Akcióba lépünk, hogy munkát találjunk

Sok-sok képességed van, és sok-sok módja, hogy segíts másoknak. De ki fog ezért fizetni?

Ha azt gondolod, hogy ezért senki nem fog fizetni igazad van.
Ha azt gondolod, hogy lesz valaki aki fizet ezért akkor is.

Szóval ez itt kezdődik, mert ha azt gondolod, hogy ezért senki nem fog fizetni, akkor eldöntöd azt is, hogy nem érdemes foglalkozni vele és nem fogsz semmit csinálni. De nekünk most mégis csak tenni kell valamit.

Őszinte leszek hozzád:

Az emberek töredéke fog fizetni a szolgáltatásaidért

De nekünk ez pont elég. És jobb ha tudod ezzel nem vagy egyedül.
Például, ha azt szeretném, hogy 50 ember eljöjjön egy szemináriumra, akkor nekem ahhoz több ezer levelet kell elküldenem. Különben nem lesznek ott annyian. Ha megnézed ez elég rossz aránynak tűnik, de nekem ez elég.

És neked ez pont elég

Tehát, amit tenned kell: Tervezel magadnak egy kártyát. ez egy 9x5 cm-s lapocska. Pont egy névjegykártya mérete. Ráírod a neved és a telefonszámod. Utána kiválasztod azokat a dolgokat a listádból amiket a leghasznosabbnak találsz. És felírod a névjegykártyádra. A hátulját sem hagyod üresen, hiszen ez egy reklám anyag.

Nem kell hozzá semmi extra egy sima a4-es fehér papír is megteszi. Egy ilyenből kijön 10 darab. Ha nincs nyomtatód megkérsz rá valakit, hogy csinálja meg neked. Vagy megírod kézzel vész esetén. Mindegy, hogyan csinálod, a lényeg az, hogy sok legyen. Nagyon sok. A nagyon sok alatt mondjuk 1000 db-ot értek.

És elkezded szétszórni. Osztogatod vagy postaládákba dobod be vagy bármi más módon, de szétosztod az összeset. Barátokat keresel meg, és mindenkinek akivel csak találkozol elmondod, hogy milyen munkákat vállalsz, akár többször is.

Egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy valaki felhív és munkát ad

Ha ez megtörtént nagyon figyelj arra, hogy a lehető legjobban végezd el azt a munkát és érje meg nagyon a munkaadódnak. És persze neked is. De ettől még ne hagyd abba a cetlik szórását.

Így biztosan lesz munkád és biztosítva lesz a megélhetésed.

Ha ezzel végeztél, jöhet az állás találás...

Folytatás >>

Láthatóság: 

Hozzászólások

Jakab Gábor képe

Ez annyira egyszerű taktika, hogy talán ezért csak keveseknek jut eszébe.

Az anyagi helyzetemtől függetlenül, de előbb-utóbb kipróbálom, márcsak az érdekesség kedvéért is.

Nagyapám szokott ilyesmit gyakorolni, és szoktott is kisebb-nagyobb munkákat találni. Pedig nem fiatal.

Puskás Irénke képe

Én évek óta mást sem csinálok csak reklám anyagot gyártok, mindig különféle okokból.Most éppen internetes munkát keresek, amit itthon tudnák végezni.3.éve, hogy nem dolgozok, a férjem leszázalékolt.
2 évig hirdettem, mig végre, igaz áron alul eladtam egy kis házikót üdülő telekkel.Az előző munkámból megmaradt textilek még most is uralják a lakást.Ha olcsón kínálom, azért, ha drágán azért nem kell az embereknek, mert valami hátsó szándékot sejtenek mőgötte.
Munkaügyben pedig, ha rámnéznek és megkérdezik hány éves vagyok már szóba sem állnak velem.((56))Mit tudnék még csinálni van valakinek ötlete?Férjemmel bármilyen bolt vezetését is elválalnánk, ahol nem kell emelgetni nehéz tárgyakat.+ én itthonra telefonügyelet, levélcímzés, kézbesítés, másolás,cégeknek levelezés, bármilyen munka jöhet amit tudnék csinálni, vagy könnyen betanulható.
Én már mindent megpróbáltam!! Ha valaki tud segíteni várom az ajánlatát.Vác és környéke.Köszönöm előre is, hátha kapok ötletet.

