A munka keresés

<< Előző rész

Folytassuk ott az előző bejegyzésünkben abbahagytuk.

Ha nincs állásod, kétségtelen hogy jó vagy abban, hogy NE találj állást. De ha ez így folytatódik bajban leszel.

Szóval a kérdés az, hogy szeretnéd-e hogy ez megváltozzon?

Ezek az első lépések

Törölj minden elképzelést arról, hogy miért nincs állásod. Sok mindent gondolhattál arról, hogy miért nincs munkád. Vidéken lakom, nő vagyok, idős vagyok, túlképezett vagyok stb. Ezeket mind felejtsd el most, mert akadályozni fognak minket. Kezdjünk egy tiszta lappal. Mintha ez lenne most az első munkád.

Elsőnek tisztázzuk le azt hogy mi a munka és az állás közötti különbség.

A munka egyszerűen az, amit elvégzel, és hasznos valaki számára. Az állás egy olyan munka, amit hivatalosan és folyamatosan végzel. Egyszerű a különbséget megérteni: Létezik "házimunka" (mert valami hasznosat csinálsz), de nem létezik "háziállás".

Tehát ebben a sorrendben fogunk haladni.

Elsőnek munkát szerzünk neked, utána meg állást

Ahhoz hogy ezt elkezdjük vegyél elő egy tiszta lapot.
Írj fel az egyik szélére sorban mindent, amit képes vagy megcsinálni és amihez értesz. Tehát itt nem az iskoláidra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy mi az, amit képes vagy jól elvégezni. Ha jó főzöl írd fel. Ha ki tudsz vágni egy fát azt is. Ha jó vagy abban, hogy megszerelj valamit azt is írd fel. Mindent, amit jól tudsz csinálni.

A másik oldalára, azt írd fel, hogy milyen eszközeid vannak, amiket tudsz használni. Pl. van egy autód vagy egy láncfűrészed és így tovább. Minden olyan eszközt, amit képes vagy használni a munkád során.

Amikor a lista kész, látni fogod, hogy milyen sok hasznos dolgot csinálhatnál másoknak.
Most fogj egy lapot és írd fel sorban azokat a munkákat, amiket képes vagy elvégezni a szerszámaiddal és az eszközeiddel együtt. Egy szerszámot több feladathoz is használhatsz, igaz?

Ez eltarthat egy darabig, de csináld meg most.

Láthatod, hogy egy csomó dolog van, amit képes vagy megcsinálni.

Ezekre másoknak szüksége van. De ki fog ezért fizetni?

Folytatás >>

Láthatóság: 

Hozzászólások

Anonymous képe

Tetszik.. :-)

Hajni képe

Szia Peti :)

Azt hiszem, tudom, mi lesz a folytatás.

Én már azon dolgozom, hogy az állásból kikerüljek, és -úgy érzem-, a legjobb úton vagyok ehhez. Most már csak 2 napot töltök a hagyományos értelemben vett munkával :)

Gabi képe

Igazad van Péter!
Az embernek számot kell vetni a lehetőségeivel, én is ezt teszem. Az hogy jelenleg egy új lehetőség van kialakulóban neked is köszönhető, hiszen a hírleveleid nagyon sokat segítettek.
Köszönöm és várom a folytatást.

Hópehely képe

Tetszik, mert jómagam is így kezdtem el az új lehetőség keresését. Aztán lett belőle 8 hónap, amelyet nem munkával, pénzkereséssel, hanem ideggel, baljós árnyak kergetésével, több, mint 2000 önéletrajz elküldésével töltöttem. AZtán a sors vagy a szerencse, amikor megjött a Munkanélküli Központtól a regisztráció, még azon a napon megkaptam az állást, vagy munkát is, teljesen váratlanul. És nagyon örültem. Most meg annak örülnék, ha nem ide kellene járni dolgozni, ha nem ezt kellene csinálni, mert hogy más volt az ígéret és más lett a végeredmény. Bár kiválónak tartanak itt is, mint eddig szinte mindenhol, de ha egyszer nem érzem jól magam, és már az idegeimre megy ez az egész helyzet, akkor mégis most mit kellene tennem ? Megint leülni, leírni, végiggondolni, vagy azonnal felállni ? Segítsetek, ha valakinek van valami jó ötlete! Köszönöm

