még érthetetlenebb a dolog. Az ötletem nem biztos, hogy nyerő- de képregényben a japánok a menők
ahogy tudom. Úgy tűnik a régi jók nálunk kihaltak. A maradék elkényelmesedett. Én sem tudom miért van így, hogy lehet így megélni? Voltam már hasonlóan bosszantó helyzetben, nem tudom a megoldást.
Üdv. Mari

Müller Péter képe

Köszi a tippet. Érdekes módon, japánból csak egy jelentkezőt kaptam, nemzetközi oldalakon. Még várom a mintát tőlük.

Judit képe

Szia Péter!
Egy más nézőpontból is rá lehetne nézni erre a dologra. Az hogy velem mi történik az lehet hogy másról is szól de nem csak róla. Folyamatosan megy a szidalmazás a véleménynyilvánítás hogy milyenek mások. De arról nincs szó hogy Te mit gondolsz hogy kinek kell a pénzed? Ha már előre ott az előfeltételezés akkor valahol már nem is akarod hogy sikerüljön. Elmesélem hogy jártam amikor a lakásomat akartam viszonylag gyorsan eladni. Először Én hirdettem semmi reakció, viszont jelentkeztek irodák ,és szépen kezdtem szerződéseket aláírni, hogy majd így sikerül. Nem történt más csak újabb irodák és értékesítők kerestek meg. Már a 10 közvetítő céggel kötöttem szerződést, amikor észrevettem, hogy talán bennem is lehet olyan gondolat, érzés, ami nem támogatja a lakáseladásomat. Akkor a helyzetem miatti tehetetlenségemből adódóan, másokat akartam hibáztatni, ők tehetnek róla, hogy ne lássam mit szúrtam el Én. Azt tapasztaltam, hogy olyan gondolatok keringtek bennem, hogy ezekben az irodákban nem dolgozik senki, nem is számítok nekik, csak szerződni akarnak, de nem tesznek semmit. És tényleg nem is történt semmi. Viszont amikor ezt észrevettem és elkezdtem megváltoztatni az általam megbízott emberekről alkotott véleményemet: Nagyon rendes emberek, mindent megtesznek hogy vevőt találjanak a lakásomra, és ezt tényleg komolyan így is gondoltam, 1héten belül el is adták a lakásomat. Biztos van olyan rajzoló akit keresel, kérdés hogy őt akartad-e megtalálni, vagy valami más célod volt ezzel az egésszel? Ezt Te tudod, de szerintem nem mindig a másik az oka, ha valami nem úgy alakul, ahogy a felszínen szeretnénk. De lehet hogy úgy, ahogy a mélyben igen, csak nem is tudunk róla. Nagyon könnyű másokat megítélni egy visszautasított lehetőség kapcsán. Én azt vallom, hogy a gondolatnak teremtő ereje van és felelősséget kell vállalnom a saját gondolataimért érzéseimért és tetteimért.

Zoltán képe

Szia Péter!

Elolvastam amit írtál és kicsit el is gondolkodtam rajta. Mielőtt arra jutottam,hogy írjak rá valamit is,előtte elolvastam a többiek reagálásait . Csodálatos mennyire különbözőek vagyunk mi emberek! Szinte mindegyik hozzászólás a munkát el nem vállalót hibáztatja és tapossa a sárba! Tisztelet a kivételnek Juditnak,aki a munkavállaló oldaláról próbálta megközelíteni a témát! Én is a munkavállalói oldalt erősíteném,őket úgy is csak tiporja mindenki,de azért jól jönnek,hogy elvégezzék a munkát a pökhendi munkaadó helyett! Kedves Péter nem gondolod,hogy már a műved címe is eleve lenéző????? Mi lenne ha Te magad fognál hozzá ahhoz a grafikus műhöz????
Mennyivel jobb lenne,nem kéne senkire se időt pazarolnod,nem kéne senkinek elmagyaráznod 100x mire is gondolsz voltaképpen,nem lenne félreértés,minden olyan lenne amilyet megálmodtál és jóval kevesebb pénzedbe is kerülne. Jaaa......,hogy Te nem értesz hozzá,Te nem vagy grafikus!?? Az mindjárt más. Akkor miért kötsz bele abba aki ebben szakember, ez a kenyérkeresete????? Kigondolsz valamit,keresel rá embert és csak kifogásaid vannak!!! Ez ezért nem jó,az azért nem jó,Ő nem ér rá....stb! Voltaképpen nem is akartál semmilyen munkát se elvégeztetni,csak arra voltál kíváncsi mennyire fogékonyak erre az emberek! Pontosan ez a baj ebben az országban,akinek kicsit is jobban megy mint a többinek az már azt hiszi magáról,hogy Ő az isten!!!! Ilyen az összes munkaadó és vállalkozó!!!!! Adják a munkát,de nem mindenki végezheti el,csak kimondottan az arra született személy! Péter Neked nem teljesen mindegy,hogy ki végzi el a munkát,ha a végeredmény jó?????? Mert ha igen,akkor teljesen más irányból kéne megközelítened az embereket! Semmivel sem vagy különb mint akikről írtál! Te sem értesz semmihez,máskülönben megcsinálnád és nem keresnél rá szakembert!!! Arra meg gondolni se merek,hogy mennyire szűkmarkúan méred a szakember társadalmat anyagi értelemben!!! Ez is fő problémájuk a Magyar munkaadóknak! Dolgoztatni,belekötni mindenbe (persze,hisz mindent megtehetek,én vagyok az isten!!!),majd mindezt éhbérrel ellenszolgáltatni!!!! Ezt nevezzük: MODERN RABSZOLGATARTÁSNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Látom azért rengeteg olyan híved van,aki a Te szemszögedből látja a dolgot. Persze mindenki úgy látja ahogy csak akarja,ez így van rendjén! Én ellenkezőleg látom és én sem vagyok egyedül ezzel kedves Péter,hiszen mégsem találtál a rengeteg jelentkezőből 1-et sem!!!!! El lehetne rajta gondolkozni mindenkinek,Neked is Péter!!!
További szép napot mindenkinek!

Müller Péter képe

Úgy látom Zoli valamit nem sikerült megértened.

Arra a választ egy óvodás is tudja hogy miért nem én rajzolok. Pontosan azért, amiért nem te sütöd a kenyered, varrod a ruhát, készíted a cipőd, és amiért nem te építed magadnak az autót.

