Miből lehet pénzt csinálni?

Láthatod, hogy egyesek a legőrültebb ötletekből csinálnak pénzt. Utazási iroda plüss állatoknak, étterem ami ehetetlenül csípős hamburgert szolgál fel, és egy másik ahol vécécsészéből ehetsz.

De ha kellene egy jó tipp amit te is használhatsz az én javaslatom ez.

Tedd fel jobban a kérdést!

Hogyan lehet pénzt csinálni?

A tapasztalatom az, hogy ez máris közelebb visz a célhoz, de még mindig nem elég. Akárhányszor ezzel a kérdéssel kezdtem egy üzletbe, soha nem működött. Mindig próbáltam a „nagy pénz” után futni és soha nem értem el.

Ma márt tudom, hogy a pénz csinálás volt a gond.

Pénzt nem csinál egy átlagos ember. Azt vagy az állam, vagy a pénzhamisítók csinálják. Akkor honnan jön a pénz?

Néha munkából, néha üzletből, de azt mondhatjuk az ember cseréli a pénzt.

Sokan hiszik, hogy a munkahelyükön kapják, azért mert bejárnak. Nem-nem.

Azt cserébe kapják. Azért, hogy valami értékeset adnak a cégnek.

Mikor azt hallom valakitől „Nem kellettem az állásra” vagy „Túlkoros vagyok” tudom, hogy nincs tisztában azzal, hogy cserélnie kell. Hé!! Ez nem egy társkereső hogy túlkoros legyél. Itt az a lényeg, hogyan cseréled el azt amid van a pénzért!

Vagyis ha több pénzt akarsz, azt találd ki mit tudsz adni cserébe. (Nehogy azt mondd, hogy magamat! Az egy bizonyos szakma, és nem ajánlom, hogy belekezdj.)

Tedd fel a helyes kérdést!

Hogyan tudnék jobb cserét adni, több cserét?

Hogyan tudnék jobban segíteni, és több embernek?

Én mindig ezt a kérdést teszem fel amikor több pénzt szeretnék. Azt javaslom tedd fel te is ezt és meg fogod találni, hogy miből tudsz majd sokat keresni.

És mivel én is szeretem azt, amit a több pénzen meg tudok venni, felteszem újra a kérdést:

Neked személyesen hogyan tudok segíteni?

Láthatóság: 

Hozzászólások

Cream képe

Megtanultam,hogy globálisan a közgazdászok évtizedekre visszamenőleg egyöntetüen megálapították azt,hogy melyek azok a pontok amelyek idálissá tesznek egy vállalkozást. Öt pontrol van szó. 1. Trendben legyen 2. stabil partner cég 3 monopól helyzet 4 fogyasztási termékek 5 passzív jövedelem. Ez éppen olyan mint a palacsinta ha az 5 összetevőböl hiányzik a liszt az már nem olyan ízü mint amilyennek lennie kéne. Ezért fontos az 5 pont. Kevés ilyen cég van. Én az enyémet megtaláltam.

Akron99 képe

Ideális vállalkozáshoz nem kell 5 pont. Elég egy pont. Minél kevesebb energiabefektetéssel, minél több profitot termeljen.

Ezek a közgazdászok valószínűleg a "Brit tudósok" táborába tartoznak, és a Gazdálkodj Okosan társasjátékból diplomáztak.

Bandi képe

Örülök neki, hogy megtaláltad... De látom, még mindíg a régimódi hatástalan technikával működik az MLM céged.

Nyugodtan kiírhatnád, hogy N....n és mivel foglalkozik, de...

Látom nem vagy 1ev.hu tag, szerintem ideje lenne elkezdened a tanulást Pétertől...

Nyugodt szívvel ajánlom Péter anyagait, nem csak az 1 évet, hanem a többit is.

Forradalmasítani fogja a vállalkozás alapjait. Neked pedig nagyon jót fog tenni.