Jankovits Anikó képe

Az jutott eszembe, hogy nem vagyunk egyformák, ami egyikünknek jó, az a másiknak nem, és fordítva. Mi lenne, ha lehetne munkahelyeket cserélni? Mindenki megtalálná az utódját, még be is tanítaná, hogy előbb szabaduljon...

merido képe

Igen, azt gondolom, hogy már Te is tudod, csak nem akarsz szembesülni, mert félsz, amit megértek! De sajnos vagy hál'Isten (?) meg kellene tenned mielőbb: újra leülni, végiggondolni és váltani, de megfontoltan.Készülj fel a váltásra anyagilag, lelkileg, tudásban, teremtsd meg a körülményeket, de szabj magadnak határidőt, konkrétat és légy önmagaddal szemben is szigorú és következetes.Ellenkező esetben tényleg a szó szoros értelmében az idegeidre, az egészségedre megy az egész. Ötletet pedig nem várj mástól, mert aki legjobban ismer Téged, aki a körülményeiddel, lehetőségeiddel leginkább tisztában van, az Te magad vagy. Ne sajnáld sem az időt, sem a fáradtságot MAGADTÓL, gondolkodj és dolgozz azon, hogy megismerd a saját képességeidet, személyiségedet és a környezetedet! Ha ezekkel a valós ismeretekkel rendelkezel, megtalálod a lehetőségeket, sőt ki tudsz alakítani egy tervet is arra, mit akarsz elérni és hogyan. Utána már "csak" meg kell valósítanod, ami menni fog, ha olyan célt tűzöl ki magad elé, amelyet tényleg nagyon szeretnél elérni. Tanuld meg: magadra mindig számíthatsz, másra kevésbé. NE MÁSOK SEGÍTSÉGÉRE SZÁMÍTS, HANEM A SAJÁT TUDÁSODRA, TAPASZTALATAIDRA. Ha segítséget vagy váratlan lehetőséget kapsz, az plusz szerencse, amit hasznosíts, de ne számíts rá úgy, mint a saját képességeidre.
Gondolj bele: ha hajótöröttként egyedül egy szigetre vetődnél, neked kellene megoldanod, hogy mit egyél, hol lakj, mivel fűts és hogyan juss haza! Sok kis és nagy kudarc érne, amelyekből tanulnál, a továbbiakban másként próbálnád, kialakítanád az életfeltételeidet, alkalmazkodnál a környezetedhez, megfigyelnéd és hasznosítanád a törvényszerűségeket. Persze félnél is közben, de a tapasztalatok növekedésével arányosan a félelmed egyre jobban csökkenne! Elért eredményeid egyre jobban megnyugtatnának, egyre elégedettebb és nyugodtabb lennél, hiszen ezt is, azt is könnyebben, gyorsabban, sikeresebben tennéd, egyre többet mernél próbálkozni és a kudarcok nem vennék el a kedvedet, hanem természetesnek tartanád, hogy gyakorolj, vagy más módon próbálkozz a kitűzött kisebb és nagyobb célokat elérni.Eszedbe sem jutna, hogy valakitől is segítséget kérj a napi létezésedhez: megteremtenéd! Lehet, hogy próbálkoznál üzenni a világnak, hogy létezel, mentsenek meg, de magad sem igazán bíznál ennek sikerében, ezért aztán hozzáfognál, hogy ezt Te magad tedd meg.
Más oldalról: ha Te pék lennél, nap nap után nagyon sok kenyered, péksüteményed lenne és minden nap két éhes fiú jönne hozzád, hogy egy-egy zsömlét kérjen, kinek adnál szívesebben: aki "csak" kérne, vagy annak, aki felajánlaná, hogy összeseper, elmosogat, kikészíti a másnapi munkához a tiszta eszközöket, stb. Én azt gondolom, hogy ez utóbbinak, sőt neki valószínűleg kettőt. Azt hiszem, azt, aki ténylegesen tesz, vagy észreveszi, hogy hogyan tehet a saját helyzete javítására, azt értékesebbnek, jobbnak, életrevalóbbnak tartjuk annál, aki "csak" kér. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy a "csak" kérők előbb-utóbb megint kérnek és kérnek, aki viszont tesz, az előbb-utóbb nem csak nem kér, de másnak is adni fog!
Hosszúra sikeredtem, sajnálom. A legkevésbé sem akartam kioktató, bántó lenni, remélem, hogy senkiben nem keltettem semmiféle rossz érzést. Hangosan gondolkodtam, mert eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt a sokak által irigyelt állásomba igyekezve az egyik reggel elkapott egy furcsa hányinger: miért kell ezt nekem csinálni, utálom az egészet, itt nem lehet alkotni, nem lehet javítani, jobban, szebben, eredményesebben dolgozni, előre vinni bármit is.Világossá vált: váltanom kell és már attól jobb kedvem lett, hogy tudtam, a kitűzött cél az állás elhagyása, a váltás feltételeinek megteremtése.