Engem csak a végeredmény érdekel. Természetesen nem fogok amatőrökkel dolgozni, ha olcsó akkor sem. De megvan a pontos, leírt és megmutatott minőségi elvárás.

Leértékelő a bejegyzés címe. Ó elképzelem, a szegény grafikust aki majd sírva megy a bankba felvenni azt a halom pénzt a munkájáért. És persze úgy érzi majd, hogy rettenetesen kemény rabszolga munkát végez.

És természetesen nem mondhat nemet, mert ott áll majd egy másik szegény alul fizetett bérrabszolga, aki folyamatosan pisztolyt tart a fejéhez.

:)

Zoltán képe

Kedves Péter!

Szinte pontosan erre a reakcióra számítottam,bár azt hittem előbb a többi hozzászóló fog lehurrogni.
(Tévedtem,előfordul,hisz ember vagyok!) Szinte éreztem,hogy az írásom negatív része jobban fog érvényesülni,mint a mondanivalóm! Valószínűleg ezért érthettem én félre a történeted. Nos ha van konkrét kiírás mellékelve minőségi példával,akkor csak várni kell a beérkező munkákat! Bizonyos határidőt azért meg kell határozni a pályázóknak,majd ezek után kiválasztani a legjobbnak ítélt művet. Persze itt már problémák merülhetnek fel a részedről! Mi van ha kiderül,hogy a város legcsóróbb,legzűrösebb negyedéből jön az illető? Te ettől jobban rettegsz,mint attól,hogy nem lesz aki elvégezze a munkát! Hisz idézlek "Természetesen nem fogok amatőrökkel dolgozni, ha olcsó akkor sem." Sokkal jobban érdekel,hogy hány diplomája van,mennyi műve van kiállítva a világ vezető múzeumaiba,tárlataiba,hogy a tanulmányait melyik híres külföldi egyetemen végezte és persze mennyire ismert a világban! Péter amíg ezek a fő kritériumaid fontosabbak,addig nem is fogsz megfelelő bérrabszolgát találni! Én így látom! Nem vagyunk egyformák,én ezt olvasom ki a soraidból,mások mást,Te meg megint mást. Mindannyiunknak jogunk van úgy értelmezni a leírtakat,ahogy érezzük! Megtehetjük,hisz mind más szemszögből látjuk!
Ennyi! :)

Müller Péter képe

Igazad van, és örülök is a véleményednek.

De pont ez a lényeg. Engem csak egyetlen dolog érdekel. Van-e termék vagy nincs.

Ha van, tőle lehet az illető öreg, fiatal, jó kislány, vagy rossz fiú, nyitott vagy zárkózott. Ameddig jó minőségű a termék addig számítok rá, és ő is számíthat rám.

Müller Péter képe

Lehet hogy igazad van Judit, de egyszerűen csak azt írtam le ami történt.

Lhara képe

Ez már csak így igaz! :))) Végre egy értelmes és főként békés hozzászólás.
Ilyesmiben gondolkodtam, amikor rájöttem, nincs is annyi időm erre, hogy megfelelően kifejtsem.
Köszönöm, hogy megtetted! Teljesen egyetértek Veled.

Nagy Balázs képe

Péter én elég jól tudok rajzolni.....azt mondják....:) Ha még esedékes......

Müller Péter képe

Köszönöm, írtam neked e-mailt.

Fitos Péter képe

Grafikus vagyok. Speciális területen. Ha tudom mi a feladat és értek is hozzá szívesen megcsinálom...
Gyorsan és jó áron mert ráérek... Kb. ennyi.

Müller Péter képe

Köszönöm, írtam neked e-mailt.

Adrienn képe

1. művészlelkeken ki mondta, hogy könnyű kiigazodni?:) ha nem "érzi" amit szeretnél, akkor inkább továbbáll, mert nem tud megfelelő módon alkotni olyan keretek között, amik nem az övéi, még pénzért sem. B verzió, hogy magas neki a léc és nem vállalja a felelősséget.

2. Jellemzően a legjobbak sosem aktív álláskeresők!!! és egyáltalán nincsenek rászorulva a mellékesből érkező pénzedre. A valóban jókat le kell vadászni az ügynökségektől, vállalatoktól, akik jól meg is fizetik őket. Az asszisztensed feltételezem, hogy nem gyakorlott fejvadász, vagy toborzásban jártas szakember. De levadászni is csak azt tudod, akinek állandó munkát, és komoly szakmai perspektívát tudsz kínálni cserébe az otthagyott csilli-villi helyért. Te már csak a krémes alját kaparászod.

3. én keresnék egy baromi tehetséges fiatalt, akit még nem szippantottak fel és még nem is adta fel az igényességét a munkája iránt ide-oda úszkálva a piacon. Sulik, képzések, versenyek, kiállítások és egyéb megmozdulások tájékán keresgélnék.
Mindezeket úgy mondom, hogy 7 éve foglalkozom szakemberek felkutatásával és kiválasztásával mindamellett, hogy egyesek karrierjét is menedzselem.
4. hogy kapásból segítsek is valamit és ne csak okoskodjak: http://creattica.com/
Nem tudom ismered-e, vannak köztük magyarok is szép számmal és itt bizony csak igényes munkákból csemegézhetsz.
Már ha vállalják persze..:)

Jarábik Sándor képe

Már írom is a számlaszámomat, / előbb utóbb csak találok valakit aki tud rajzolni /

gymester képe

A kérdésedre a valódi válasz ebben a videóban van:
***

Zsóka is getting seedy! képe

Igen sajnos ezzel a problémával én is találkoztam a munkám során már sokadszorra. Szerintem ez a magyar mentalitás mert sírni nagyon tudunk de igazából megtervezni és kitűzni a célunkat és megvalósítani az már nem. Egy példa olyan cégnél dolgozom ahol a fizetés forgalom után x % jutalék és ha van kedved és akarsz is keresni még + extra lehetőség a jelen helyzetben 4 hét alatt 600 ezer Ft forgalom és + egy Isztambulba útázás a hab a tortán :-)
Szerinted hány ember tűzte ki magának csak a lehetőséget hogy megpróbálja? 10 ből 3 fő
Tehát ennyit erről! A következő hónapban pedig majd sírnak mert nem lesz semmi plusz amiért esetleg megemelik a lábukat.