Katka képe

Igazad lehet Péter, hogy a kor nem számít. Én viszont nem ezt érzem. 58 éves vagyok, munkanélküli, és bárhová pályázok, nincs válasz sem. 30 éven át dolgoztam a Matávnál (mikor minek hívták éppen, most "T"), ebből 15 évet középvezetőként. Remekül bánok az emberekkel, beosztottal vagy főnökkel, mindegy. A cégnél adható legmagasabb kitüntetést is megkaptam. Közös megegyezéssel 2007-ben eljöttem, mert 30 év sok. A végkielégítésemet elvitte a válság (2007-ben fektettem be, mikor máskor? :)), és különböző romba dőlt vállalkozási próbálkozások. Volt pólónyomtató biznisz jó drága géppel, hülye ajándék webáruház árukészlettel- egyik sem jött be. Ezek romjai vannak, és lassan éhen halok, mert nulla a jövedelmem, a férjem rokkant nyugdíjas. Vezetőként a szakmám gyakorlati részéből kiestem, irányítani, szervezni, ösztönözni azt tudok. Gyönyörű karkötőket készítek éppen, ami a kutyának sem kell :D Örülnék, ha adnál egy jó tanácsot...

Kriszti képe

Kedves Katka!
Hol árusítod a karkötőket? Meska.hu? Facebook áruház? Saját webshop? Milyen technikával készíted a karkötőket? Kinek készíted őket? (gyerekeknek, fiataloknak, idősebbeknek, menyasszonyoknak...)Mit adsz mellé? (ajándékot, kupont, csináld magad kisfüzetet...)

Katka képe

Kedves Kriszti!

A karkötőket itt lehet megnézni:
http://www.meska.hu/Shop/index/11396

Csináltam egy facebook oldalt is, nem túl nagy a látogatottsága, igaz, most nemrég készült el pár új darab, most fogok újra feltölteni:
https://www.facebook.com/KatiMikromakrameEkszerei?fref=ts

Viszonylag ritka, pedig újból divatos makramé technikával és gyöngyfűzéssel készülnek. Sajnos, alapanyagra már a kosztpénzt kell költenem, nem minden olyan, amilyennek szeretném.
Úgy vélem, hogy ezeket fiatalok és középkorúak egyaránt viselhetik, és kérésre más színben, más mintát is készítek, ezt a Meskán mindig feltüntetem.
Előtte süthető gyurma ékszereket készítettem, azt sem tudtam eladni, a családtagjaim kapták ajándékba, ők örültek neki...

Egyelőre semmit sem adok hozzá, mert mint írtam, a nulla jövedelmemből és a férjem rokkant nyugdíjából az alapanyagra sem nagyon telik, csináld magad kis füzetet lehetne, de akkor ki veszi meg az enyémet? :D

Nagyon kedvesek vagytok, hogy foglalkoztok a problémámmal, minden tanácsot, kritikát is szívesen fogadok és nagyon várok :D

Kriszti képe

Kedves Katka!

Igazán szépek a karkötők, érdekes a technika, amivel dolgozol.
Szerintem a színekkel és a fotókkal lehet a baj, mert a karkötők tényleg jól néznek ki.
Próbáld meg kézen lefotózni, és esetleg egy hozzáillő ruhában lévő modellen.(családtagon, ismerősön) De lehet már egy jó háttér (fehér vagy fekete) vagy egy más szög is segíthet.
Vagy megpróbálhatsz más terméket ezzel a technikával.
Esetleg egyszerűsíts a mintán, ne legyen íves, hanem kicsit letisztultabb, talán a sok kicsi gyöngy helyett, egy-két nagyobb, kevesebb színnel... persze ezek csak ötletek, nem biztos, hogy beválik :)

Müller Péter képe

Igen ezek szerintem is jó ötletek. A jó fotók sokat számítanának, jó lenne ha nagy élesek és élénk színűek lennének a képek.

Amit még javasolnék, hogy nézd meg a színkört és aszerint válassz hátteret a nem embereken bemutatott ékszereknek.

Müller Péter képe

Küldd be nyugodtan a linket hol lehet megnézni a karkötőidet. kíváncsi vagyok rá. És válaszolj Kriszti kérdésére is, mert elég jókat tett fel.

Katka képe

Kedves Péter!

A karkötőket itt lehet megnézni:
http://www.meska.hu/Shop/index/11396

Csináltam egy facebook oldalt is, nem túl nagy a látogatottsága, igaz, most nemrég készült el pár új darab, most fogok újra feltölteni:
https://www.facebook.com/KatiMikromakrameEkszerei?fref=ts

Ez válasz Kriszti egyik kérdésére is, a többit oda írom.

