7 szokás amit te is megtehetsz, ha sok pénzt szeretnél

Ha éppen rosszul mennek a dolgok, gondolkoztál már azon hogy mit tehetsz?

Van pár dolog ami azonnal működik, mert ezek azok, amiket bárki bármikor megtehet.

Mi a legnagyobb (valódi) akadály ami a csodálatos életed útjában áll?

Nem a pénz. Valójában még nem is az amit megvehetsz rajta. Ez a trükkös a dologban. Mindjárt elmondom miért.

Lehet hogy éppen nem állsz jól anyagilag. Lehet, hogy több időt vagy szabadságot szeretnél. De a pénz nem oldja meg a problémát. Mert nem ott van a gond.

Nézzük meg elsőnek a 7 szokást és utána elmondom mit kell tenned.

Rakd rendbe az életed

Egyszer egy ismerősöm meghívott magához, hogy nála szálljak meg. Bár híres vagyok arról, hogy képes vagyok sokat és intenzíven dolgozni, de nála képtelen voltam egy percet is. Nem arról van szó, hogy mocsok volt. Csak rendetlenség.

A te életedben mi az ami rendetlen? A számítógépeden az asztalodon van vagy 100 ikon? A fizetendő csekkek nincsenek összeszedve? Tele van az íróasztalod mindennel? Nem nehéz felismerni a rendetlenséget.

A rendetlenség – bárhol is van – szétszórja a figyelmed. Gyakorlatilag megakadályozza, hogy a fontos dolgokra fókuszálj. Jobb kedved lesz tőle. Tehát állj neki és rakd rendbe a dolgaidat!

Ne hagyd hogy befolyásolják az érzelmeidet

Van egy egyszerű törvény. Ha lelkes vagy, boldog és vidám, a lehetőségek csak ömlenek és minden jól alakul. Ez az alaptermészeted. De ha rossz kedved van, összeesel, szomorú, bánatos vagy, az élet egy tragédia semmi sem jön össze.

A TV (én nem nézem) a Facebook, a különböző hírportálok, nyakon öntenek azzal, hogy milyen rossz a világ. Ráadásul a környezetedből is számtalanszor érnek hatások. Egy bunkó eladó, egy udvariatlan ember az utcán, egy kellemetlen kolléga.
Ne engedd meg semmi áron sem, hogy lehúzzanak. Bármi is a helyzet uralkodj magadon. Ha aggódsz, írd csak össze egy papírra, hogy mi miatt van és mire végzel rájössz majd, hogy ha gond is van az aggodalom nem segít.

Mozdulj ki

Ha meghívnak menj el. Néha, semmi kedved sincs elindulni. Azonban azt vettem észre, hogy akiknek folyamatosan pénzügyi problémájuk van, problémájuk van azzal is, ha ki kell mozdulniuk.

Tudom, hogy van amikor semmi kedved sincs elindulni. De majd megjön ne aggódj. És ki tudja milyen lehetőségek várnak rád. De bárhogy is, azzal hogy kimozdulsz sokkal jobb kedved lesz.

Tanulj

Ha megtanulsz valamit attól elégedett leszel. Boldoggá fog tenni. Én is folyamatosan tanulok, és imádom. Mindent megtanulok, ami érdekel.

Amikor elsajátítottál valami újat, egy egészen új világ nyílik ki előtted. Új ötletek, új lehetőségek, az élet sokkal mókásabb lesz.

És nem utolsó sorban az emberi értéked folyamatosan növekszik majd.

Légy bátor

Hány lehetőséget hagytál ki, csak mert bizonytalan voltál és nem mertél belevágni?

Az élet sokszor egy kaland. És egy kalandot lehet élvezni vagy rettegni a veszélyeitől. Nézd csak meg a filmekben, hogy is van ez. Egyszerűen csak csináld amit akarsz.

A helyzet sokszor ijesztőbbnek tűnik mint valójában. Mit történik ha nekiállsz egy hátizsákkal beutazni a világot? Mit történik ha éjszaka egyedül bóklászol Kolumbiában? Mi lesz ha...

Semmi!! Csak egy jó kaland.

Ne hagyd, hogy a megszokás és a félelem az utadba álljon!

Végül is ha így teszel legalább lesz mit mesélni az unokáidnak, nem?

Nézz

Ne hallgass arra mit mondanak az emberek.

