A világ tele van pénzzel... De én hol találom meg?

Általános vélemény, hogy a világ tele van pénzzel.

De fura módon mégis úgy néz ki, hogy kevés van belőle. És gyakran úgy érezhetjük, hogy szűkösen áll a rendelkezésünkre.

Vajon mi az igazság? Valójában sok pénz van amit nem talász, vagy kevés van amin marakodunk és az jár jobban aki többet szed be? Ez lehet, hogy éppen egy nagy probléma az életedben.

Arra gondoltam elmodom az igazságot erről.

Egy dolgoban teljesen biztos vagyok. Vannak problémáid. Van egy nagy, vagy van sok kicsi. Nem tudom mi a problémád és mekkora. Csak egy dolgot tudok. Hogy létezik.

Úgy tűnhet, hogy létezik olyan ember akinek nincsenek problémái. Azonban bármi is a látszat, jelenleg nem él ilyen ember a földön. Rengeteg probléma létezik. De miért is fontos ez? Mert létezik egy vastörvény:

Ahol van probléma ott van pénz is.

Ennyi. És ha megnézed, mennyi probléma van a világon, elképzelheted, mennyi pénz vár arra hogy valaki felszedje. Ez a valaki lehetnél akár te is.

Mit gondolsz?

Láthatóság: 

Hozzászólások

Anonymous képe

Szervusz Péter!

Szerintem nem teljesen úgy van ahogy leírtad, mert ahol probléma, van ott nagy a valószinüsége, hogy anyagi gondok is vannak.Nem igazán értem, hogy mire alapozod, hogy ahol probléma van ott pénz is van. Az igaz, hogy sokan nem tudják mit kezdjenek okosan a pénzükkel.

Üdvözlettel:

Zsala

Moncsi képe

Szia Zsala!

Szerintem Péter arra gondolt, ha valahol probléma, gond van, és arra te megoldási alternatívát tudsz adni, abból te tudsz profitálni. Ergo: ahol a probléma, ott a pénz is.
Ez nem azt jelenti, hogy akinek problémája van annak van pénze, hanem azt, ha meg tudod oldani a problémáját akkor hajlandó megfizetni a minőségi szolgáltatást.

Ebben a pedig igaza van Péternek.

Üdv: Moncsi

Anonymous képe

Sziasztok.

Ahol probléma , ott pénz?

Nem lakom olyan környéken , ahol árvíz fenyegetne ,de ott van probléma. Ebből hasznot kíván húzni? Közönséges bűnöző lennék.Számtalan konkrét példát tudnék még mondani problémára. Ez a fórum felbujtás? Akkor úgy ahogy van zárni kellene.

Anonymous képe

Még jó, hogy nem olvassák ezt azok, akiknél tényleg nagy a probléma!

Csabakkina képe

Én is úgy gondolom, Péter arra gondolt, a problémák megoldásával lehet pénzt keresni. Ezt általánosabban fogalmazva, úgy is érthetjük, az igények kielégítésével jutunk pénzhez. Vagyis nagyon kreatívnak kell lennünk, hogy megtaláljuk azt a problémát, amire valamilyen megoldást tudunk kínálni, és lehetőleg olyan megoldást, amit még nem nyújtanak mások is legalább ezren.
Na ez az, ami nem könnyű.
Péter is ezzel próbálkozik, megoldást kínál nekünk a pénztelenségi problémánkra, és ezzel oldja meg a saját problémáját. :-)
Jó üzlet? Nem vagyok biztos benne.

laci28 képe

Hogy jó üzlet e vagy sem az mindegy, de ez egy találó gondolat az biztos :)

laci28 képe

Ez most találó volt
Csabakkina, ez csak akkor nem lenne így, ha ez az egész ingyenes volna :). Persze aki nem jön rá, hogy a probléma megoldásával lehet pénzt keresni, az fizessen ezért az információért :)

Omega képe

Kedves Olvasók!

Manapság mindenhol van probléma, amit én csak mókuskeréknek hívok. Ha anyagi eredetű a problémád, akkor az rásüti bélyegét a családi hangulatra, betegségekhez vezet, s ez körbe megy a család minden tagján. Az örökös aggódás azon, hogy holnap mit eszünk, miből fizetjük ki a számláinkat, hogy melyiket lehet eltolni egy hónappal, s talán valahogy majdcsak lesz stb. gondolatok töltik ki az agyunkat, nem pedig arra koncentrálunk, hogy a férjünket öleléssel várjuk haza a munkából, a gyereket az iskolából, egyféle negatív töltettel felvértezve éljük a napokat. Nem is éljük, hanem túléljük valahogy.Életünk pedig egy van, s nem mindegy, hogy tartalmasan leéljük, vagy túléljük....Szóval a pénz nem minden, de ha nincs, akkor sok keserűséget tud okozni.Akinek meg van, annak meg lövése sincs róla, hogy keserves kínjában mit kezdjen vele!-persze tisztelet a kivételnek.
Üdv:Omega

Omega képe

Esetleg ha fénymásol valaki. Pénz nélkül nem lehet pénzt csinálni! Már próbálkoztam a legkülönfélébb lehetőségekkel, de mind úgy indult, hogy "regisztrációs díj", vagy előlegként fizess be x összeget stb.
Akinek van, az tudja gyarapítani, akinek nincs, attól meg még azt is elveszik, amije van:)
Ez ma Magyarország, s megköszönhetjük a vakarózóknak!
Én megírom a könyvem, ha már elkezdtem, de kiadni nem fogják, mert nincs rá pénzem, csak proli vagyok.Viszont nyugodtan aludhatnák éjjelente, ha nem azon rágódnék, hogy mi lesz másnap, de ez még mindig jobb, mint nyugodtan aludni és lopni látványosan.
Várom a meglátásokat!
Üdv. élesnyelvű Omega

Müller Péter képe

"Pénz nélkül nem lehet pénzt csinálni!"

Érdekes. Pont most jöttem vissza Velencvéből 20 emberrel egy szemináriumról. Ők képesek voltak pénz nélkül pénzt csinálni egy idegen országban.

Mellesleg még a könyvedet is ki tudod adatni pénz nélkül. Csak utána kellene nézned...

Anonymous képe

Szia Péter

Igen sok embernek van problémája,de szerintem te is csak az ilyenekből profitálsz,szép lassan rávezeted hogy vegye meg azt amit kínálsz,mert az lesz a megoldás anyagi gondjaira.Egy a sok közül vagy .

Üdv.Anonymous

A. képe

Szerintem mindenkinek pontosan annyi problémája van, amennyit generál magának.

Mindig az egyén SZEMÉLYES megítélése dönti el, hogy egy adott információ-halmazt, helyzetet problémaként él-e meg vagy sem.

A pénz csak az egyik vetülete ennek a dolognak, van még nagyon sok másik is. A lényeg, hogy hogy állunk a dolgokhoz. Lehetnek nagyon szép élmények minimális pénzből is, csak észre kell venni (pl. vadkacsaetetés a tónál, ingyen és bérmentve).
Keep smiling.
A.

Kapeller Anikó képe

Jó neked, hiszen a fellegekben járhatsz. Mert nem találkoztál még azokkal a problémákkal, amik akkor is megtalálnak, ha nem kéred és nem generálod őket.

De igazából nekem mindegy, mert én a megoldás egyik kulcsát hordom. :)

Anonymous képe

Ha tudnám, hogy hol rejtőzik az a pénz, ami a problémákat megoldaná, már én is ott ásnák, mint régen az aranyásók.csak sajnos a józan ész keretei között már sok alternativát megpróbáltam, de vagy átvágtak és én jártam prórul, oda ment a pénzem, szóval még abból a kevésből is elvettek.Vagy már élből olyan megoldást kináltak amiről rögtön tudtad, hogy átvágás és bele sem kezdtem.
Én azt vallom, hogy amit a két kezünkkel keresünk az biztos pénz, de mamár az is egyre nehezebb.Kiváncsi vagyok, te mit fogsz javasolni, éppen ezért előbb tüzetesen tájékozódok nálad.Tundák én pénzt csinálni, mert pénzt csak pénzzel lehet, de nincs befektetnivalóm!!!!!!!
Igy aztán PASSZ!!!!!

Anonymous képe

Szerintem a legtöbb embernek akinek próblémája van,
az anyagigondok miatt van és ez a lehetetlenség, hogy
az átlag embernek nem fizetik meg a munkáját, ha van
munkája!!!

Bea képe

Szerintem érdemes lenne megvizsgálni, hogy munkaproblémánál ki mennyire felelős? Felismerte-e munkavállaló a saját képességeiben rejlő lehetőséget? Ismeri-e erősségeit, amire építhet? Tudja-e, milyen munkakört töltene be szívesen? Tudja-e, hogy milyen munkáltatót/megbízót választana saját igényei szerint? Képes-e képviselni önmaga elképzelését, szemléletét? S csak folytatni lehetne tovább kérdéssort...
Hosszú évekig azt hittem, hogy igen, baromi rossz a helyzet piacon. Van benn igazság. De... mégis feladva stabil kis minimálbéres státuszom, amelyek korlátoztak, sikerült egyetlenegy állásajánlat kiválasztásával, egy cv küldéssel, olyan megbízást találnom, ami személyre szól, s termék, szolgáltatás, cég tevékenysége, szemlélete, munkatársak, stb..., mind 100 %-ban felvállalható volt, és felvállalt lett azóta részemről.
Egyszerűen rájöttem, hogy nem csak munkáltató választ, hanem jómagam is eldöntöm, hogy kivel szeretnék dolgozni :-)
Érdemes kipróbálni :-)

Peter Nagy képe

Tényleg tele van pénzzel a világ. Kérdés az, hogy Te mennyit profitálsz belőle, és hogyan. Van aki a "hogyan-ért" fizet, van aki már tudja, csak még többet akar keresni, van, aki már csak befekteti azt, amit eddig keresett.
Teljesen igaz. Mindig hajlandóak fizetni az emberek a probléma megoldására. Ha milliomos akkor is, ha szegény, akkor is. Ha egyáltalán nincs pénzed, akkor ezt az oldalt nem is olvashatod. Ott van előtted 2 kattintásra a pénz. Szó szerint...

Anonymous képe

Van egy chf lakáshitelem és egyedül nevelem a gyerekem, foglalkozásom tanár! Szerintetek mennyi problémám van, és mennyi rá a pénzem?! Juhuuu, sok probléma, nulla pénz! De tudok örülni a vadkacsa etetésnek a tónál, egy szép naplementének, és a gyerekem 5-ös osztàlyzatának! Csak néha esténként keseredem el, mennyivel könnyebb lenne ha...,
probléma mindenhol, mindig van, volt és lesz is! Van aki feladatként kezeli, van aki beleroppan. Egyszer azért kipróbálnám, milyen érzés lehet, azon problémázni, mire költsem a pénzem, bár én a lottó 5-öst is pikk-pakk el tudnám költeni, ez édes probléma lenne :-)

Mate képe

Hát tudjátok a helyzet az az, hogy a pénz maga a probléma..
A bankoknak a pénz az csak egy eszköz, hogy rabszolgát csináljon mindenkiből, aki nem tartozik a Háttérhatalomhoz..
No, azt hiszem, most nézhet kb mindenki hülyének engem :D
Ennek elkerülése végett dobok pár felvilágosító videót a témáról, nem sokat, csak 5 DVD-nyit mondjuk :D :D

..................
.................. (videó előadások a letöltés menüben)

(a linkeket kimoderáltam. Péter)

Anonymous képe

Emberek !
Nekem volt egymilliárd kp 2006 nyarán. Igaz volt 2 milliárd hitelem is. Viszont volt 4 milliárdos ingatlanvagyonom.
Aztán bankot váltottam. A motto ? alacsony hitelkamat, háromszoros betéti kamatot hozó befektetési portfólió.
A hitel mögött állami garanciám volt az előző bankom nevére
kiállítva. Ezt a garanciát a trehány MKB nem íratta át, pedig
jogszabály írta elő ebbéli ügyféli kötelezettségét.Három év alatt, 2009 év végére mindent elbuktam emiatt. A betéteket a
bank benyelte, az összes ingatlanomon végrehajtás van féláron
vihető, pedig erről is szerződtünk előre, hogy mennyi a legalacsonyabb eladási ár.
Ma nincstelen, egészségileg is tönkretett ember vagyok.
Mindent elvesztettem, amiért 30 évig dolgoztam. 600 embernek szűnt meg a kereseti forrása.
Ennyi a történet lényege.
Tanulsága pedig az, hogy a magyar jogrendszer rafinált módon
védi a bankokat. Hiába vannak jogok panaszra, büntetőügyet nem
lehet indítani bank ellen, pl. hanyag kezelésért, ami különösen
nagy vagyoni hátrányt okozott, mert nem volt köztem és a bank
között törvényen alapuló vagyonkezelői szerződés. A banki szer-
ződések nem azok. Pont. A rendőrség ezzel az indokkal tagadta
meg a nyomozást.
És megsúgták, hiába minden. Kértem a legfőbb ügyésség felügyeletét, nehogy elhajtsanak. Hát kérem ők legüldték anyagomat és a panaszomat is annak, aki elutasította. Kivizsgálásra!!!!!!!!!Értik? Ő meg persze nem azt mondta, hogy
bocs, hibáztam. További panasznak helye nincs.
Azért fogalmaztam egyszerűen, hogy érthető legyen mindenkinek.
A kialakult pénztelen helyzetért a jogalkotók a felelősek.
Á hagyom is a fenébe, még azt gondolják sajnáltatni akarom
magam. Nem. Csak találnék egy tökös ügyészt!!!

Urgyán Mihály képe

Szerintem az az igazság, hogy sok pénz van a világon, amit nem találok, mert nem ismerem azokat a lehetőségeket és embereket akik segítenének ebben.Személyesen nekem az a problémám, hogy nagyon sok időt-amit eltölthetnék kikapcsolódással, szórakozással stb-a munkával töltök, és az erre szánt idő alatt sokkal többet kereshetnék, és nem csak a legfontosabb dolgokra költhetnék, hanem olyan dolgokra is, melyek kellemesebbé, boldogabbá tennék az életem, ráadásul félre tudnék tenni annyi pénzt, amiből később a gyerekeim is boldogulnának, ezt minimálbérből soha nem fogom elérni.
Remélem, hogy majd az itt megszerzett tudással azt a sok "elszórt" pénzt fel tudom szedni.

Amelune képe

A pénz csak egy eszköz. Amikor a főniciaiak kitalálták a pénzt (egy elég híres kereskedő nép volt), nem tudták, hogy az emberi probléma miatt ez sem a végső megoldás. Vagyis egy ember vagy egy csoport, akinek hatalma van, annak bármi nélkül pénze is van és uralkodik azon, akitől elszedik a pénz ellenértékét.
Nekem az ideális eset így nézne ki: érték = ellenérték. De tudjuk, hogy ez nem így működik. Az ÁLLAM működtet nagyon sok dolgot és létrehozták a hiány fogalmát. Államadósság. Nos, jöjjön valakit, aki rendet tesz a fejekben. Ha változást akarok, a változás magammal kezdem.

Sziasztok. Veréb Imre (Amelune)

Urgyán Mihály képe

Szerintem az az igazság, hogy sok pénz van a világon, amit nem találok, mert nem ismerem azokat a lehetőségeket és embereket akik segítenének ebben.Személyesen nekem az a problémám, hogy nagyon sok időt-amit eltölthetnék kikapcsolódással, szórakozással stb-a munkával töltök, és az erre szánt idő alatt sokkal többet kereshetnék, és nem csak a legfontosabb dolgokra költhetnék, hanem olyan dolgokra is, melyek kellemesebbé, boldogabbá tennék az életem, ráadásul félre tudnék tenni annyi pénzt, amiből később a gyerekeim is boldogulnának, ezt minimálbérből soha nem fogom elérni.
Remélem, hogy majd az itt megszerzett tudással azt a sok "elszórt" pénzt fel tudom szedni.

Mate képe

Nos hát igen, erről beszéltem... Bár erre nem számítottam, hogy egy milliárdost is megfognak..
Bár akiknek, (Bilderberg csoport, FED, Israel stb) egy ország felvásárlása is aprópénz, azoknak egy milliárdos sem jelenthet túl nagy gondot..

mazzarino képe

Nos, Müller Péter tudja...
Annak idején kitöltöttem az ingyenes csali tesztet.
Az értékelés volt amit nagyon eltalált, volt amit nem.
A véleményemet erről először beírogattam, de olyan személytelennek tűnt az egész. Végül már azt írtam be, hogy "becsapsz, Péter", akkor is azt a választ kaptam, hogy "köszönöm, sokat segítettél, hogy legközelebb pontosabb értékelést tudjak adni", magyarul egy automatizmus volt az egész.
Aztán igazán olcsón részt vehettem volna az oktatásban egy évig, ahol -a kommenteket olvasva- megtudtam volna általánosságokat, hogy felkészítsenek a második évre, amikor majd konkrétan...csalódtam Péterben, és főleg Goldmann Dávidban, aki ezt az egészet ajánlotta.
Akik itt vagyunk, nyilván pénzt szeretnénk, mert nincs, vagy kevés. Ezt használják ki ők, bármennyire fájó és hihetetlen.

Anonymous képe

Persze...egy idő után bepróbálkozott az eggyik csicskása, 4OOO ft, és visszafizetési garancia... Marhaság!!!

Anonymous képe

Azért érdekes, és furcsa, hogy ilyen "tudás" birtokában az interneten kerestek tanulókat, és nem egy tanfolyamon!!!

Anonymous képe

Legalább annyi fáradttságot vehettetek volna, hogy megnézzétek az IP-met, hogy nem Magyarországról írok!!!

mazzarino képe

Kedves Gina!

Ha kitöltötted a tesztet, akkor ott bizony személyre szóló értékelésről volt szó, még időt is kért hozzá Péter, én pedig reménykedtem. A tények makacs dolgok. Ha nem töltötted ki, akkor viszont Te nem ismersz mindent...

Természetesen Te is azt hiszel és gondolsz bármiről és én is, de kérlek, ezt a kioktató stílust hagyd inkább. Nyilván nem lennék itt, ha kezemben lenne a bölcsek köve. Ha pedig ennyire mindent tudsz, akkor vajon Te miért vagy itt?

Fáj, és hihetetlen, de ügyes, ezt el kell ismernem. A pénzügyi problémákkal küzdő embereken sokan sokat keresnek. Mindenkitől csak egy kicsi kell, hiszen sokan vannak.

És lehet kimoderálni, de ez tavasz óta mocorog már bennem.

freimann képe

Azt mondja egy régi mondás:
Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, az oktatja!
Ki tudja?
Szerintem senki sem!
Akinek meg van a szükséges bevétele, az él belőle, akinek nincs, az próbál szerezni- ezzel én is így vagyok.
Sok eszmefuttatást hallottam már, de még fizessek is érte?
Sajnos nincs miből!
Hiába van képzettségem- ez nem jelent pénzt!

Hajni képe

"Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, az oktatja!"

Ajánlom figyelmedbe Bob Proctor: Nem a pénz boldogít ill. Robert Kiyosaki: Gazdag Papa, szegény papa c. könyvét.