laci28 képe

“ Válassz olyan munkát, amit szeretsz,
és egy napot sem kell dolgoznod az életedben.” (Konfucius)

Németh Piroska képe

Kedves Péter!
Ez nagyon jó! Várom a folytatást. Üdvözlettel Piroska

Dudás Lászlóné képe

Szia Péter! Én már nem munkahelyet keresek, hanem valami nyugdíjkiegészítést. Ahogy emelkednek a nyugdíjak az kész röhely. Bár nem tudunk rajta röhögni, inkább mások röhögnek rajtunk. Egyedül emelgetni nem tudok, de még dolgozni is szívesen elmennék, mert állandóan a hidegtől rettegek, mert tüzellőre nem igazán jut. 14 fokban nagyon rossz tartózkodni. Tudom hogy nem tudod megoldani, de olya jo valakinek elpanaszolni. Köszönöm ha elolvasod levelem, már ez is egy kis segítség.

Üdvözlettel:Dudásné Zsóka

valós személy vagyok

Németh Péter képe

Szia Péter!

Valóban igazad van a munka és az állás nem ugyan az a fogalom.
Csak az a baj, hogy ha nem találom meg a munkám ellenértékét megfizető keresletet, akkor kénytelen vagyok állást keresni.
Lehet, hogy rosszul csinálom, de az általad leírt kifogásokat valóban el kell felejteni, pedig azok egy része rám is igazak.
Csak még nem sikerült elfelejteni, mert nap mint nap kénytelen vagyok szembesülni ezekkel ( szerintük idős vagyok - 55 -, szerintük túl képzett vagyok - két diploma - bár minden feltételt hajlandó vagyok bárkivel megbeszélni.

Ez volt az állás.

A munka számomra nagyon fontos, ha nincs állásom - mint most - akkor is dolgozom valamit, mert különben nem is tudom mi lenne velem.
A tétlenség megöli az embert, testileg és lelkileg is.
Csak az a baj, hogy nem keresek pénzt, és a mai társadalomban nem a munka a fontos, hanem a pénz.

A munkáért nem adnak kenyeret csak a pénzért.

Hát én nem vagyok filozófus, de most ez kijött belőlem.

Szia Péter

laci28 képe

Ez egy jó megközelítése a dolgoknak :)
a munka jobb mint az "állás" :)

Anonymous képe

Szia Péter!
És mi van azokkal az emberekkel, akiknek van munkájuk, de nincs állásuk? Mi lesz a nyugdíjukkal? Az orvosi ellátásukkal? Zita

Jankovits Anikó képe

Azt szoktam mondani: istennő vagyok! Ne tessék megbotránkozni: "Segíts magadon, Isten is megsegít!" Nekünk kell magunkról gondoskodni, nem várhatunk senkire és semmire!

Az első lépést nekünk kell megtenni - ha rossz irányba léptünk, meg kell LÁTNI a helyes utat. Na ez a nehéz!!!

Sokszor elsőre bevillan az agyamba a helyes válasz, mégsem hiszem el, hogy az a jó ... telik az idő, elfolyik az energia felesleges körökre, amire belátom, mégis azt kellett volna tenni, amire időben gondoltam. Ennyit az általánosságokról.

Évezredek óta használják az emberek a tized fogalmát: az ókortól kötelező adóként, manapság a bérből levonandó járulékok formájában, vagy ha az nincs, akkor van lehetőség befizetni az állami számlákra is, újabban pedig akár az APEH által érinthetetlen megtakarításokba.