Welker József képe

Az egyik képen a kék barna - kék feketének látszik.
Nekem a kék fekete színösszeállítás tetszik legjobban :)

Sztomi képe

Katka!

Szerintem sokkal jobban nézne ki, ha nem próbababákon mutatnád be a kollekciódat,hanem mosolygós embereken.

Katka képe

Ma életemben először eladtam valamit, igen, egy karkötőt :)
Megnézted őket, Péter? Van ötleted, hogyan segíthetnék másoknak, hogy Te segíts nekem? (direkt viccelek)

Pintér Tamás képe

A helyedben a végfelhasználók helyett a bizsu- vagy ajándék árusokat kérdezném meg, mi az, amit el tudnának adni, és ha elkészíted, megvennék tőled.

Nagy Ági képe

Sajnos, úgy érzem, egy bizonyos koron túl labdába sem rúghat az ember. Pedig jó néhány év tapasztalat, tudás birtokában vagyunk. Elkeserítő, amikor már úgy érzi az ember, hogy maximálisan megfelelt egy állásinterjún, közlik veled, sajnáljuk, most nem Önre esett a választás. Persze, vannak olyan cégek, akik kapva kapnak utánad, de rádöbbensz, ezek kamu hirdetők, és pénzt kérnek. Na ne! Eléggé deprimált állapot, amikor már kedved sincs az egészhez. Ha nincs pénzed, nem tudsz pénzt csinálni. Csak a pénz tud. Valahol mindig magamban keresem a hibát, de mindig oda jutok, hogy nem vagyok fiatal. Ez kudarc. A vigaszom az, hogy ki tudom fizetni a számláim, de meddig? Nagyon rossz érzés, hogy nincs egy kis tartalék, amihez hozzányúlhatna az ember. Nagyon oda kell figyelni a beosztásra, néha bűntudat is előjön, amikor egy nem betervezett dologra adok ki pénzt. Persze nem fölöslegesre, csak meg lehetne lenni nélküle. Sóvárogtam egy Dormeó matrac után, nem kevésbe került. Vigaszom, nagyon jól pihenek rajta. Vágyaim vannak, melyek teljesen reálisak. Hát így élek. Minden este megköszönöm a sorsomnak, van tető a fejem fölött, jut élelemre, és nincs hátralékom. Adósságom az bőven. Még három évig. Nagyon hosszú. Egészségem legyen, és bízom benne, lesz valami nekem való jó dolog, amiből profitálhatok. Üdv. Ági.

Kása Szabolcs1 képe

Kedves Ági!

Megértem a problémád, bár én még csak 40 éves vagyok, de nem olyan rég én is állást kerestem és bizony néha azt éreztem ,hogy nálam is fiatalabbat keresnek. Szerencsére van most állásom. De rájöttem, hogy min. két lábon kell állni. Munka mellett van egy másod állásom, mely szépen fejlődik. ******** ez a honlapom. Itt ennél a cégnél nincsenek kötelező elvárások, mint más hasonló rendszerű cégeknél. Online dolgozunk. Ha gondolod szívesen beszélek róla. Kapcsolati fülben találhatóak az elérhetőségeim.

Szép napot!
Kása Szabolcs

Tulok Teréz író képe

Én olyan cserét tudok elképzelni, hogy pl. TV társaság keres egy személyt irodalmi munkára,vers és meseírásra.Én a munkaadó által(akár őáltala meghatározott témában, akár szabadon választva)megírom a verseket, meséket, átmegy az adott TV társaság szakmai szűrőén, és vagy foglalkoztat, vagy nem! A kért anyagot el lehet küldeni email-ben,a kapcsolatot lehet tartani telefonon, Skype-on, de számomra nagyon fontos, hogy legalább egyszer személyesen találkozzunk! Cserébe joggal várom el azt hogy akár akar foglalkoztatni, akár nem, válaszoljon a levelemre!Azt is el tudom képzelni, hogy addig amíg engem kellő képpen szakmailag nem ismernek, nem szabad a munkámért anyagi juttatást kérni, vagy elfogadni!

Üdvözlettel: Teréz