Mind a ketten milliomosok,anyagilag függetlenek. Oktatják a Hogyan?-t. Szerinted tudják vagy csak oktatják?

sanya képe

szrintem ugy éljűnk mint mások csak kicsit joban és okosaban csináljunk mindent az életbe pl pénz munka család st és segitsűnk másokon is a magunk modján .

Anonymous képe

Probléma? Mi az??
3 gyermekes eü. dolgozó vagyok. Gyermekeim apja 6 éve elhunyt. Több millió Ft.adósságot hagyott ránk. Hogy mire vette fel, a mai napig rejtély. A hagyatékin tudtam meg, hogy hitele van. A BANKNAK mindegy, azóta én vagyok az adós, vagy megy a lakásunk. (panel, nem villa!!)
Hol itt a probléma?????

Szilvia képe

Az, hogy ahol probléma van, ott pénz is van, szerintem részben igaz, részben nem.
Az emberek valóban sokszor hajlandóak fizetni a problémájuk megoldásáért akkor, ha van rá elég pénzük, vagy tudnak rá szerezni, például kölcsönnel.
De léteznek olyan problémák is, amelyekre a legtöbb ember leginkább úgy reagál, hogy homokba dugja a fejét és úgy tesz, mintha nem is létezne, vagy legalábbis nem érdekli hogy hogyan tudná megoldani. Ezek főként olyan problémák, amelyek nem azonnal, hanem hosszú távon fejtik ki a hatásukat, ha nem oldják meg időben - és legtöbben úgy látom inkább rövid távon gondolkodnak, legfeljebb néhány éves időtartamokban. Számos ilyen probléma létezik az például az egészség vagy a környezetvédelem területén. Másfelöl ott vannak azok a társadalmi problémák, amelyekre a megoldást az emberek sajnos VALAKI MÁStól várják.

mazzarino képe

Kedves Gina!

Én 55 éves vagyok, és a mai napig mindig tanultam, vagy hivatalosan, vagy egyénileg, illetve tapasztalatokból. Nyitott vagyok, a környezetem szerint olyan, mint egy fiatal.
Most mást csinálok, mint 30 éven át, merek váltani.
Ebből is tanultam:)

A 3 gyermekes Anyukát szívből sajnálom!

Mindenkinek további kellemes estét!

Steve képe

Kedves Péter,

Igen a világ szerintem is tele van pénzzel, csak az emberek 96% - nak fogalma sincs arról, hogyan lehet a nagy pénzt megszerezni, és ha még van is, akkor meg a megtartással van a probléma.

Csak olyan apró kérdésekre kéne válaszolni egy - egy döntés meghozatala elôtt (Pl vállalkozás, továbbtanulás...)
hogy mire is tudok ezzel a dologgal menni a mai magyar körülmények között?

Pl Tömegek szereznek ma Magyarországon teljesen értéktelen és gyakorlatilag használhatatlan diplomát, aminek a piaci értéke egyenlô a WC papíréval.

Az emberek 70% - a átlagon felülinek képzeli magát, miközben ez ugye elméleti lehetetlenség, és semmit sem tesz azért, hogy sorsa jobbra forduljon.
Még mindig mint a szociban mástól várja sorsa jobbra fordulását...

Az is igaz sajnos, hogy a becsületes munkának nincs értéke, abból idehaza elég kevesen gazdultak meg, bár vannak kivételek, de nem az a jellemzô.

Az egyik legnagyobb gond, hogy Magyarország nem egy piac - orientált ország, csak próbálják a naívakkal elhitetni, és igazi piac nélkül prosperáló gazdaság nem létezhet.
Csak foltokban fellelhettô az országban a piaci müködés jele.

Müller Péter képe

Ez így van.

Anonymous képe

Drága Mazzarino!

Kérlek ne sajnálj engem, mert nincs miért!
Olvass a sorok között! Férjem 6 éve halt meg. A BANK vitte volna a lakást, ha nem fizetek. De nem csak lakásom, hanem
láthatjátok Ti is, még internetem is van. Igaz, volt egy átmeneti(1 év)időszak, de akkor ott volt mellettem az a rengeteg ember, akibe ezt megelőző időszakban "ingyen" befektettem. Most elmondhatom, hogy boldogabban élek, mint valaha! Egyedül,(bár én sose vagyok egyedül )3 gyerek, lakás(panel), van egy kis öreg autóm, de nekem jó. Büszke vagyok arra, hogy túléltük, hogy egyenesben vagyunk. BOLDOG VAGYOK! igaz, engem nem a 7-es BMW, vagy a luxus jacht tesz boldoggá! Hálát adok minden nap az egészségünkért, az otthonunkért, a finomabbnál finomabb ételeinkért, a barátainkért, és azért, hogy ez a fájdalmas helyzet megerősített minket. Én a Paradicsomban élek!!!

Anonymous képe

A világ lehet tele van pénzzel, csak az elosztásba hiba csúszott. Probléma is lehet kicsi is nagy is ,szomorú, hogy a legtöbb problémát pénzzel meglehetne oldani.Fiamnak beteg feleségét 6-éves fiát kell eltartani.Lányom 2-éve egyedül neveli 12-éves lányát. A volt férj legtöbbször késve fizet ha fizet. Azt a sok pénzt még térden állva is felszedegetném, családom életének javítására.Hol van az a sok pénz? - Nem is kellene olyan sok, csak kicsivel több mint ami van.

Varga Erzsébet képe

Gyerekek!

Fel a fejjel!A pénz csak eszköz, hol van hol meg nincs.Ha ezt elfogadjuk, rögtön jobb lesz minden.Most kicsit kakis a helyzet, de nem szabad feladni.Nem szabad engedni, hogy mások átverjenek a sületlen baromságaikkal.
63 éves vagyok és 53 évesen, mkor lecserélt a volt férjem egy jóval fiatalabbra, kezdtem új életet.Kifizettem, pedig nem gondoltam, hogy képes leszek rá.Ez csak a kezdet volt, mert ami utána következett, hát lehet jobban jártam volna ha elköszönök a földi világtól....Folytattam és újból megcsináltam, aztán mégegyszer leamortizáltak és újból felálltam.Már majdnem célt értem, mikor jött a válság és olyan mélységbe taszított, hogy azt hittem most van vége.Se fodrász, se manikür, se pedikür, se vásárlás, szóval megszorító intézkedések hatványozott változatát voltam kénytelen meghozni.Közben küzdöttem és a mai napig is teszem, tanítottam potom pénzért, csinálom a megzokott munkámat és hétvégén még egy étteremben is dolgozom.Most ott tartok, végre belátok az alagútba, de a végét csak sejtem.Akkor sem adom fel, mert nem lehetek vesztes.
Sokan próbáltak megvezetni, ehhez mindig jópofát vágok és csinálom amit jónak tartok, és közben nem kell átvernem senkit.A válság előtt még két jó év kellett volna, hogy azt mondjam, most már lazíthatok, de úgy látom most kétszer két év sem lesz elég.Természetesen van nyugdíjam, de az nem sok mindenre elég.Ezt nem részletem, hogy miért, mert hosszú lenne.

Mindenkinek kitartást és nem szabad feladni!!!!!!!!!!!!!

Szép napokat!!!!!!!!!Varga Erzsébet

Rigó Dezsőné képe

Szerintem te is egész életedben vesztes voltál/vagy, mint én (néhány fontos kivételtől eltekintve)az anyagiak terén. Attól, hogy annyiszor álltam fel ahányszor a padlóra köldött az élet attól még vesztes vagyok, és te is. De ne add fel, én sem adom, csak jó lenne ha valaki - nem csak rébuszokban beszélve - megmutatná, hogy mit tegyek azért, hogy életem hátra lévő - már nem sok - részét anyagi biztonságban élhessem. Én nem várok a csodára, tennék is érte, de nem tudom, hogy mit! Amikor azonban úgy kezdődik a segítség, hogy 38.000,-Ft például, már megbukott a dolog, mert nincs SAJNOS ennyim sem.
Hát ez van. Zsóka

Varga Erzsébet képe

Senki nem fogja megmutatni, mert mindenki másra jó.Nekünk magunknak kell rájönni, hogy mit csinálnánk szívesen, mihez értünk.Amit szívvel lélekkel csinálunk az nem olyan megterhelő és az ember nem fárad annyira bele.Értelmesen tölti ki az életünket az a munka amiben kiteljesedünk.Én nem szeretném ha dirigálnának felettem, naponta elszámoltatnának az időmmel, hogy mikor mit csináltam és ebből más húzna hasznot, de rendesen.Kaptam ilyen ajánlatokat is, épitgették a hálózatukat én meg álljak a sor végére.Elég volt nekem a tesióra, mert a tornasorban én voltam az utolsó a magasságom miatt.Tudnék sorolni jó sok átverős hirdetést, de azt hiszem ismerjük ezeket.Az igazi nagy baj, ha megbetegszünk.
Az én értékelésem nagyon rossz volt, de jókedvre derített.Azt nem tudhatta ez a fiú, hogy valójában milyen ember vagyok.Az ő célja az volt, hogy eladja nekem az ő termékét, amiből én majd profitálhatok.Próbálkozott és biztos bejön neki, hiszen akkor nem csinálná.Nem vagyunk egyformák, van akinek kell a vezetés és sokaknak hasznos is lehet.Ilyen megátalkodott, konok vénlányokkal meg nem kell törődni.

Azt hiszem alszom végre!

V.E.

Szép napot mindenkinek!

Anne képe

Kedves Erzsébet!
Köszönöm!.
Én most anna napon leszek 53 éves és nagyon jól megvagyok a férjemmel,- viszont teljesen el vagyunk adósodva. Engem szörnyen idegesít, hogy nem látom az alagút végét, de alapjáraton optimista vagyok igy hát nem adom fel.
Jó volt olvasni a soraidat!!

Váralmási Annamária képe

A legnagyobb probléma az, hogy a pénzt problémaként fogjuk, fogjátok fel. Ösztönösen bevonzva ezzel a bajt, a problémát. Ha mindennap a fogaddal foglalkoznál, akkor előbb-utóbb elkezdene fájni, kihullani, mit tudom én. Természetesen kell kezelni a pénzt, már ha van, vagy megszerezni. Nem görcsölve.Szerintem...

Anonymous képe

Igazi megoldás talán nem is létezik erre a pénz dologra. Amikor azt akarjuk megoldani ne legyen probléma akkor mindig jön újabb és újabb. Ha kevés van több kell, ha több van még több kell. A sok pénzcsináló amit a interneten hirdetnek, mind a tutit ígéri, de pont ezzel akar ő maga pénzt keresni.Valóban ezt nem értem minek neki a mi kis aprópénzünk ha ő a legtutibb pénzkereseti lehetőséget ismeri, és használja? Egyébként lehet hogy akinek nagy méretű ruha kell az nem tud mást tenni mint megvarratja Az ő problémája hogy nem kap a méretére. Ha te ezt meg tudod tenni és megvarrod, már nyert ügyetek van. Ő megkapta a mérete szerinti ruhát, te pedig az ezért járó pénzt. Lehet hogy ilyen egyszerű?

Anonymous képe

Hali!
Nekem már több mint 1 éve nincs állásom és így jövedelmem sincs.Ez a nagy probléma!!

Tomi képe

Sziasztok emberek.

A következőket gondolom arról, amiket írtatok.

Leírtátok az érzéseiteket meg a tapasztalataitokat, meg hajráztatok, meg hurráztatok, meg a gödör aljáról meg a széléről meg a tetejéről bátorítottatok. Ez mind szuper, de teljességgel haszontalan, ha a témát tekintjük, ami a pénz csinálás.

Mindegy, hogy erről negatív vagy pozitív ÉRTÉKELÉSETEK van, mert semmin nem változtat az sem. (A pénz út és semmi másra nem jó, minthogy elvezessen valahová. Mondom valahová. Az hogy hová, csak rajtad fog múlni.)

Ami változtat a pénzügyi helyzeteden felfelé: ha úgy netezel, úgy beszélsz emberekkel, úgy gondolkozol, úgy viselkedsz és úgy élsz, a gondolataid mindig arra forognak és keresed az utat a nap 24 órájában, hogy hogyan törj ki a rendszerből a pénzen keresztül és válj szabaddá (másképpen: anyagilag függetlenné), akkor az isten sem ment meg téged attól, hogy elérd ezt, feltéve ha legalább közepes képességekkel bírsz. (Számolni azért kell tudni, vagy irányítani vagy néhány dolgot fejben átforgatni.) Ha kő hülye vagy, akkor sajnos csökkennek az esélyeid, de még akkor is sikerülhet.

Lásd Forrest Gump. :)

A pénz csinálás az egy technikai sport. Én most gyakorlom, mielőtt valaki bekérdezne, hogy velem mi van.

Lelkileg pontosan tudom, hogy merre az irány.

Az meg meghatározza, hogy mi fog történni. Ha a fent leírtakat teszed lelkesen, menni fog.

Olvass, érdeklődj, légy nyitott de gyanakvó és elér a siker.

Sok mindennel egyetértek a Péterrel, amit eddig olvastam, bár a fene se tudja ez után mi jön. Mondjuk mindegy is, de kiváncsi vagyok, hogy fogok-e itt minimum egy új infót kapni a témában. Ha egy volt, már megérte.

Én én vagyok. Nem érdekel sem a Péter, sem más. Használni fogom a Pétert, vagy nem. Ha kiérdemli, akkor igen. Ha nem, akkor kuka.

Ez a teljes igazság. És ti is jobban teszitek, ha így tesztek. Magatokon segítsetek. Ha azon túl vagytok, bátran segítsetek másoknak is.

Hogy miért?

Mert már mocskosul utálom, hogy a pénzt pórázként tartják a nyakamon. És másokén is.

Ha én megoldottam ezt az anyagi függetlenség dolgot (bár inkább gazdagságnak hívnám, mert az anyagi függetlenség nem biztos hogy biztosít elég szabadidőt is) elsődleges feladatom lesz tanítani másokat arra, hogy elérjék amit én.

Ezért vagyok itt. Kerestem. Találtam. Értékesnek találtam. Eddig.

A többit meglátjuk.

:)

Good Bye.

Müller Péter képe

Jó gondolatok. Tetszik ;)

Viky képe

Kedves Tomi!

Ha azt keresed, kutatod a nap 24 órájában, hogy miből csinálj pénzt, mikor élsz majd? Mikor törődsz azokkal, akiket szeretsz?

Vagy majd akkor élsz, amikor majd gazdag leszel?

Mi lesz Veled, ha nem tart pórázon a pénz?(engem most se tart és nem azért mert nem lehetne több)

Ha majd lesz elég pénzed hátradőlsz körülnézel...és? Mi lesz?

Keresel egy újabb célt, amit a nap 24 órájában kereshetsz és kutathatsz? Ami majd szintén pórázon tart?

Szerintem kapcsold le magadról azt a pórázt, egyszerűen csak dönts úgy, nem a pénz határozza meg az életedet és máris nem tart pórázon.

Mellesleg, akkor könnyebben fogod megtalálni azt is, miből lehetsz gazdag.

Üdv. Viky

Tomi képe

Szia.

Azt csinálsz, amit akarsz? Akkor amikor akarod? Annyit amennyit akarod? Ott ahol akarod? Azzal, akivel akarod? Olyan egészségben amilyenben akarod?

Akkor jó.

A legnagyobb gát az életben, ha nem vagyunk őszinték magunkkal.

Te az vagy-e magaddal? Ne nekem válaszolj. Magadnak.

Hurrá, hajrá!

Tomi

Viky képe

Kedves Tomi!

Van a mondás: Nem akarásnak nyögés a vége!

Hát szerintem az akarásnak is nyögés a vége!

Ha azt hiszed, hogy a fenti kérdéseidre a pénz a válasz, akkor még nem volt annyi pénzed, hogy rájöjj nem a pénz oldja meg az életed.

Ha folyton a pénz hiányára koncentrálsz, akkor egy ember leszel, akinek a pénz hiánya tölti ki az életét.

Olvasd el a későbbi és korábbi hozzászólásaimat és a kérdésied nagy részére megkapod a válaszom.

Ez az akarom, akarom, nekem az egoról szól.

Ha én a Ben Afleckkel akarom azon a pénz segít? Ha én halálos beteg vagyok (ahogy még pár hónapja az orvosok állították) tudok pénzen egészséget venni? Biztosan a hasznomra válik, ha minden úgy alakul ahogy én szeretném?

Ebben az akarok, akarokban, hol van az, amit a többi ember akar? Azok akik fontosak Neked? Vagy ha gazdag lennél Ők is azt akarnák, amit Te, akkor amikor Te?

Te áltatod önmagad, ha azt hiszed, az élet olyan egyszerű, hogy csak a pénz hiánya miatt nem olyan amilyennek szeretnéd.Ha a helyedre kerülsz az életedben, akkor megtalálod, hogy valósítsd meg önmagad úgy, hogy közben meg is gazdagodsz.

Én voltam már gazdag, de nem valósítottam meg önmagam és nem voltam boldog, mellesleg rengeteg emberben csalódtam akkor a pénz miatt.

Valaki egyszer azt mondta nekem:

Ha nem kaphatod azt, amit akarsz, akard azt amit kapsz.

Ritka hülyeségnek tartottam, mert nem értettem. Ma már értem.

Fájdalomtól szenvedve az ágyamban rájöttem, minél inkább ellenállok annak, ami történik velem, annál inkább nem irányíthatom a sorsomat. Azóta annak örülök, ami megadatik. Élvezem a pillanatokat.És ahogy már írtam, az ágyban fekve elindítottam a barátnőmmel egy vállalkozást, kb 700 Ft-ból. Mert el mertem gondolkodni azon, mi tenne boldoggá, mit csinálnék szívesen. Pénteken már arról tárgyaltunk a befektetőnkkel, hogy Mo.-n vagy külföldön legyen a gyárunk.

De egy pillanatig sem akartam. Viszont az első pillanattól kezdve olyan lelkesedéssel álltam hozzá, ahogy csak lehet, és az első lépésnél láttam a szemem előtt a későbbi gyárunkat. Boldogság töltött el, amikor arra gondoltam, hogy meg fogjuk valósítani. Olyan lelkesek voltunk, hogy mindenki segített, amivel csak tudott és mindenki ugyanolyan lelkes volt, mikor elmeséltem mit tervezünk, mint mi. De egy pillanatig sem voltunk görcsösek.Nem kerestük, kutattuk, csak élveztük, az egyes lépéseket.

Amikor az egyik befektető visszalépett, azt mondtuk neki átszellemülten. Semmi gond, mi meg fogjuk valósítani, csak az a kérdés, hogy mikor, ha nem vele, akkor vki mással. És hittük is, amit mondtunk. És úgy is lett.

Amíg a pénz, minden amire vágysz, addig nem fogod megkapni vagy ha megkapod elveszíted. Vágyj arra, amiben örömed leled, amiben örömet lelik szeretteid és megkapod.

Tudom: vonzás hatalma, titok, agykontroll, imádkozás, hit, meditáció.

Mindenki valami másnak fogja hívni, de ez mind ugyanaz. A pozitív energiák által teremtesz.

De ez az akarok, akarok nem pozitív energia.Ez csak el akar venni. Azt hiszed, először el kell vegyél, ahhoz, hogy később adhass. Nem ! Elöször adnod kell, úgy, hogy semmit sem vársz cserébe és kapni fogsz.