A lényeg, hogy kisebb megszakításokkal rendszeresen tettem félre!
Gyerekként iskolai takarékbélyeg volt a "divat".
Amikor 1500 Ft volt a fizetésem, havi 111 Ft-ot, a keresztfiam 20 évesen meglepődött a 200 ezer forinttól.
amikor 3000 lett, 500-at volt lehetőségem.
Családos lettem, minden gyerekem születésekor indítottam egy újabb minimális megtakarítást. Volt egy periódus, amikor nem tudtam hozzá tenni, mégis megmaradt a pénz pici hozammal.
Az első lányom 6 éve a számla megszűnésekor magára költötte a 100 ezret. A másodiknak szintén ennyi jutott mire 18 éves lett. Pedig talán öt-öt évig tudtam befizetgetni ezeket.
A harmadik szülés után 18 éve 3500 Ft/hó volt a kezdet - ebből úszómedencénk lett. A fiam büszke is rá, szépen karbantartja.

A gyerekek a jó jegyekért kapott fémpénzt gyűjtögették, később lett junior számlájuk. Ebből intézték az osztálykirándulások, szülinapi-, karácsonyi ajándékok kiadásait. Néha kölcsönöztek belőle a rezsi számlákhoz és szigorúan bevasalták a tartozásom, mert mind tudtuk, hogy hasznos ez a csakádi bankrendszer, ha valakinek új cipő, ruha kell.

Tehát én ehhez értek, most is ez a felvilágosító misszió a másodállásom, mert látom, hogy sokan megfeledkeztek, vagy nem is tanulták a takarékosság szabályait. NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN TIZEDIK FORINTUNKAT ELTEGYÜK MAGUNKNAK, MINTHA NEM IS LENNE, és csak a többiből intézzük a létfenntartásunkat! Tapasztalatból tudom, hogy a "szinte semmi" bevételnél is meg lehet tenni, és nem érződik a többi kiadás "hátrányára".

Tehát szívesen segítek megtalálni a szétguruló aprókat, hogy összerakjuk azt a saját tizedet.
Tudok e-mail-ben ajánlani sok, valóban hasznos infókat nyújtó weboldalt, és persze van saját válogatásom is segédeszközökből a látszólag "nem kiszorítható tized" utáni nyomozáshoz.

Segíteni tudok - emberbaráti alapon - dönteni, lépni, cselekedni annak kell, akinek átadom a tudásom. Facebook-on, iwiw-en vagyok ellenőrizhető

gica képe

Kedves Anikó!
Nagyon tetszett az írásod.Meg tennéd nekem,hogy ember baráti alapon segítesz nekem.
Köszi
Üdv Ági

Pintér Éva képe

Kedves Anikó!
Korábban úgy tudtam-olvastam-mondták, hogy a tizedet "fölfelé" ajánlatos adni. Tehát van, aki "Istennek" szánja, egyháznak, ahová tartozik. Vagy olyan személynek, intézménynek adhatjuk, aki(k)től spirituálisan tanulunk, fejlődünk. A "Babilon leggazdagabb embere" c. könyvben és tőled is az jön le, hogy a bevétel tizedét magunknak tegyük félre, későbbi időkre.
Akkor most hová adjam?...(Költői kérdés!)
Abban biztos vagyok, hogy ki akarom adni a kezemből a tizedet a mindennapi pénzköltés elől. Volt már, hogy mindegyik módszert kipróbáltam. Jelenleg is kiadom a kezemből, amikor pénzhez jutok.
Szívesen fogadom a tanácsodat!
Üdv: Éva

Szabó Dénes képe

hogy pontosan 10 van belőle:)

Nade, aki akar egy kicsit magától fejlődni az keresse meg Brian Tracy Főnix szemináriumát a neten. Hallgassátok meg egyszer-kétszer-tizszer. Döbbenetesen megváltoztatod majd hozzáállásodat a dolgokhoz (persze, csak ha nyitott füllel hallgatod).

Erzsébet képe

Érdekes,ha a tiszta papírra nézek elgondolom mit is csináltam eddig, na de mihez is értek és értettem-e ahhoz amit már csináltam?
Az egyik kedves tanárom mondta amikor utoljára iskolába jártam /nem rég/, nehogy azt gondoljuk, hogy most amit tanulunk azt valakik /akiknek állásuk van/jobban csinálják, csak nagyobb az önbizalmuk.Én hozzátenném meg a szerencséjük.
Erzsébet

Gallla Zsolt képe

Szia Erzsi,

A szerencséért meg kell dolgozni!