Barbadoson Zsuzsival (a barátnőm) és egy másik lánnyal hajfonót kerestünk, mert megtetszett neki Zsuzsi fonott haja. Ajánlottak egy Charmat nevű nőt, de nem találtuk. De volt valaki akit, a banánárus nő említett az utcában. Nicloe-t. Elmentünk oda.

Megláttam a nőt, és azt hogy volt fonva a haja. Egy műalkotás.

De a lány csak azt akarta megkeresni, akit ajánlottak. Szóval megkerestük neki Charman-t. Ameddig beült, mi visszamentünk Nicole-hoz. Kibontottuk Zsuzsi előző nap fonatott haját, és újrafonattuk. Megérte. A különbség ég és föld volt.

Ezért soha ne hallgass véleményekre. Csak nézd meg a saját szemeddel, és annak higgy amit látsz. Egészen máshogy fog kinézni így az élet.

Szerezz egy mentort

Ha fontos nekem valami, keresek egy mentort.

Nem számít hányszor mondom, hogy le fogok fogyni. Nem fogok nekiállni magamtól. Csak hazudok magamnak. Az idő megtanított erre.

Nem csak azért kell a mentor, hogy kisegítsen. Azért is, hogy noszogasson, hogy megkönnyítse a dolgom. Hogy legyen rajtam egy kis nyomás akkor is, ha éppen nem akarom csinálni.

Tudod ha igazán fontos valami, nem akarok elbukni. Akarom az eredményt. És ilyenkor jól jön ha valaki segít. Nem számít milyen területről van szó. Ha igazán akarod keress valakit aki segít.

Észrevetted?

Minden egyes pontban van valami, ami közös. Úgy tűnhet mintha semmi köze nem lenne ennek a pénzhez. De mégis.

A legfontosabb dolog, hogy lelkes legyél. Hogy jókedvű. Nem számít milyen az élet vagy mennyire nehéz. Mindig megteheted, hogy élvezed és jókedvű vagy. Ez határozza meg az igazi életminőséged.

És érdekes módon, ha ezekre figyelsz, kicsit több pénzed lesz. Kicsit szerencsésebb leszel, és a dolgok elkezdenek helyrejönni.

Megpróbálod?

Láthatóság: 

Hozzászólások

Egyeg András képe

Szia Péter!

Ritka pillanat következik, de nem nagyon tudok ehhez mit hozzászólni.

Csak csendben bólogatok, ahogy a sorokat olvasom.

Milyen igazak és mennyire jól meg van fogalmazva. Most tényleg ott a pont.

janiki képe

Szervusz Péter!

Mintha Osho mester írását olvasnám. Sokszor mondom is hogy nem kell ahhoz reiki-nek lenni hogy valaki rendbe tegye az életét. Habár nem tudom végeztél-e valami spirituális dolgot? Minden szó igaz.

Suri Éva képe

Hát minden szavad igaz... így működünk.... jól esett olvasni :-) még nekem is akinek tevékenysége mások motiválása :-) Köszönöm!

Virág képe

Kedves Péter!

Ez az első hozzászólásom, pedig évek óta jön a hírleveled és olvasom a blogodat.
Egyre inkább egyet értek az írásaiddal, úgy érzem, nagyon hasonlóak vagyunk bizonyos értelemben és ez örömmel tölt el.
Ezzel a bejegyzéseddel abszolút magad mellé állítottál, mert egykori énemről készítettél leírást, amit imádtam!
Ez működik valóban! Mindenki higgyen neki!!! Tanít...
Anno, mikor a "flow" (=áramlat) állapotában voltam, nem kellett erőlködni. Dolgozni a dolgaimon igen, de inspiráltan és motiváltan történt mindez, így hát nem került fájdalmas erőfeszítésbe igazán semmi, és az EREDMÉNY: nem vagyok hazug, ha azt mondom, majdnem minden tökéletesen sikerült az életemben és boldog voltam. Emberek meg irigyeltek. Mert sínen voltam és mindig derűs is.
De mindez szép lassan elromlott, azt keresem, mivel rontottam el, mert jelenleg semmi sem működik jó ideje, bár már nem katasztrofális a helyzet, mert rengeteg plusz erőfeszítéssel próbálok talpon maradni, "pufferolni" a lecsúszást. Vissza akarok a sínekre találni, mert már tudom mi a különbség az itt leírtak szerinti inspirált élet és a paradicsomból való kiűzetés utáni vegetálás között!
Még annyit, hogy a pénz ilyenkor VALÓBAN huszadrendű és természetesen jelenlévő eszközzé válik, és nem attól, hogy milliomos lettél, hanem mert olyan dolgok színesítik meg életedet (még akkor is, ha csak egy lyukas nadrágod van), amit semmilyen vagyonra nem tudnál elcserélni! Egyszerűen: ÉLSZ!!!