Czupyné Barta Mária képe

Igen Péter! Most én is azzal szaladgálok, mert Általad is meggyőződtem arról, hogy csak " a pénz tud pénzt fialni". Van egy nagyszerű, egyszerű , sok pénzt hozó, pénzt generáló " Perpetum Mobile" rendszerem, amiben minimális a munka és semmilyen anyagi kockázattal nem jár, a megkapott pénz örökölhető. Tudom, hogy mindenkinél működik! Mégis kidobják az emberek az ablakon a havonta érkező 25.890 Eurót...Pedig, mielőtt megmutattam ezt a lehetőséget, Ők maguk kerestek és sírták el , hogy mennyire kevés a pénzük, kilátástalan a helyzetük...Amikor meg nyújtom a lehetőséget, amiben semmilyen pénz-kiesési kockázata nincs, akkor meg meg sem mozdul, csak sír tovább, hogy Ő ezt nem tudja megcsinálni, még úgy sem, hogy felajánlom a segítségemet ( mert nem mindenki alkalmas arra, hogy emberekkel foglalkozzon ), hogy beszélek helyette...Kidobja a biztos lehetőséget az ablakon... Az emberek lusták ( tisztelet a kivételnek) , egy kis részük meg bizalmatlan. Úgy már nem akar semmit sem tenni, hogy mintegy " megrendelésre" itt értem ez alatt Nálad a munkamegrendelést az elképzelésed szerint, nálam meg a rendszer ismertetése miatti bizonytalanságot, eldönti, hogy magától nem tudná esetleg csinálni, a segítségemet meg röstelli igényelni--mert azt hiszi, hogy akkor rajta nyerészkedek, pedig ez az egyetlen jelenlegi olyan "összvér" rendszer, melyben senki sem kap többet, mint a másik és nincs havi, stb követelmény, nem kell fogkrémmel szaladgálni és kuncsorogni, hogy vegyék meg, mert másképp nem lesz jutalékom! Nincs jutalék! Pénzt reprodukáló Perpetum Mobile, ami senki teljesítményétől nem függ... ) . Ugye, milyen érdekes? Neked azért nem sikerül a szatyor pénzt átadnod, mert a kívánságod szerinti - és nem a művész szabad fantáziája szerinti- az elképzelés, amit meg kéne csinálnia. Én meg azért nem tudom a rakás pénzt bárkinek átadni, mert vagy nem érti, vagy nem bízik benne, vagy simán csak lusta, ha kikaparja helyette valaki a gesztenyét, akkor megeszi. De még ezt is megtenném, annak ellenére, hogy semmi előnyöm nem származik belőle, csak, hogy lássa, hogy valóban működik és bezsebelheti élete végéig a pénzt, sőt ( azt ugyan már Ő nem látja ) életén túl is, mert az örököse(i) élvezi(k). Üdvözlettel: Czupyné Marika

Gabriella képe

Ahogy olvasom a hozzászólásokat, úgy érzem el kell mondanom a véleményemet. Magyarországon az emberek zöme szeretné kiegészíteni a fizetését és szeretne jobban, könnyebben élni. Talán még ideje is volna, rá, hogy valami mellékállást vállaljon. De sokan úgy vannak vele (magam is), hogy amikor meglátnak egy invitáló videót, amely úgy kezdődik, hogy ...szeretne ön is ilyen autóval utazni, szeretne ilyen és ilyen házat, szeretne itt és itt nyaralni, rúgja ki a főnökét...stb. az ember először végignézi, esetleg másodszor is, de ennyi elég is belőle. Amikor végighallgattad még mindig nem tudod, hogy ezért mit kéne tenned. Majd felratkozol egy hírlevélre, meginvitálnak egy videókonferenciára, egy következőre. Ezeket is meghallgatod, de még mindig nem tudod mi a fenét akarnak tőled és ebből hogyan lesz pénzed. Szervezz be embereket, akiknek te leszel a sponzora. Eladni nem kell, nincs termék. Honnan lesz a pénz? A videó végén pedig ott a megrendelő, amit tölts ki és vegyél meg egy marketing anyagot. Az anyag nagyon jó, de te nem tudsz vele mit kezdeni, mert nincs ötleted és nincs pénzed az induláshoz. Ekkor ezt mondja az ember, hogy köszönöm szépen elég volt. A másik dolog amiért félnek az ilyesmitől, hogy nekik nem fog menni. Egyszer én is beléptem anno az Amway rendszerbe, megvettem az induló csomagot és lelkesen kezdtem értékesíteni. Tudod mit mondtak az emberek? Bizonyára el tudnám adni a hűtőszekrényt az Antarktiszon, vagy a kályhát Afrikában, de nálunk nem adnak az emberek ennyi pénzt egy termékért... és megvettek ketten egyet. Nem biztos, hogy csupán lustaságról van szó. Inkább bizalmatlanság, a saját magában való kételkedés, pénztelenség, hozzáállás kérdése. Ha valami úgy kezdődik, hogy vedd meg az induló csomagot, már meg is bukott a dolog. Egy alkalommal eltöltöttem egy napot az egyik biztosításokkal foglalkozó barátommal, mert be akart szervezni. Estére jól elfáradtunk, de nem sikerült egyetlen embert sem beszervezni, vagy üzletet kötni valakivel. Pedig nagyon jól csinálta. Ha pénzt kell kiadni nem kell, ha egy jó munkát ajánlanak nem hiszünk benne, mert szkeptikusak lettünk. Ez a baj. Ha valaki engem megkeres egy kiváló marketing szöveggel, videóval, munka ajánlattal megkérem, hogy ezt a bevezetőt hagyja el térjen a lényegre. Mit kell csinálni, hogyan és mit hoz a konyhára. Bizalmatlanok lettünk. Üdv Gabriella

Cséve Gábor képe

Kedves Mária! Mi ez a munka, ami ennyire egyszerű, de mégis elutasított többek szerint?
Kíváncsivá tett! :-)

Papp Józsefné képe

Szia Péter!

