Kit keres a pénz?

Hadd kérdezzék valamit.

Mekkorának érzed magad valójában? Őszintén.

Kicsinek? Akit az élet minden viszontagsága elsodor?

Vagy nagynak? Aki képes ellenállni bárminek?

Amikor gyerek voltál hatalmasnak érezted magad. Úgy gondoltad, hogy az egész univerzum a tiéd. Azonban egyszer valaki azt mondta, hogy ne álmodozz. "Ez nem úgy megy ám a világban, hogy minden a tiéd amit csak akarsz."

És lehet, hogy te hittél ennek a hazugságnak. De az is lehet, hogy egyszer valami nem sikerült, és azt mondtad: „hát lehet, hogy a fickónak igaza volt”. Onnantól már nem mentek olyan könnyen a dolgok.

Érted ezt? Először tiéd az egész világ. Egyszer nem sikerül valami, ezért azt mondod elég lesz a fele is. Majd annak a fele. És annak a fele...

Bármekkorának is érzed magad most, egyvalamiben biztos lehetsz. A pénz a nagy embereket keresi. Azokat, akik fölényesek, és magabiztosak. Azokat, akik nem aggódnak, mert tudják, hogy bármit is hoz az élet, meg fogják oldani.

Ők nem kuncsorognak, vagy várják az univerzum segítségét. Ők maguk az univerzum urai. És az ilyen emberek után, úgy rohan a pénz mint egy engedelmes kiskutya.

Mindössze egyetlen dolog kell hozzá. Hódítsd meg újra az egész univerzumot. Cselekedj és hajtsd igába az akaratoddal.

Ha így teszel le sem tudod majd vakarni magadról a pénzt.

Egyetértesz?

Láthatóság: 

Hozzászólások

she képe

Igen, ez jól rávilágít arra, hogy milyen kishitűek vagyunk manapság. Ehhez nagyban hozzájárul a média sugalmazása azt hiszem, de nem kötelező elhinni hogy értéktelenek és kicsik vagyunk, csak egy púp a társadalom hátán. Érdekes gondolatokat ébreszt bennem ez a bejegyzés, tetszik! Köszönöm

Jakab Gábor képe

Egyetértek, és annyit tennék hozzá, hogy ha önbizalmi problémáid vannak, akkor kezdd el újra azt a sportot, vagy játékot, amit gyerekkorodban a legjobban szerettél csinálni, ill amibena legsikeresebb voltál.
Ha nem volt iylen, akkor kezdj valamiylen kültéri kardio sporttal: futás, bicikli, görkorcsolya, a lényeg, hogy emeld a pulzusod. A végére jobb kedved lesz, és amit utána csinálsz, azt jobban fogod csinálni, mint máskor. Ezt csináld meg minden nap, az izomlázzal meg ne foglalkozz, semmi bajod nem lesz tőle. :)

miki képe

egyetértek veled amikor csak kicsit akarsz még kevesebbet kapsz és még abból is elvesznek...

József képe

Kedveseim!
Tudjátok mi a probléma?
Az hogy etetnek benneteket!! Na nem kell megsértődni! A mai lehetőségek korlátlanok azoknak akik ezt kitudják használni!!
De mi is történik? Az hogy lépjél be, fizess és csináld! Na ez az ami nem működik! Kaptál egyetlen cégtől is programot ahova beléptél? NEM!
Kaptál cselekvési leírást? NEM?
Számon kérte valaki is, hogy ezt miért így csináltad, miért nem úgy ahogy leírtam? NEM!
Persze mert nincs leírva!!
Mindenhol csak a mézes madzag van elhintve amit nyalogathatsz, de azzal sohasem leszel sikeres!!

Kedves Péter!
Ha azt akarod, hogy segítségeddel rengeteg ember legyen sikeres konkrét napra lebontott cselekvési tervet kell, hogy a kezükbe adj! hidd el másképp nem működik!
Ha működne nem fordulnának hozzád!!
Sem a lelkizés, sem a sikertörténet, sem az általános szöveg nem segít az emberek többségén!
Kizárólag az ha kiadod a feladatot, úgy mintha egy cég alkalmazottai lennének!!
Aki azt végre hajtja sikeres lesz, aki nem mehet fohászkodni a szerencséjéhez!!
Kész, ennyi a siker egyszerű receptje!
Aki ezzel nem ért egyet annak nem kell a segítség!! Önállóan is sikeres tud lenni!! Az nem is olvassa ezt az írást!!
Nos amennyiben nem értesz egyet írd le bátran a Te siker receptedet hátha lesz olyan ember aki az írásod nyomán követni tud! Egy fő már megérte!!

Üdv: József

László képe

Kedves József!

Csak most olvastam a leveledet és nagyon egyetértek veled abban, hogy az emberek döntő többsége azért nem képes sikert elérni, mert nincs lépésről lépésre leírt forgatókönyve ahhoz, hogy konkrétan mit tegyen.