Ne mondd, hogy nincs mit adnod. Vedd észre hol segíthetsz és közben megtalálod az utat az önmegvalósításhoz is.

Üdv. Viky

Halász Károly képe

Állítom Michael Jackson Soha sem volt boldog.

A legismertebb aki megteremtette magának az anyagi függetlenséget Michael Jackson.
Azonban ez mind kevés először önmagunkkal kell megbékélni elfogadni a külsőnket és belsőértékeinket megteremteni.

Elfelejteni a pénzt mint a boldogulás egyetlen béklyóját.
Ha sikerül a feledés akkor, és csakis akkor kezdhetsz tervet kovácsolni a valódi anyagi függetlenség megteremtéséhez.

Nem a pénz, a gazdagság tesz anyagilag függetlenné, hanem az a képesség amelyt alkalmassá tesz mint embert, arra bármikor képes vagyok előteremteni azt.
: O)>

Húúú! Azt hiszem fáradt vagyok akkor szoktak ilyen elvont gondolataim lenni. A fáradtság mellékterméke. A párom szerint.

Viky képe

Hogy mennyire egyetértek veled!

Az egész társadalmunkat teszi tönkre a gazdagság utáni vágyakozás, nem tudják még, hogy semmivel sem lenne jobb nekik.Sem nem szeretné Őket ezért jobban senki, sem egészségesebbek, sem boldogabbak nem lennének tőle.

Hamis értékek azok, amiket transzparensként mutogatnak nekik nap mint nap és sajnos hiszik is, hogy ez így van.

Örülök, hogy nem csak én gondolom így. Persze tudtam :) csak mégis jó a bizonyosság.

Üdv Viky

yogamuki képe

Kedves Tomi
ha néhányszor megnézed a Forrest Gump című filmet, rájössz,(ha akarsz) hogy nem arról van szó, hogy "kő hülyének" is van szerencséje
segíthet a lelki irányvételben is
valamint hátha a tanításban is látsz egy-két használható ötletet
Anyagi függetlenség - miért a gazdagságot tartják sokan annak?
én - bár nem vagyok anyagilag gazdag, mégis anyagilag függetlennek tartom magam, mert nem tart függőségben az anyag
persze, nekem is kell ennem, laknom, ruházkodnom, stb.
de nincs függőség
a börtönben is lehetsz szabad, ha úgy éled meg
minden a tudatodtól függ
ha a tudatod a függőséget éli meg, akkor függő vagy - ez nálam azt jelenti, hogy ha függő vagyok, tud manipulálni, ha nem vagyok függő, nem tud manipulálni
kölcsönhatás persze van
üdv FGV yogamuki azaz Forrest Gump védő yogamuki

Viky képe

Kedves Yogamuki!

Szívemből szóltál!

Forrest Gump az egyik kedvenc filmem. Bármit csinált, azt 100 %-kal csinálta! Lelkesedéssel, örömét lelte benne. Nem az eredményre hajtott, hanem az élményre.

Állítólag kicsit gyengébbecske volt az IQ-ja, de ez csak annyiban segített neki, hogy nem tudott elméleteket gyártani arra, miért nem sikrülhet neki vmi, ezért aztán sikrült is minden, amihez csak hozzáfogott!

Persze nem csak hozzáfogott, hanem ki is tartott mellette. Látta a rákokat a szeme előtt, akkor is amikor üres volt a hálója.

Szeretett függetlenűl attól, hogy Jenny viszontszerette-e vagy sem.

Sokat tanulhatunk Tőle!Néha pont az agyunk akadályozza meg, hogy elérjük, anit szeretnénk!

Egyre inkább hiszek benne, hogy csak a szívünkkel érhetünk el bármit, ami igazán fontos!

Fuss, Forrest fuss!

Üdv. Viky

Vycus képe

Hát igen, a pénz.Már beletörődtem,hogy én soha nem leszek milliomos,mert a lottót sem nyerem meg,a sorsjegyek is sorra azt mutatják:nem nyert.Azért bankot rabolni nem fogok,így hát felfogtam azzal kell beérnem ami van.Ameddig dolgozni tudsz,ha van hol,addig azért nem olyan nagy a baj,mert addig nyújtózkodsz,ameddig a takaród ér. Engem is padlóra küldött az élet többször is,de felálltam,újra kezdtem,de mintha valami földöntúli erő nem engedne felegyenesedni. A párkapcsolataim nem sikerültek,elképesztő hülyéket sodor az utamba az élet,küzdöttem velük egy ideig /túl türelmesen sokáig/,aztán végre kirúgtam.A baj ott kezdődött igazán, amikor kiderült,hogy végbéldaganatom van,és későn is mentem orvoshoz.Na itt a gond.Dolgozni nem tudok,és hol a pénz?Amikor csak úgy nincs,még megoldható a dolog,de amikor már nem is tudsz tenni érte,hogy legyen,ott van a baj.Most küldött padlóra igazán az élet,és most már nem a pénzért hajtok,hanem az életemért,és be kell érnem a kis rokkantnyugdij-alamizsnával.Most az,hogy egy ember nem sikeres az élete valamelyik szakában,de,hogy minden téren ilyen szerencsétlen legyen mint én,hát ezt mutogatni kellene. Mindig becsületes voltam,a munkában szorgalmas,felelősségteljes,megbízható,a magánéletben megértő,kitartó és megjutalmazott az élet. Hát ennyi,már nem is érdekel a pénz,csak az életemet kéne visszakapni.

Halász Károly képe

Tudom nem hiszel nekem, de ez a jó kívánság.

Viky képe

Kedves Vycus!

Kérlek soha többé ne írd, le hogy el van rontva az életed!

Te vagy jogosult eldönteni, hogy milyen az életed, de ha Te is így ítéled, mit mondjanak mások. Olvad el fenti hozzászólásomat!

Nekem is egy halálos betegség kódja díszelgett a leletemen nemrég.

Vedd számba miért érdemes élned? Mit szeretnél megtenni, amit még nem tettél meg? Akár nyilatkoztasd itt ki, írd le, hogy mindenki lássa, az erőt ad majd.

Ne azt akard átélni ,amire azt hiszed, hogy menő volna, hanem azt ami Téged valóban boldoggá tesz.

Szerezz magadnak minél több örömteli pillanatot.

Ne arra koncentrálj, hogy beteg vagy, hanem arra, hogy JÓ DOLOG ÉLNI. Ha átjár a szeretet és az életöröm, akkor nagyobb az esélyed a gyógyulásra is. Amikor beteg voltam számot vetettem azzal is, hogy meg is halhatok.

Rájöttem egy-két átsírt ájszaka után, hogy ha nincs ráhatásom arra meddig élek, azzal kell törődjek, hogy addig is, hogyan élek.

És ez mindenkivel így van, azzal is aki nem beteg, mert senkinek sincs garantálva meddig él. Sokszor azt hisszük rengeteg időnk van még és elodázzuk, hogy valóban éljünk.

Itt az ideje, hogy azt csináld amit szeretsz. Ha kicsik a lehetőségeid, kezd apró örömökkel, aztán majd nőni kezdenek a lehetőségeid is.

Nem vagy szerencsétlen, csak ez a véleményed magadról.Mások is küszködnek sokszor, ne hidd azt, hogy csak veled ilyen az élet, Hahó, ez az élet! De élni mégis jobb mint meghalni!

Nagy Zsuzsanna képe

Kedves Vycus!
Mintha 10 évvel ezelőtti énemet olvastam volna.
Rémes, hogy más is elszenvedi mindezt.
Pedig annyi segítség van, hogy ez ne így legyen!
Mert nem ismered a Titkot!
De ha már a nagy elkeseredésedben itt vagy, el tudtál jutni erre az oldalra, akkor közel vagy, hogy a jövődben már ne így legyen.
Nekem sokszor megnyitották a Titkok kapuját, de voltak saját korlátjaim, amiket át kellett hozzá ugranom, hogy eljussak addig a pontig. Akkor mikor odaértem volna, újabb korlát volt előttem. Aztán már a kis résnyire nyitott kaput újra csukva találtam. Az út, az én utam volt, nekem kellett meglátnom, hogy a korlátok segédeszközök. Amíg ezeket nem ismered fel, addig nem tudod hogyan tovább. A felismeréseknek nagyon fontos része az Önismeret. Az igazán őszinte önismeret. Ehhez is csak a tanulás útján juthatunk el. Szükség van a megtapasztalásra, hogy legyen összehasonlítási alap. Mindegy, hogy jónak, vagy rossznak gondoljuk. Nyilván a rosszra sokkal intenzívebben figyelünk, hamarabb észre vesszük, mert a jó az természetesebb. És ekkor lép be a polaritás. A nézőpont. Ha már az egyik oldalon volt tapasztalat, akkor kezdd el másként gondolni, a másik nézőpontjából meglátni a dolgokat, és érdekes módon azt is meg fogod tapasztalni.
Mára nekem már félig nyitva van az a bizonyos kapu, árad onnan a fény, de bizony még nem léptem át rajta, mert még van olyan korlát, amin dolgozom ezerrel. De örömmel teszem, mert tudom, hogy minden a javamra válik. A számomra kellemetlen dolgokra nem fordítok már akkora figyelmet, inkább azt veszem észre, amit szeretnék.
Pl. most hétvégén egy kerti rendezvényen valaki azt mondta, hogy örüljünk annak, hogy nem Afrikában születtünk éhező gyermeknek. Erre én azt mondtam, hogy miért az legyen a mércénk? Az én mércém az, hogy senki ne éhezzen, mindenki jól és minőségben éljen. "Félig van a pohár, vagy hiányzik még a pohárból?" Melyiket akarom látni? Melyikre fókuszálok? Ez érzéssel tölt el.
Ez az érzés viszont meghatározza, hogy mi is az én elvárásom. Olyan lesz a jövőm is, a következő pillanatom, ami tartósan ott mintázódik.
Kívánom Neked Szívből, hogy neked is sikerüljön, és további gyors haladást ehhez.
Üdv Zsuzsanna

laci28 képe

Valaki azt mondta, semmi sincs ingyen. Jelenleg ez van, de valójában ez nem is igaz, mert minden ingyen van. Mi saját magunk szabtunk árat mindennek....Ez így alakult, de másképp is lehetett volna....lassan már a levegőt is pénzért mérjük (ez komoly, engem is be akartak szervezni, pl. sűrített levegővel dúsított víz, persze jóval drágábbért) :) Vannak akik bármi áron próbálnak hatalmas vagyont, pénzt összegyűjteni, ez így hatalommá válik.
ENSZ felmérés szerint 1% kezében van a világ vagyonának 99%-a.

Ha ez nem így volna, a technológia révén mind jól élhetnénk...gondoljuk csak el, ha egy vállalkozó vesz egy gépet, mely 10 ember munkáját kiváltja, akkor utána mit tesz?
-Vajon a feltaláló ezzel a céllal találta fel a gépet?

Lehetséges egy pénz nélküli világban élni?

Persze hogy lehetséges, csak egy magasabb tudatosságot kell elérnünk......

Mate képe

Úgy bizony Laci...

Amúgy ha érdekel még valakit, mi is a pénz és pénzrendszer háttere, guglizzon ki 1-2 Drábik János előadást, vagy a Laci által leírt Zeitgeist kordokumentum filmet, de ajánlom a Végjáték című dok filmet is.. ( fönt vannak szinkronosan is a videó megosztókon)
(ott lentebb kimoderáltad a linkeket Péter, remélem csak a linkelgetés volt zavaró.. Amúgy ezeket nem ellened irkálom, hanem csak kiegészítésként..)

Ha nem a sátán uralná a világot (Bilderberg csoport, FED, Israel, IMF, Rochild stb) ez a honlap nem is létezne, mert nem lenne rá szükség.. Mindenkinek meglenne mindene..

Ettől függetlenül remélem mindenki eléri amit szeretne...

Halász Károly képe

Gondolkozz el.
-- Már a születésed is erő küzdelem és szerencse kérdése. A fogantatás során a sok millióból csak egy ért célba.
A többi adóba ment. Az alma is húsával adózik, hogy a magját máshol ültesd (ürítsd) el.

A marha az életével fizet hogy a szegyét az asztalodra tehesd. Stb stb. Nem akarok százalékot számolni de az említett példákban a nyerési esélyek még az 1%-ot sem közelítik meg.

Egyébként a villanyszámládért hogyan fizetnél a magasabban tudatos világban? Tudom tudom ott nem kell villany. ;o)>
Abban is biztos lehetsz, hogy a feltaláló rendelkezik annyi gógyival tudja miért veszik meg a gépét.

laci28 képe

Kedves Károly, gondolkozom, de nem ugrik be a versenyfutás a sok millióval, valószínűleg nem volt jelen a tudat. Az adót Mi találtuk ki és a pénzt is és azt is hogy versenyezni kell, de miért ez a nagy verseny?

Ezeket a dolgokat, javakat nem tudod sehova átvinni, és mint a születés előtt nem volt jelen a tudat úgy a halálba sem fog követni. Amit át tudsz vinni az egyedül a fejlődésed....Azt talán észrevetted, hogy lélekben nem öregszel, csak a tested?....

Villanyszámla? Már rég ingyen meg tudnád termelni magadnak a szükséges mennyiséget, ehhez a technológia már megvan, csak valahogy kifelejtették a TV reklámokból .....ezt én is furcsállom, de így van :). Talán Te is meg tudnád valósítani, ha nem gyűjtött volna pár család 100-300 trillió dolláros vagyonokat (1 trillió= 1000 milliárd)
.....Megvan már a magas colesterire is a megoldás, ami felelős a magas vérnyomásért és a legtöbb elhalálozásért, 5 hét alatt eltüntetné a vérerekből a zsírt, még érműtétekre sem lenne szükség......de hát akkor ki veszi meg a sok gyógyszert?????......Márpedig azt nekünk meg kell venni.:)

Ide kéne egy magasabb tudatosság, és ha ez nem lesz meg, a természet helyretesz minket, mégpedig nagyon keményen. Nem tudom merre laksz kedves Károly, de talán már Te is érezted ennek előszelét.

A marhák életükkel fizetnek, mi birkák vagyunk és erősen a vágóhíd felé tartunk. Társadalmunk nem ember központú, nem "birka" központú, hanem pénz, profit, hatalom központú. De nem azért írtam hogy igazat adj, ez nem fontos, természetesen a Te szemszögedből neked van igazad, én csupán másként látom, és ezt próbáltam szavakba önteni :) Szép napot!

Viky képe

Hidd el Laci28 ugyanúgy látjátok!

Biztos vagyok benne, mert Károlyról is sokat mondanak a bejegyzései, hogy Ő is látja, azokat az ellentmondásokat, amiket Te is leírtál.

Elméletben én is egyetértek Veled.

Lehet, hogy nem emlékszel a versenyfutásra ( de a versenyfutás emlékszik Rád,az már ott a Te életed volt) de attól még megtörtént és még ezer ilyen dolog van az életedben.

A versenyt nem az ember találta fel, az az élet része!A Te életedben a petesejt felé vezető út volt az első, de rengeteg másik verseny volt már életünk előtt, alatt és lesz ezután is. A leszármazottaidban versenyzel tovább és az elődeidben kezdted.

Méghogy a lélek nem öregszik. Bizony ahogy öregszünk leginkább attól, hogy a lelkünk fárad el. Persze mindenkié másképp.Egy ember akkor hal meg, ha a lelke elfárad. Beszélj csak idősekkel és elmondják mennyire fáradt a lelkük. A betegségek is emiatt lesznek legnagyobb részt.

Igazad van, hogy a pénz, az emberek nagy részét írányítja. Erről mindenki maga dönt.

Nem élünk egy lakatlan szigeten, tehát abban a kontextusban kell léteznünk, amiben vagyunk. Egyrészt alkalmazkodunk, mert ez a túlélés záloga (mondhatom én, hogy tojok a gravitációra, de palacsinta lesz belőlem, ha kilépek a 10.-en az ablakon.)másrészt, ha tudatosak vagyunk, akkor veszünk napkollektort, és egészségesen táplálkozunk.(ha van rá pénzünk!)

Igyekezhetünk is például változtatni a helyzeten, ami szerintem is katasztrofális, (pl. a globális felmelegedést tekintve)mondjuk azzal, hogy csinálunk egy vállalkozást, ami ezekben a problémákban segít!

De Neked abból a vállakozásból kell megélned!

Ezért először a fejekben kell rendet tenni.

Mindenki azon nyafog, hogy drágák a bio cuccok, de nem gondolnak bele, hogy ugyanaz az almafa kevesebbet terem, ha nem permetezik ,vagy a termés egy részét tönkreteszik a kártevők. Számba se veszik, hogy míg a bioalma sokáig eláll, addig a másik már 3-4 nap múlva kezd rohadni stb.

Amikor ott áll a boltban az egyik alma árát hasonlítja a másikéhoz. Pedig bele kellene vennie a gyógyszerek árát, azt hogy nagyobb eséllyel kap rákot, vagy más betegséget, ezért rövidebb lehet az élete. Azt is ide kellene sorolnia, hogy a gyereke már úgy születik, hogy növényvédők és műtrágyamaradványok vannak a vérében. Mellesleg a bioalma után nincs az az érzése, hogy nem is evett semmit, tehát kevesebb is elég. Nem mennyiséget, hanem minőséget kellene ennünk.

Mérlegre teszi ezeket? Nem!

De ott van Károly realista oldala is.

Egyik ismerősöm csak bio bébiételt adott a gyerekének. Amikor aztán a gyerek egyszer evett egy "normális" kaját, mert se az oviban, se a suliban, és a nagyinál sem bio a kaja, akkor a gyereken mindenféle allergiák jöttek ki, mert későn találkozott azokkal a mérgekkel, amikkel együtt kell élnie, és ez túlzott reakcióra késztette az immunrendszerét.

A játék adott, és lehet a szabályokon változtatni,csak ha sok embert nyersz meg az ügynek. De ebben élsz, Neked is játszanod kell!

Sőt minden azon múlik, hogyan játszod a játékot! Mert ha kívűl akarsz lenni, sosem tudsz változtatni. Már pedig csak akkor nem megyünk a vágóhídra, ha sokan felismerik, hogy oda tartunk!!!

2 ilyen embernek mint Ti ketten, össze kell fognia ahhoz, hogy változtatni lehessen. Az egyik látja a valót, a másik pedig azt, hogyan kellene lennie. Kezdőpont és végcél! már csak az utat kell megtalálnotok! :)

Fuss Forrest Fuss! Azt hiszem ez már szlogenem lesz :)

Üdv. Viky

laci28 képe

Oké Viky, én elhiszem, hogy Károly is látja mi a baj, de sokaknak, nem 2-nek kell összefognia és talán már az is kevés lenne.

A versenyre azt hiszem csak a saját egónknak van szüksége, hogy én is vagyok olyan, vagy jobb mint a másik, vagy több pénzem, hatalmam van, jobban élek mint ő stb. És ettől többnek érzem magam, erre törekszem és erre szüksége van az egónak!
Az EGO irányít!

Ebben a kérdésben és ami a lélek dolgot illeti Echart Tolle tanításai állnak hozzám a legközelebb. Ilyen dolgokban leginkább a megérzéseimre hallgatok... de ebbe nem is mennék bele, ez hit kérdése.