Miből gondolod, hogy nekem nem kellene a pénzed? Csak hát nem grafikus vagyok! Egyébként a
saját területemen( könyvelés) magam is tapasztalok sok érdekességet. Csak egy példa: a sok megszűnő, tevékenységet szüneteltető ügyfél után végre akad egy új megbízó ( legalább is azt hiszem!), aztán egy-két hónap után kiderül, fizetni a havi munkáért nem akar, csak húzza-halasztja .
És ez megy immáron 5-6 éve. Te mit tennél a helyemben? Hogyan szereznél megbízható ügyfeleket? És ezzel el is érkeztünk a lényeghez: a B I Z A L O M hiányzik, ill. veszett el az üzleti életből csakúgy, mint az egyéb emberi kapcsolatokból. Ez pedig egy métely, amit - ha lenne - valamilyen nagyon hathatós ellenszerrel kellene kezelni.Minden esetre ügyesen ragadtad meg ezt a lehetőséget is a hirdetésre, hiszen amíg mi itt beszélgetünk a te problémádról addig terjed a hír, hogy neked grafikusra lenne szükséged. Gratula!!!!!!!!!!

Müller Péter képe

Köszönöm.

Egyszerűen, szerződjél, és tartasd is be a szerződéseket. Ha előre tudják, hogy betartatod, nem lesz gond.

Feri képe

Ez nem lehet gond, küldöm a számlaszámom. :)

Faragó Csaba képe

Szia Péter!
Mi már egyszer találkoztunk személyesen is Budapesten és vettél tőlem pár grafikát.
Foglalkozás szinten jelenleg nem művelem a grafikát,de a magánéletben és barátoknak-ismerősöknek...és még aki szeretné,bármikor állok rendelkezésre.
A képregény a nagy szerelmem,elég nagy gyüjtő is vagyokmellette, sőt készítettem is már képregényeket.
2011-ben nyertem egy országos képregény pályázatot is.
Ha érdekes vagyok számodra ezután az ismertető után,keress meg!
A mail.címem a bejelentkezésnél is meg van,de mindig jön az 1 év.hu-s hírleveled is.
Üdvözlettel: Faragó Csaba Szegedről.

Müller Péter képe

Termékszetesen emélékszem. Küldj egy e-mailt, és küldöm is vissza, mire lenne pontosan szükségünk.

Kriszta képe

Kedves Péter!

Bár ők honlap grafikával foglalkoznak tudomásom szerint elsősorban, de érdemes lenne velük felvenned a kapcsolatot, mert profik és lehet, hogy a Te dolgodban is tudnak segíteni. Ha még nem találtál megoldást, szívből ajánlom őket.

http://www.spiritlab.hu/

Kriszta

(Bár lehet, hogy lelkileg szoktad-e magad feltérképezni, de meg kéne vizsgálnod, hogy nincs-e valamilyen belső ellenállásod, hogy kiadd ezt a munkát a kezedből. Sajnos a tudatalattinkban sok szutyok van és ha valaki nem talál maga mellé megfelelően dolgozó embereket, akkor lehetséges, hogy van egy olyan tudatalatti hozzáállása, hogy "én csinálok mindent a legjobban" és már ezzel akadályozni tudja, hogy megtalálja a valóban értékes munkatársakat. Bár nem szeretjük bevállalni, hogy végül is minden belőlünk indul ki. Ahogy bent, úgy kint. Persze ez csak egy példa volt, érdemes megvizsgálnod, hogy milyen meggyőződés, hiedelem, félelem vagy bármi más okozhatja azt, hogy nem találsz partnert a munkára.)

Müller Péter képe

Köszönöm a tippet, nekik kicsit más a profiljuk mint amire nekem szükségem lenne.

Az ellenállással kapcsolatban garantálom, hogy nincs semmi ami megakadályozna a feladat kiadásában. Sőt!! Alig várom, hogy végre elkezdhessük.

Magyar Lászlóné képe

Amit itt leírtál az tényleg morbid. Velem fordítva történik ez a dolog. Én ajánlok egy tényleg jó, kipróbált terméket és a kutyának sem kell. Inkább megveszik a boltba a silány terméket, minthogy tőlem vennék meg. A pénzed valóbban kellene, de mennyit kell ezért fizetnem? Megtudom-e oldani a rám bízott feladatokat? Valóbban olyan jó kereseti lehetőség az amit ajánlasz?
Üdv: Ilona

Müller Péter képe

Hát ez egy elég speciális témakör. Igazából profi grafikus művészeknek való,még azon belül is egy speciális terület.

Macher Ferencné képe

Kedves Péter!

Nagyon ügyesek és kreatívak az iskolás fiatalok is,művészeti középiskola,főiskola hallgatói akik megakarják mutatni tehetségüket.Egy képregényrajz pályázat figyelmet kelt és kihívást jelent,főként ha tétje van.

Közöttük meglelheted az igazi "nagyszerű művészt" .

Müller Péter képe

Köszönöm a tippet.

Lhara képe

... mármint a "frajdi-elszólásod" miatt...
Valóban verebet akarsz levadászni?

... mert akkor nem kell csodálkoznod...

Klein Patrícia képe

Nos, bár nem vagyok grafikus, sajnos némiképp felismertem magam a másik oldalon, ezért gondoltam leírom, ami felötlött bennem, legalább szembenézek kicsit magammal...
Sokszor van az, hogy amire felkérnének abban nem vagyok elég magabiztos, megijedek a dolog kihívásaitól és szorongássá alakul a dolog. Ilyenkor viszont már nem a munka és a pénz kapcsolatát mérem fel, hanem a szorongás és pénz kapcsolatát. Nevezhetném lustaságnak is, de ha mélyen belenézek, akkor a különböző kifogások, amik jönnek, inkább csak a komfort megtartására irányulnak, arra, hogy ne kelljen olyan dolgot csinálnunk, ami ismeretlen (pl. ne kelljen egy új technikának utánaolvasni, ne kelljen idegen helyre utazni a munka miatt, vagy úgy egyáltalán ne kelljen kimozdulni a komfort zónánkból).
Ezt még én sem veszem mindig észre, szóval gyanítom a társadalom nagy része sem tudatos abban, hogy miért is nem szeret dolgozni. Inkább választjuk a "könnyű", de kevés pénzt, minthogy valamiért "áldozatot" hozzunk. Valószínűleg ez lehet az egyik oka annak, hogy nem mindenki szupergazdag.
Aztán nekem ott szokott még lenni egy olyan döntéstényező is, amikor nem szívesen vállalok el valamit, hogy tudom, hogy abból az adott időből/energiából egy sokkal jövedelmezőbb tevékenységet is tudok csinálni. Itt ugye az lenne a megoldás, hogy az ember kimondja a nagyobb számot, hogy megérje, de nekem ehhez sem sok bátorságom szokott lenni, mert félek attól, hogy ciki lesz, amikor elutasítanak, meg megszólnak, hogy mások nem ennyiért csinálják. Ezt is még meg kell tanulnom. Majd a felkérő eldönti, hogy jó-e neki vagy sem, de így legalább nem azt látja, hogy megpróbálok kihátrálni a dologból, látszólag ok nélkül.