Virág

Lukács Istvánné Mária képe

Egyszer csak újra ott lesz az ÉÉÉLETTELI élet.
A paradicsomi...
:)))

Minden tanulás.
És minden viszonyítás is.
A feketét a fehérrel összemérve értjük, és közben látunk sok-sok szürkét is persze.
Van, hogy ölünkbe hullanak a dolgok, és van, hogy sok harc, fájdalmas erőfeszítés által leszünk "eredményesek".
(Ma mindenki eszelősen az eredményekre hajt.)
Örülhetsz, ha ez neked csak úgy, jött.
Ez ajándék, - köszönet és hála érte.
Aztán új fejezet jött, új leckékkel.
Ez nem baj.
Feladat.

Bízz magadban, és nem kell sajnálkozni, megjönnek az eredmények is hamarosan, ha el mered hinni, hogy megilletnek téged.

Bízz és várj, és tégy meg minden nap minden lehetőt.
Irány a paradicsom! Hasalj fel az "áramlatra!"

peredi józsef képe

Nagyon jó volt olvasni,sok igazság van benne. Nekem csak az első rész nem tetszett,mivel én pont az ellenkezője vagyok. Nem tudom elviselni a rendetlenséget.

pintérné krisztina képe

Kedves Péter.nagyon jó dolog amit irt ahogy olvastam szinte majdhogynem saját életem.ugyanisvalóban nem a pénz oldja meg adolgok változását hanem a hozzáállás.sokáig én sem hittem de kb 2 éve foglalkozom meditációval,és nagyon sok mindent máshogy látok.ezalatt az idő alatt sok embert megismertem,és örülök hogy egyre több ember van aki szintén igy gondolkozik.

Kéri György képe

Mentort keresek

Andi képe

Kedves Péter, nagyon igazak a leírások és tanulságosak is, én egy optimista ember vagyok és csak megerősíteni tudom. A vesszőhibák azonban hihetetlenül zavarnak. Lc javítsd/javíttasd ki.

EvaSaci képe

Szia Péter!
Azt kérdezed : "megpróbálod?" :-)
Mit mond erre a jedi-mester, - "Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"
- Ezek az alapelvek, amikről írtál, valóban működésbe hozzák a sikeres, vidám élet fogaskerekeit! :-D
Talán csak egyet tehetnék hozzá : vajon ki az, aki hajlandó rendet tenni maga körül, képezze magát, odafigyeljen másokra is, hogy bátor legyen - szóval, amiket te is megemlítettél?
Hát az az ember, aki végre magtanulja becsülni, tisztelni és - urambocsá' - szeretni saját magát!... :-D

Corinna képe

Nekem az IGEN ember c. film jutott eszembe. Nagyon ajánlom, aki még nem látta volna. Zseniális...Azáltal, hogy a főszereplő (Jim Carrey) elkezd Igen-t mondani mindenre, hihetetlen fordulatot vesz az élete, a lehetőségek, kalandok és jó történések megsokszorozódnak addigi nagyon passzív életében és minden életterülete rendbe jön. Az utolsó gondolathoz csak annyit: az, hogy jól érezzük magunkat bármi történik is, csak a mi döntésünkön múlik!!! Érdemes ehhez a szenvedést okozó gondolatainktól megszabadulni (mert hogy mindig csak a gondolataink okozzák a szenvedést, nem a valódi történések..) Jó segítség lehet ehhez Byron Katie 4 kérdése módszere. Mindenkinek sok sikert! :-)

Czupyné Kiss Ibolya képe

Kedves Péter!

Nagyon-nagyon köszönöm! Kimásoltam és kinyomtattam, a gyerekeimnek is egy-egy példányt!
Ez annyira igaz! Nagyon jól és érhetően láttattad meg a lényeget!

Molnár Józsefné Barbara képe

Köszönöm a levelet!
Nagyon jól jött most ez nekem.
Fotos dolgok előtt állok, és nehéz mindenkinek megfelelni.
De rájöttem, hogy magamat kell adnom, és nem másoknak
megfelelni. És csak pozitívan a jó dolgokat meglátni.
Köszönöm!!!