Egyébként sok minden úgy van szerintem is ahogy írod, remélem Károly nem haragszik, hiszen csak beszélgetünk,nem szeretnék megsérteni senkit. -Aki él az már benne van a játékban :)
A hallgatás viszont szintén nem visz közelebb a megoldáshoz :)

Sokszor eszembe jut a példa a békával, aki ül a langyos vízben, nem látja, hogy alágyújtottak....mire észreveszi, hogy baj van, már nem tud kiugrani, mert megfőtt.

Üdv, Laci

Viky képe

Kedves Laci28!

Látod nekem a békáról másik béka jutott eszembe!

Magadba kell erőltetned egy kis pozitív hozzáállást!

Biztos ismered, de le kell írnom, hogy tudd mire gondolok.

A békák kitalálták, hogy felmennek a hegy tetején levő fennsíkon található tóhoz, mert azt hallották, ott több a csapadék és jobb lesz nekik ott az élet, több a víz, sosem szárad ki.

Elindultak, tűzött a nap.

Kezdte mondani az egyik:

Jaj, nagyon meleg van, mi van akkor, ha csak mese az a tó, megsülünk az úton a napsütésben, én inkább maradok itt a megszokott helyemen.

Odaszólt a többieknek: Ne menjetek megsültök, nem is létezik az a Tó.

Később megszólalt egy másik:

Mi van ha igaza van.
Már megtettük az út harmadát, még nem késő visszafordulni, nem kockáztatok visszamegyek.
Szólt a többieknek: Ne menjetek, mi van ha nincs is tó, ne kockáztassatok!

A követekező az út felénél szőlalt meg:

Mi van, ha nekik van igazuk.
Már itt vagyok, még bírom annyi ideig míg felérek, de ha nincs ott a tó, már nem jutok vissza, inkább viszamegyek. Szólt az utolsó békának:
Ne menj! Nem biztonságos!Lehet, hogy nincs is tó!

Csak egy béka jutott fel a hegyen lévő, csodálatos tóhoz!

Ő süket volt.

Miért írtam le.

Azt írod sokaknak kellene így gondolni. Te így gondolod, mégse hiszel benne. Hinned kell benne, akkor más is hisz és így leszünk sokan.

Több ember hisz benne, mint gondolnád, csak sajnos nem süketek a nyavalygásra és elhiszik, hogy nincs is tó.

PEDIG VAN!

A versenyre nem az egonknak van szüksége, hanem az életünknek.

Gondolj bele. A mi őseink folyamatosan versenyztek, ahhoz, hogy megélhessék azt a kort, mikor utódokat hozhatnak létre.

Verseny volt, hogy annyi gyerekük legyen, amennyi biztosítja a fennmaradásukat. A tény, hogy őseink leszármazottaiként most itt vagyunk, azt mutatja, hogy nagy túlélők voltak. Túlélték a 2 világháborút, a tatárjárást, a törököket, oroszokat,és még ki tudja hány népcsoportot, aki itt jártak a történelem folyamán. Lehet, hogy van bennünk ezekből a népekből, de akkor, így lehetett nyerni épp a versenyben.

Mindegy, hogy embertársunkkal, egy másik népcsoporttal, az időjárással,egy betegséggel vesszük-e fel a kesztyűt. A tény, hogy rengeteg generáció után mi itt vagyunk, azt mutatja, hogy csupa túlélő génjeit hordozzuk.

Kezdem kihúzni magam :)

A versenyzésre vagyunk kódolva. Valakivel, valamivel mindig kellett versenyezni az őseidnek, hogy Te most itt lehess, szóval nem teheted meg, hogy nyafogj, hogy nincs kedved versenyezni, mert több ezer ember túlélő ösztönét csapod arcon.

Ez nem ego! Ez élet!

Az ego, az amikor csak a versenyért versenyzel! Amikor csak önmagadért akarsz nyerni.Amikor nem a cél miatt szállsz ringbe, hanem azért, hogy megmutasd jó vagy.

Persze jó vagy, csak ez nem lehet cél.Ez tény!
A korábbi gondolatmenetemből kiindulva itt sem lehetnél, ha nem így volna.

Üdv. Viky

laci28 képe

Kedves Viky!

Jó a hasonlat kicsit talán módosítanám, hogy igazabb legyen a mai helyzetünkre :)

Nagy kövér békák meghallották hogy víz van a fennsíkon, felküldik hát a kis béka alkalmazottjaikat, (hívhatnánk szolgáknak is, csak így nem olyan előkelő) hogy hozzanak le nekik minél több vizet. Van amelyik megijed és visszafordul, gondolhatod hogy a "nagy béka" őket mindjárt kirúgja, és ezzel "motiválja" a többit az útra.....

Szóval nem csak az úttal kell megbirkóznunk, hanem fölénk növő hatalommal, melyet a nagyravágyásunk, irigységünk, és más egyéb rossz tulajdonságunk emelt és a Világ irányítására törekszik. Most már látszólag vér nélkül, leginkább a pénzel fogjuk ezt elérni, hogy ki hova sorolja magát,a "Nagy békákhoz, vagy a fennsíkra tartókhoz", esetleg egyikhez sem, azt mindenki maga dönti el:).

Verseny van igen, a végeredmény legtöbbször már megvan írva, és ez a baj. Míg Te a 0-ról kezdenél, van ki a cél előtt 1 méterrel rajtol. A verseny tisztasága igencsak megkérdőjelezhető. (Ez persze régen sem volt másként)

Bizonyára Te is találkoztál ilyen esettel, vagy megláttad a hátsó szándékot stb.....nos akkor kedves Viky Te is ráléptél a magasabb tudatosság egyik útjára :) , mely azzal kezdődik, hogy kezded meglátni a valódi okokat....

Szükség van "Nagy békákra" és " kicsikre" is, de nem kegyetlenekre és nagyravágyókra, ezért van szükségünk egy magasabb tudatosság elérésére, ugyanis erőszakkal nem megyünk semmire!

Sok háború volt, mégsem lettünk jobbak és nem lett jobb. Háború, Szankszrit nyelven találóan annyit jelent: "vágyakozás több tehénre"

Üdv, Laci

Viky képe

Kedves Laci28!

Jót mosolyogtam a "kis" változtatásodon a történetemen.

Nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy sosem láttam ezt a témát a kis és nagy békákkal, de valahogy sosem vettem részt benne. Én sosem éreztem úgy, hogy kihasználnak (kivéve a volt férjeimet, de megérdemeltem :) )

Erről egy filmrészlet jut eszembe:

- Uram maga annyira hasonlít a 3. férjemre- mondja a fess Úriembernek a csinos Dáma.
-A 3.-ra? Miért hányszor volt férjnél?
- Eddig? Kétszer!

:) :) :)

Szerintem Te döntöd el, mennyire mész bele, hogy kicsi béka légy, és lehetsz Úgy is nagy béka, hogy nem vagy elhízva, hanem Te mész előre, és mutatod a kicsiknek az utat.

Szerintem ahogy kezdem látni Péter ilyen lehet. Őszinte leszek és lehet, hogy nem is esik neki majd túl jól,(lehet be se teszi a blogba, bár bírom, hogy mindent beenged, nem tilt ki semmit) de nekem Ő nem volt elég hiteles.

Gyanakodtam, és már el is döntöttem, hogy nem lépek be, mikor "találkoztam" itt Ginával,Károllyal, Dr.Laki Gáborral, és azt mondtam magamnak, ha ezek az emberek benne vannak, akkor van értelme elgondolkodni az ügyön. Most más dolgok foglalkoztatnak, néha felnézek és profitálok abból, amit olvasok.De a döntésem már megszületett, be fogok lépni, de mikor megteszem 100 %-kal benne akarok lenni és addig még van egy-két lerendeznivalóm.

Én javíthatatlan optimista vagyok! Tudom, hogy léteznek azok a dolgok, amikről írsz, de nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy csak ennyiből állna a világ. Ez véleményem szerint döntés kérdése. Ha én béka lennék, elől mennék, tudom, mert ilyen voltam mindig. De tudom azt is, hogy figyelnék rá, hogy jó békákkal legyek ott fent, és ha én ilyen vagyok biztos, hogy egy csomó ilyen béka van még. Csak a dagadt békák hangosabban kuruttyolnak. De a hangosabb békákat előbb észreveszik és megeszik a gólyák :)

Egészségükre.

Nem akarom a világnézetedet megváltoztatni, és nem is tudom, hol tartasz az utadon, de hidd el nem véletlenül keveredtél ide, ha nem gyűlölnéd annyira a pénzt könnyebben tudnád függetleníteni Magad tőle.

Nem csak attól függsz,amire vágysz, hanem attól is, aminek ellenállsz. Általában az az utam, hogy rádöbbentsek embereket dolgokra, nem kell elfogadnod, csak gondolkozz el ezen.

Nem minden fekete vagy fehér vagy inkább úgy mondanám, minden fekete és fehér is egyben.

Üdv. Viky

laci28 képe

Kedves Viky!

Elfogadom, hogy attól is függök aminek ellenállok és az is hatással van ránk, amit nem teszünk meg. Egyszerű példa a villanyszámla, ha nem fizetem, szankció következik :).

A döntéseddel kapcsolatban, csak annyit mondanék: Akár azt mondod nem lépsz be és nem hiszel benne, akár azt hogy belépsz és meg tudod csinálni, mindenképp igazad van.

cEcil Rhodes (Angol pénzmágnás) azt mondta: a modern világtársadalom alapja a tőke és ezt a társadalmat azoknak kell irányítani, akiknek a legtöbb van belőle.
Bár közel járt hozzá, tervét nem tudta megvalósítani életében. Utódja (Lord Nathan Rothschild) aki azonosult nézeteivel 1891-ben megvalósította álmát. Itt nem kis dologról, a világ irányításáról van szó, mégis megvalósult!

Nem is arról van szó, hogy valamit meg lehet valósítani vagy nem, hiszen semmi nem lehetetlen, csupán milyen áron, kiknek a verejtékén.....itt most nem ilyen nagy dologról van szó, és valóban "jó arcok" vannak az oldalon, még sincs túl jó előérzetem ezzel kapcsolatban. De ez ne befolyásoljon.....ha valamit nagyon akarsz, az megvalósul, ha mégsem, nem akartad eléggé :)

Üdv, Laci

Ui: A Dáma tudta hogy az Úriember lesz a 3. férje, Te is tudod mit választasz, bármi is az igazad van :)

Viky képe

Kedves Laci28!

Már rég nem írtam, adtam egy kis teret a pehenésnek és nem foglalkoztam semmi mással.

A gondolkodásmódod nagyon hasonlít az enyémre, csak az irány más.

Nekem a pohár mindig félig teli, neked inkább féjig üres.

Ez a dolog nem az agyadban, hanem a szívedben dől el.

Ismerem úgy nagyjából a Rotschildek történetét, de nem voltam hajlandó elolvasni a könyvet. Úgy gondolom, ha igaz lenne, ami benne van, sosem jelenhetett volna meg.

Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben vagy inkább túlságosan is.

Úgy gondolom, hogy az emberek jó nagy százaléka irányítva van, mint a birkák.

Irányítani próbálnak minket a társadalmi elvárások, a politika, a fogyasztói társadalom képviselői, ide értve a médiát is. Leginkább persze a pénz az irányítás eszköze, de még ott van az, amit a nap mint nap sulykolnak az agyunkba a médián keresztül.És persze az elvárások. Milyen egy rendes nő, egy jó anya, hogy kell kinézni stb. stb.

Mégis hiszek benne, hogy ahogy Te írtad, bizonyos tudatossággal szelektálni lehet mit hallok meg, vagy részt veszek-e a nagy békák által játszott játékban.

Kikapcsolhatom a tv-t és a kezembe vehetek egy jó könyvet és ezer más hasonló döntést hozhatok nap mint nap.

Oda kell figyelni, hogy a saját döntéseidet hozd meg minden nap, és ne hagyd magad beszippantani.

A pénz mégsem jó vagy rossz.

A PÉNZ AZ CSAK PÉNZ!!!

Tudom, hogy elméleti szinten tudod, hogy ha ellenállsz neki, akkor a hatása alatt vagy, de a szavaidból mégis csak egy jön le, hogy ellenállsz neki.

Valóban sok emberrel nem tesz jót a pénz, annyira akarják birtokolni, hogy csak ez lebeg a szemük előtt. Bármin átgázolnak érte...

Ez mégsem jelenti azt, hogy csak rosszat tesz. Amire fókuszálsz, azt látod. És azt is teremted.

Nem sajnálom, ha valakinek sok pénze van, nem hiszek benne, hogy Tőlem veszi el.

Az értékteremtésben hiszek. Értéket akarok teremteni és ebben a folyamatban ott van a pénz eszközként. Nem szükséges rosszként tekintek rá. Csak egy eszközként. Nem hiszem, hogy a földműves szereti vagy utálja a kapáját.

Tudod mikor utálja a kapáját? Ha eltörik.

Mikor utálja vki a pénzt? Ha nincs neki annyi, amennire szüksége lenne.

El kell fogadd, hogy szükséged van bizonyos mennyiségű pénzre. Fontos, hogy ez ne okozzon frusztrációt Benned. Te döntöd el, hogy mennyi pénzre van szükséged és, hogy mire használod majd.

Egy a fontos! Ne ez töltse ki az életedet.

Teremteni sokszor pénz nélkül is tudsz, hiszen megnyerhetsz az ügyednek olyanokat, akiknek van pénzük. De a pénz akkor is ott van, csak épp nem a Tiéd.

Ha írsz e-mailcímet, szívesen megírom majd milyen az 1ev.hu. Én már egyszer leírtam az enyémet, az egyik hozzászólásomban megtalálod.

Érdekes módon nekem már semmi kétségem nincs felőle, hogy jó lesz. Tudom is, mire fogom használni.

Mikor azt írod, lehet, hogy magad is rájössz majd és az még jobban is esik, na ez az ego. Ha eléred, amire vágysz, a végeredmény szempontjából mindegy, hogy segített-e ebben vki. Egyedül az egódnak nem mindegy. nem tudod meddig élsz, nem érdemes húzni az időt.

Mindenesetre az egyik legnagyobb mondás:

Az igazi bolondság ugyanazt csinálni és más eredményt várni.

Ahol most tartasz, az az eredménye annak, ahogy gondolkodsz. Ha azzal nem vagy elégedett, változtatnod kell a gondolkodásodon. Rajtam egy betegség változtatott nagyon sokat, remélem vannak sokan, akiknek elég ehhez egy könyv vagy tanfolyam. Szerintem nem árt, ha eközben vki fogja a kezed. Ha többekkel mész ugyanazon az úton, az Ő tapasztalataik is segíthetnek. És persze értékes kapcsolatok. És nem pont a pénz szempontjából mondom, hogy értékes.

Ha a félelmed visszatart, hogy valami újba kezdj, akkor már bizony öregszik a lelked. Ráférne egy kis ráncfelvarrás :)

A végére egy kis pozitívum:

Pénz nélkül is lehet teremteni. Ma egy csodás strandolást teremtettem a kisfiammal 150 Ft-ból.

Elmentünk a tóhoz, ahol szoktunk fürödni. kettőnknek a kisfiammal egy ezres lett volna a belépő. Mikor gurultunk a sorompóhoz, egyszerűen az agyamba ötlött, hogy milyen jó lenne ingyen bemenni, mert már elég későn értünk ki. Szó szerint láttam lelki szemeim előtt, ahogy elenged a srác, hogy nem kell fizetenünk. Nem volt ez elvárás csak egy látomásféle. Mikor megálltunk elővettem a pénztárcám, hogy fizetek. A srác egy tollal rajzolt jegyet nyomott a kezembe, rá volt írva, hogy grátis. Ingyen bementünk :)

Fürdés után már pakolt el a küstőskalácsos és átfutott az agyamon, hogy odaadhatná olcsóbban is a kalácsot, mint máskor. Mondtam a fiamnak, hogy kérdezze meg, hogy mennyibe kerül. Mondta a csaj, hogy 600 Ft, de addigra eszembe jutott, hogy nincs is nálunk pénz, mert a kocsiban van. Mondtam a nőnek, hogy így jártunk, de megnézem mennyi nálunk az apró. Közölte, hogy egészségünkre és adott ingyen egy kürtőskalácsot :) Odaadtam a 150 Ft-ot, amit a táska alján találtam.

Egyszerűen azt sugároztam ma az emberek felé, hogy meg akartak ajándékozni. És nagyon jól esett! Nem az, hogy nem kellett fizetnem, hanem az, hogy adni akartak, anélkül, hogy ismertek volna.

Csúcs volt!

Üdv. Viky

laci28 képe

Kedves Viky

A teljes igazságot nem tudjuk meg talán soha, az összeesküvés elméletekről sem, meg másról sem. mindenki másként látja, vagy érzi, attól függ hol áll.

Például biztos van aki a válságot sem érzékeli.....számára nincs is. Teljesen mindegy hogy én szeretem e a pénzt, vagy utálom, a mai világban szükségem van rá, ez tény. Egy pénz nélküli világ megteremtéséhez is nagyon sok pénzre lenne szükség :D.

Csak az nem mindegy milyen módon szerezzük ezt meg, persze ez is embere válogatja. Van aki becsap, vagy átgázol másokon, van aki egyszerűen csak sokkal többre értékeli a saját (bármilyen) munkáját mint a másikét.

Pl.
Épp most próbálok rekonstruálni egy víz revitalizálót, egyszerű szerkezet, az örvénylő mozgást használja fel a tisztításra, és revitalizálásra. A boltban 200-300 ezerért kaphatod meg. Ha helyes az elképzelésem meglehetne csinálni ezred részéből.....Jó mi? :)

Talán igazad van, túl "finnyás" vagyok a pénzszerzéssel kapcsolatban, és mindig félig üres a poharam :)
Talán ez a sorsom, hogy így legyen, és ez visz előrébb, lehet hogy ha most gazdag lennék nem foglalkoznék olyasmivel, amivel foglalkozom......nem mindenkit a gazdagság motivál, vagy visz előrébb, sokakat a kétségbeesés, vagy egyéb okok késztetnek kreativitásra. :)

Hát, nekem is voltak már hasonló tapasztalataim, mint Nektek a fürdőnél....és mintha szaporodnának az ilyen esetek, de lehet hogy csak képzelődöm....

Üdv.

Laci

laci28 képe

Kedves Viky,
Jó a hasonlat a békával, kicsit azért módosítanám, hogy igazabb legyen a mostani helyzetre.

A Nagy, kövér békák megtudják, hogy a fennsíkon rengeteg víz van. Felküldik a kis „alkalmazott”békákat, (írhatnám szolgáknak is, de az nem olyan előkelő) hogy hozzanak le nekik minél több vizet. Nagy béka nem mászik hegyet :). Vannak, akik megijednek, és nem mernek felmenni, gondolhatod, hogy náluk „ugrott az állás”. Ezzel elég jól lett motiválva a többi béka, akik inuk szakadtáig másztak tovább , fel sem merül már, hogy fent nincs víz……

Szóval nem csak a „mászással” kell megbirkóznunk, hanem a fölénk tornyosuló hatalommal, önzésünkkel, kapzsiságunkkal ……Van, hogy szolgából Nagy békává vállunk és ugyanúgy viselkedünk, vagy még rosszabbul, mint ők! Ez egy körforgás, amiből csak egy magasabb tudatossággal tudunk kimászni.
Nyilván lehet pénzt keresni az interneten, sőt pénzkeresési tippekkel is lehet pénzt keresni, akár működnek a tippek akár nem, mer ha nem, az a mi hibánk, ugyanis nem találtuk meg, hogy miben vagyunk igazán erősek! 
De erre mindenki maga is rájöhet, nem is kell fizetni érte, a tudás bennünk van, csupán az a kérdés elő tudjuk e bányászni. Segítséggel könnyebb, de magunktól is rájöhetünk, az pedig nagyobb öröm. Olyan munka kevés van amivel senkit nem rövidítünk meg, vagy verünk át, de talán érdemes próbálkozni :).
Mindenkire szükség van, legyen az Nagy béka vagy kicsi, a háborúskodás viszont mint kiderült nem old meg semmit, csupán a legnagyobbak lesznek még gazdagabbak….