Müller Péter képe

Köszönöm, hogy elmondtad, így már jobban rálátok a dologra.

Sütő Mária képe

Kedves Péter, vajon miért ezzel a címmel címezted a cikked?
Milyen keserűség mondatja veled? Miért így nézel az esetre?
A tapasztalatom, hogy ami bennünk van, ami belőlünk árad, arra kapjuk a választ.
Vagyis vagy nem voltál pontos a megfogalmazásban ...vagy rejtett szándék húzódik meg mögötte.. (olcsón, gyorsan mégis magas színvonalat elérni... ) ja, és sok hiedelem még ráadásul (a grafikusok ilyenek/olyanok.. nem ügyfél barátok... a cégek meg lehúzzák a sápot stb... adózás, egyebek...).
Ezt vetíted előre - persze öntudatlan. Nem tudjuk.
És ami bennünk/ed van, hát erre jöttek a világ/univerzum válaszai.
Szóval nem tudjuk, hogy mi árad belőlünk csak, ssak meglepődünk, milyen reakciók érkeznek. És prüszkölünk, kiabálunk, szidunk - másokat.
Mert ezt amúgy oly nehéz befogadni. elfogadni, hogy én vagyok ilyen/olyan.. s nem a világ(a politikusok/a média/a grafikusok... teszik veled a történést. Te váltod ki, sőt "rendeled meg.." (ez aztán durva, mi?), mert ezen a téren még tanulnivalód van.
De ez lehet, hogy messzebbre vezet... és nehéz tényleg el- és befogadni.

A felelősség nálad van, hogy erre hogyan nézel rá. Hogy másokat okolsz érte... vagy őszintén belülre tekintesz és belátod: igen, bennem van az ok.
Ezt persze sokszor sokkal később értjük meg.

Üdvözlettel: Marcsi.

Füle Viktória képe

Kedves Péter!

Ha még mindig áll az ajánlat, engem érdekelnének a részletek! Belinkelem az oldalamat, itt meg lehet nézni a munkáimat.

https://www.facebook.com/pages/F%C3%BCle-Vikt%C3%B3ria/393909453987459?r...

Szép napot!

Müller Péter képe

Nagyszerű, írtam neked.

Angyalka képe

Szia Péter!
Nekem nem nehéz pénzt adni. Már csak az a kérdés, vajon értek-e ahhoz, amit csinálni kellene. Azt hiszem ez ilyen egyszerű. Biztosan vannak olyanok is, akik ülnek a babérjaikon. De arra is gondolni kellene, mi van ha az az illető nem akar ülni a babérjain, csak épp nem ért ahhoz, amit felajánlanak. Nekem kell a pénzed! Hogy rajzolni tudok-e? Hát azt nem tudom, csak annyit, hogy kreatív vagyok.
De ez nem tudom elég-e ahhoz, hogy képregényt rajzoljak. Bár nagyon szívesen kipróbálnám. de mi van, ha mégsem jön össze? És ez a sokak életében a legnagyobb kérdés.

Müller Péter képe

Köszönöm, most kimondottan profikat keresek, de legközelebb; ki tudja?

Halasi Éva képe

Szia Péter. Képregényrajzoló vagyok. Évekkel ezelőtt abbahagytam, mert szinte semmit sem tudtak fizetni ezért az amúgy nem könnyű munkáért. :-( Az sem mindegy milyen témájú anyagot kell feldolgozni, ettől is függ a munka nehézsége.

Szilárd képe

Szia Péter, szívesen elvállalnám, értek a vektorgrafikus ábrázoláshoz :) email: butykai.szilard@gmail.com

Müller Péter képe

Írtam neked.

Budánné Ihász Irén képe

Kedves Mindenki!
Nem jól fogalmaztok. Ti nem pénzt akartok adni az emberek zsebébe, hanem MUNKÁT!
Na ez a különbség. Nagyon kevés az az ember ma Itthon, aki a pénzért dolgozni akar. Ha csak egyszerűen a zsebébe tennétek semmi gond nem lenne. Ez szerintem azért van, mert fásultak az emberek és semmi újra nem hajlandóak nyitni. :)

Szenes Ildikó képe

Szia! Ha még szükséged lenne grafikusművészre, szívesen elvállalom a munkát.
Írj nyugodtan az email címemre, válaszolok és megtudjuk beszélni a dolgot.
Üdv. Ildi

Müller Péter képe

Dobj egy e-mailt légyszíves, mert így tudom pontosan az e-mail címed.

Csaba képe

Nekem azért könnyebben tudsz pénzt adni, de még nem próbáltad :D :P

Müller Péter képe

A pénzt nem adni, hanem cserélni szokták. :)

VA képe

Érdekes volt amit írtál,,,, Én szívesen elfogadnám az ajánlatod de nem vagyok grafikus, nem tudok rajzolni sem..........
De tudod minden relatív....Akinek vannak lehetőségei az válogat , akinek nincs az elfogad mindent - értéken - - sajnos - áron alul , mert élni bizony kell. Ugye!!!

Ezért haragszom.... leginkább - sarkosítva van minden.... a munkalehetőség is és sajnos az ÉRTÉKEK is ! AZ emberi értékek is. Szomorú amit írok lehet de tessék már tárgyilagosan nézni a világot . EZT , amivé váltunk....Önök , Ti tudtok változtatni rajta !!!

kiss lajos képe

Sajnos azok az emberek hamar elfásulnak,akiknek pénz van a zsebükben.
Nekem a zsebem üres és nem tudok rajzolni.
Rajtam segithetnél!
Lajos

Rózsa képe

Nem tudok rajzolni,de a pénzre nagy szükségem volna, gyerekek, unokák, stb..

Árpád képe

A végére elég sok ajánlat összejött. De Péter,...csakazértis ....hátha....: szóval, a szintiszta igazság szerint nem értek a grafikához, viszont szeretem a kíhívásokat.