Anonymous képe

kedves Irénke!

ha érdekel, volna egy mellékkereseti lehetőség
várom jelentkezésedet

Üdv A Ágnes

Halász Károly képe

Ez az a lehetőség melyben havonta az első körben 300 embert kell átvágni a küldj ezer forintot trükkel, hogy hó végén legyen 250 000 tiszte haszon? A húszezer forintos kérdés csak ezután jöhet : O)>
Légy szíves bólints ha így van a hallgatás beleegyezés.

Sárközi Imre képe

Ez konkrétan használható ötletcsomag, semmi filozófia, semmi elmélet, lehet nyavalygás nélkül nekikezdeni. Hajrá.

Judit képe

Ezt én is próbáltam annak idején, de nem igazán jött be. Ami miatt nem, az az, hogy a szóróanyag kevés volt, a másik, hogy a hátoldalt üresen hagytam, a harmadik, hogy meglehetősen pesszimista voltam az eredményt illetően. Ilyen apróságokon csúszott el. Ha lett volna valaki, aki ilyen ötletekkel (és mögötte a tudással) támogat, akkor minden oké lett volna. Köszönöm, Péter!!! ;)

Agi képe

Hat igen, nekem eszmbe nem jutott volna! KIPROBALOM - az erdekesseg kedveert is.

jutka képe

Üdvözlöm én már sok éve keresek munkát weboldal szerkesztési munkákat pedig olcsón dolgoznék

Üdvözlettel Jutka

Barbara képe

én is ehhez (is) értek, de az elmúlt évek alatt nem sikerült, csak ismerősöknek, rokonoknak majdnem ingyen dolgozni.
Kézműves munkáimra is egyre kevesebb a vevő.
Ezeken kívül még számos dologhoz értek, diplomás azonban nem vagyok, nem beszélek 4 nyelven- elhelyezkedési esélyeim csekélyek. Csak a tehetségemből lhetnék meg, de nincs pénzük az embereknek. Mindent ingyen akarnak. Vagy bartelba.
De köszönöm a bíztatást, ezt a próbát még megéri.
(névjegyet csináltam magamnak már rég, de nem postaládáztam. Majd most megpróbálom.

Anonymous képe

Péter! Nem hittem, hogy még mindég van benned biztatás, mindég akkor jelentkezel, mikor a lelkem a padló alatt van vagy 5 emelettel...
Sajnos én rég ezt a módszert használom, de mivel kicsi a kör így a lehetőség is az.Hiszem és vallom, hogy a reklámnak a legjobb módja,mert ha nem az én munkámat kell reklámoznom még siker is több van.Lehet, hogy tevékenységet kellene váltanom?
Üdvözöllek és köszönöm...

Anonymous képe

Az ötlet jó, mint a címben is írtam: PRÓBÁLTA MÁR VALAKI?
Aki munka nélkül van nem sokk olyan barátja van aki segíteni tudna és akarna állaskeresésben.
Vagy csak én vagyok rossz helyen?

Balogh Béla Béla képe

Ez nagyon fontos.
Az elégedett vevő szívesen mondja el milyen kellemesen csalódott. Főleg akkor, ha többet adsz valamilyen formában, mint ami elvárható lenne.

