Miért ajánlom, hogy végezz ingyen munkát?

Ha azt mondanád valakinek, hogy dolgozz nekem ingyen vajon mit mondana?

Valószínűleg mindketten tudjuk a választ. És én mégis azt ajánlom neked. Nem kérem, hogy nekem dolgozz, de hadd mondjak el egy nagyon fontos dolgot: a pénzügyi sikereid (és ide értem azt is, hogy mennyire sikeresen végezd el a programot) nagyban függnek attól, hogy képes vagy-e ingyen dolgozni.

Gondolom ez némi magyarázatra szorul.

Három oka van, ezért kezdjük az elsővel.

A lelki állapotod...

Fontos a lelki állapotod. álmodhatsz arról, hogy nem fog kudarc érni az életben, de sajnos ez az álmod ne fog megvalósulni. Azonban nem mindegy, hogy mennyire vagy képes újrakezdeni. Mennyi erőd van arra, hogy felállj. Neki tudsz futni teljes erővel egy olyan szituációnak újra, ahol előzőleg sikertelen voltál? Mennyi erő van még benned?

Tudod mitől függ, hogy mennyi erő maradt még benned? Mennyire tudsz majd felállni egy kudarc után? Attól, hogy mennyi jót teszel másokkal. Ebből merítesz erőt. Nem számít milyen vallású vagy vagy miben hiszel, egy dolog biztos: van benned valami, ami erősebbé tesz, ha jót teszel. Megnő az önbecsülésed a bátorságod. És előkerül az igazi erőd.

El kell mondjak valamit. Sokal többször vallottam kudarcot mint azt bárki is gondolnál, és sokkal kevesebbszer voltam sikeres. De nem az számít, hogy hányszor vallasz kudarcot. Csak az, hogy egyszer igazán sikeres legyél, és onnantól sínre kerül az életed.

Ahhoz, hogy ezt elérd kitartás kell, és ezt a legkönnyebben abból szerezheted meg, hogy másoknak segítesz. Nincs más titok. Mindössze ez. Persze ezért nem kapsz fizetséget, de tudnod kell, hogy megkapod azt az erőt ami ahhoz kell hogy elérd a célod. Ez nagyon fontos. Megteheted ezt adakozással is, de hidd el nekem az ingyen munka izgalmasabb. :)

Mennyi pénzt keresel ezzel?

De nem csak ezért ajánlom az ingyen munkát. Azért is, mert szeretnél sok pénzt keresni. Ha nem tanulod meg, nem fog menni. A mai világban alkalmazottnak lenni nem túl biztonságos dolog. Lehet hogy már tapasztaltad is. Egy alkalmazott csak akkor dolgozik ha fizetnek neki. Sajnos gyakran történik az, ha egy alkalmazott nem kap fizetést, nem csinál semmit. Néhány embernek azért megy nehezen a munkakeresés mert nem kap érte pénzt. Nem ahhoz szokott hozzá, hogy először dolgozik és ha jó a munka majd kap fizetés, hanem ahhoz, hogy bármi legyen is a helyzet ha ő ott volt a munkahelyén jár neki a fizetés. Ha nem vagy sikeres munkakereső, nem kapsz munkát. Ha nem sikeres egy vadállat a vadászatban, éhen hal. A világ így működik. A munkahelyi biztonság mese. Magadról kell gondoskodnod. Tudom, hogy keményen hangzik, de ha körülnézel te is láthatod ezt.

Ha azonban megtanulsz úgy dolgozni, hogy csak akkor várod az eredményt ha sikeres voltál, akkor könnyű dolgod lesz. Így működnek valójában a vállalkozók és a befektetők. Ők akkor kezdenek el dolgozni, amikor még a semmi sem biztos és lehet, hogy semmit sem keresnek a végén. De hajlandók ingyen dolgozni, mert tudják hogy ez az út vezet a sikerhez. És ezért neked is ezt ajánlom.

Van még egy harmadik ok is. Lehet hogy erre nem gondoltál.

Gyakorolj!

