Segítség!!

A múltkor megírtam, hogy van egy kis problémám azzal, hogy grafikust találjak.

Amikor ezt a bejegyzést írom, 112 hozzászólás jött arra a blogbejegyzésre.

De ha megnézed a régebbieket, ott mindössze 10-20.

Mi az oka ennek?

Úgy tűnik amikor valakinek segítségre van szüksége, az emberekre lehet számítani.

Ilyenkor érdekes módon nem számít a politika, a nézeteltérések, és a pénz sem. Valahogy ilyenkor mindenki azon van, hogy jót tegyen másokkal.

Olyan, mintha mélyen, nagyon mélyen bele lenne ez építve mindannyiunkba.

Érdekes nem? És fura módon ez az út ahhoz is, hogy jobban élj.

Nézd meg...

...mennyivel aktívabb mindenki ha segíthet valakinek.

És azt hiszem, ha folyamatosan keresnéd, hogy kinek tudsz segíteni az életben a bevételed annyival növekedhetne, amennyivel a hozzászólások száma a korábbi bejegyzésekhez képest.

És nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményed erről amit írtam. Azt hiszem, hogy azzal hogy másoknak segítesz, segítesz egyben magadnak is. Van-e ötleted arra, hogyan tudnál ilyen hatékonyan segíteni másoknak is?

Köszönöm neked, hogy gondoltál rám amikor nekem volt segítségre szükségem.

Láthatóság: 

Hozzászólások

Horváth Balázs képe

Szia Péter!

Én is rájöttem arra, hogy ha segíteni próbálok vállalkozó társaimon azzal, hogy megtanítom nekik, hogyan kell emblémázni ill. síknyomni, azzal magamon is segítek, mert elérem azt, amit eddig nem, hogy tőlem vásárolják a szitanyomáshoz szükséges eszközöket, kellékeket, festékeket és segédanyagokat. hisz tudják, hogy pontos információkat, sőt, tanácsokat kapnak a problémájuk megoldásához. Tudják, csak szólniuk kell és kimegyek a műhelyükbe, megmutatom a megoldást és begyakoroltatom velük. Így volt ez Esztergomban, Komárnóban, Csongrádon és még sok-sok kezdő szitanyomó vállalkozó telephelyén. Oktattam Svédországban, Angliában, Franciaországban, Romániában és Szlovákiában élő magyarokat mesterségemre. Máig visszajárnak hozzám vásárolni.

üdvözlettel:
Horváth Balázs

Nagyné Zsuzsa képe

Kedves Péter!
Igazad van,olykor feltűnik az emberek segítő készsége.Így vagyok én is,valahogyan jobb adni,mint kapni.Ezt igyekszem is kihasználni,hiszen egy olyan lehetőséget találtam,amellyel az embereknek remélem hatékony segítséget tudok adni.Arra azért ügyelek,hogy egyensúlyban maradjak,tehát ne kapjak kevesebbet mint amit adni tudok.

Természetesen nem csak ötletem,konkrét lehetőség amit végzek.Így,nyugdíjasként én magam is tanulok egy új szakmát,nemzetközileg elismert mestercoach a tanító mesterem.Ezzel együtt a facebook nyújtotta lehetséget kihasználva ismertetjük az emberekkel mit jelent a becsület,erkölcs,etika stb.Számodra ez ismerős terület?
Igen,azzal,ha másoknak segítek,én magam is "változok":jobb emberismerővé válok,meggondoltabb,toleránsabb vagyok,és még felszabadultabb is.
Célunk az,hogy minél több emberrel ismertessük meg a boldog élet ,a probléma megoldó képesség lehetőségét és az oda vezető utat.

"EGY CÉL ELÉRÉSÉNEK A LEGNAGYOBB AKADÁLYA,A CÉL ELÉRÉSÉHEZ SZÜKSÉGES TUDÁS HIÁNYA" SzM
Mi ezt a hiányt igyekszünk eljuttatni az emberek felé.Mi magunk is tanulunk,ismerkedünk és dolgozunk.