Háború Szanszkrit nyelven találóan annyit jelent: „vágyakozás több tehénre”. Maira lefordítva, azt jelenthetné: Vágyakozás több pénzre.

Kedves Viky látom sok mindent próbáltál, megérzéseid kifinomultak, de még nem vagy tag az oldalon :D …..talán csak óvatos vagy, vagy más oka lehet?
Szép dolog, ha mindenki egy véleményen van, de az nem világítja meg a bajokat , vagy a pénz orientáltság gyengéit
(jó az írásod az MLM ről, én is hasonlóan látom, vagy egyszerűen csak egy piramisnak )

Ja, és nem mindig sikerül ide írnom, lehet hogy az egész cenzúrázva lett? :) Nem baj, ez is egy vélemény. Ha ezt sem látom megjelenni, felesleges írnom, szép napot mindenkinek :huh:

Üdv Laci

Anonymous képe

Ossztom a véleményed!!!nagy igazság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Árvai Zoltán képe

Bizony sok problémáját válthatjuk pénzre az embereknek!

Gondoljunk csak a gyógyszergyárakra, az emberek bármit megadnak az egészségért(főként ha hiányát szenvedik) és ezt Ők tudják!

még mindig a 3 gyerekes anyuka képe

Kedves Mindenki!

Édesapám mindig azt tanította (sokak rosszallása ellenére)
hogy amit akarsz (és nem szeretnél)azt el is éred. A történetemet olvashatjátok, de a Fiamé szerintem tankönyvbe való!
Amikor vártuk az Iphone megjelenését, itthon minden erről szólt. A nagy Fiam megőrült érte. Egyedül nevel 3 gyerek engem, így az akkor 250E forintba kerülő kütyü ANYAGILAG elérhetetlen volt számára. És már le is írtam a megoldást!
Ő nem a 250E forintra hajtott, hanem az Iphone-ra. Akarta! Minden idegszálával akarta! Ez a lavina otthon kb. január 20 körül indult el. Érdemes a dátumokra is odafigyelni.
A nagy Lányom 24-e körül azzal várt haza, hogy szeretné befesteni a haját.(18 éves) Kért, hogy menjek el vele festéket venni, neki is indultunk! A festék ára 2030 forint volt. Az eladó a fizetés után azt mondta: Írjunk elérhetőséget a blokk hátuljára,és dobjuk a dobozba, mert aki 2000 forint felett vásárol(mi 2030-ért vettük) sorsoláson vesz részt január 31-én. Lányom kérdésére, hogy mi a díj, legnagyobb meglepetésünkre egy Iphone volt a válasz. Mire Ő, anyu írjuk rá az Öcsi nevét, mert Ő akar annyira Iphonet.
Találós kérdés: Szerintetek Ki nyerte????
Igen, jó a válasz, a Fiam! És megkapta!
Mi sosem pénzről álmodozunk! Az nem álom! Boldog vagy, ha sok pénzed van? Vagy attól az álmaidtól leszel boldog, amit a pénzen valóra válthatsz?
Álmodozz csak, akard, és hidd el megkapod!
Mi sem vagyunk más anyagból gyúrva, mint a többi EMBER!
Ha nekünk sikerül (mindig) akkor másnak is sikerül!!!
Jó álmodozást!
Gabi

Mate képe

Nos Gabi, én itt mintha a Vonzás törvényét vélném felfedezni a storydban...

Robi képe

Sziasztok!

Én 27 éves vagyok. Amikor anyukámat megkérdezem, hogy hogyan lehetne pénzt keresni, akkor mindig mondja: munkával.

Ebben teljesen igaza van.

De én gondolkoztam másban is. Pl. tőzsde, mlm, egyéni vállalkozás, roulett kijátszás, távmunka, stb.

Valakinek nincs valami tuti tippje pl. 100 ft-os boltot nyitni, mert ezeknek megy.?

A tőzsde számomra kockázatos, nem sok embert hallottam belőle meggazdagodni.
Az mlm az csábítóan hangzik, pl. amway, de hát vásárolni kell, zaklatni embereket, rokonokat, akik végül elfordulnak tőled a zaklatások miatt. (hallottam ilyet)

Én rendszergazda vagyok, vállalkozó is lehetnék, de nincs ügyfélköröm, autóm, ami nagy hátrány, ha be kell szerezni anyagot. Egyébként meg tömegközlekedés az jó, nem szeretnék autót.

A roulett kijátszás az érdekes, mivel egy bizonyos összeggel, ami legyen nagy, mindig a pirosra téve a pénzed dupláját, valamikor bejön a piros, és akkor nyersz egy kisebb összeget. Ilyen emailt az interneten kaptam, de sok pénzednek kell lenni, pl. 10 körre, mert ha nem tudsz még rakni a pl. pirosra amikre kezdtél, akkor bukod az egészet. A pakliban benne van, hogy lehet 10 körig sem lesz pirosod, és akkor igen sok pénzt vesztesz usa dollárban, v. euróban.

Nem akarok nyafogósnak tűnni, lehet az vagyok, de hátha van valakinek valami ötlete.

Talán valamilyen webboltot nyitni. De mit áruljak, kinek, hogyan? Valakivel meg kell terveztetni a honlapot, és?

Távmunkában is gondolkodtam, de ha meg nem jársz emberek közé, akkor egy idő mulva behülyülsz.

Egyébként érdekes, hogy a gazdagság az nem állandó. Gondolj bele. Aki pl. meggazdagodott farmernadrágok eladásából, mert kamionos volt - a rendszerváltáskor, most már nem tudja eljátszani ezt.

Változik a világ, állandó gazdagság nincs, csak le vagy fel.

Hallottam gazdagokat, akiknek volt olyan időszakuk, amikor minuszban voltak hatalmas adósságaik, és újra vissza tudtak jönni a gazdagságba.

Ez elmélet.

Valakinek valamilyen ötelte. Hallom valakinek ugyanugy 1 éve nincs munkája mint nekem.

Köszönöm
Robi

Viky képe

Kedves Robi!

Igazad van a gazdagság nem állandó. Rengeteg gazdag embert ismerek, min többször is elveszítették mindenüket. Aki igazán jól csinálja annak ez egy játék, mikor az egyik már nem működik, akkor vált vmi másra. Mindre jellemző, hogy nem siránkoznak, hogy mi kellene vagy nem, hanem megteszik. Általában kétszer annyit "dolgoznak"(nem munkahelyen) mint mások.

Én tőzsdéztem már, és éltem nagyon jól belőle, de a tőzsde nem mindig szalad,tehát nem tudsz mindig meélni belőle. Rouletteztem is és játszottam az általad leírt szisztémát is. Minden asztalon van maximum tét. Ha azt eléred, nem tudod tovább emelni a tétet. Így veszetettem 1995-ben 160 000 Ft-ot egy este. Ha jól emlékszem 14. köre volt fekete. Ennek ellenére hónapokig éltem ebből, de ez ne legyen az életcélod.

Azért írtam le, hogy ezeket már ne próbáld ki, megvolt:)

Nézz magadba, vizsgáld meg miben vagy jó, mit szeretsz csinálni, munkában és magánéletben egyaránt. Aztán keresd meg, hogy tudnál ezzel a tudással betömni egy rést, ami nincs megoldva az emberek életében és amiért hajlandóak fizetni. Aztán ne azt nézd, hogy nem működik, hanem mi a megoldás. Az, hogy nincs rá pénzed nem kifogás, rengeteg embernek van pénze, de nincs ötlete hozzá. keresni kell egyet.

Ha nincs olan tudásod, amire az embereknek szüksége van, akkor képezd magad.De különben ezt kétlem, hiszen informatikus vagy.

Üdv. Viky

Józsi képe

Robi olvastam a kérdésed, írd meg az e-mailedet, hogy írjak neked valami kézzel foghatót. freedomjozsi@gmail.com üdv.
Józsi

Julianna képe

Kedves Robi!

Ha megírod az e-mail címedet kapsz egy kézzelfogható, működő lehetőséget, és meg fogsz lepődni mennyire egyszerű, csak eddig még nem hallottál róla :)

Címem: 60julianna@gmail.com

Ibolya képe

Kedves Robi!

Hallottál már arról, hogy az életünkben történő dolgokért mi magunk vagyunk felelősek?
Valami már mocorog benned, de a leveledből én azt érzem, hogy még csak kerülgeted a témát mint macska a forró kását.
Jó lenne valami, de valaki mondja már meg neked, hogy Te saját magad mire vágysz?
Rossz hírem van, kedves Robi!
Ezt senki sem fogja megtenni, mert Te választasz.Élhetsz úgy is, hogy mások mondják meg, mit tegyél, de azt csak te tudhatod, neked mi a jó.Keresd meg azt a vágyat a szívedben, amely csak arra vár, hogy végre észre vedd!Keresd!Kérdezd meg Önmagadtól, minek örünél? És várj.Figyelj.Történik valami, jön valaki,akitől hallasz egy történetet,észre veszel egy cikket egy újságban, a neten bukkansz rá valamire, stb...,és hirtelen izgatott leszel!El kezdesz "rákattani" a dologra,mert amire vágysz, az a dolog is szeretne hozzád kerülni,az a tied, és amikor érkezik, akkor kiválaszthatod!
Lehet homályosnak tűnik, de én már nagyon régóta így élek. Azok az emberek, helyek és dolgok amelyek hozzád tartoznak, érkeznek amikor itt az ideje.Fogadd őket nyitott szívvel, szeretettel.Nézz körül, ott ahol vagy.Határozd meg önmagad, és azzá válsz.Hamarabb mint gondolnád.Aki keresi a pénzt, azzá válik, "aki keresi".Úgyis választhatsz, hogy Az Vagy,akihez érkezik!Választhatod,hogy Az Vagy, aki mindig megteszi amit cserébe, amit kér tőle az élet!Így is lehet!
Én amikor bizonytalan vagyok,akkor nem teszem meg amire készültem. Akkor így döntök: akármi történik, Én a Szeretetet választom.Nem szükséges meghatározni ha nem tudod mit szeretnél.Választhatod Önmagad szeretetét.Úgy konkrétan.És az Élet válaszul, rádmosolyog egy olyan lehetőséggel, amire soha nem mertél még gondolni sem.Vagy egy olyannal, amitől megrémülsz, mert olyan jó lenne, és ismét bizonytalanná tenne a félelmed.Akkor is választhatod Önmagad szeretetét, hogy képes vagy rá.Benne van a válasz a szívedben.Keresd meg.Megéri.Én szeretettel gondolok rád.

Ibolya

Kiss László képe

Elolvasva a hozzászólásodat nagyon megérintettél!
Teljesen reálisan fejted ki a nézeteidet a vonzásról, nagyon jó volt látni, hogy vannak nagyon hasonló gondolkodású emberek.

Fogalmam nincs arról, hogy az életedben van -e szerepe az MLM-nek és arról sem, hogy olvasod -e egyáltalán a bejegyzésre a választ, mivel nem vagy tag itt az oldalon.

Minden esetre nyilván nem ijedsz meg attól, hogy elmondom,
komoly vezetőket keresek magam mellé Magyarországon új MLM
cégben ami külföldön 5 éves és 61 országban épül jelenleg.
Minden anyagot el tudok küldeni neten ha érdemesnek ítéled meg a bejegyzésemet a válaszra.Így személyesen nem tudlak befolyásolni a döntésbe, csak a tények és az érzelmek.
Számítok válaszodra.

Elérhetőségem lexuslaci@gmail.com
lexuslaci@t-email.hu
06309481150

Válaszod ha van, ha nincs akkor is tiszteletem küldöm a haladó nézeteid miatt és sok sikert kívánok az életben.

Tisztelettel Kiss László Százhalombatta

Viky képe

Kedves Ibolya!

1-et értek!!!!

Üdv. Viky

Halász Károly képe

Akkor ne a tippeket keresd hanem a saját lehetőségeid mérd fel és nézd meg azt, hogy mit tudsz ebből alkotni.

A pénz nem boldogít! De jó ha van.
A hirtelen jött sok pénz ha nem vagy érett tönkretesz.

Mérd fel a lehetőségeidet!
Mid van: Alapanyagok
Mihez értesz: Szaktudás.
Mit tudsz ezekkel kezdeni.

Tudod ha a párom megkérdezi mi legyen az ebéd?
Az első kérdésem mi van a kamrában?
A főzéshez ért. Mindig készít valamilyen finom ebédet.

Viky képe

Először mindannyiunknak azt kell eldöntenünk boldogok lennénk-e inkább vagy gazdagok???

Az egyik ugyan nem zárja ki a másikat, tehát lehetsz gazdagon is boldog, tehát a pénzzel semmi bajom, de ha mindenki boldog lenne, aki gazdag, akkor nem lenne annyi öngyilkos gazdag sztár. A sikeresség sem tesz boldoggá. Sok ember, aki még sosm volt gazdag, mikor nem boldog, azt gondolja, csak akkor lehetne az, ha gazdag lenne. Aki megnyeri az Ötöst a lottón vagy hirtelen sztár lesz, ezért megy olyan hamar tönkre. De utána boldogtalanabb lesz, mint előtte volt, mert rá kell jönnie nem a gazdagság a boldogságának a forrása.

Csak mi vagyunk a saját boldogságunkért felelősek! Mellesleg azért is, hogy gazdagok vagyunk-e vagy sem. Én a boldogságra hajtok. Voltam már gazgag és voltam boldog is. Boldognak sokkal jobb lenni.

1 éve megbetegedtem, 35 évesen, gyerekemet egyedül nevelő anyukaként hétről hétre egyre rosszabbul voltam és az orvosok nem tudták mi bajom. Volt egy pont, ahol már semmi sem számított, csak a fiam, akit szeretek. Amikor megérint a halál, és már pénzed sincs szerinted mi a fontos a számodra? Azok, akiket szeretsz! Mi jut eszedbe? Az, hogy mit nem tettél még meg, amit szerettél volna, és nem az, mit nem vettem még meg. Tudom, nehéz úgy boldognak lenni, hogy sok a problémád, de senki sem mondta, hogy az élet probléma nélkül való.

Csak a halottaknak nincsenek problémái. Döntsd el, hogy halott vagy "problématulajdonos" akarsz lenni?

A gazdagoknak is vannak problémái! Lusták lettünk, azt szeretnénk ne legyenek problémáink, ha ilyenek lettünk volna 1 évesen is, se beszélni, se járni nem tudnánk. Hányszor huppantunk a fenekünkre míg megtanultunk járni.Ha gazdagok lettünk volna, könnyebb lett volna? A legjobb dolog, ami történt velem a betegségem volt!

Az ágyban fekve rájöttem, mit szeretek csinálni, egy vállalkozásba kezdtem.10 hónapig voltam beteg, egy Forintom se volt, sokszor még enni se. Azóta lett egy állásom, és tegnap tárgyaltam a befektetővel, aki a pénzt adja a vállakozásomhoz. Nagyjából meg is gyógyultam, de már tudom, mi fontos az életben!

Nem a pénz! Nézz körül, azok az emberek, aki Veled vannak!

Gyógyulni és boldogan gazdagodni is csak akkor lehet, ha tudod, mik az értékek az életedben és törődsz velük.

Mária Gerencsér képe

Kedves Péter !

Ezzel ugye nem azt akartad mondani, hogy az én pénzemet is folyamatosan felszedi valaki ?
Inkább én szedegetném a másét !
De nem ám olyan egyszerű az vagy szerinted mégis ?

Igazán sokan csak sikert akarunk elérni egy olyan vállalkozásban, amiben hiszünk és annak lesz a jutalma, a mérőeszköze a pénz.

Egy barátom a minap, aki éppen a vállalkozásában a kevésbé sikeres korszakát éli, azt mondta nekem, hogy ő megkapja azt, ami neki jár. Először nem értettem, mert külföldi és töri a magyart. Aztán megmagyarázta, hogy hiszi, hogy az Isten mindenkinek megadja ami jár, nem elégedetlenkedik, nem türelmetlenkedik, álhatatosan teszi a dolgát és hiszi, hogy sikerre viszi a vállalkozását, amiről egyébként én is meg vagyok győződve, mert nem lehet másképp.

Sajnos manapság sokan vannak úgy, hogy beülnek egy sarokba a sebeiket nyalogatni és sajnálgatják magukat, hogy milyen szerencsétlenek, hogy nekik soha semmi nem sikerül. Addig teszik ezt, míg a végén maguk és a környezetük is elhiszi és úgy is lesz.
Biztos, hogy merni és tudni kell időben lépni és változtatni, mert különben örök életünkben bánkódni fogunk azon, amit meg sem próbáltunk.

Szerinted ?

Müller Péter képe

Egyet értek veled.

Halász Károly képe

Ha az útszélén áll egy almafa bárki lehajolhat egy piros almáért, vagy tele szedheti a kosarát.

Egyébként a volt szocialista országokban nem tudunk vállalkozni. Nem volt kitől megtanulni.

Az indus azt mondja:
Tégy egy lépést a sorsod felé, meglásd a sorsod is tesz feléd egy lépést.
Vagy is ha van lehetőség igen is meg kell próbálni élni vele.
Az embert az alkotás vágya tette emberré.
Egy kilónyi agy két kéz öt ujjal amellyel képes megfogni az apró szeget és a kilós kalapácsot, hogy a szeget beverje a nagy gerendába.
Tehát: Alkoss, hogy tisztelhesd önmagad ha már
tiszteled önmagad képes leszel tisztelni másokat.

Pigezo képe

Kedves Péter!

Annak idején én is kitöltöttem a tesztedet. Az értékelésed ugyanilyen lózungoktól hemzsegett, ugyanígy nem tartalmazott semmi használható konkrétumot, mint amit most is állítasz, nevezetesen, hogy "Ahol probléma van, ott van pénz is." Na jó, és akkor ebből mi következik?

Szerintem az, hogy aki ezt felismerte, az oldjon meg minél több ilyen problémát, és akkor megtelik a zsebe pénzzel. A semmit nem érő általánosságok pufogtatására viszont ne pazarolja energiáját, és ne PV LED-del (parasztvakítással) próbáljon pénzhiányban szenvedő emberektől pénzt bezsebelni a "semmiért".

Hozzászólásom lényegét a következő latin bölcselet fejezi ki a legpontosabban. "Aquila non captat muscas" (A sas nem legyekért kapdos).

Nem tudom elhinni, hogy csupán emberi szolidaritásból és segítőkészségből akarod a "Zemberek"-et a pénzszerzési lehetőségekre okítani.Persze, ha csak jelszavakat, jelmondatokat kapnak tanácsadásként, abból biztosan nem Ők, hanem elsősorban Te "találod meg a pénzt".