Azt javaslom, hogy gyakorolj. Ha a saját pénzeddel kellene valamit elérned, lehet, hogy görcsös lennél, mert félnél attól hogy pénzt veszíthetsz. Az ingyen munkán gyakorolhatsz. Nincs ott a pénzed elvesztésének a kockázata, de mégis úgy kell majd dolgoznod mint egy vállalkozáson. Ha megcsinálod rengeteget tanulhatsz belőle. Persze ne másoknak mások helyett végezd el a munkát. Ne hagyd hogy kihasználjanak. Valami karitatív dolgot keress.

Bár nem kötelező, de erősen javaslom, a felsorolt három fontos dolog miatt, feltétlenül vágj bele. Ígérem hatalmas kaland lesz, és ne fogod megbánni...

Mondd el a véleményed a hozzászólásokban!

Láthatóság: 

Hozzászólások

TULOK TERÉZ képe

Kedves Péter!
Nagyon sok verset írtam már gyerekeknek, de még soha sem kértem pénzt. Rendhagyó irodalom órát tartottam, gyerekeknek színdarabot írtam, de mindent ingyen tettem, mert nekem fontosabb az hogy megismerjenek, és ha elfogadnak, akkor már lehet pénzért csinálni. Egy kérdésem lenne! Mit tegyek azért hogy a honlapomat felkeressék, és egyáltalán megtaláljanak, és távmunkában versírói
munkát kapjak? Válaszodat az email címemre várom! Üdvözlettel és köszönettel:Teréz

Jakab Gábor képe

Hagy adjak három tippet:
- tegye ki a facebook üzenőfalára (ha van ilyen)
- ossza meg olyan fórumokban, vagy közösségi helyeken, amiket a szülők rendszeresen látogatnak
- ha van bármilyen oldal - online játékbolt, gyerekruha webshop, gyereknevelési szakértői oldal blogja - ott is.

Fontos, hogy a verseinek legyen valami egyedi a megjelenésében, pl valami színes keret, háttér, vagy valami kis figura a vers végén, hogy az Ön nevét minél jobban megjegyezzék az emberek.

Erős Zsuzsa képe

Mivel vállalkozó vagyok elég sok ingyen munkát végzek. De a gyümölcse meg van mert egy cégnek már 15-éve végzek napi szinten szolgáltatást takarítok. Pontosan fizetnek és megbecsülnek.
De történt két hete olyan hogy ablakot takarítottam egy helyen, és egy szinttel lejjebb ugyan azt tette egy idős hölgy.felnézett,irigykedve nézte nekem milyen gyorsan megy profi eszközzel.Gyorsan leszaladtam hozzá megkérdeztem szabad segíteni? Nem kérek pénzt! Megengedte. Nagyon jó érzés volt látni az arcát hogy örül. És utána három helyen is kértek ablaktisztítást abban utcában amit kifizettek.Nekem az hogy segítettem nagyon jó érzés volt, de amire akkor nem is gondoltam ,az idős Hölgy egy élő reklám lett ,ahogy másoknak bemutatott.

Dóczy László képe

Hiszik, nem hiszik, megéri jót tenni, előbb-utóbb megtérül. A KARMA, azaz ok-okozat rendszere mozgatja a világunkat. Azért nem hisszük el, mert van egy kis fázis késése. Nem feltétlen kapjuk meg a visszahatást néhány éven belül, de nem vész el, az biztos. A népmesék is erre tanítanak: jó tett helyébe jót várj! A bibi az, hogy ne várjuk!!! Annál később érkezik. Jót tenni önmagáért a jó cselekedért kell, nem a viszonzás várása miatt. Azt már üzletnek hívják. De gondoljuk csak tovább a népmesék tanítását: ha jó tett helyébe jót, akkor rossz tett helyébe rosszat! Így már teljes a kép?

Léna képe

Sok igazság van benne, de amennyi ingyen munkát végeztem az elmúlt 30 év alatt, milliárdosnak kellene lennem. Én is évekig azt gondoltam, hogy majd megtérül... nem. Pedig nem csináltam rosszul. Talán még sikeres is voltam, de anyagilag nem jutottam előbbre...