Érdekes dolog ugye? Hallottál már biztosan róla úgy vélem!Kíváncsi vagyok én is a személyes véleményedre!!!
üdvözlettel Nagyné Zsuzsa

Müller Péter képe

Pontosan miről szeretnéd hallani a véleményem?

Hatházi Árpád képe

Amikor hozzászóltam írásodhoz, kérésedhez, a legigazabb az, hogy máson akartam segíteni, őt ajánlani, de oly sok ajánlatot kaptál, hogy inkább a humor oldaláról fogtam hozzá. Remélhetőleg megtaláltad a Neked megfelelő ajánlatot.

Urbán Eszter képe

Felújítunk falun egy kis családi házat ahova a szobakonyha tetőtér és belváros rabságából menekülünk párom vezetésével. Gondoltam ha már kertes ház akkor ültetek. De ha életedben egy hagymát nem ültettél el a földbe akkor a felszántott föld csak annyit jelent, h nincs benne gaz. Hát azt kapálni kell és így tovább. Hogyan szórd el a magot? Miként dugd el a hagymát azt senki sem tanította. Mind addig ,míg jövendőbeli szomszédaim meg nem láttak kapával a kezemben kint a kertben a picivel. Köszönet nekik mindezért.

Szilárd képe

Valahol már olvastam erről, ott azt írták hogyha segítünk másoknak, az több energiát ad mint amennyit elvesz. És van van benne igazság. Péter én viszont most szeretném kérni a te segítséged, a véleményedre lennék kíváncsi a weboldalammal és a tevékenységemmel kapcsolatban, kérlek ha van egy kis időd ránézel?

Müller Péter képe

Igen, rövidesen megírom neked.

Szilárd képe

Köszönöm szépen!

Feco képe

Azt kerdezem, hogy megneztem a honlapodat, de most nem talalom. :( merre tetted? Udv

Magyar Lászlóné képe

Kedves Péter!
Köszönöm leveled. Igazad van én is nagyon szeretnék segíteni a családomon, meg persze saját magamon is, mert most tényleg nagy bajban vagyok. Újabb banki letiltás, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjunból semmi nem marad. ( tanácsi bérlakásban lakunk, s ahhoz, hogy ne tegyenek ki bennünket, mindent ki kell fizetnünk) Tehát most minden jó tanács, vagy pénzkereseti lehetőség nagyon jól jönne! Előre is köszönöm: Magyarné

Nagy M Margareta képe

Segíteni jó dolog csak nem mindig pozitiv lesz a dolog vége. Nekem sajnos negativ tapasztalatom is van segítség nyújtás terén. Úgyhogy ha segítek is valakin, megnézem hogy kin.

Flámis Tibor képe

Teljesen igazad van az emberei természetben benne van a segítség. Nagyon kevés élőlény van a földön akinek az alaptermészetében nincs benne a segítség.
Én is sokat segítek másoknak igaz eddig a te meghatározásodban inkább adakozásnak minősül hiszen soha nem vártam el érte ellenszolgáltatást. Sajnos arra még nem sikerült rájönnöm hogyan segítsek másoknak amivel a saját életemet is jobbá tehetem. Sokat tanulok folyamatosan képzem magam és soha nem ijedtem meg a munkától és szívesen segítettem másoknak mindig mert mindig jó érzéssel töltött el amikor látom hogy segítségem öröm és megnyugvás a vége. Jó lenne ha egyszer eljutnék odáig hogy a segítség amit másoknak nyújtok nekem is segítséget nyújt.

Müller Péter képe

Pont az a trükk benne amit mondtál. Az adakozás és a segítség más.