Anonymous képe

Üdv Péter!Ez nekem nem jutott volna az eszembe,oszlopokra szoktam plakátolni,de erre és sem gondoltam,Ígérem minél előbb kipróbálom.Mindig tanul az ember valamit.Ezért cserébe én is tudok neked munkát,ami a weboldalamon van,Próbáld ki őket.Távmunka,és Partnerprogramok,amit könnyen végezhetsz,még rossz időben is. http://www.***********.eu Sok sikert hozzá neked is.Különben nagyon hasznos amit teszel,mert sok embernek segítesz ezzel.Gratulálok hozzá,Nagyon profi módon teszed"Üdv:Szabo Norbert

Szaftos képe

A honlapkészítő munkával kapcsolatos bejegyzésre egy szakmai válasz:

Mélyítsd ismereteidet!
HTML, CSS, CMS (Joomla pl.), grafikai érzék fejlesztése, alapvető SEO ismeretek, szövegírás, a marketing és a pr lényegi megértése, alkalmazása.

Miután megtanultál dolgokat, gyakorolj ingyenes tárhelyeken.
.. és egyszerűsítsd le a dolgaid. :)

Kun Erzsi képe

Kedves Péter ez a sorozat megéri,hogy írjak. Eddig csak kukkoltam" Oda kell figyelni Rád.Ugyanis az ember szép lassan rájön/feltéve ha akar),HOGY LEHET PÉNZT KERESNI:HA AKAR.Ez az egész meg azt juttatja eszembe,hogy halászni tanítod azt, aki hagyja.Köszönöm.

laci28 képe

Nem rossz....és az APEH tudjon róla? :) ...Ha meg az ember arra tenné fel az életét, hogy mindenben önellátó legyen, akkor meg nem is kell állás. Nem is olyan túl rég, ez nem volt olyan lehetetlennek tűnő, mint manapság. Sajnos túlzottan el is kényelmesedtünk.
Még a természet is képes az ingyen energiát megcsapolni (villám) csak nekünk nem sikerül még? Egy energiamezőben élünk amit ha megcsapolhatnánk, senkinek sem kéne munkáért könyörögnie. Egy idő után mindenki el tudná látni magát a legszükségesebbekkel....de ezeket titkolják előlünk, jobb ha egymást túllicitálva versenyzünk és megalázkodunk a munkáért és pénzért...

Pintér Éva képe

Szia! Csak most olvasom, (nov. végén) a bejegyzésedet.
Hát igen! Ha azok a bizonyos számlák lenullázódnának! (Úgymint villany-, gáz-, stb.) Őrülten keresem, hogyan lehetne nekem-nekünk egyszerű és Nagyszerű honpolgároknak használni a szabad-energiákat, mert az elvileg ingyenes Napfényt, a Föld- és szél-energiát is méregdrágán adják! Vagyis azokat a szerkentyűket, amik befogják a fényt, a meleget, a szél erejét, (tengerparton pedig a hullám-energiát, stb.) Jelenleg ez az egyik "munkám", a keresés. Nem pénzt akarok "keresni", hanem csinálni, teremteni.
Ti hogyan csináljátok?
Üdv: P. Éva

Halász Károly képe

Szabad energia avagy Az ördögi kör.

Azt hiszem aki kitalálja mit lehet gyártani a benzinből az fogja megteremteni a boldog jövőt.

A fogyasztói társadalomról.
Adj munkát az embereknek bányássz kőolajat csinálj az olajból autót és tölts bele üzem anyagot.

Kőolajfüggőek vagyunk. A jármű a szépség a gyógyszeripar nem sorolom tovább jelenleg kőolajalapú. Tele vagyunk kőolajból készült műanyagokkal. A kőolaj legnagyobb mennyiségben keletkező
melléktermékére épül a világgazdasága és az egyéni kényelmünk.

Addig még a paraffint és a petróleumot tudtuk felhasználni, a lepárlás többi része melléktermék volt és ment a folyóba vagy ahova épp sikerült.

Ma kicsivel nagyobb a gond ugyan is a kőolaj minden alkotóját használni tudjuk valamire.
Ott van valamilyen kőolajszármazék a szélkerékben és a számítógépben.