Szilágyi  Jánosné  képe

Az életemben nagyon sok igyen munkát végeztem és mégmostis szeretek másokon segiteni anélkül hogy fizetnének érte.Ezét tudom hogy egyszer meglesz a jutalmam.

Lukács Istvánné Mária képe

Sajnos az önkéntes, karitatív munkának még csak most kezd kialakulni a gyakorlata, rendszere, hagyománya. A tanrendbe is bekerül, de az emberek még nem szoktak hozzá. Teljesen igazak a leírtak.
Én nagyon jó gyakorlatot láttam és éltem a családban. A gyerekek - jó szülőkkel - megtapasztalhatják az önzetlenül, egymásért végzett szolgáló munkát, és ezt az alapállást vihetik tovább más közösségekbe, munkahelyre, és a saját családba is persze.
A munkahelyen is, más közüsségekben is régóta végzek térítésmentesen munkát, és nagy örömöm lelem benne. Valóban erőt nyer az ember, és örül, hogy teheti. Jó érzés, ha jót tehetünk, és ez egy idő után igénnyé is válik.

Orbán Zsuzsanna képe

Kedveském!
Ön saját maga írta, hogy a családból, gyermekkorából látott példát, ..stb. Tehát: az ingyenes, ÖNKÉNTES munka nem újdonság!!! nem a "tantervbe" kellene beletenni, illetve feltételként szabni az érettségihez, hanem megteremteni azokat a feltételeket,ahol egy társadalomban a szülők példával - JÓ példával- járhatnak elöl., mert van idejük NEVELNI a gyermekeiket!!!!!!

Bagoly Mária képe

Nagyon sok ingyen munkát végzek...szinte csak azt már...a munkám szeretete a másoknak az öröme...mégis megéri...amikor megalakult a "Te rajzolsz, én varrok" lelkes kicsi csapat...nem volt kétséges, hogy ott a helyem...a gyerekek önfeledt mosolya, mikor 3 D-ben láthatták elképzelt rajzaikat, feledtettek kínt és bajt...ami körül vett.Megtanultam, hogy lehet az is fontos munka amiért nem fizetnek...

várai jános györgy képe

-Rövid és lényegre törő kivonata az elmúlt három évtizedemnek!-Mindezeket számtalan formában megtapasztaltam,a szükségességével tökéletesen egyetértek!-Ajánlom mindenkinek!-Ahhoz viszont,hogy elinduljak újra,-sajnos híján vagyok a számomra legfontosabb tényezőnek:-Ez a Szabadság!-Vannak körülmények,melyek meggátolnak abban,hogy azt tehessem,amit szeretnék és jónak tartok!...

Magyari Béla képe

Kedves Péter! Sok igazság van benne, de amennyi ingyen munkát végeztem az elmúlt 23 év alatt, milliomosnak kellene lennem. Én is évekig azt gondoltam, hogy majd megtérül valamikor. Pedig nem csináltam rosszul, számos erkölcsi elismerést kaptam. Társadalmi szervezetet vezettem 19 éven keresztül, ma is aktív tagja vagyok, szerkesztem a honlapját társadalmi munkában.Talán még sikeres is voltam, de anyagilag nem jutottam előbbre...

Márfy Szilveszter képe

Kedves Müller Péter úr! Köszönöm jó tanácsaidat. Bár az üzleti életben járatlan vagyok, eredeti szakmám RTV műszerész, voltam régen maszek is, az önálló munkát megszoktam, a teljesítményfüggőséggel együtt. Most állami cégnél dolgozom, mint távközlő műszerész. Kreatív munka.
Gyermekkorom óta foglalkozom képzőművészetekkel, járom az alkotótáborokat, kiállítok, több éve saját táborokat szervezek. Részt veszek helyi közösségi munkákban, (önkormányzat, civil szervezetek, rendezvények bonyolítása, stb.) ingyen, a szórakozásért és lelki állapotomért.
Persze egyszer fent, egyszer lent, vannak rossz és jó időszakaim. Ez így természetes.
Véleményed kicsit önellenőrzés is volt, de reklámozom ismerőseimnek, sokaknak hasznos lehet.
Köszönöm, sok sikert!
Üdvözlettel: Márfy Szilveszter