Bugyi Gáborné képe

Azt hiszem túl sokan túl sok helyen próbálkoztak már- sikertelenül. Nagyon sok az átverés. Sok ember belefásult ebbe. Nem hiszik el, hogy ez lehet az igazi.

Mádai Gizella képe

Sajnos ehhez sem értek:)
Látom összejött már jónéhány ajánlat, a Facebbook jó ebből a szempontból. Ha mégis teszel fel hirdetést megosztom szívesen, vannak ismerőseim, ha nincs munkájuk felfigyelnek. Vannak helyi ismerősök is, többen nagyon jól rajzolnak, ebben a műfajban nem tudhatom mire képesek. Neked azt kell látni tud-e teljesíteni, nem számít grafikus-e. A grafikusok mindent csinálnak, amit vesznek, eddig biztos rossz helyen kerestél, ahová dől a lé, megszokott munkával, nem ugrál az újért. Sok tehetség van, akiknek pénz is kell és fantázia is van hozzá, hirdesd meg a munkát, ha az eddiegből nem jött már össze valami. Sírós-rívós, panaszkodós, bizalmatlan világ, A pénzed noná, hogy kellene:D:D:D

Nagy M. Margareta képe

Szia Peter! Eppen most olvastam, hogy szukseged lenne egy rajzolora. Nos en szeretek es tudok is rajzolni. Ha esetleg meg szukseged lenne valakire ezen a szakteruleten akkor irj nekem uzenetet e-mailben:margo00721@yahoo.com vagy facebook-ra: Nagy M. Margareta (a facebook-on lathatod nehany munkamat) es megbeszeljuk.

Müller Péter képe

Írtam neked.

Jászai Zoltán képe

Sajnos a mai világban azt tapasztalom,hogy az emberek,vagy mesterek már csak azt nézik,hogy melyik munka éri meg nekik,minél kevesebbet kelljen dolgozni,és minél többet lehessen szakítani.Az un. kis munkákat be sem vállalják,mert nem éri meg.Én 1 éve költöztem be a házamba,és ha van valami javítani való,akkor a mester azt mondja keressek valakit aki megcsinálja,mert ez neki nem éri meg.Olyan fura helyzet ez,mert mindenhol azt hallom,hogy nincs munka,nem dolgoznak,miközben tényleg ilyeneket nem vállalnak el,hát érdekes történet.....

Bencze képe

Szia, Péter !
Évek óta csodálattal követem hírleveleidet, bloggodat. Rengeteget tanultam belőlük: VILÁGSZEMLÉLETET !
Ez utóbbi bejegyzéseddel azonban önmagadat is felülmúltad.
Mindig is vallottam, hogy egy kényes (társadalmi) gond felméréséhez semmiképen nem egy "kérdőív" kitöltésével kell közelíteni. Nem kell előre megszabni a válaszlehetőségeket, sokkal inkább egy olyan vitát kell provokálni, melyben a válaszadók maguk teszik fel a kérdéseket, melyek választ, megoldást várnak.
Sajnos, az utóbbi negyed évszázadban a "fogyasztói társadalom" provokációinak áldozatai vagyunk.
Az a tény, hogy mindent olcsón meg lehet kapni, súlyos érték- és önértékelési gondokat okozott a társadalomban. Megvásárolsz egy akármilyen használati "kütyüt", mely hiper-szuper "okos", divatos funkciókkal van ellátva (például egy televiziót), de az "véletlenül" pontosan 3 nappal a garanciaidő lejárta után elromlik ! SZAKÉRTŐ szerelőhöz fordulva kiderül, hogy a javítás költsége majdnem egy új, "okosabb" kütyü ára lenne. "Természetesen", inkább kidobjuk a régit és (hitelre, részletre) újat vásárolunk. Elfelejtünk azonban néhány "apróságot":
1. Az új készülék tényleges, végleges ára - a kölcsönnel járó "bankköltségek" miatt - a kiírt ár két- vagy akár többszöröse is lehet, mire a részleteket mind kifizeted
2. Mire a részleteket letudod, az új készüléked is kimegy a garanciaidőből, vehetsz újat
3. Mivel te inkább választottad az új megvásárlását, a szerelő újabb munkától esett el, mert TE nem az ő tudását értékelted, hanem a reklámszakértőét, aki a javítási díj sokszorosáért eladott neked egy újabb kütyüt, mely eleve úgy volt megtervezve, hogy a pénzt kivegye a zsebedből !
4. A rengeteg, kecsegtető dömping ajánlat miatt elfelejtjük, hogy a TUDÁS az alap, az ÉRTÉK, azt kell megfizetni, nem az illúziót ! Ennek felismeréséhez azonban a magunk részéről is tudásra van szükség, melyet nem az olcsó televízió előtt ülve szerzünk !
5. Tudást csak részletekben lehet beszerezni, a tudatlanságot pedig részletekben kell fizetni (akár egész életen át is) !

Visszatérve az eredeti témához:
EGYÉNI KREÁCIÓT csupán EGYÉN képes készíteni, melynek az ára is EGYÉNI !
Aki tudatában van egyéni, különleges képességeivel, az értékelni is képes mindazt.
Aki nem ért hozzá, az csupán a pénzével társul be a megvalósításhoz, mely csupán kis része az új kreáció értékének. Az már a marketingtől függ, hogy az új termék mennyire lesz hasznosítva. De, akármennyi pénzen ülsz is, az ötlet, a kreáció hiányában a pénzed semmit sem ér.

Sürgősen mentalitást kell váltani, különben rövidesen oda kerül a társadalom, hogy semmihez nem fog érteni és csak azért fog élni, hogy állandó adósság-részleteit törlessze.
És így nem értékeket, hanem adósságot fognak örökölni utódaink.