Halász Károly képe

Még nem vagy elég bölcs ahhoz, hogy ezt megértsd.
Tudod a diploma csak egy papír arról, hogy valaki alkalmas arra, hogy az általa választott szakmát elsajátítsa.

Ezért kötik a fontos állásokat legalább öt év szakmai tapasztalathoz.

A parasztvakítás tipikus egyetemista duma akik azt hiszik magukról, hogy felsőbbrendűek attól mert ők egyetemisták.

A tesztről:

Nem kell hozzá egyetem csak józan paraszti ész

Ez egy pénzügyi teszt a skála -100, 0, +100

Ha pénzt vesz ki a Zsebedből(fizetsz érte) = -100 ... 0
Ha nem oszt, nem szoroz (Mintha nem is lenne) = 0
Ha pénzhez jutsz általa, keresel vele= 0 ... +100

A szolidaritás és az üzlet két külön világ bár nem zárják ki egymást. Azt hiszem erről is Józsi bácsival kellene beszélgetni a tanyán.
: o)>

Ha már a latin bölcsességeknél tartunk:
Coito ergo sum - Gondolkozom tehát vagyok.
Üdv: Károly

Pigezo képe

Tapasztalt Barátom, Károly!

Csodálom és irigylem magabiztosságodat, hogy néhány sorban leírt gondolataim alapján képes vagy "zöld fülűnek" minősíteni engem. Kijelented, hogy nem vagyok elég bölcs és tapasztalt ahhoz, hogy megérthessem a nagyívű reklám szöveget, ami az"anyagi függetlenség mindössze 1 év alatt"-i elérhetőségével kecsegtet.
Azt ugye megengeded, hogy -józan paraszti eszemet használva- eldöntsem magamnak: hiszek ebben a reklámban, vagy nem. Nem biztos, hogy ha különböző véleményünk van valamiről, akkor az egyikünk megértő képessége gyengébb a másikénál.
Hízelgő, hogy fiatal barátodnak szólítasz, de lehet, hogy nem is vagyok fiatalabb Nálad. A 64. életévemet taposom, vagyis néhányszor "már láttam karón varjút", így némi élettapasztalattal is rendelkezem. Több olyan állást is betöltöttem, amelyeknél a "legalább öt év szakmai tapasztalat" is követelmény volt.
Egyáltalán nem vagyok diploma mániás, és én sem tartom felsőbbrendű embereknek az egyetemistákat. De alsóbbrendűeknek sem minősíteném őket, és azt sem zárnám ki,hogy egy diplomás tudhat "józan paraszti ésszel" is gondolkodni! Remélem Te sem tartod bűnnek, ha valaki diplomával a zsebében szerez gyakorlati tapasztalatokat, és ezzel együtt megbecsüli a kétkezi fizikai munkát végzőket is, sőt "beszélgetni tud Józsi bácsival is a tanyán".
A latin bölcseletek idézésével légy precízebb, mert egy betű elhagyása teljesen megváltoztathatja a mondat értelmét (coito nem egyenlő cogito-val). Persze tudom, hogy egyszerű "elütés" történt.

Summa summarum: javaslom, hogy egy kicsit vegyél vissza a magabiztosságodból, ne akarj lekezelni mást, mert véleménye különbözik a Tiédtől, még akkor sem, ha esetleg érdekelt vagy az üzletág kibontakoztatásában.

Üdvözlettel: fiatal barátod, Pigezo

Halász Károly képe

Talán ha a hozzászólásod egy kicsit visszafogottabb lett volna akkor nem hozom fel Józsi bácsit.

De épp az életben még nem bizonyított egyetemista ismerőseim kedvenc kifejezése a parasztvakítás.

Azt gondolom aki már betöltött néhány felelős állást az képes tisztelni embertársait és mindenképpen mellőz néhány kifejezést.
Már csak azért is hogy ne keljen kínos magyarázkodásba fognia.

Természetesen mindenki maga dönt a sorsa felől.
A véleménykülönbségnek semmi köze a megértőképességhez.
Viszont tanítani csak azt lehet aki tanulni akar sőt súgni is csak olyannak aki készült az tanórára.

A latin bölcseletekről Tudom mit írtam és elég egyértelmű
Coito ergo sum - Gondolkozom tehát vagyok.

Amire te gondolsz
cogito ergo sum A szexről szól (B...ok tehát vagyok.)
El árulom, hogy a boldog hosszú házasság alapja.
Ha működik nagyon sok mindent elnéznek az embernek.
még ötvenen túl is. Tapasztalat : O)>
Érdemes folytatni akár 65.-et taposva.

Summa summárum nem a vélemény különbség a baj
hanem az, hogy parasztnak minősítetted az oldalon regisztráltakat Közöttük engem is.

Ha minősítés kimaradt volna most nem kellene éjszakás műszak után még nekem magyarázkodnom.

Egyébként nem haragszom és remélem a következő hozzászólás építő jellegű lesz.
Kérdezz ki mit lát mit gondol e programról. Hidd el aki tud valamit és tisztelettel fordulnak felé szívesen válaszol és segít bárkinek.

Neked is barátom Pigezo

Szívélyes üdvözlettel: Károly

Pigezo képe

Kedves Károly!

Internetszolgáltatási problémák miatt csak most reagálok legutóbbi hozzám intézett leveledre. Két dolgot feltétlenül tisztáznunk kellene, nevezetesen:

1.) Senkit nem minősítettem parasztnak a regisztráltak közül. Téged sem. Nem szokásom az ilyen érvelés. Egy tanácsadási módszert illettem PV LED (parasztvakítás) jelzővel, nem pedig embereket. Ha emiatt valaki mégis sértettnek érezte volna magát, akkor attól itt és most, bocsánatot kérek..Őszintén mondom, hogy semmi sértő szándék nem munkálkodott bennem, és Rajtad kívül senki nem is fejezte ki rosszallását irányomban. Ne haragudj, de én ebben a vádban egy kis "csúsztatást" vélek felfedezni.

2.) A latin bölcseletekkel kapcsolatos magabiztosságod visszafogását javaslom megfontolni. Ahelyett, hogy egy latin-magyar szótárból megnéznéd, vagy barátaidtól megkérdeznéd, hogy a coito vagy a cogito szó való a mondat elejére, inkább megpróbálsz lesöpörni a porondról, és kioktatni arról, hogy el vagyok tévedve. Hidd el nekem, hogy a helyes változat a következő: Cogito, ergo sum=Gondolkodom, tehát vagyok. Középiskolában 4 évig tanultam latint, nyugodtan hihetsz nekem.
A "Coito, ergo sum" is figyelemre érdemes bölcselet lehetne, csak annak a magyar fordítása egészen mást jelent, mint ahogy azt Te értelmezed. Ha nem hiszed, járj utána (mint a mesékben)!

Nincs ezzel különösebb baj, de ha rövid ismeretségünk alatt legalább 2 dolgot nagyon is "benéztél" ( zöldfülű egyetemistaként próbáltál lekezelni a 64 életévemmel, majd ezt követően az igen felületes latin műveltségeddel osztottad az észt részemre). Ezek után biztos vagy Te abban, hogy a bonyolult pénzvilágban nem esel áldozatul hasonló tévedéseknek?

A "Cogito, ergo sum" valódi (és nem téves) értelmezése a pénzszerzési lehetőségek kihasználásában komoly segítségül szolgálhat. Talán érdemes ezen elgondolkodni. Nekem is, Neked is, és mindannyiunknak. A pénzügyi befektetési piacon a nyereség és a veszteség egymással kézen fogva járnak, és csak kevesen tudják eltalálni, hogy mikor melyik kerül domináns pozícióba. A jó értelemben vett "csordaszellem" eluralkodása a közösségekben könnyen lekezelheti a kockázatok elemzésének fontosságát, és ezek elbagatellizálásával veszélyes vizekre evezhetünk.
Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy a remélt siker eléréséért mit hajlandó kockáztatni.

Baráti üdvözlettel: Pigezo

Halász Károly képe

Meghajlok érveid előtt.
Enged meg:
A tévedés jogát fenntartom egészen addig még nem halálos.
Egyébként semmiben sem vagyok biztos csak abban két ember eltaláltak a nyilaim. amit eredetileg nem annak szántam.

Kérlek vedd úgy, hogy annyiszor kérek bocsánatot ahány éves vagy.

Tudod: Tévedni emberi dolog, de isteni érzés!
Tisztelettel: Károly

Pigezo képe

Kedves Károly!

Tiszteletre méltó emberi értékeidből villantottál fel néhányat előttem. Tévedést beismerni, és ezért bocsánatot kérni csak a legnagyobbak hajlandóak, illetve képesek. A bocsánatkérés akár el is maradhatott volna (hiszen tévedéseiddel engem nem bántottál meg), annak mennyiségével pedig némi túlzásba is estél. Azért 64 még gombócból is sok!

Kívánom, hogy a pénzszerzésben légy sikeres, és abban ne korlátozd magad!

Baráti üdvözlettel: Pigezo

Halász Károly képe

Jóleső érzéssel tölt el, hogy egy vélemény különbségből akár barátság is szövődhet.
Hibázni csak olyan ember, mer aki helyre is tudja hozni azt.
Azt hiszem 64 bocsánat kérés nem is olyan sok egy isteni érzésért cserébe. : o)>

Károly

Kiss László képe

Én még gyerek vagyok hozzád, de azt már tudom, hogy ez az oldal arra van kitalálva, hogy az embereket közel hozza egymáshoz, nem pedig azért, hogy távolítsa egymástól.

Teljesen megértem a gondolatmenetedet és én is hasonló kételyeket fogalmaztam meg magamban az oldallal kapcsolatban, de mivel az oldal vezetője felajánlotta, hogy visszafizeti a kiadásainkat, ha nem vagyunk elégedettek ezért belevágtam.

Már két hónapja és két hete csinálom és egyáltalán nem bántam meg. Viszont azt látom, hogy a gondolati mintáink vezetnek oda ahol vagyunk jelenleg és itt megtanítják, hogyan kell ezeket a beidegződéseket megszüntetni.

Ha van kedved erről beszélgetni, vagy emailt váltani állok a rendelkezésedre és én nem vagyok érdekelt az oldal működésében, mint ahogyan szerintem a tagok sem, annyi kivétellel, hogy szeretnénk végigvinni az egy évet.

Tisztelettel Kiss László
lexuslaci@t-email.hu

Böbe képe

Sziasztok!
Olvasom a hozzászólásokat, és alapjában azt veszem észre, hogy mindenkiben ott van a lehetőség gondolata. Senki sem teljesen negatív, vagy passzív.Ez nagyon jó!
Ez kell!!!!!!!!!!
Most történt velem a napokban, vállalkozást vezetek,papírokat, bevallásokat a könyvelőre bízok. kellett a banknak két papír-kimutatás sürgősen. Könyvelőt hívom nem vesz fel napokig mintha eltünt volna. Szidtam az eget, a könyvelőt, bosszankodtam napokig... Mire végre eljutottam addig, hogy elkezdtem gondolkodni a probléma megoldásán.(ez kellet volna hogy legyen az első lépés)és rájöttem hogy kikérhetem a hivatalból öket.
Tanulság:annyira elvette az eszemet a düh, hogy nem láttam a megoldást. negativan gondolkodtam
Koncentráljunk a megoldásra!!!!!!!!!!!!
Minden jót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Flámis Tibor képe

sziasztok
gondok problémák mindig vannak ezek nem pénz függőek szerintem. Bármilyen furcsán is hangzik ezek viszik előre az életet. A problémák azért vannak, hogy megoldjuk löket. A pénz meg ott van az orrunk előtt csak meg kell látni. Sajnos nem mindenki látja de azért vagyunk ezen az oldalon, hogy megtanuljuk meglátni a pénzt.

Mici képe

De ráértek!

Jó lenne olyan ember hozzászólását is hitelesen olvasni, akit ez a Müller Péter tett gazdaggá!!!
Frázisokat mindenki tud puffogtatni, konkrétumot pedig csak azoknak mond, ha mond, akik fizetnek. Miért higgyem el, hogy Ő az igazi, aki majd megmondja a tutit?

Halász Károly képe

Mindenki saját magát teheti gazdaggá lelkileg és anygikag is.
Az én pénzemből is vándorol Müller úr zsebébe.
Legyen gazdag nem tudom irigyelni tőle.

Van egy kérdésem .
Ha valaki vesz egy sok milliós autót ugye nem sajnál
2-300 ezer forintot jogosítványra költeni.
Tudja e nélkül nem érdemes vezetni túl veszélyes.

A saját életünk értéke annyi amennyi.
(Mindenki kalibrálja hite szerin)
Nem ér meg pár ezer forintot egy jogosítván hozzá?
Az oktatás ugyan az elmélet gyakorlat.
ja és még valami itt lehet kitűnő barátokat találni akik segítenek a probléma megoldásban.

Ez sem egy utolsó szempont.

Egy biztos itt több segítséget kapok az élet nyujtotta problémák megoldására, mint a kocsma cimbiktől várhatok .
: o)>
Üdv: Károly

anonim képe

Heló Mici
Miért higgyed el? Hát ne hidd el. Mi van, ha elhiszed, de nem csinálod?
Mi van, ha nem hiszed el, de csinálod - és működik...
Nem teszel szívességet azzal, ha elhiszed, de azzal se szívességet teszel, ha csinálod, amit mond.
Egyszer Anettka mondta egy nézőnek, aki mindennek szidta, hogy el lehet menni, ha nem tetszik
Vagy úgy állsz hozzá, vagy menj el...
Ha nem építesz, ne rombolj
Ésszel élve mindenki gondolja ezt végig, mielőtt ítélkezik, minősít, feltételez, általánosít
üdv mindenkinek

Hajni képe

Szia Péter! :)

"A pénz a földön hever",szokták mondani. Bőség van a világban vagy nincs? Van elég pénz vagy nincs? Én azt gondolom,hogy van. A "problémát" abban érzem és látom,hogy korlátozzuk gondolkodásunkat ill. hagyjuk korlátozni. Nekem szent meggyőződésem,hogy ha valaki kiszabadul negatív érzelmei,gondolatai,és megrögzött -általában társadalmi elvárásoknak megfelelni akaró- szokásai börtönéből,akkor meg tudja oldani a "problémáit". (A"probléma" számomra = megoldásra váró feladat.)

Bob Proctor így ír a pénzről: "A pénz csak csereeszköz. A pénz csak lerántja rólunk a leplet, és megmutatja, kik vagyunk valójában. Sok ember számára azzal járnak a pénzzel kapcsolatos negatív előítéletek, hogy tudat alatt el is lökik maguktól a kínálkozó lehetőségeket. Még ha el is indulnak a gazdag és bőséges élet felé vezető úton,úgy gondolják, hogy túl nehéz vagy erkölcsileg nem helyes. Inkább nem csinálnak semmit.,és csak nézik, amint mások elérik céljukat."

Nos. Azt gondolom,hogy ha valaki eldönti, hogy gazdag, anyagilag független akar lenni, akkor legelőször azt kell saját maga részére meghatároznia, hogy mit jelentenek számára ezek a fogalmak. Ezután -sztem- mentálisan fel kell készülni arra, hogy gazdag, anyagilag független, vagyis el kell oszlatni minden olyan negatív érzelmet, amit a pénzhez, gazdagsághoz társít. Nagyon fontos még, hogy az ember el tudja saját magát képzelni,mint gazdag embert és azt megfogalmazni,leírni, hogyan él akkor, amikor annyi a bevétele, amiről álmodik.

(Itt jut eszembe: egy alkalommal küldtél nekem 1 pdf. doc.-ot a passziv jövedelem ill. az anyagi függ.-gel kapcs.ban. Küldd el ezt nekem kérlek megint,m a gépem újratelepítésekor "elszállt" a doc.mappám... - köszönöm.)

Ezt követően jönnek a Hogyan?-ok,arra a válaszok megkeresése és "aktívan gondolkozni" arról, mi az az érték, amit én adhatok másoknak, amik által fejlődnek és elérik azt, amire vágynak.

Nagyjából ennyi - röviden.

Müller Péter képe

Írj az emailemre és elküldöm.

Kiss László képe

Látom rendesen el vagy látva infóval, de mégis keresel valamit.
Bob Proctort említetted. Van egy mlm cég ahol közeli barátjával együtt is dolgozhatsz: Randy Gage
Itt egy csapatblog amire érdemes ránézni.

http://networkmarketing-pro.blogspot.com/2009/12/jolet-es-boseg-megterem...

Ha kéred az anyagot itt a cim.
lexuslaci@t-email.hu
lexuslaci@gmail.com

Üdv Kiss Laci

Ujj Dániel képe

Pár éve részt vettem egy személyiség fejlesztő tanfolyamon.
A tanfolyamnak volt egy nyílt topikja az egyik népszerű fórumon. Rengeteg ember támadta, mocskolódó és provokatív hozzászólásokat írtak. Sőt be is akarták tiltatni a topikot.

Tudjátok, hogy mi volt a közös a tanfolyamot támadó emberekben? Az,hogy egyikük sem vett részt a tanfolyamon. Ugyanis azoknak akik részt vettek, egytől egyik pozitív véleményük volt a dologgal kapcsolatban.

Szóval amíg nem vettél részt pl az 1 év-en, addig mi alapján mondasz véleményt róla? Nem véletlenül biztosítja Péter a 100%-os pénz visszafizetési garanciát. Kockázat nélkül ki lehet próbálni. Bár akinek alapvetően negatív a hozzáállása mindenhez, annak teljesen fölösleges, ugyanis az ilyen emberek soha nem lesznek sikeresek semmiben.

Zsófia képe

A világ tele van pénzzel. Ez pontosan így igaz! És mindenki azt talál az élete folyamán, amit keres. Valaki sok pénzt, valaki meg kifogásokat.

Miért van az, hogy vannak emberek, akik bármikor képesek meggazdagodni, bármihez is kezdenek? Mások, meg olyan jól meg tudják mondani, hogy hogyan kell csinálni a dolgokat, mint kell csinálni, de igazából sohasem tudnak előrelépni...
(És itt Péter nem rád gondoltam! )

Halász Károly képe

Feleségem szokta mondani: Amig kéne addig nem kell.
Igaza van 27évig gondolkoztam azon hogy le kéne szokni a dohányzásrol.
Pár éve spec. juli. 13.-án pénteken döntöttem: Le kell szoknom a dohányzásról. Azóta nem dohányzom.

Laci képe

Sziasztok!

Érdekelne olyan emberek véleménye, akik már elérték azt a bizonyos anyagi függetlenséget.
Hmm, mennyi pénzt jelent az anyagi függetlenség?
Havi 1 millió forintot, talán.
Szóval tényleg olyan vélemény érdekelne, aki anyagilag független. Vagy, aki már elvégezte az 1 év kurzusát.

Üdv.:

Laci

Halász Károly képe

Minden más luxus.

Valahol olvastam:
Minden gonoszság gyökere a pénz.
Az embernek szüksége van gyökerekre.

Amíg a pénzben méred az anyagi függetlenséget addig nem lehetsz anyagilag független. Ez egy látszólagos ellentmondás.
: o)>

Az anyagi függetlenség egy képesség arra bár mikor pénzt tudsz teremteni akár a szükségleteid sokszorosát.