Eyn képe

Az ingyen munkának nem az a célja, hogy jutalmat kapjunk. Sem az, hogy egyszer megtérüljön. Egész egyszerűen arról van szó, hogy érezzük az adok-kapok energia áramlását. Márpedig ha mindig viszonzást várunk el, "csak" üzletemberek vagyunk. Örömből, vagy élvezetből adni, tenni, olyan pozitív áramlásokat indít el belőlünk, amely sokkal magasabb szintre emel minden szempontból, mint a "közönséges munka". Az ember fejlődik, tanul, jól érzi magát. De nem csak az az ingyen munka, ha valahol valaki önkéntes munkát végez. Az is az lehet, ha valamit örömből csinálunk és ingyen, de másoknak is hasznos - és ez akár egy weblap is lehet. Kapcsolatok szempontjából is hatalmas előnye van ennek, de csak akkor, ha nem mindjárt azzal állunk neki, mi lehet a hasznunk, mert az már nem ingyen munka, akkor sem, ha ingyen tesszük.

Károly ABT képe

Kedves Péter 2013.11.24
Közvetlen környezetemben személyesen segítettem és segítek a fűtés költségek csökkentése érdekében.
Készítettem egy honlapot, témája csökkentsük fűtés költségünket. Elemzem, hogy mit is kell tenni a fűtés költséget csökkentése érdekében.
Nem vártam és nem is várok el, ezért semmit senkitől. A honlapom ebben a témában megítélésem szerint nem sikeres, vagyis nincs visszajelzés, hogy hasznos-e amit én közzétettem.
Gépészmérnöki végzettségem, és képességem ilyen és hasonló feladatok megoldására tesz alkalmassá.
Üdv., Károly

Kasz Antal képe

Kedves Péter.
"Ingyen" munka,nálam idézojelben.Van egy pár elvégzett munkám amit még nem fizettek ki.Mindig van
aki kifizet és megint jonn aki nem fizet.Ez egy bizonyos mozgás amit én kockázatnak hívok.
Van egy másik tevékenységem!Karitasz munkát végzek.Szenvedélybeteg segíto vagyok 13-éve.
Na ezért van az "jel.Ez nem ingyen végzett munka,hanem kuldetés amibe nekem is részem van.
Megkaptam a Jó Istentól azt a kegyelme,hogy segíthetek.

Udvozlettel. Antal

Jakab Gábor képe

Nagyon tetszik a cikk és további gondolatokat indít el.

Felnőttek körében is találni olyanokat, akik képesek megindítani egy dolgot azzal, hogy az első lépést ők teszik meg, de még jobban tudják ezt a gyerekek. Egy gyerek mindig menni akar, segíteni, csinálni az adott dolgot, mert tapasztalni akar és adni. Fel sem merül benne, hogy ő kevesebb lenne azzal, ha valamit ingyen megcsinál.
A gond akkor kezdődik, amikor van a környezetében egy defektes felnőtt, aki a saját félelmeire és lustaságára úgy reagál, hogy korlátokat épít a gyerekére. "Ne akarj mosogatni, mert ha kipancsolod a vizet, akkor nekem törölgetnem kell, ne vidd a helyére azt a tányért, mert ha elejted, összetörik." Én inkább azt mondom, ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van a közeledben egy gyerek, inkább használd ki a lehetőséget, ahogy csak tudod! Hagyd, hogy leejtse azt a kurva tányért, biztos nem csak az az egy van a háztartásodban :) Aztán figyeld meg, mit mond, mit tesz, ha nem szidod le, csak szépen kidobod a maradványait. Egy gyerek felér egy több éves személyiségfejlesztő tréninggel. Ha ez nehezen megy - nem bírsz vele, nem vagy vele következetes, ha hisztizik, akkor nem keresed a probléma okát, hanem azonnali megoldást akarsz - ezeket ki kell javítanod magadban, mielőtt saját céget akarsz.