Zsolt

Anonymous képe

Kedves Péter!megtettem,amit kértél,felírtam,mihez értek,mi az,amit meg tudok csinálni,és van hozzá szerszámom.Elég hosszú sor lett,sajnos mindent egyedül kell megoldanom,de sok mindent ellestem a volt férjemtől,aki géplakatos,hegesztő,gépkezelő szakmunkás volt.A hegesztéstől a villanyszerelés,szabás-varrás(ez a szakmám)kisebb háztartási gépek javítása,nem sorolom tovább.Ezek mellett a sütés-főzés,nagyon szeretem,és tanultam is,tehát a háztartás vezetése sem okoz gondot.
Mégsem hiszem,hogy ezekből pénzt is kereshetnék!Nagyon kis faluban lakok,az emberek olyan szegények,mint én,sőt!Hiába tudom mindezt,hiába csinálom nap-mint nap,ha nincs kinek eladnom!Persze,próbálkoztam munkahelyeket keresni,ahol alkalmazhatom a tudásom,54 éves,leszázalékolt vagyok.Péter,szerinted kinek kellek még ennyi idősen,nő létemre?Kíváncsi lennék a válaszodra.Ha van egyetlen jó ötleted,szívesen fogadom,és megteszek mindent a sikerért,hogy munkahelyhez,keresethez jussak,mert igencsak hideg már most a lakásom,fűtés nélkül!
Üdv:Rózsa.

Anonymous képe

Ötleteim vannak de ehhez nem kell vállalkozói ? Kerékpárszerelés,kerti munka ,lakatos munkák.
Munkát minden napra találok,de állást egy kicsit nehezebb.
Állást is találtam ami 200 km-rel távolabb van mint a lakhelyem ez egy eléggé rossz helyzet.Amikor távol dolgozom
hiányzik a család,ha otthon maradok akkor nincs pénz.Az internet segítségével és a telefonnal gyors az állás keresés.

Kovács Béla képe

Sziasztok!

Nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá a témához.
53 éves jelenleg egyedülálló férfi vagyok. ( Nem egyszerű az életem )
2003-ban a feleségem mindent vitt: pénzt, gyerekeket. Hagyott adóságot. Sokat.
Eger mellett lakok. Az országban az egyik legrosszabb munkaerő-piaci helyzetű térségében.
Nos miután 7 éve itt álltam egy fillér nélkül, úgy gondoltam, nem adom fel.
Elindultam biztosítási üzletkötőnek, mellette elvégeztem egy ECDL tanfolyamot,
és hétvégeken alkalmi munkát vállaltam szőlőmunkásként.
Láss csodát, lett pénzem, ma már számítógépek szerelésével, építésével foglalkozok
és túléltem már három biztosítót, ahol hatszámjegyű volt a fizetésem.
Belekóstoltam a banki világba is, ahol olyan emberekkel találkoztam, akik alapvetően
megváltoztatták a szemléletemet a világról és a benne elfoglalt helyemről.
Rájöttem, hogy nem vagyok lúzer. Terveztem! Megvalósítottam! Nem hagytam magam!
Nem rendezkedtem be 15 évre, hogy majd innen fogok nyugdíba menni.
Nem lenne rossz, de ez már nem az a világ ( mi 50-esek sokszor a múltban élünk ).
Befektettem telefonba, internetbe, stb... Ezért vagyok most itt.
Új lehetőséget keresek, nem kifogásokat.
Drága főnököm sokszor mondta, ha látta rajtam, hogy kezdek csüggedni:
Béla! Ha ökölbe szorítod a kezed, nem tudok beletenni semmit.

Sok sikert mindenkinek!

Szabó Dénes képe

Béla! Ha ökölbe szorítod a kezed, nem tudok beletenni semmit.

Köszönöm! A főnököd egy zseni volt!

Nagy Zsuzsanna képe

Csatlakozom.
Ez itt egy varázspálca!
Értem! Köszönöm! Igyekszem nyitva tartani!
: :wot: ::smile:

Anonymous képe

És azt megkérdezhetem, hogy milyen végzettséggel, gyakorlattal sikerült banknál és biztosítónál elhelyezkedned? Mert gondolom nem biztonsági őrként dolgoztál nekik.

Hagymási Éva képe

Megőrülök!
Péter tanácsát követve fél órát bámultam egy üres lapot.
Végül bal oldalra leírtam: kommunikálni
A jobbra: toll, számítógép, telefon
Ennyi lennék?

