Ha nincs elég pénzed, ebből a 4 pontból hiányzik valami

Megdöbbentő. 1,5 év kellett hozzá hogy rájöjjek erre. Miután Budapestről vidékre költöztem rájöttem, hogy semmi különbség nincs a kettő között. Szóval kb. egy évig nem fogtam gyanút. Másfél év után azonban észrevettem valamit. Amikor reggel felkeltem rájöttem baj van a vágyaimmal.

Ha már azzal kelsz, hogy vajon van-e a kedvenc joghurtom a boltban, gond van. Tényleg. Másfél év után jöttem rá, hogy észrevétlenül csökkent le az igényszintem.

Ezen se a TV se az Internet nem segített. Neked sem fog.

Egyik reggel felkelsz és azt mondod: „Szeretnék egy Ferrarit”. Kicsit álmodozol, aztán elhessegeted a gondolatot. Ez nem igény. De amikor már 20x elmentél a kirakat előtt, és mindenre esküdözve megfogadod, hogy a következő fizetésemből megveszem azt a cipőt vagy azt a laptopot, nos ez az. Van rá igényed.

Az ilyenre megszerzed a pénzt. És minél több dologra akarod azt a pénzt, annál többet fogsz keresni. Mert az ember olyan, hogy amire igazán akarja azt a pénzt, megszerzi.

Szóval növeld meg az igényszinted amennyire csak tudod. Így ott lesz az a pénz amire szükséged van.

Ha csak ezen múlik mi akkor a gond?

Oké. Tisztázzunk le valamit. Az adósság fizetés nem igény. Kétségtelenül motiválhat. De az a veszteségtől való félelem. Ha igazán igényed van valamire, ahhoz megszerzed a pénzt. Kivéve ha...

3 dolog amit elronthatsz

Ha állásod van, és nem jól dolgozol kirúgnak. Ha vállalkozol, és mondjuk a szolgáltatásod a masszázs, azonnal tudod, hogy mennyire vagy jó. Kiderül abból, hogy hány visszatérő vendéged van. Vagyis hiába van meg az igényszinted, ha nagyon gyenge a terméked vagy a szolgáltatásod. Nem fog jönni a pénz.

Ha nem kapsz állást, nem kell senkinek a terméked ami jó, akkor borzasztóan rossz a reklámod. A reklám arra szolgál, hogy bemutasd valakinek azt, hogy milyen haszna lesz abból ha téged választ. A kevés és rossz reklám okozhatja, hogy magas igényszint mellett is alig van pénzed.

A pénzügyeid rossz és gondatlan kezelése a harmadik ok. Ha ezt rosszul kezeled, igényszint ide vagy oda, nem lesz pénzed. Ebben a cikkben beszélek erről. [link] De akárhogy is, a pénzeidet jól kell kezelned, ha szeretnél jó eredményeket elérni.

Vagyis összefoglalva. Azt hogy mennyi pénzed van, az határozza meg, hogy mennyire van valójában igényed. És hogy ez meg lesz-e mindössze attól függ, hogy jó-e a terméked/szolgáltatásod, reklámozol-e eleget, jó-e a reklámod, és hogy jól kezeled-e az ezért kapott pénzt.

Egyetértesz?

Láthatóság: 

Hozzászólások

BOB képe

szia, egyetertek veled, pontosan igy van, sajnos igenis csak akkor vannak vagyaid ha van miert. ha egyedul elsz nem lesznek vagyaid, es nincs ami motivaljon.

Tibi képe

Egyetértek. A pénz önmagában nem lehet cél. Lennie kell valamilyen vágynak, erős célnak ami motivál annyira, hogy erőfeszítéseket tégy érte. A többi dolog is fontos amiről Péter írt.

Anonymous képe

Ezt most nagyon nem szakértem!?
Ha van egy, vagy több vágyad, és ezért gürcölsz, hogy meglegyen, és elérd! Mikor eléred, ugyan úgy nem lesz pénzed, ahogy eddig sem volt, hisz elköltötted a vágyadra, vágyaidra. Még ennél is rosszabb a helyzet, ha olyan dologra vágysz, mint egy kocsi, aminek fenntartási költségei is vannak, így még annyi pénzed sem lesz, mint eddig volt.