Azt látom, hogy a másik ok, ami felnőtt korra elveszi az ember kedvét a feltétlen segítségnyújtástól (vagy munkától), ha valaki átver, és a végén úgy érzed, elvett tőled valamit. Az ember szeretné elkerülni, hogy állandóan fogyjanak a dolgai, ezért elzárja ezeket a csatornákat, és azt mondja: "legközelebb csak akkor segítek, ha biztos leszek benne, hogy nem versz át mégegyszer" . Ebben van igazság. Én szeretném magam olyan etikus emberekkel körbevenni, akik nem vernek át, és tudom, hogy akár én adok neki, akár ő ad nekem, a végén mindketten nyerünk.

She képe

Tetszik ez a hozzászólás.

miki képe

én ingyen dolgozom itthon

Molnár Mónika képe

Van benne valami. Szeretek másoknak segíteni. Jó érzés. Nekem is van néhány versem, meg egy-két novellám. Azért írtam őket , mert jól esett. A publikálásukkal meg talán mások szívébe is derűt,melegséget csempészek. Akkor már volt értelme írni. Az is nagyon jó ,, amikor már megismernek.
Már az is nagyon jó érzés, amikor az utcán megismernek az emberek akiknek mindössze csak annyit tettem, hogy köszöntem és ezzel észrevettem őket a tömegben.

Magyar Lászlóné képe

Kedves Péter!
Az emberek két csoportra oszthatók: vannak akik csak adnak és vannak akik csak kapni szeretnek. Én világ életemben csak adtam. Cserébe viszont sok szeretetet kaptam a családomtól. Ennek a következménye, hogy most én szorulok anyagi segítségre, de mivel ezt a családom nem tudja biztosítani, így nekem kell valami munka után néznem. Úgy gondolom, ha ingyen dolgozom Neked, abból én is profitálhatok és előbb vagy utóbb pénzhez juthatok. Várom ujab üzeneted. Üdv Ilona

Szabics Katalin képe

Igen, Péter ezzel teljesen egyetértek, a saját szakmámban követem is ezt a módszert

Gabriella képe

Kedves Péter, írok hát én is véleményt. Szerintem is ebben nagy igazság van. Jelenleg egyetemen tanulok, de sokszor megtapasztalom ennek az ingyen munka élménynek a lényegét, mind három pont alapján. Zenéből többet tudok, mint a hallgató társaim, mivel zeneművészeti szakközépiskolából jöttem, és nagyon sokszor fordulnak hozzám azzal a kéréssel, hogy tanítsak meg nekik valamit, és mégsem kérek cserébe semmit, de mégis kapok valamit, ami a hatalmas köszönet, a hála, és az elismerés - és eredményesek az előadásokon. :) Már csak az nagy erővel tölt fel, hogy hozzám fordulnak, és rám bízzák magukat, majd megköszönik, hogy segítettem nekik! :) Óriási "lelkifröccs" tud lenni, és nagyon jó érzés - mondanom se kell. A továbbiakban is majd, ha sikerül véghez vinni a célomat, ezt így szeretném folytatni, úgy, hogy nem kérek az esetleges plusz órákért semmit, mert nagyobb érték az, ha hálásak az embernek, bíznak benne, köszönetet mondanak neki, és szeretik, minthogy mindezt a pénzen keresztül kapjam meg. Persze elengedhetetlen a mai világban a kereset, de ha van lehetőség például így plusz órákat adni a szabadidőben, az tényleg egy igazi feltöltődést add cserébe.