Anonymous képe

Kedves Éva!
Miért nem folytatod? Akarsz dolgozni, állásban lenni, 2-án pénzt kapni?
Akkor írj nekem!
A többit majd az e-mail címedre küldöm!
Üdv: Ria

Hagymási Éva képe

Kedves Ria!
Nem vagyok biztos, de nekem címezted az üzenetet?
Ha nem, bocsi!
Éva

Anonymous képe

Kedves Ria!
Elküldöd nekem is?
Üdv.Robi

siss képe

Kedves Éva! Nekem is hasonlo a problémám...

Anonymous/Pityu képe

mikor dolgoztál biztosítónak.Az az egyik legnehezebb meló. Én pl egy év alatt se tudnék két szerződésnél többet letenni.. Alkati kérdés ez az ügynökösdi!

Farkas Márk Tamás képe

Kedves Péter!

A férjem neve alatt írok, hiszen neki köszönhetem, hogy ezt az oldalt, a blogadat megismerhettem. Átolvasva kicsit másként látom a dolgokat.

Jelenleg munkanélkül vagyok és bár végzettségemet tekintve (jogász) mindenki azt gondolja, hogy már csak a pénzt kell balról jobbra lapátolnom, sajnos nem így van :(

6 évet dolgoztam egy multinak nevezhető cégnél miközben 2 gyermeket szültem és mindösszesen 3 napot nem voltam aktív.
Most sajnos úgy alakult, hogy nincs munka, de nem adom fel.
Hiszek abban, amit irtatok, hogy előrelépni csak elszántsággal és bátorsággal lehet.

Sajnos egyenlőre nem dúskálok az állásajánlatokba, de addig is elindítanám a saját jogi tanácsadó hálózatomat, melyet alapvetően olyan alapokra helyeznék, hogy a piaci helyzetet kihasználva ingyenes tanácsadással és sikerdíjjal indítanám.
Mit gondolsz erről?

Üdvözlettel:
dr. Farkas Zsuzsanna

Müller Péter képe

Szerintem nagyon jó ötlet.

Mikor kezded?

Farkas Márk Tamás képe

Éppen most készítem a weboldalamat, melynek a hrjogasz.hu oldalt adnám.

Törekednék arra, hogy ne elsősorban a nagy anyagi haszonszerzés legyen a cél, hanem a korrekt és alapos jogi tájékoztatás.
Ezúton ajánlanám fel ingyenesen a konzultációs lehetőséget neked és az összes blogodat olvasónak (természetesen, ha engedélyezed)

Arra gondoltam, hogy lehetne amolyan rövid max 1 órás szemináriumokat is tartani, ahol érdekes és aktuális munkajogi vagy egyéb jogi kérdésekről lehetne beszélni (amolyan workshop).
Erről mi lenne a véleményed?

Tisztelettel:
Farkas Zsuzsanna

Müller Péter képe

Szerintem izgalmas lehet, ha készen vagy vele szólj és megbeszéljük.

Siss képe

Sziasztok! Pár honapja nincs munkám es mar ráálltam a pozitiv gondolkodasra meg arra is hogy ne adjam fel de megkell mondjam nem egyszerü pozitivnak maradni mikor mar elfogytak a tartalékok. Eddig mint ápoló dolgoztam külföldön de ez a munka sok esetben nagyon megalazo arrol nem beszelve hogy hetekig tavol van az ember a csaladjatol. Már van némi elképzelésem mi az amit szivesen csinalnek de hogy megtudjam valositani ahhoz kell 1 munka amivel pénzt tudok keresni hogy nem csak a szamlaimat de a jövöbeni képzeseket is ki tudjam fizetni.Fel a fejjel emberek!Köszi Péter a sok hasznos tanácsot!

Horváthné R. Monika képe

Kedves Zsuzsanna

Nekem szükségem lenne egy jogászra, akihez az ügyfeleket irányítani tudnám. A munkám során nagyon sok olyan esettel találkozom ahol képviseletre lenne szükségem az ügyfeleim részére. Szeretném ha a honlapomon elvállalnád a szakértői munkát. Kérlek írj a a kismamatb@gmail.com ha érdekel az ajánlatom.

Móni

Pápai Lászlóné képe

Szia Péter!
Hogy tudok hozzáférni a 2 leckéhez?

Müller Péter képe

Ha be vagy lépve az oldalon, a Leckék menüpont alatt, 1ev.hu éves tananyag fület lenyitod, és azon belül válaszd ki az 1. hónap-ot. Ott vannak felsorolva a leckék.

Sikerült megtalálni?