A pénz nem lehet igazi cél? Az, az igazi cél! Pénzen minden megvehető. Még barátság és „szerelem” is. Legalább is az illúziója. Ja és még egy! Ha van pénzed, nincs szükség vágyakra. Akkor csak megkívánsz valamit és megveszed. Nem vágyakozol rá. Ilyet csak az ír, akinek még nem volt lehetősége kipróbálni milyen, ha nincsenek anyagi korlátai.

Valami zavart érzek az erőben! Úgy írtok, mint ha kín lenne a munka. Noszogatni kell. Kell egy cél, amiért felkelsz az ágyból, ha nincsenek, vágyaid nem tepersz. Motiváció kell, hogy pénzt keress. Mi lenne, ha azért dolgoznál, hogy önmagad előtt megállj?! Igen, ha kapok egy feladatot, azt hatékonyan, és jó minőségben elvégzem, mert bennem meg lehet bízni, mert számomra fontos a feladat, amit kaptam, és helyt állok minden körülmények között. Szerintem, ha így áll valaki az élethez, és keres, egy olyan környezetet ahol ezt értékelik, nem nagyon kell mást tennie az életében, hogy boldoguljon. Persze lehet, hogy tévedek.

Anonymous képe

Bocsánat, de hülyeség, mi köze van az egyedüllétnek a vágyhoz?! Aki egyedül él ugyanúgy akarhat ferrarit, mint egy 40ezer forintos cipőt.
Arról nem beszélve, hogy előbb magadat tedd boldoggá, és ha ez sikerül, akkor meg lehet próbálni a kapcsolatot.

Anonymous képe

Szia Gabi vagyok!

Motiváljon az, hogy ne legyél egyedül. Keress kapcsolatokat, biztos vannak ismerőseid, családod,gyerekeid, barátaid.Mindig legyenek vágyaid, ahogy eddig is voltak, ne add fel! A kor nem számit.!!!!!

Anonymous képe

nem értek egyet. Általában nem csak ez a 4 pont határozza meg, hogy kinek mennyi pénze van. Csak ezt akarják elhitetni.

Müller Péter képe

Oké.

Szerinted mi határozza meg?

Csöndör Viktor képe

A négy pont, amiről Péter említést tett (igény, termék, reklám, és pénzkezelés) nagyon sok dologra kivetíthető mind átvitt, mind direkt értelemben. Gyakorlatilag bármire "ráhúzható".
Azt gondolom, hogy az igény önmagában egy természetes dolog. Mindenkinek van igénye, szüksége valamire. Hogy ehhez szükségeltetik-e pénz, vagy sem, az az adott dolog természetétől függ. Én például igénylem, hogy a párommal minden nap beszélgethessek legalább egy kicsit, amihez, ugye, pénzre nincs szükségem. Ugyanakkor igénylem, hogy például az autóm mindig üzemképes legyen, vagy a házam mindig rendben legyen, amikhez viszont pénzre is(!) szükségem van.
Vannak vágyaim, álmaim, amik közé tartozik a pénz. Tehát ebben egyetértek Anonymussal, vagyis önmagában a pénz is lehet egy cél. A pénz, ami önmagában, fizikai értelemben, szerintem, egy nem létező dolog, vagy legalábbis minimális mennyiségben létező. Csupán számokról beszélünk, időnként néhány bankjegyről, csak azért, hogy érezzünk, lássunk valami fizikai formát is. Eme számok kezelését kell megtanulnunk, s akkor elérhető az a bizonyos "anyagi függetlenség"!
Tehát, hogy mi határozza meg, hogy mennyi pénzünk van? Szerintem a pénzügyi ismereteink, műveltségünk...

Rozika képe

Nagyon köszönöm Péter a bejegyzést.
Többször hallottam már ettől egy kicsit jobban is kifejtve, igazán mintha most ért volna meg bennem. Egy hete legalább öt helyről ugyan ezt hallom. Hát nem véletlen!
Eddig hagytam, hogy a vágyaimat elvigyék a körülményeim. Erre meg kell érni.
Köszönöm!

Palkovics Adam képe

Ismerek olyan embert aki `fedezet` nelkul novelte az igenyszintjet es rohadt csoro lett. ez az egesz dolog faszsagnak tunik nekem :S