Természetesen ehhez érteni kell a pénzhez.
Akik regisztráltak velem együtt szeretnénk megtanulni a pénz csinálás művészetét legalább alapfokon.
Károly

Lukács René képe

Anyagi függetlenség?

Sokat gondolkodtam ezen az elmúlt hónapokban. Ezt könnyebb meghatározni, mint megérteni, de még nehezebb kivitelezni. Anyagi függetlenséggel csak az a báj, hogy mindig függünk valakiktől. Pl.: Nagyapámék igen jómódú embereknek számítottak, saját malmaik voltak, már repülőt akart venni magának, de vett egy mozigépet, több mit 1 kg aranyért akkor.
Nos mikor a pengő hirtelen semmit sem ért, szinte minden pénzük ködé lett. Ennyi az anyagi függetlenség, jön egy mesterségesen előidézett válság és akár el úszhat minden amiért dolgoztál. Szerintem minden csak viszonylagos és mulandó. Lehetünk függetlenek, de meddig? A pénz köddé válhat, az ingatlanokat természetkatasztrófák tehetik tönkre. Így mibe fektess ami biztos lehet? Én azt mondom, hogy nekem elég az ha tudom, hogy viszonylag jól élhetek és nem kell azon aggódnom miből fizetem ki a számlákat és ne azon aggódjak holnap lesz mit enni. És ezt az állapotot próbálom addig fen tartani (sajnos tőlem független helyzetek miatt) amíg csak lehet.
Azt mondom hogy most már jó úton vagyok az 1 millió dolláromhoz és 10 millióig meg sem állok, de 1 milliárd $ is csinálhatok mindössze, cirka 5 év alatt. És még is azt mondom, addig kell csinálni, míg lehet, mert még ez is semmivé válhat. Péter nagyon hasznos tanácsokkal halmozott el a hónapok alatt, és mondhatom sok mindent tanultam. Próbálok úgy „sakkozni” a pénzel, hogy minél előbb, minél többet profitáljon. Persze részben könnyű a dolgom, mert találtam olyan pénzügyi szakembereket akik, rendesen megforgatják a pénzemet, és mesés vagyont profitálnak nekem. Míg ezt olvassátok addig nekem kamatozik a pénzem és ti veszítetek ezreket. Egy kérdés! Pl. kerestetek már naponta akár 1500 $-t ? Gondolom nem sokan, mert akkor nem lennétek itt az 1 év. hu.-n! Nem szeretnék senkit szédíteni, de ez komoly és legális, csak csinálnátok kell.
Mindent félre téve nem azért írtam, hogy bárkit pukkasszak, ellenszenvét kivívjam, csupán azért hogy segítsek. Nem a haszon a célom, vagy hogy profitáljak bárkin is, persze megtehetném, de engem higgyétek el már ez nem érdekel, nekem akkor is dől a lé, ha érdekel valakit ez, és akkor is dől, ha nem!!! Egy oly klub tagja lettem, aminek célja a kis pénzű embereket pénzhez juttatni, biztosítani akár nyugdíjas, akár fiatal anyagi jólétét.
Például: 600$-ból amit 5év alatt teszel be apránként akár 59.000.000$ is kereshetsz, de ez nem szentírás hamarabb is lehetsz $milliomos. Nem kamu!!!
Ha érdekel itt megtalálsz: bizniszek@gmail.com.

Üdv: Mindenkinek.

Viky képe

Hellóka!

Vettem a fáradságot és kiszámoltam 5 év alatt a 59 000 000 USD az naponta kb. 30 000 USD! Vagy valamit félreértettem és 400 év múlva lesz 59 000 000 USD?

Vagy azt értettem félre, hogy a 600 USD-t havonta kell összerakni 5 éven keresztül az 36 000 USD. 59 000 000 usd/36 000= az 1638 % 5 év alatt. Az havonta 27 %, persze ez csak akkor állna a 36 000 Dollárom bent lenne már az elején. Mert, ha nem akkor az átlagos befektetett tőkém ennek közel a fele (járadéktagos jövöértéket kellene számolni, de ahhoz most nincs kedvem)így az kb 54 % havonta. Ühüm.

Ezen az analógián egy év alatt Te kb. zsebrevágtál 12 000 000 USD-t. Mi a frászt keresel ezen az oldalon? Ha azt mondod, hogy nem mert exponenciálisan fog növekedni a bevételed, amíg Te festegetsz meg a bibliát tanulmányozod, akkor már ééértem.

Nem is értem ezek a nagybefektetők miért buktak annyit az elmúlt időkben, amikor itt a kulcs egy vasadi karbantartónál.

Hát csak így tovább a Rockernetesekkel.Egyébként Te adózol is ezután a szép bevétel után? Csak azért kérdem, mert akkor lassan kihúzzátok Magyarországot a slamasztikából.

Csak így tovább.

Üdv. Viky

Halász Károly képe

Tegnap nem kívántam reagálni egy olyan dollár milliárdos
hozzászólására, aki mindössze egy gugli mailt tud felmutatni.
Ha esetleg érdekel a kérdés.
Azt hiszem erre mondta valamikor a század parancsnokom
egy lövészet előtt, parancs kihirdetés után:
Van kérdés? Nincs? És nem is lehet! : o)>

Viky olvastam kérdését érdemes e befizetni.

Ha van elég indíttatása arra, hogy dolgozzék és a saját Kezébe vegye a sorsát, netán tenne valamit a nyugodt öregkoráért, tegye meg.

Szerintem felesleges a pénz visszafizetési garancia is erre azt hiszem Péter is rájön hamarosan.

Tudja itt Péter újra honosította a technológiát amit Amerikába vittünk ki. Ott működik itthon túl sok a Magyar.

Tegye meg higgye el ennél feleslegesebb dolgokra is elszórjuk a pénzünket.
Maga az anyag már nem a hurráoptimizmusról szól.

Persze csak akkor működik ha meg is valósítja
Az álom csak a belépő a tett hozza meg a sikert.
Károly

Viky képe

Jó pár éve foglakozom befektetésekkel tudom mi a kockázat és hozam közötti összefüggés. Léteznek nagyon jó befektetések és tudom azt is, hogy a pénz (akár az energia) nem vész el csak átalakul(más zsebébe vándorol)

Amit tudok az az,hogy lehet, hogy van olyan befektetés, ami hoz 30%-ot egy hónapban és még az is lehet, hogy sok hónapban is, de az is biztos, hogy garancia nincsen arra, hogy minden hónapban 30 %-ot hoz, tehát a hozamos hozam számítás erős csúsztatás. Persze erre lehet mondani, hogy ha csak a fele jön be, akkor is jó.De a hozamos hozam miatt csak a töredéke. Egy ilyen befektetésnek lehet, akár mínusz hozama is, mert ugye tőkegarancia vagy hozamgarancia nincs beépítve, de persze a tőkegarancia okafogyott is, mert a 10 dolláromat bárki a hajára kenheti, arra nem kérek garanciát.(a többi az tagdíj tehát, nem jár vissza)600 dollár nem sok pénz(persze van, akinek az, és pont ők itt a célközönség), ennek a sokszorosát elköltöttem már évente nyaralásra, de mégis csak elvi kérdésnek tartom, hogy ne legyenek az emberek olyannal vakítva, ami irreális. A hozamos hozam mellesleg azt kell jelentse, hogy a hozamomat minden hónapban megkapom és azt újra be tudom fektetni, árfolyammal működő befektetéseknél részvényalap,kötvényalap, devizatőzsde(sejtem, hogy erről lehet szó)árutőzsde, nem létezik sem egyenletes hozam, sem hozamos hozam.Létezhet ugyan, hogy újra befektetem a hozamom, de akkor az éves hozamom még irreálisabb. Persze létezik egy csodálatos találmány, amit MLM-nek hívnak,de ha valódi értékteremtés nincs mögötte, akkor csak piramis játék,

Nekem is van egy g mail-es e-mailem, persze van céges is, de azt nem osztom meg, és csak arra kérem az itt jelenlevő tagokat, hogy ha majd rádöbbennek, hogy mibe léptek, akkor írják meg. Nem vagyok szkeptikus csak realista. Ha vki elém áll, nézd ennyit profitáltam, itt van a pénz a kezemben nem csak egy szám az egyenlegemben, akkor fejet hajtok és a több száz fős ügyfélkörömben mindenkinek elmondom, hogy ide kell tenni a pénzt. Addig én inkább tervezem a gyáramat, a 600 dollárt meg elcsapom a gyerekemre. Nekem nem fáj az a pénzt, amit nem kerestem meg, és nem is sajnálom senkitől, ha neki több van. Minden jót kívánok Renének és Ginának, Károlynak is(Ö különösen szimpatikus a hozzáállása miatt)

Az azért érdekelne, hogy melyik cégről beszélgetünk, mert erről mindenki nagyon hallgat,pedig nagyon legális dologról van szó.

farkas.viky a mailcímem.

Minden jót:) Majd írok 1 év múlva, hogy hogy áll a gyárunk, Ti is írhattok, hogy mennyi zseton van a kezetekben.

Halász Károly képe

Jól csinálod építsd a saját gyárad. Csak is ez visz előre.
Kár hogy pont egy piramis játékossal sikerült összeakadnod.
Bocsáss meg neki még fiatal, vidám ember. Ö most még ebben látja a jövőt.

A többség már túl van ezen.
Vannak itt vissza fogottabb komoly vagyonnal rendelkező tagok is, akiket kívülről nem látni.( Bentről is nehéz észrevenni )

Az 1év.hu ezért jött létre segítsen felismerni a lehetőségeket.
Úszni tanít a mély vízben. Aki figyelmesen hallgatja a leckéket megtanulja, hogy lehetőségekben apró sikerekben mérni a dolgokat.

Van már olyan újdonsült egyszerű tagunk aki felismerte, 6-7 olyan lehetőség áll előtte mellyel a levegőből is pénzt csinálhat. Persze nem mindjárt milliókat de a bevétel rovatot növeli. Sok kicsi sokra megy.

A jó módú úriember is azért jött, hogy tanuljon.
A blog olvasgatása nekem is kicsit szétforgácsolja az energiámat de látnom kell hogy mások is kezdenek magabiztosak lenni. Van akinek már kipattant az isteni szikra.

Viky ha egy év múlva vágsz bele bánni fogod a halasztást. De ha menni akarsz menj úgysem lehet vissza tartani.

Sok sikert és csak néhány apró kudarcot.: O)>
Tudod a siker mindig a kudarctól lesz igazán értékes.
Károly

Viky képe

Na csak nem bírtam megállni, hogy ne nézzek fel:)

A mostani hozzászólásotokból értettem meg, hogy Ti nem azzal foglalkoztok, mint René, és így kicsit megörültem.

Amit Károly írt arról, hogy megtaláld a lehetőségeidet, na én ezen már túl vagyok. 18 évesen kezdtem és sok mindenbe belekóstoltam. Azt csináltam,amit Tomi írt korábban, kerestem, kutattam miből lehet pénzt csinálni. Nagyon jól éltem már 19 évesen.Pár hónap alatt lett saját autóm, és 19 évesen 4x annyit kerestem, mint az apám. Most szólok hogy legálisan. Az évek alatt rengeteg pénzt kerestem és rengeteget el is költöttem. Minden nap étteremben ettem, évente 1-2 hónapokat nyaraltam, és időnként bizony teljesen lenulláztam magam. Leégett több százezer Ft értékű árum a Budapest Sportcsarnokban levő tűzben, kirabolták a lakásomat,veszítettem a tőzsdén bár még úgy pozitívban szálltam ki. A volt férjem alsó hangon 1,5 M Ft-omba került, a gyerekem apja is kb. ennyivel húzott le. Egyszer adtam kölcsön az autómat,amig Thaiföldön voltam és mire hazajöttem tönkrement a sportmotor benne mert átugrott a bordás szíj és szétverte a 16 szelepes V motort. Sok-sok milliót buktam már életemben, de meg is kerestem Őket:) Sokat gondolkodtam rajta, ha nő létemre fiatal korom óta ennyire tudok pénzt csinálni,önállóan! (Nem tették alám egyik vállalkozásomat sem) hogy lehet, hogy mindig annyit veszítek? Mindemellett rengeteg ötletem volt az évek alatt, amik nagy durranások lettek volna, de vmiért nem vágtam bele, mert kellett volna egy nagyságrendet lépni felfelé és annyira nem hittem az ötleteimben. Aztán azt kellett látnom, hogy mások megcsinálták az ötleteimet és multimilliomosok lettek belőle.
Amikor beteg voltam és nem lehetett tudni mi lesz a vége, megmaradok-e, na akkor letisztult minden. Mindig a pénzre koncentráltam és arra, mennyim lehetne még és az még nincs meg. Folyton a hiányára gondoltam. Csodálatos életem volt a veszteségek ellenére, annyit éltem 18-35 éves koromig, mint más egész életében sem, de nem valósítottam meg önmagam. Amikor számot vetettem azzal ki vagyok, rájöttem, hogy nem élveztem az utat, amit a pénz megkereséséhez vezetett. Jól éltem,de hiányzott a teremtés öröme. Betegen az ágyban fekve, ha 10 ötletem nem támadt, amiből egyenként is meg lehet piszkosul gazdagodni, akkor egy sem. Több találmány is eszembe jutott. Azzal kezdtem, amihez a legjobban értettem és pár száz Ft-ból felépítettük a vállalkozásunkat.
Nem véletlenül tévedtem ide hozzátok, Péter az elemzésével megerősített egy gondolatomban és jó olvasni, hogy több ember is van, aki hasonlóan gondolkodik, mint én. Ilyen Károly és Gina. Ne sértődj meg Péter, de ők ketten nekem hitelesebbek, mint Te. Renét inkább nem bántanám meg, nem vagyunk egy világ, de hát nem is kell:)

Fel fogok nézni időről időre, lehet néha írok is, és töltekezem abból, amiket írtok.

Üdv. Viky

Kiss László képe

Szerintem én tudok neked segíteni abban, hogy miért veszítetted el a vagyonodat minduntalan és hogyan léphetsz át egy új dimenzióba.

Van egy kedves barátom (Ő még nem tudja , hogy barátomnak tartom)
akivel együtt is dolgozhatunk, ha akarod itt egy link amire ránézhetsz, jól nézz körül a blogon ahová a link elvezet és keress meg, hogy a fizikai valóságodba is maradandóan beköltözhessen a pénz.
Ha pedig nem igényled ezt a fajta segítséget akkor is sok sikert kívánok az élethez.
Elérhetőségem lexuslaci@g.mail.com
lexuslaci@t-email.hu

Az ígért link:
http://networkmarketing-pro.blogspot.com/2010/08/mi-akadalyoz-meg-abban-...

Másoknak is ajánlom, mert nagyon jót tesz az embernek és kinyitja egy másik irányba a gondolkodásunkat.

Szép napot mindenkinek

Üdv. Laci

Viky képe

Kedves Laci!

Köszönöm megnéztem, de én ezen már túl vagyok. Ezek a felismerések már nagyon régen megvoltak nekem.

Tudom, hogy jót akartál, egyet is értek vele, de nem ennyire egyszerű ez a történet, bár valóban ez az egyik szegmense a dolognak.

Nem elég, ha tudod, miért nem sikerül. És még az sem, ha tudod, hogyan sikerül.

Azt mondják van egy átok, ami így hangzik:

Teljesüljön minden vágyad!

Ahhoz kell a bölcsesség, hogy tudd mire vágysz valójában, és azt teremtsd meg.

Én már megteremtettem azt, amire azt hitttem, hogy vágyom, és mikor rájöttem, hogy ezek olyan dolgok voltak, amiről csak hittem hogy boldoggá tesznek, mert a filmekben ezt láttam, hogy a menő ember így boldog.

Akkor rájöttem, a legnehezebb kideríteni, mi tesz boldoggá. Ahhoz nagyon mélyen, őszintén meg kell ismrenie az embernek önmagát. Le kell tisztítania az álarcokat, és amikor pőrén állsz önmagad előtt, akkor láthatod mi tesz boldoggá.

Ha azt megteremted, azt nem fogod szabotálni, őrizni fogod, de persze első lépésként tudnod kell, hogyan, miért szabotáltad korábban. Ezen a lépésen már jó ideje túl vagyok.

És végre 35 évesen már tudom, mi tesz boldoggá!

Üdv. Viky

Csongorné Bottyán Erika képe

Na ez itt a lényeg! Jelenleg "magamon" dolgozom és tényleg őrült nehéz megtalálnom azt, (nekem legalább is) amire igazán vágyom.

Anonymous képe

Kedves Viky!

Most olvastam véletlenül a szócsatádat és elolvastam ezt a levelet is.
Ez alapján azt gondolom, hogy a pénzt rosszul kezeled(Te írtad).
Én most gyűröm az első hónap anyagát. Ez mindössze 3850 Ft-ba került. Ebben az anyagban nagyon sok hasznos információt kaptam a pénzügyekről. Nagyon fontos a bevételek és kiadások folyamatos kontrollja. Nekem ez a befektetés ennyit megért. Ha belevágsz max. ennyit kockáztatsz, de ha sikerül sokszorosan megtérülő befektetés lehet,

Üdv: Szomódi Károly

Lukács René képe

Kedves Károly!