Csincsák Sándorné képe

Kedves Péter!
Igen, jó érzés a másikon segíteni. Egész életem során mindig segítettem embertársaimnak, állatokon, növényeken stb. Nagyon érzékeny ember vagyok, képes vagyok már akkor sírni, amikor elesett öreg nénit látok, beteg gyerekeket, olyan szerencsétlen embereket akik másra vannak rászorulva. Én mindenkin segítenék. Nagyon szeretem a természetet, imádom a virágokat, az állatok is a barátaim.
11 éve végzek társadalmi munkát. 9 évig voltam egy Méhész Egyesület gazdasági vezetője, majd 2 éve én vagyok ennek az Egyesületnek az elnöke. Gondolom, hogy jelent valamit, ha 110 méhész egyöntetűen nőt nevez ki elnöknek. Nagyon jó érzés. Szívesen foglalkoznék olyan feladattal /ingyen is/ ahol elmondhatják a problémájukat az emberek nekem én pedig nagyon szívesen válaszolnék mindenkinek, egy kis érzelmi feltöltődést tudnék adni, mert úgy érzem, alkalmas vagyok arra, hogy tevékenységemmel boldoggá tudjak tenni annyi embertársamat amennyit csak tudok.
Tisztelettel: Jolán

Varróné   Molnár Erzsébet képe

Szeretném kipróbálni, hogy is működik a későbbiekben!!!!

Szép napot: Zsóka

Zsolt képe

Kezdjük! ... és mit kell csinálnom?

Lengyelné Bozsik Emőke képe

Ha jól értettem Neked kellene ingyen dolgozni és ezzel én is tanulok, amita jövőben tudok kamatoztatni. Szívesen csinálnám.

Pintér Tamás képe

Időszerű volt ez a bejegyzés szerintem, nem volt ugyanis kiadva gyakorlati feladat az erről szóló leckéhez. Viszont hadd jegyezzem meg, hogy csak véletlenül vettem észre, ahogy feljöttem az oldalra, ezért díjaznám, ha az új bejegyzésekről vagy akármilyen változásokról email értesítést kapnék. A másik kérdésem, hogy nem lenne-e jobb visszaállítani a korábbi szisztémát, melynél a legfrissebb hozzászólások voltak felül? Szerintem igen.

Volt ezzel korábban egy érdekes tapasztalatom. Segítettem egy olyan dologban, amivel kapcsolatban előtte nagy ellenérzéseim voltak, mert kérték ezt a segítséget, és nem értettem, miért másoktól várják a hozzájárulást, és véletlenül sem termeléssel akarják megoldani.

Nagy nehezen rászántam magam, és egy jelentős adományt adtam, majd utána kb. 1 hétig minden jobban ment, mint korábban. Pont mindig az ajtóhoz legközelebbi parkoló szabad volt, pont akkor jött a busz, amikor a buszmegállóhoz értem ...

Aztán pár hónap múlva még egy adományra rászántam magam, de némileg számítottam arra, hogy megismétlődik ez a jó időszak, ha újra megteszem.

Ez nem jött be, viszont a cégemet akkor alapítottam, mert nagy vákuum lett a pénztárcámban, és nem hagyott nyugodni a dolog, hogy ezt vissza kell pótolni. Szó szerint nem aludtam, és kitaláltam, hogy megcsinálom, amit előtte már régóta halogattam.

Még annyit hadd tegyek hozzá, hogy a leckék hozzászólásait nézve úgy gondolom, sok embernek ez valóban hangsúlyos és az első legfontosabb, a külvilág felé végrehajtandó feladat lenne mielőtt konkrétan a vállalkozási vagy befektetési ötletüket dolgozzák ki és próbálják megvalósítani, hogy reális és fizikai tapasztalatuk legyen azzal kapcsolatban, amit a továbbiakban üzletként képzelnek el.

Nem tartom valószínűnek, hogy ha valaki ezt kihagyja, akkor alkalmazottként vagy nyugdíjasként, netán munkanélküliként egyből reális gondolatai lesznek a tervezett vállalkozással kapcsolatban, és fel tudja venni a helyes lelki beállítottságot is, amit tanítasz a leckékben.

Még ha valaki kizárólag internetes üzletben gondolkodik, akkor is először a közvetlen környezetben kellene tesztelnie a tervét ezzel az ingyen segítséggel, és lehet, hogy kedvet is kapna a nem kizárólag netes munkához.