Például, amikor egy vaknak segítesz átjutni az úttesten, akkor karonfogva vezeted, igaz? Ez a segítség. Azonban, nem veszed a hátadra és nem cipeled át. Miért? Mert elvárod tőle, hogy ő is tegyen azért, hogy átjusson az út túloldalára. Végül is ő akar átjutni.

Vagyis a segítség nem az, hogy helyette csinálod. A segítség az, hogy megkönnyíted a dolgát, de közben elvárod, hogy ő is tegyen valamit a saját érdekében.

Lica képe

Én mindig is szerettem segíteni másoknak, és adakozni is szeretek, a kevésből is. Soha nem tapasztaltam, hogy ezek miatt növekednének a bevételeim. Egy adakozás összege soha nem jött vissza mondjuk kétszeresen néhány nap múlva. Igaz, ezt nem is vártam el, mert akkor az már üzlet: adok, hogy többet kapjak vissza. Adni és segíteni öröm, de azt hiszem, ez csak az önzetlen adásra és segítésre vonatkozik. Önzetlen alatt azt értem, hogy nem várok érte semmit cserébe. Ha várok, és nem kapok, akkor könnyen csalódott leszek, és az nem éppen az öröm állapota.

Kántor Ferenc képe

Érdekes felvetés...
Én sosem akartam honlapokkal, grafikával meg effélékkel foglalkozni. Tul'képpen az vitt rá, hogy egy csomó ember volt a környezetemben, akiknek az efféle problémáival hobbiszerűen kezdtem el foglalkozni. Ez nekik nagy segítség volt, én meg rengeteget tanultam közben informatikáról, vállalkozásról, üzletről, effélékről.
Végül kinőtte magát a dolog, viszont nem feljetettem el "honnan jöttem", így az első válalkozás-szerűen végzett honlapos dolog bevételét egy az egyben jótékony célra adtam...

Így valósult meg az "önzetlen segítség - üzelt - adakozás" hármasa...

bánfi attiláné képe

Szia Péter amig pesten laktam,sok embernek segitettem,mivel házmegbizott (gondnok)voltam a lakók megunt,nemhesznált holmijait összegyüjtöttem és a nagycsaládosokon keresztül eljutattam a rászorulóknak,voltak akik személyesen jöttek,a holmikért.Vidékre költöztünk,és itt is felajánlottam a segitségem,de ki tudja miért (holott előtte ide is hoztam ruhanemüt,és más használati tárgyakat) nem kértek a segitségemből.Most nekem volna segítségre szükségem,mivel kisseb házba költöztünk,sok felesleges holmim van amit fillérekért elszeretnék adni,de új vagyok a faluban,igy nem sok esélyt látok,van egy ugynevezet garázs vásár csoport,kértem segitsenek a belépésben,de semmi reakció,kérlek mond meg adj tanácsot,mit tegyek,hogy itt is népszerü,ember legyek. tanácsodat előre is köszönöm Erzsébet

Csányi László Torda képe

A mai napon is érkezett egy levél, Probléma címmel.
A kérdés az volt , hogy mi a probléma?

Megmondom, két hete , hogy kitöltöttem a jelentkezési lapot, de azóta sem sikerült, kiértékelni, és válaszolni!!!!!!!!!!!!!!
De a levelek jönnek rendületlenül!!

Mi kell hogy bízzak benned??

Dél-Koreából rendeltem 1 makettet, sima postai csomagként, megérkezett, 8 nap múlva!
Írtam az eladónak, hogy köszönöm a kiszolgálást, stb!
Ez a jóember 3 óra múlva visszaírt, hogy köszöni a megrendelést, és ha a későbbiekben szeretnék valamit, akkor keressem meg privátban, mert kaphatok kedvezményt is a továbbiakban!
Annak ellenére, hogy GMT+9, az időeltolódás!

Érdekes???

Kis hazámban, két sort sem képesek az emberek válaszolni!!

Szerintem, érdemes lenne ezen elgondolkodni, ha lenne rá idő, és kapacitás!!!!!!!

ui.: Az élet a legnagyobb mókamester!