Kivétel a benzin ami jelenleg a kőolaj gyártás legnagyobb mennyiségben keletkező mellékterméke.
Ennyi benzint nem lehet a folyóba engedni tehát egy felhasználás marad.
Az autóinkban eltüzelni. Cserébe iparágak élnek és virulnak vagy mennek tönkre.

Sokan valahol mi is a kőolajból élünk tehát igazán nem érdekük a szabad energia felhasználása.
A legnagyobb gond mi legyen a benzinnel?

Tud valaki megoldást?

Kapeller Anikó - NessieGraf képe

Az ötlet kb. egészen jó lehetne, de a tapasztalat azt mutatja, az ilyen bemutatkozó a többi szóróanyaggal kerül a kukába postaládás szórás esetén.

A névjegyek osztogatása működik, de sima A/4 papíron odaadva nem is nézik meg. Annak is van minimum elvárt szintje. Akkor is, ha el is mondtad, mivel foglalkozol.

Anonymus képe

Peter otlete nagyon egyszeru, barki altal elvegezheto. A kerdesem az lenne Peter, hogy ezutan is kell ugye adot fizetni?

Halász Károly képe

A válasz egyértelműen nem, nem kell adót fizetni!!!!

Tehát, hogy teljesen egyértelmű legyen a munkakeresés teljesen adómentes foglakozás, pontosabban a költségek mint a papír meg festékpatron a nyomtatáshoz eleve tartalmazzák az áfát már a megvásárlás pillanatában.
A sétálás szórólap terítés önköltséges dolog de a hajtóbableves szintén tartalmazza az áfát meg a munkadíjat is.

A telefonhívást áfáját a hívófél fizeti és még ha jól emlékszem erre nincs adójóváírás, bár egy adószakértőt érdemes megkérdezni.

Persze tudom jóval könnyebb nyögni kifogást keresni mintsem megcsinálni, és főleg még dolgozni is a napi betevőért.
Szerencsére az adófizetők jószívű süket emberek.
A többit meg te is tudod kedves Anonymus (nem ellenőrzött)

Ha már van jövedelmed a munkából akkor illik adót fizetni.
Azt hiszem. Vagy nem? Anonymus légyszi holnapra tudd meg, hogy kell-e? Mármint adót fizetni mert most már ebben sem vagyok egészen biztos.
: o)>

T. Erika képe

Kedves Mindenki!

Úgy látom, régen nem szólt hozzá senki ehhez a témához, lehet, hogy vaktában írok.
Hasonló cipőben járok, mint oly sokan, 55 éves, diploma és nyelvtudás nélkül, két éve munka nélkül, egy kis faluban. Pályázatok önéletrajzzal: már közelíti az 1000-et. Nagy ritkán kapok választ (100-ból 1), hogy bocs, de most nem engem választottak. Internetes munkát is szívesen csinálnék, de ezek java része hálózatépítés, itt viszont még nem találtam olyan terméket, amit az én ismeretségi körömben ajánlgatni tudnék.
Van valakinek egyéb ötlete? szívesen venném.
Előre is köszönöm és üdv
Erika

Müller Péter képe

Ebben a bejegyzés sorozatban pont le van írva. Nem olvastad el?

Várszegi Ildikó képe

Kedves Erika!
Ma olvastam munkakeresés hozzászólásodat.
Nem tudom találtál e munkát.Én alkalmazottként dolgozom egy Kft-nél,mellette egyéni vállalkozásom van:takarítok.
Egyik sem könnyű.
Hitelem és két egyetemista gyermekem van.
De tudom,hogy elég volt mást akarok a mindennapoktól és ezen keményen dolgozom.Csodálatos dologgal találkoztam,ami megváltoztatta az életemet.
Ha szeretnél róla többet tudni,kérlek írj!
üdv:Ildikó