Magyar Lászlóné képe

Kedves Péter!
Köszönöm ezeket a sorokat, amit írtál. Tudod és alaphelyzetben egy rendkívül vidám teremtést vagyok, de.... Ha az embernek van három gyermeke és hiába felnőttek még mindig rá szorulnak segítségre, úgy anyagilag mint lelkileg. Próbálom magamból ezeket a negatív dolgokat kivágni, de bizony nagyon nehezen megy, hisz a gyermekeim. Most közöltem velük, hogy elvállaltam egy számítógépes munkát (Veled), és ebből nem engedek, hisz a pozitív dolgokat jelenleg csak Tőled kapom. Igyekszem mindent megtenni, hogy ez menjen. Remélem, hogy anyagilag is sikerül úgy teljesítenem, hogy végre kilábaljunk ebből a lehetetlen helyzetből. S ha ez sikerül, akkor már megérte a Veled való "találkozást" Üdv Ilona

Mária G Pataki képe

Rám az összes pont igaz, csak mentort nem találtam.(kerestem)
Mégsem vagyok gazdag!! Csak lélekben!!!!

F. Tibor képe

Szuper jó cikk, Péter Gratulálok! Lementem, kinyomtatom annyira el van minden találva! Minden pillanatban elő kell vennem, amikor csak kicsit is eltérek ezektől. :)

Mester Monika képe

Kedves Péter!
Tetszett ez a 7 pont, jó pont mindegyik:-).
Nekem egy nagy gondom van. Kicsi a baráti köröm, mondhatni nincs, tehát mentort szreznem szinte a lehetetlen küldetés kategória számomra. pedig néha tényleg jó lenne, ha fel lehetne hívni valakit, ha oldalba böknének, mikor a gödör alján vagy, hogy hahó, ébresztő, nyisd ki a szemed, nem olyan rossz ez a világ!!!
De majd magamat bököm oldalba legfeljebb..
Ezen témán kívül: a többi lecke is nagyon jó, tetszenek, sok érdekesség van benne. A micro stock témához kapcsolódóan megnézten az Általad említett Istockphoto oldalt, meg pár véleményt róla és nem voltak túlzottan pozitívak. Azt írták, hogy nehéz megfelelni az elvárásoknak és nem igazán lehet belőle érdemi jövedelemre szert tenni. Ez egy kicsit lelombozott, mert már pont gondolkoztam rajta, hogy feltöltök jó pár jól sikerült képemet, amit járkaltam-keltemben fotóztam..

Én ezt az évet az 1 év-nek szánom. 5 év múlva már saját tanyámon szeretném nézni a naplementét, úgyhogy nagyon szeretnék sokat, hasznosat tanulni és tényleg elérni, hogy legyen elég pénzem..
További sok sikert Neked, az oldalnak és persze magamnak is.

Üdvözlettel:
Mester Monika

Tamási Olga képe

Csak mit tudok kezdeni azzal, nincs már Tv, nincs telefon, mert csak ma adtam fel egy csekket a T-homenak, lehet már holnap netem se lesz. Ilyenkor már mi segít? Csak a pénz. Dolgozom jelenleg, és nem tudok élni. Mit tudok kezdeni?

Brokhauzer Áron képe

Üdv!
Bar en korabban mindig ilyen voltam amit leirtal, hajszoltam a sikert, elismert szemely voltam, bizonyos korulmenyek aldozatava esve megcsappant a lelkuletem. Es a nagy radobbenes ott van, hogy lelki valsag, sikertelenseg erzeseinek ellenere ->megprobaljam< ujra es ujra meghozni nap mint nap azt a dontest, h erre szuksegem van, meg tudom csinalni. Hisz minden fejben dol el. Ez az osszefoglalas tobb, mint helyes megfogalmazasa annak, hogyan lehet elkezdeni es fenntartani a lelki beket, egyensulyt, a jo kozerzetet, a boldogsagot es mikent lehet mindezek utan karriert epiteni.. Koszonom en is ezt a motivacios treninget.
Koszonettel es tisztelettel: Áron

Gercsó Anna képe

Szia Péter!
Azt hiszem a szponzor hiányzott, aki noszogat, és nem hagy békén! Köszönöm!