Egyszerűen nincs meg a tudásuk, hogy miként kell „életképes terveket” elkészíteni és azokat sikeresen kivitelezni. Ráadásul ott van az önkontroll problémája is. Még akkor sem könnyű a helyes úton maradni, ha valaki felügyeli az előrehaladásunkat és számon kéri tőlünk, hogy hol tartunk a céljaink elérésében.

Mivel például időhiány, vagy szakértelem hiánya miatt szinte semmilyen területen nincsenek részletesen leírt cselekvési programok, így az esetek többségében egy ésszerűen és jól követhető módon megírt csekklista sokat segíthet az embereknek.

Ha ugyanis valaki ez alapján megérti, hogyan tudná a csekklistában leírt teendők megvalósításával jobbítani tudja az életét, de nem hajtja végre a dolgok pozitív megváltoztatásához szükséges konkrét és következetes lépéseket, akkor nem hivatkozhat később arra, hogy ismerethiány miatt nem tudott sikert elérni.

Tény, hogy a fejlődni kívánó emberek számára a leghasznosabb megoldás egy részletes cselekvési terv és a végrehajtásának begyakoroltatása lenne. Ezért sokan lennének hajlandók fizetni, persze nem csillagászati összegeket.

Ezzel a tanácsadó és a tanulói is sokkal jobban járnának, mintha „okos véleménycseréket” folytatnának egymással.

Üdv, László

Müller Péter képe

Köszönöm, ezeket a tippeket elgondolkozom rajta, hogy csináljak egy ilyet.

László képe

Kedves Péter!

Örülök, hogy hasznosnak találtad a hozzászólásomat. Csak visszaigazolásként szeretném megemlíteni, hogy jómagam többször is kipróbáltam a gyakorlati csekklisták „élőben” történő értelmeztetését és használatának begyakoroltatását az általam megtartott marketing workshop-okon és mindig kiváló eredményeket tudtam velük elérni.

Ha esetleg azt gondolod, hogy mérné neked némi eszmecserét folytatni velem a konkrét tapasztalataimról, akkor az lenne a legpraktikusabb, ha megadnád a Skype címedet és szívesen felhívlak ez ügyben.

További sok sikert kívánok neked!

László

bali képe

Ezt most a Frizbiből következtetted ki? A Berki Krisztián talán a példaképed? Szerintem amit írtál csak ideig óráig működik, aztán bizonyítani kell, hogy van-e mögötte valami, pl. tudás, kapcsolat vagy valami plussz. Magabiztossággal gyorsan le lehet hengerelni valakit, látszolag gyorsan el lehet érni sokmindent, de aztán idővel kiderül tényleg működik-e. Szerintem Te most amire kihegyezted a veszőparipádat az a pénz, de szerintem sikeresebb lennél például a nőknél, ha nem csak az emberek szegénységére adnál lelki tanácsokat, hanem elvégeznék a helyedbe egy pszihologiai egyetemet és lelki tanácsokat adnál. Ha tényleg segíteni akarsz másoknak akkor nem csak azzal fogsz tudni, hogy pénzt kerestedsz velük, mert nem hiszem, hogy boldogabbak lennének ha havonta monduk duplálya lenne a fizetésük. Te tudod jól, hogy minden viszonítás kérdése és ha valaki olyan akkor mindig talál körülötte olyat aki gazdagabb nála. Te másképp csinálod Te keresel magad körül olyanokat akik szegényebbek nálad, hogy fürdőzhess a saját jólétedbe, mert valószínű sokat szenvedtél a kudarcoktól.

József képe

Kedves Bali!
Az én hibám, de azt hiszem nem értetted meg mit akartam leírni!
Bocs!

József

Mádai Gizella képe

Péter! Igazad van, én is így látom a világot. A látás, szemléletmódot kell megváltoztatni az embereknek, ami a legnehezebb. A bejegyzéshez még anyit, hogy a nagyság mögött tartalomnak, tudásnak is kell lenni, no meg tenni is kell valamit. A nagyság érzéssel semmi baj, még mindig jött valami kedvező esemény, így talpon maradtam, nem ültem le kishitűleg nyafogni. Ám az is igaz, hogy a mit tenni megtalálása is nehéz. Különböző helyzetben vagyunk, nekem az jutott még erről eszembe, szajkózhatom én naponta a pozitív mondatokat, mint a papagáj, ha csupán becsapom magam, mert igazából nem ezt érzem. Nehéz az embereknek segíteni, mindenkinek nem is lehet. Bízom benne sokaknak tudsz segíteni, akik megértik, amit írsz. Még annyit, hogy az élet rossz tapasztalatai is tanítanak, néha bizony kicsinek érezzük magunkat. hisz emberek vagyunk, a fontos, hogy mindennek levonjuk a tanítását magunk számára és ez nem könnyű feladat.