Müller Péter képe

Igazad van, 3 napja adtad le a jelentkezésed. Vagyis szombaton. Utána vasárnap és Pünkösd hétfő volt. De ha ezt nem is nézzük vedd figyelembe a következőt.

Rengeteg jelentkező van, és igyekszem mindenkivel személyesen beszélni. Ez eltarthat némi ideig.

Lehet, hogy egy kommersz autót azonnal kitolhatsz egy szalonból, de egy egyedi Rolls-Royce-ra néha várni kell egy kicsit.

Csúcs Mária képe

Üdv.László!

Direkt felüdülés ilyen hozzászólást olvasni az oldalon. Ugyanis annyi korrekt hozzászólás található, és köszönet, hogy a között egy ilyen kekec ember írása megnevetteti az embert, elkalandoz egy kicsit a komoly tanulástól. Mellesleg itt látszik, hogy Péter jól teszi a dolgát, sokat nyújt, mert még a saját oldalán, honlapján is belekötsz.

Pataki Csaba képe

Péter, Szerintem amit eddig láttam azt kell leszűrnöm hogy szélhámos vagy. Ha kívánod részletesen meg is indoklom. De gondolom nem vagy rá kíváncsi. A többieknek meg üzenem, nem kell mindent feltétel nélkül elhinni!

Müller Péter képe

Igen, most láttam mire gondolsz, mert írtál a YouTube-on is:

Idézem:


„Na azért lássuk be nem egy főszezon, erősen fúj a szél, a strand üres, a ruhátokon még izzadság folt sincs... :) A mentorált srác sem volt túl meggyőző, de ez van Ciprusra Márciusban oda vissza 8-10.000 Huf összegből megvagy akciós wizzairral, Dubai is már elég korrekt áron van, persze ott a vízum... de még Izrael sem veszélyes árban, és tartózkodásban. De egyesek szerint fillérekért Barcelona november, decemberben verhetetlen, és még az idő is kellemes. Úgyhogy bár biztosan meggyőzés eszköze szeretne lenni a videó, de engem sajnos nem győzött meg, sőt ellenkezőleg :/ persze tévedhetek is.”

A második hozzászólásod:


„Szóval ilyen jó időben Márciusig pl. Ciprus fillérekből megvan 8-10 E oda vissza. Persze ez nem Ciprus, de ha valóban az a mit állít a videó akkor valamilyen kézzelfogható helyi jellegzetesség előtt forgattam volna. A srác, elég gyengén szerepelt, pedig biztosan egy határozott minden célját elérő valaki lett... komolyabb videót vártam. Ennél még a DSD-ek is jobban csinálják :) De hajrá, kívánom mindazoknak akik belevágnak a programba hogy legyenek sikeresek. Jahh... és most ne fürödjetek, elég hűvös most ott az idő, a strand is üresnek hat, hiába nem egy főszezon, de legalább van hely :D”

Nos a hely Arubán a Baby Beach reggel 8 és 9 óra között és arra felé mindig fúj a szél.

De, hogy biztos lehess a dolgodban, kérlek nézd meg, és keresd meg ezt a helyet:
http://youtu.be/cftsm3Qz4GE

Nos?

Csúcs Mária képe

Üdv. Csaba!
Mily jó érzés ilyen irigykedő embert látni, olvasni ezen a honlapon. Péter már sokunknak segített az anyagaival, szemináriumaival. Nem lennének ilyen irigy emberek mint amilyen te is vagy, és nem adnának hangot ezen a honlapon, azt gondolhatnánk, hogy mégis tartogat magában Péter még olyan tudást, amit nem oszt meg velünk. Ugyanis az okos sikeres embereknek számos irigyük van.
Hagy tegyek fel pár költői kérdést. Mire vitted az életben? Segítettél - e már másoknak a boldogulásukban? Jó érzés kekecnek irigynek lenni?