Péter István képe

A leirtakhoz csak annyit hogy amiota nagy a munka nélküliség azota mindenki csak pénzt akar de dolgozni senki.
Sajna több esetben volt szerenscém ugyanezt megtapasztalni hogy aki pár napja azért kereset mert nincs pénze mikor telefonoztam neki hogy lenne munka a számára akkor már csak a kifogások voltak.
Valoszinüleg nem vagyok egyedül ezzel a dologgal.
Üdv

Gyurcsik Péter képe

Szia Péter nekem nem nehéz pénzt adnod ,nem tudom pontosan milyen munkáról lenne szó de van egy jó hírem én ugyan nem vagyok művész de a körülöttem lévő emberek ismerősök azt mondják pályát tévesztettem mert szerintük nagyon jó rajzaim vannak ha gondolod küld el emailban az anyagot átnézem és a lehető leggyorsabban reagálok rá és mivel én ilyenben kezdő, vagyok biztos meg tudunk egyezi az árban is üdv Péter

ads képe

Èn szinten jenlenkezek erre a munka mivel adott nekem az hogy 3 és fél évig ezt tanultam és gyakorlatom is van belőle de viszont nem tudom pontosan miről lenne szó így én is azon a szinten vagyok mint az úr ki szintén jelenkezet de ha szimpatikusnak tűnök akkor elküldöd a terveid vagy magát a vázlatos anyagot akkor bővebben is akar mar az én elkészített vázlataimmal tudok válaszolni.

Megértésedet előre is köszönöm !

email: dobos1200@citromail.hu
Tisztelettel : ads

Müller Péter képe

Megkaptam az e-mailed és már válaszoltam is.

She képe

Hello,

Előre bocsánatot kérek, mert nem volt időm elolvasni az összes hozzászólást, így lehet, hogy ismételni fogok.
Velem az történt meg, hogy a most induló webshopomhoz szerettem volna olyan embert keresni aki precízen, időre feltölti nekem a termékeim egy részét, persze nem ingyen. Egyelőre csak az ezerlóvé.hu oldalon kerestem és találtam embert, de sajnos egy olyan levél váltás után, hogy "Ú, nagyon jó, időm, mint a tenger", jött a nem válaszolok periódus és azóta is tart. Szóval megrekedtem én is.

Valakit esetleg érdekel? :)
Ha igen, válaszban küldjétek el kérlek, ne újabb hozzászólásként, hogy érkezzen nekem értesítés róla.

Köszi!
She

Müller Péter képe

Tapasztalat az elmúlt napokból.
Csináld nagyon bőségesen, egészen más nagyságrendben keress embereket, mint akikre szükséged lenne.

Kamarás Mária képe

A kérdésre válaszolva: kellene a pénzed, de ehhez sajnos nincs semmi tehetségem!! Ezért nem kell, de nem hitegetlek! Így van.

Anita képe

Kedves Péter!
Az ehhez hasonló kiírásokra ritkán reagálok, azonban elgondolkodtatott az Ön esete. Diploma előtt álló hallgató vagyok egy művészeti egyetemen, évek óta képgrafikával és képregényekkel foglalkozom, az intézményben jelenleg demonstrátori feladatokat végzek. Ismerve a közeget, amelyről beszélünk komoly meglepetést okozott, hogy ennyien elutasították az Ön által kínált munkalehetőséget. Kíváncsi lennék, hogy mi rettentette el a kollégákat...
Ha még nem találta meg a megfelelő személyt, kérem írjon egy e-mailt.

Müller Péter képe

Nagyszerű!!
Kérhetnék egy gyors e-mailt az oldal e-mail címére és azonnal el fogom küldeni a részleteket.

Anita képe

Az e-mailt elküldtem. :)

maestralsun képe

Megkérdezhetem, mit kell rajzolni? Én ugyan nem vagyok művész, de rajzolni szeretek, néhány dolgot tudok is.(kézzel, papirra, grafittal) Ha esetleg olyasmi, ami nekem is megy, akkor szívesen... de grafikus ismerőseim is vannak, ha én kevés vagyok.
Az emberek pedig tényleg nem akarnak dolgozni! Ez nem új! Sok éve így van ez már, és én azon csodálkozom, hogy Te ezt most vetted észre! Rengeteg konkrét példát tudnék sorolni, de nem hiszem, hogy érdekel bárkit is. Tudjátok az emberek (a munkaképesek, és korúak!) 3 csoportba sorolhatók munka szempontjából. 1./ akik mindent elvállalnak mindentől függetlenül, csak pénzt kereshessenek, és erőn felül is vállalnak. (ide sorolható sok vállalkozó is) 2./akik nem piszkolják be a kezüket semmivel, semmi pénzért, mert bizony így is van aki eltartsa őket...(ez a legnagyobb csoport!) 3./ akiknek az ölükbe pottyant innen-onnan valami, és vagy a lelkesedés, vagy a nyomok eltüntetése arra készteti őket, hogy mások munkáját, tudását kihasználva legalizálják a helyzetüket, de semmibe nem áll szándékukban saját erőt fektetni, semmilyen szinten. (ezeket csak rafináltaknak hívom. ezek az emberek munka nélkül, akár csalással akarnak, másokat a végletekig kihasználva nagyon sok pénzt "keresni", és sajna megy nekik...)

Egyébként én azon sem csodálkozom, hogy egyre többen vannak, akik nem akarnak dolgozni. Ez valójában azt is jelenti, hogy virágzik a fekete gazdaság! De azt is, hogy belefáradtak abba, hogy hülyének nézzék őket! Nap mint nap a csapból is az folyik, hogy melyik, a tömegek által bizalmi állást betöltő alak, mennyit lopott a közösből, és csak nagy ritkán kérik őket számon, sőt, ha elég közel ülnek a tűzhöz, akkor csak kaján vigyorral a képünkbe röhögnek, mivel védve vannak... Nem hiszem, hogy nem értitek, nem látjátok! Ha ilyen a minta, milyen legyen a morál?

Müller Péter képe

Küldj kérlek egy e-mailt és megírom a részleteket.

tg képe

Grafikus vagyok...
Mi kell???
tg

tg képe

Ja, ez lemaradt:
xtgx@freemail.hu

Müller Péter képe

Szia,

Köszönöm. Küldtem neked egy e-mailt ezzel kapcsolatban.

Szőllősi Miklós képe

Helló!
Nekem van egy festő művész ismerősöm, ha érdekel...