Én igaz csak 40-en túl vagyok önhöz képest, fiatalabb.
Nekem mindig azt tanították tisztelettel bánjak, beszéljek másokkal, főleg a nálamnál idősebbekkel. Most már hiszem és vallom is ezt, de nem mindig egyszerű ennek a törvényemnek eleget tennem. Főleg ha mások, akik nálamnál idősebbek, nem is ismernek, de éretlen tacskónak néznek, akinek nincsen meg a magához való esz.
Engedje meg kedves Károly, hogy kikérjem magamnak azt a gyanúsítgatást, ha rágondolt, hogy PILÓTA JÁTÉKOZOM! Mélyen elítélem a törvényszegést, és tartózkodom miden formájától. Ha nem tudná hazánkban a pilóta játékok törvénytelenek, amiben nem vennék részt sosem!!!!!!!
De e szerint ennyire tájékozatlannak néz, hogy minden be csak úgy belevágnék? A legegyszerűbb emberekről, vagy valamiről vélemény mondani, alkotni, hogy azt, vagy az adott személyt ismernénk.
Kedves Károly, ha nem sértem meg ezt is beírhatná a maga kis elvei közé. "Előbb informálódjon és utána alkosson véleményt."
Mi gondja velem, hogy ismeretlenül szurkálgat írásaikban? Mivel bántottam meg? Legyen szíves árulja el nekem!
És ha megbántottam volna valamivel, akkor elnézést kérek utólag is!!!
Higgye el nekem, nem ebben látom a jövőmet, nagyon régóta. Sokkal nagyobb dolgot építek annál, mit amit sokan gondolnak, vagy meg értenének. Kedves Károly ahogy Jézus mondaná, az én jövőm nem e világból való! Ezért nem is építem itt, csak valahogy élni is kel, és sajnos most ennek módja az anyagiak. De ön írta ha jól emlékszem nem szeretné a nyugdíjas éveit a véletlenre bízni? Én miért bízzam? Nem szeretnék én sem annyi pénzt, hogy végig gondolni se tudjam mennyi az! Ön szerint, mennyi az a pénz ami az unokák, gyerekek, támogatásán kívül elégelhet két embernek élete végéig? Vagy ezt is bízzuk a véletlenre? Hogy hopp így jártunk, mert csak 80 évvel kalkuláltunk, és tovább élnénk!?
Mi a kapzsiság határa és a tisztes megélhetés összege?
Tud adni erre valaki nekem egy összeg határt?
Vagy hagyjam, hogy dögöljünk éhen, ha esetleg befagyasztják a béreket nyugdíjat, valamiért, lásd Ukrajna?!
Önnek ki garantálja azt hogy lesz biztos nyugdíja x év múlva? A Kormány? Melyik? Ígértek már annyit, hogy a holdig ér, meg vissza! És mire mentünk vele?!
Távol álljon tőlem, hogy panaszkodja, de amim van nem a politikusoknak köszönhetem. Ön azt írt a politikai hozzátartozásához, hogy kiábrándult. Én azt írnám, hogy Isten mellett voksoltam, mert Ő még nem vet át senkit.
Nem mondhatnám még, hogy jómódú úri ember vagyok, de tanulni itt előbb kezdtem, mint gyarapítani.
Semmi kivetni valót nem találok abban, hogy törvényes keretek között gyűjtögessek, és én megelégszem annyival, amitől nem kopik föl az állunk, míg élünk.
Dolgozni, alkotni, valamit létrehozni sok pénz mellet is lehet. Valaki jó menő fix vállalkozást szeretne, de valaki megelégszik, ha virágos kertjében gyönyörködhet, amit maga gondoz.
Péter valóban másról beszél itt, nem arról, hogy csak szimpla befektetésekbe fogjunk! De kérdezem én ön mit szeretne el érni? Nem a biztos anyagi jövőjét? Ezt csak köröm szakadtával, rengeteg idegeskedéssel, jó lassan, lehet el érni? Már elnézést kérek Pétertől, mert minden tiszteletem az övé, amit tesz és csinál, de Ő nem a Messiás!!! Miért ne szerezhetnék máshogyan akár pénzt?
Kedves Károly, persze, ha Ön ebben látja a jövőjét, akkor sok sikert kívánok ehhez, és találja meg a számítását.

Halász Károly képe

Alapjában véve nem akartam megsérteni.
Így pénznemből adódó poent inkább kihagyom.
Ha belegondol ekkora haszon csak 1 módon termelhető ki. Mindegy mi a biznisz neve. Még egyszer bocsánat, hogy nevén neveztem, többé nem fordul elő.

Véleményt alkotni itt a hozzászólások alapján tudunk, amely azért valljuk be őszintén még is csak jellemzik a mögötte állót.

Néha hajlamos vagyok én is elragadtatni magam. Valszeg most is ez történt.

Valamit meg ígérhetek ha sikerül megvalósítani az álmom
szívesen segítek önnek is ha vevő a dolgokra.
Annak idején szavamon foghat.

Nagyon kérem félre ne értse de látom van istene tehát jóval szerencsésebb ember mint én. Isten nagyon sok embert kihúzott már a legnagyobb bajból is.

A gyermekek jövője és az unokák kérdése:

A név kötelez tehát én a gyermekeimet és unokáimat, Halászni tanítom ha becsődöl a világbank akkor is tudjanak halat fogni maguknak.

Még egyszer elnézést ha megsértettem Ön nem bántott meg semmivel. Kérem írja a javamra:
A pokolra vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Tisztelettel: Károly

Halász Károly képe

Hiszek az elméje teremtő erejében.
Hiszem, hogy tanulni jött ide és sokszor végighallatja Péter anyagait és erős akarattal elvégzi a gyakorlatokat, melyek képessé teszik arra hogy több lábon álljon.

Tudom hogy az észérvek a legtöbb embert meggyőzik, és hiszem, hogy ön is ezekhez tartozik.
: o)>

Károly

Lukács René képe

Kedves Viky!

Az én számolásom szerint kijön az összeg 5 év alatt!

1. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 13 $, aktuális egyenleg/ hó
2. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 16 $, aktuális egyenleg/ hó
3. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 19 $, aktuális egyenleg/ hó
4. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 25 $, aktuális egyenleg/ hó
5. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 32 $, aktuális egyenleg/ hó
6. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 42 $, aktuális egyenleg/ hó
7. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 54 $, aktuális egyenleg/ hó
8. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 71 $, aktuális egyenleg/ hó
9. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 92 $, aktuális egyenleg/ hó
10. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 120 $, aktuális egyenleg/ hó
11. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 156 $, aktuális egyenleg/ hó
12. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 202 $, aktuális egyenleg/ hó
13. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 263 $, aktuális egyenleg/ hó
14. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 342 $, aktuális egyenleg/ hó
15. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 444 $, aktuális egyenleg/ hó
16. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 578 $, aktuális egyenleg/ hó
17. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 751 $, aktuális egyenleg/ hó
18. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 976 $, aktuális egyenleg/ hó
19. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 1, 269 $, aktuális egyenleg/ hó
20. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 1, 650 $, aktuális egyenleg/ hó
21. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 2, 145 $, aktuális egyenleg/ hó
22. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 2, 788 $, aktuális egyenleg/ hó
23. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 3, 625 $, aktuális egyenleg/ hó
24. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 4, 712 $, aktuális egyenleg/ hó
25. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 6, 126 $, aktuális egyenleg/ hó
26. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 7, 964 $, aktuális egyenleg/ hó
27. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 10, 353 $, aktuális egyenleg/ hó
28. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 13, 459 $, aktuális egyenleg/ hó
29. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 17, 496 $, aktuális egyenleg/ hó
30. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 22, 745 $, aktuális egyenleg/ hó
31. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 29, 569 $, aktuális egyenleg/ hó
32. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 38, 439 $, aktuális egyenleg/ hó
33. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 49, 971 $, aktuális egyenleg/ hó
34. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 64, 962 $, aktuális egyenleg/ hó
35. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 84, 451 $, aktuális egyenleg/ hó
36. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 109, 786 $, aktuális egyenleg/ hó
37. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 142, 722 $, aktuális egyenleg/ hó
38. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 185, 539 $, aktuális egyenleg/ hó
39. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 241, 200 $, aktuális egyenleg/ hó
40. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 313, 560 $, aktuális egyenleg/ hó
41. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 407, 628 $, aktuális egyenleg/ hó
42. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 529, 917 $, aktuális egyenleg/ hó
43. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 688, 892 $, aktuális egyenleg/ hó
44. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 895, 560 $, aktuális egyenleg/ hó
45. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 1, 164, 228 $, aktuális egyenleg/ hó
46. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 1, 513, 496 $, aktuális egyenleg/ hó
47. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 1, 967, 545 $, aktuális egyenleg/ hó
48. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 2, 557, 808 $, aktuális egyenleg/ hó
49. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 3, 325, 151 $, aktuális egyenleg/ hó
50. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 4, 322, 696 $, aktuális egyenleg/ hó
51. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 5, 619, 505 $, aktuális egyenleg/ hó
52. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 7, 305, 356 $, aktuális egyenleg/ hó
53. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 9, 496, 963 $, aktuális egyenleg/ hó
54. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 12, 346, 052 $, aktuális egyenleg/ hó
55. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 16, 049, 868 $, aktuális egyenleg/ hó
56. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 20, 864, 828 $, aktuális egyenleg/ hó
57. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 27, 124, 276 $, aktuális egyenleg/ hó
58. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 35, 261, 559 $, aktuális egyenleg/ hó
59. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 45, 840, 027 $, aktuális egyenleg/ hó
60. hónap/ 30% [10 $ tagdíj] 59, 592, 035 $, aktuális egyenleg/ hó

Egyszeri 10 $ befektetésről van szó a többi 590 $ az tagdíj! Ha átlagoljuk az éveket/ 30 napokkal az = hó/ 30%.
Az összeget nem vesszük ki, hanem mindig vissza forgatjuk, akkor kijön az a 59,000,000 $?!

Agy árva szóval sem mondtam azt, hogy máris $ milliomos vagyok, hanem afelé haladok. Igen ha eljön az ideje adózok is ebből ("add meg a császárnak, ami a császáré")mondja a biblia! De én már most is adózom, mivel vállalkozó vagyok, persze más téren. Az a baj, hogy a sok sumák nem adózik és e végett is áll így ez az ország, persze a fő probléma gyökere a Magyar fejekben van, ami az irigység. Sok helyen jártam már életemben, de ennél maguknak valóbb emberekkel nem igen találkoztam, és lassan szemétel teli országgal sem, TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!! Szomorúnak tartom azt, hogy ennyire nem törődnek egyesek a környezetükkel. Azt is szomorúnak tartom, hogy jönnek emberek akik minden hátsó szándék nélkül segítenének, pusztán felebaráti szeretetből és mindjárt letámadják,és becsmérelik, mivel nem titkolják kilétüket. Nem csak egy nicknév mögé bújva beszélnek.
Minden esetre a rosszindulat, irigység, nem nemtörődömség miatt áll így ez az ország, és akik segíteni akarnának azok nem kellenek!!!
Kedves Viky! Én csak egy lehetőséget kínáltan fel, arra bárkinek, hogy ne csak mások pénzén, jólétén nikcnevek mögé bújva szurkálódva, megkeseredve, irigykedni kelljen.
Nem erőszak senkinek a disznótor!
Kedves Viky! A nagybefektetőkről csak annyit. Ha értenél az üzlethez tudhatnád azt, hogy a pénz nem vészel, csak átalakul, esetleg, mások zsebébe! Míg valaki veszít valahol, addig mások megnyerik azt.A klub több mit 20 éves szakmai tapasztalattal az eredményei mindig felülmúlták a Dow Jonest, méghozzá nem is kevéssel. Lehet, hogy valamit jól csinálnak? Láttam mások eredményeit saját szememmel, akkor miért kételkedjek abban, hogy nekem is szép hasznot termelnek?!!! Ez egy lehetőség amivel ÉN, élek, aki nem, az nem!!!!

További szép napot.

Halász Károly képe

Ez nem is olyan rossz néhány év és egy ember kezében lesz a világ összes pénze. De akkor mi a fenét akarok én ha nincs pénz nincs miért dolgozni.

    (Nem vagyok egy fotogén arc de hamarosan csinálok egy képet)
Hajni képe

Jó volt :)
Bírom,amikor valaki felvállalja magát. Rühellem a nicknév mögé bújókat.Bocs,akinek nem inge,nem veszi magára...

Viky képe

Drága Hajni!

Tényleg, mert Hajni az nem a Nick neved mi? Hát micsoda?
Vedd csak magadra, mert rajtad egy egész garnitúra van ingekből. Te is egy nick mögött vagy!

Gratulálok!

Ülj le, egyes!

Tudod, két kategória van:

Az egyik, aki nem tudja, hogy nem tudja.

A másik, aki tudja, hogy nem tudja.

Te még az egyik vagy, ahogy látom.

Várom az önéletrajzod!
Engem a magasságod, a korod és a foglalkozásod, ja és a fizud érdekel, mert az, hogy nem írtad meg rögtön, szerintem arra utal, hogy elbújsz, nem vállalod önmagad!

Ja a horoszkópodat se hagyd ki, az sokat elárul.
Többet is mint egy név. Kezdem egy társkereső oldalon érezni magam :(

Ja és valami értékes hozzászólás is jól jönne, mert, hogy mit rühellsz azt már tudjuk, de most valami konstruktív is jól jönne a részedről.

Az se baj, ha van valami köze a blog témájához!

:)

Üdv. Viky

Földiné Csúcs Mária képe

Kezdek rájönni ennek az igazságára. Ha a problémák megoldására koncentrálok, azok csak gyűlnek, halmozódnak, és olyan mennyiségű megoldatlan dolog lesz belőle ami betemet. Ha viszont teszem a dolgom, a problémával nem foglalkozom, vagyis úgy tekintek rá, mint megoldandó feladatra, nem pedig bajra, akkor sokkal könnyebb, és nem vonzok be még több problémát, bajt.

Varga Rózsa képe

Sziasztok!
Hallottam egy érdekes dolgot, tudjuk, hogy most egy kis csoport kezében koncentrálódik a világ vagyonának 95%-a (ez nem pontos utána kell nézzek). Amit hallottam, az, hogy a pénz átrendeződik, akinek most a kezében van a pénz, az elvesztésével hatalmát is veszti. Néhány ezer év után talán nem is akkora katasztrófa. De nem ez a fontos, hanem kinek, kiknek a kezébe kerül. Remélem krisztusi gondolkodású nemzetekébe.
Lehet ez a miénk is ha fenti módon gondolkodunk. Ja és teszünk érte amit tenni kell. Nem utolsó sorban szeretettel sáfárkodunk vele. Megint csak azt tudom mondani (írni) ÚGY LEGYEN!!!!!

Isten áldjon benneteket. Rózsa

Kiss László képe

Az arány az ENSZ szerint 99 % vagyon van az emberiség 1 %-ának a kezében van.

Csak az a biztató, hogy ez már sokat nem romolhat !!!???

Már csak az lehet a kiút, hogy nyomulunk az 1 % irányába és belülről elrothasztjuk az egészet.
Ez nagyon huncut dolog, de valóságban magától is elrothad.

Na akkor rajtunk a sor vigyük a fáklyát és segítsünk azoknak akik nem akarnak sötétségben élni.

Szép napot

Varga Rózsa képe

Ha ma van a neved napja: ISTEN ÉLTESSEN!
99% és 1%-al kapcsolatban ilyenre is emlékszem, de még nem néztem utána.
Kérdés: mikor kezdted az agel-t?
Üdv. Rózsa

Anonymous képe

Helló emberek!

Ez a lap annyira szar, hogy már jó!:))))
Sok sikert minden belépőnek!:)

Üdv
netuddki

Steel képe

Azt hittem az elején, hogy itt legalább néhány kérdésre választ fogok kapni! Ehelyett megy nagyban a "parasztvakítás" és sehol egy konkrét válasz! Mit csinálj, hogyan csináld, stb.....:(

Müller Péter képe

Mire szeretnél választ kapni?

Varga Rózsa képe

Ne halra számíts, hanem hálóra. Tudod avval lehet mit kezdeni. A parasztvakítás számomra csak addig volt, ameddig hittem az hatalomnak és az általa irányított médiának. Vedd a kezedbe az életedet teljes felelősséggel.
Rózsa

Kiss László képe

Na ez az amiről nem sokan szeretnek hallani.
A felelősségvállalás a jövőt építi és hagyja, hogy megoldjuk tiszta fejjel még azt a problémát is amit nem mi okoztunk.De vállaljuk a felelősséget.

Hát ez jutott eszembe.

Szép napot nektek

Halász Károly képe

Menj, láss, tapasztalj!

(Ha már itt vagy akkor látnod kellene, néhány tapasztalattal bölcsebben távoznál.)
A tapasztalatok hozzák meg az önbecsülést.
Amíg parasztvakításban mérsz, addig nem látod a fától az erdőt.

Károly

Viky képe

Minden kétkedőnek!

Sziasztok! Én is azt gondoltam korábban, hogy ez csőbehúzás, de figyeltem...

Néztem, miket írnak a tagok (nevük alatt csatlakozott felírat) és figyeltem kifélék- mifélék, akik írnak.

Kicsit utánanéztem és azt láttam, hogy jó arcok (akit ez sért elnézést, mert látom vannak nagyon komoly emberek is köztük és csak alkalmazkodtam a szóhasználathoz)és semmiképp sem az a kategória, akiket parasztvakítással be lehet hülyíteni.

Ha jobban megnézitek a blogot, ezt talán Ti is levonjátok. Aztán láttam olyat is, aki ennek nem felelt meg, de ez csak hitelesebbé tette nekem, hogy a tagok között is van ilyen is, olyan is.

Én lehet, hogy beszállok, mert úgy vagyok vele, hogy ha egy-két érdekes, értékes emberrel találkozom odabent, már megérte.

De hát mindenki úgy dönt, ahogy neki tetszik. Én sem értem miért ilyen kevés az előzetes infó, de lehet, hogy az a koncepció, hogy gyűjts Te infót. Ha sikeres akarsz lenni bármibe fognál először infót kell szerezned, lehet, hogy ez a belépő :)

Hiszen, amit a neten nem találsz meg, az nincs is, és amire akarsz, Te is rájöhetsz. Nem biztos, hogy az a jó,ha mindent leírnak, hogy hogy lesz, aztán mégse úgy lesz.

Talán jobb, ha te jössz rá mi is ez, és talán így nem csalódsz. Az tény, ha valaki annyira fél a csalódástól, hogy az visszatartja a cselekvéstől, akkor ne akarjon semmi újba kezdeni.

Az életben se mondják meg előre mi lesz, de azért nem mondod, hogy anyu hasában maradnál inkább :)

Üdv, Viky

Ui: Mondjatok ellent, azt imádom :)

Nagy Zsuzsanna képe

Gyere várunk!
Gondolkodsz, tehát köztünk szerintem a helyed! ::buoy:

Kiss László képe

Tetszik a stílus ahogy átalakult a véleményed erről a lapról.
Az tuti, hogy nem fogsz csalódni, mert annyira érdekes és más mint amit eddig az életben megszoktál.

Szerintem a pénz visszafizetési garancia elég kell, hogy keljen mindenki számára.

Emberi nagyságodat mutatja, hogy az előzetes negatív véleményeden túl tudtál lépni és átértékelted amit gondoltál.

Sok szertetettel várunk

Üdv Laci

Halász Károly képe

Rossz helyre kattintottam.

Dobó László képe

T. Péter!
Megjelent a leckék alatti mezőbe: születésnap 1-2
Hogy tudom megnyitni?
Laci-bá

Müller Péter képe

Egyszerűen csak rákattintasz :)

Dobó László képe

Köszönöm a válaszodat.
Rákattintottam és az oldalon, ami feljött, csak a cím van.
Valamiről nagyon lemaradtam.
Mit kell tudnom ezzel kapcsolatban?
Tisztelettel: Laci-bá

Anonymous képe

ÉN is csatlakoztam az 1+2 höz várom a segitséget.Köszi Jutka

Nando képe

Miert akartok milliokat keresni? Raadasul ugy, hogy csak szolgaltatas es semmi mas ertekteremtes nincs mogotte. Tudja egyaltalan itt valaki, hogy mit jelent ha sok penzed van? Maga a penz tudjatok mit jelent? Nem mast mint adossagot! Ha sok penzed van, akkor sok ember adossaga van a kezedben, ezaltal bizonyos iranyitast szerzel felettuk. Nemar, hogy itt is mindenkinek a penz lett a cel.... Vegyetek mar eszre, hogy annak csak eszkoznek kellene lennie. De jo hir, hamarosan igy vagy ugy, de osszeomlik ez a rendszer.

Halász Károly képe

Én már jó néhányszor pofára estem szerencsére nem túl magasról így csak nekem fájt. A kollégáim szerencsémre nem vették észre.

: o)>

Kádi Péter képe

Teljes mértékben igazad van Péter.
Csak azt a problémát nem is olyan könnyű megtalálni és még nehezebb megfelelően kielégíteni.

Üdvözlet

KP

Halász Károly képe

A baj az, hogy a harmadik oldal görbébb annál mintsem, hogy egyszerre átlássam.

Black Anonymous képe

Most aztán megmondtad a tutit.