Ez rólad is szólhatna...

Hányok az emelt díjas telefonszámoktól. Főleg ha egy tévéműsorban kell küldeni.

Ez alól egyetlen-egy kivétel van. És ha szeretnéd elérni az álmaidat jobb ha ezt a leckét most megtanulod. Hiszen a történet akár rólad is szólhatna…

A lány

A történet pár évvel ezelőtt kezdődött.

Az 1ev.hu tagjai keményen küzdöttek, és haladtak az anyagi függetlenné válás felé. Voltak olyanok akik a pénzt akarták és nem tudták, hogy mit tegyenek utána. Azonban voltak olyanok is, akik a pénzt csak eszköznek nézték, mert volt egy sokkal nagyobb álmuk.

Itt találkoztam először a lánnyal.

Voltak nagy álmai. Olvashatsz hozzászólásokat tőle az 1ev.hu-n. De nem csak magára gondolt. Így írt erről:

„Az álmaim közé tartozik az is, hogy a sokszor öntudatlanul tengődö, de nagyon tehetséges és fiatal művészeket felvértezzem azzal a tudással, amivel képessé válnak arra, hogy kivédjék az elnyomó emberek támadásait. És többé egyetlen érzékeny művész se adagolja túl magát kábítószerekkel vagy tegye tönkre magát az alkoholizmusban, mert nem elég tudatos ahhoz, hogy elhiggye lehet az is nagy alkotó aki észnél van és nem hagyja magát elpusztítani.”

Azonban az igazán érdekes dolog ezután történt.

A szeminárium

Nem sokkal később tartottam egy szemináriumot. Ő is ott volt.

Nem emlékszem már, csak nagy vonalakban mi volt a szeminárium témája. De egy mondatára emlékszem. És nem csak nekem ütötte meg a fülem. Hanem egy barátomnak is aki pont mellette ült.

„Most jöttem rá, hogy végül is egész életemben énekelni szerettem volna! Miért ne élhetnék abból amit imádok csinálni?”

Bár a lány eddig is nagyszerű művész volt, de eddig nem ezzel foglalkozott elsősorban. Én viszont mindig ezt akarom hallani. Amikor valaki azt mondja: IMÁDOM ezt csinálni.

Igen, mondhatod sokan mondják ezt. És utána elfelejtik örökre.

Azonban ez a lány más volt.

Újra találkozunk

Legközelebb már egy együttesben játszott. A lány egyre jobb és jobb lett.

Már folyamatosan követtem a haladását. Hihetetlen volt az ereje és a kitartása.

Emlékszem, egy alkalommal úgy döntött, hogy populárisabb (népszerűbb) zenét fog énekelni. Azonban sokan nem támogatták. Sőt még a közvetlen környezete, a zenész társai sem segítettek benne neki.

De zseniálisan megoldotta ezt is. Zenei jogdíj mentes zenei alapokra 3 nap alatt egy albumra való zenét írt és énekelt fel!!

Mindegyik slágergyanús zene volt.

És közben még volt ideje, hogy koncertezzen, oktató anyagot készítsen a jelmeztervezésről és még sorolhatnám.

De ha azt hiszed, hogy ennyi elég volt neki, nem ismered még igazán a lányt.

Nemhogy visszavett volna de még tovább lépett…

A hős

Ezután jelentkezett az X-fatorba, és bejutott.

Most is ott van.

Azonban itt sem volt könnyű dolga. Két párbajt hősiesen végigküzdött és megnyert. Egy percre sem adta fel.

Sokan támogatták, de voltak emberek akik pont akkor hagyták cserben amikor a legnagyobb szüksége lenne a segítségre. De nem számít. Megfázott, gond volt a hangjával, és mégsem adta fel.

És nem is fogja soha. Eléri az álmait bármi is legyen az. Ez a lány Horányi Juli.

Teljes mellszélességgel kiállok mellette. Számíthat rám bármi is történjen. Nem számít utálok-e sms-t küldeni vagy sem. Mindig elküldöm és mindig el is fogom ezután is.

Azért teszem, mert hiszek abban a célban amiért küzd. Támogatom bármi is legyen a módja.

A kitartás mindig meghozza a gyümölcsét bármi is legyen az. Ez a történet bizonyítja.

És ha annyira hiszel benne mint én, segíts neki te is.

Ha szombaton meghallgatod őt jusson eszedbe ez a történet. Ha felnézel arra amit tett, segíts neki.

Neked csak egy sms, és segíthetsz valóra váltani egy álmot. És egyben az enyémet is. :)

Láthatóság: 

Hozzászólások

KisAlex képe

Szép kis történet valóban! És én is szurkolok neki, hogy sikerüljön elérni amit akar! A tanulság a kitartás és a helyes cél megtalálása. Sokan buknak el ezen az úton...

Attila képe

Szép kis sztori..............ám ez valós történeteken alapszik, és jó motiváció. DE..............kedves Péter magadról miért nem írsz? Honnan indultál el hová jutottál el és hány embernek segítettél eddig akik TÉNYLEG elmondhassák azt, hogy neked köszönhetően jutottak el oda ahol jelenleg is vannak.

Magyar Lászlóné képe

Kedves Péter!
Tökéletesen megértettem amit írtál. Az X faktorban Juli a kedvencem és teljes mellszélességgel mellette állok. Elhiszem azt amit leírtál. Amikor a kamera Juli szemét mutatja, meglátszik belőle az: AKAROM A SIKERT! Csodálatos hangja van, fel tudott állni egy komoly torokgyulladásból, hogy énekeljen. IGEN! ő AZ AZ EMBER, AKI MINDENÉRT MEG TUD KÜZDENI. Sajnos az életem során sok ilyen lehetőség mellett mentem el, de ez már az én problémám. Köszönöm, hogy leírtad nekem ezeket.

Laci képe

A lány nagyon tehetséges, bár leginkább nem nézek X faktort, amúgy semmilyen verseny nem érdekel, ahol a pénz a lényeg, meg esetleg hozzánemértők (mint én) sms szavazata stb. Nagyon sok tehetségünk van hasonló sztorival, vagy még meghatóbbal...ki vagyok én, hogy minősítsek embereket.....egyiket a másik kárára, vagy fordítva, szóval ezt nem igazán tartom helyesnek, sem igazságosnak és nem is veszek részt benne....Ettől persze ugyanúgy mennek a dolgok tovább.... vagy talán picit változik valami....??