Hortobágyi Virág képe

Szia! Hortobágyi Virág vagyok és az édesapám küldte tovább a blogodat, az oldalamon vagy e-mail címemen utol tudsz érni! Díszítőfestő szakmát végeztem, de az oldalamon fent van kép, egy német tankönyvbe készült rajzaimról, amik ugyan mangák, de csak mert erre kértek fel. Szeretem a képregényeket is és szívesen vetném bele magam bármibe ami művészettel kapcsolatos,csak a többi művészhez képest kevésbé vagyok öntörvényű és igyekszem a felkéréseknek eleget tenni,hogy az tényleg tetsszen és jó legyen!
Keress bátran! :)
H.Virág

Hortobágyi Virág képe

Ez lemaradt azt hiszem https://www.facebook.com/hanaartdesign - az oldalam
hviragreka@gmail.com
jó látni,amikor feltűnnek ilyen lehetőségek! nem is értem, hogy hogy mehetnek így el annyian az ilyesmik mellett
mindenesetre sok sikert kívánok, bárki is segítsen neked! :)

Müller Péter képe

Köszönöm. Küldtem neked e-mailt ezzel kapcsolatban.

Bocsi András képe

SZIA PÉTER!
Nem tudom aktuális e még a dekoratör kérdés,szivesen adnék ajánlást egy nagyon jó barátom személyében.Nagyon úgyes és pénzt is akar keresni, Kérlek jelezz vissza amennyiben érdekes.

Müller Péter képe

Köszönöm, küldd el légyszíves az e-mail címemre.

Mária képe

Szia Peti! Örülök,hogy elolvastam az írásod.Pont Te vagy az első a most, ahogy kinyitottam a laptopom olvasom a blogod a pénzzel kapcsolatban.Keresem életem munkáját és mindent szeretek csinálni,ami érdekel.Szívesen elfogadom én is több forrásból a pénzt. Találtál már grafikust? Bár sose rajzolok, egyből festeni szoktam. Azért szívesen ki próbálnám magam és érdekelne a témakör.Kérlek küld el nekem is, hogy pontosan mi az elképzelésed a munkával kapcsolatban és mi az a témakör,ami körül forogna a képregény mondanivalója? további sok sikert kívánok neked és várom a leveled. Üdv: Mária / Maresz /
Ui: sajna a weboldalam nem engedte betenni, nézd meg,ha gondolod: http://teremtsnagadnak.hu

Cséve Gábor képe

Szia! Grafikusként, kreatív művészeti vezetőként dolgozom a sajtóban, reklámban évtizedek óta. Ha még aktuális, szívesen dolgoznék, segítenék Neked.
Üdvözettel
Cséve Gábor
(jelenleg és már 10 éve a HVG művészeti vezetője:-)

Szilvia Siposné képe

A férjem tehetségesen tud rajzolni, ha aktuális kérlek írj neki! :szabi0090@gmail.com Köszi!

imanuel képe

Van már embered a rajzos munkához? Én vállalom,ha akarod.......06302657246

Balán Éva f.m  képe

Üdvözlöm !
Ha még keresnének rajzolni .,vagy festeni tudo személyt rendelkezésre állok számlát is tudok adni .Tisztelettel Balán Éva

Vree képe

Bocsáss meg Peti, de az egész hozzáállásod alapból bűzlik. Hogy ezt még van arcod a TE "rémálmodként" eladni, tekintve hogy az átlag művésznek pont a hozzád hasonló "munkaadó"-aspiránsok jelentik a fő fejfájást, kissé szemtelen.

"egész nap azt csinálhatod amit szeretsz"
Egy call centeres, kukás vagy árurakodó is szeretheti a munkáját. Reméljük, a legtöbb ember valóban olyasmit végez, amihez vonzódik.
Mégse fog neked az építész házat rajzolni, a kertész füvet nyírni "szerelemből".

A rajzoló se ugyazt rajzolná szabadidő címén, amit te kiadsz neki.

A megfelelő művészi rajz sok év gyakorlatot igénylő szakma, ugyanolyan fizetés jár érte, mint bármilyen szakembernek.

"Ritkán lepődök meg árakon, de őszintén itt kapaszkodtam."
Eléggé világos, hogy arra gondoltál, hogy "majd odaken valamit olcsón, neki ez kikapcsolódás meg úgyis megvan egy óra alatt..." Szakembert akartál, de nem adtad meg neki a tiszteletet.

" mindezt jó, unott hangon.
Meg sem hallgatta az ajánlatot."

A sikeres embert, különösen a szabadúszót az definiálja, hogy el van látva munkával. Elégedett ott, ahol van.
Megvannak a megbízható rendszeres munkaadói; megvannak a személyes projektjei; válogathat.
Bármilyen munkaerőkeresésnél alap, hogy a legjobb emberek általában olyan helyen vannak, ami már ellátja az igényeiket. Nem kell már ugrálniuk, mert valaki megkeresi őket, és nyugodtan megvárhatják a jobb ajánlatot.
(Jobb ajánlat persze nem csak pénz, ha például elismert cég lennél, ami javítja az ismertségüket, vagy nem-pénzbeli juttatásban tudsz jobbat mutatni, az is számít.)

Te vagy az "udvarló" szerepében: neked kell meggyőzni, hogy érdemes elcsábítani valószínűleg jó pénzt, juttatásokat és kielégülést adó előző munkahelyétől. Neked kell megpróbálni "túllicitálni" a vetélytársakat.

Ne tegyél már úgy, mintha a földhöz kéne csapni a fenekét egy "semmi kis" rajzolónak, amiért vagy olyan jó "pénzt adni" neki.
Mások több "pénzt" (és más előnyöket) adnak neki ugyanannyi idejéért.

Müller Péter képe

Ugyanmár. :)

A nagy szatyor pénz szerinted mennyit jelent?

Vizmathy Barbara képe

Hello! :)
Szeretnék érdeklődni az állás vagy ajánlat iránt...esetleg tudna küldeni nekem egy részletes e-mail üzenetet az e-mail címemre a leírt munkával kapcsolatosan?
Jelenleg nekem sincsen munkám,és imádok rajzolni,teszem hozzá tudok is!
örülnék neki ha kaphatnék felvilágosítást az elöbb itt kértekre!
köszönöm
Barby

Müller Péter képe

Írtam neked rögtön a hozzászólásod után, de még mindig nem kaptam választ.

Ildikó ny képe

Régi a cikk de nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit szerettél volna csináltatni a művésszel ?

Nagyon érdekelne mi az a piaci rés amit a művészek nagy ívben elkerűltek.
Láthatatlanban azt mondanám, hogy vagy nem volt elég érdekes a téma vagy az árát nem merték megkérni, vagy be sem tudták árazni.

Üdv. Ildikó

Müller Péter képe

Képregényt akartam rajzoltatni manga stílusban. A mangán belül nem határoztam meg elvárt stílusjegyeket.