Sándor képe

Mint alkalmazott nagyon sok ember szinte így is ingyen dolgozik,egyáltalán nincs arányban a teljesítmény a kapott értékkel.Aztán vannak az olyan cégek akik egyáltalán nem akarnak fizetni.Rendszeressen hírdetik,hogy felvesznek ilyen ,olyan pozicióba dolgozókat,de szükség van a képesség felmérésére,-jöjjön egy próba napra,amit nem fizetnek.Itt az ingyen munka,de a rosszabb ha hónap végén tárják szét a kezüket,nem tudnak fizetni,mert....és futhat az ember a pénze után.
A cégek használható gyakorlott munkaerőt keresnek,és igazuk van.Gyakorlatot szerezni lehet úgy hogy TE fizetsz,pl.autóvezetés tanulásnál plusz órákat veszel.Ingyen;- fizetés nélkül csinálod,vagy találsz olyat aki a jelenlegi képességedet hajlandó megfizetni.A lényeg szerintem az,hogy szerződés jön létre,és ezt mindkét fél tartsa be,és mindkét fél elégedett legyen.
Kérdésem.Mit,mennyi ideig,mikor kell csinálni?

Móczó Rita képe

Az életből annyit tudsz kivenni, amennyit beleteszel. Ez egy általános szlogen, de igaz. Ha levezetem: az ingyen munkából a "tanulópénz vesztesége" nulla. A tapasztalat, ami többet ér bármi másnál, sokkal értékesebb. Akkor újból jól jártam. Üdvözlettel mindenkinek: Rita

Tulok Teréz képe

Nagyon tetszik, amit a blogodban olvastam. Én nem irtózom az ingyen munkától. Sokat betegeskedtem, és sok kudarc ért az életben, 25 évet dolgoztam a ruhaiparban, női-férfiszabó szakmám van, és sajnos ,,ingyen". 668 Ft havi fizetést is kaptam, és mivel nem voltam és nem vagyok egészséges, ugyanazt a munkát fele-harmada pénzért végeztem, minta munkatársaim. 2001 január 31.-én munkanélküli lettem, négy nappal szakította meg a munkaadóm a társadalombiztosításomat, és hamis papírokkal nem lehet elhelyezkedni! A volt munkaadómat feljelentettem, mert reggel 6-tól este 10-ig tartott a műszak, túlórát nem fizetett, és nem is engedték a valós munkaidőt beírni. Közben informatikai szakmát szereztem. Mivel idős szüleimmel élek, nem tudok otthonról elmenni, ezért távmunkában szeretnék verset, mesét írni gyerekeknek, bordalokat, és más, egyéb alkalmakra szóló verseket írni felnőtteknek, de sikertelenül. Nagyon fontos lenne hogy az embert szakmailag előbb megismerjék, és csak utána szabad pénzért dolgozni! Azt szeretném kérdezni:Mit tegyek, hogy munkát találjak? Honlapom:1960314.5mp.eu Email:zizizuza@freemail.hu Üdvözlettel és köszönettel:Teréz

Müller Péter képe

Töltsd el ezt és segíteni fog: Letöltés

Dénesné Hajek Katalin képe

Lehet , hogy nem jó helyen vagyok , de a követők között nem találtam a mai nap új bejegyzést. Légy szíves küldj egy linket, amelyen elérhetőek az oldalt! Kati

Müller Péter képe

1) Lépj be az oldalon a felhasználó neveddel és a jelszavaddal
2) Kattints a leckék menüpontra és görgess le
3) Nyisd ki a Nulláról az 1 millióig az interneten dobozt és kattints a Nulláról az 1 millióig... likre ott lesznek a leckék.

Ha nem megy valami miatt, írj egy e-mailt mert úgy jobban tudunk segíteni, a problémád megoldásában.

Dénesné Hajek Katalin képe

Szia Péter! Végre jó helyen vagyok! Az útmutatásaid alapján teljesen jól tudtam követni a dolgokat. Utól is tudtalak érni. A videó nélkül is dolgozgattam, de messsze nem ilyen eredményesen. Köszönöm a segítséget.Kati