A pénz első szabálya

A pénz első szabálya az, hogy annyi pénzt keresel, amekkora a tudásod.

Azért fizetsz az autószerelőnek, mert ő meg tudja javítani az autódat és az orvosnak, mert meg tudja gyógyítani a betegségeidet.
A szabály tehát az, hogy a pénz a tudás irányába áramlik.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy sok tanult ember mégsem keres sokat?

Te szerinted miért van ez?

Láthatóság: 

Hozzászólások

kis Anna képe

Én vitatkoznék Erikával! Igenis a tudást kell mindenben megfizetned! Az hogy a némelyek a sok tudásukért mégis keveset kapnak, az azért van mert a tudásukkal telített a piac! Pl. mindenki úgy gondolja az ügyvédek sokat keresnek, nos nekem 5 ügyvéd barátom is van és állíthatom ez nem igaz (megtévesztő az a rengeteg illeték, ami aztán állam bácsihoz megy). Tény telített a piac ügyvédekkel, csak kevesek, akik mernek kockáztatni és bevállalnak egy-egy rizikós ügyet és sikerre is viszik, na őket megfizetik és ők lesznek a sztárügyvédek, de mennyi is van ebből? Max 100 Magyarországon, a többi nem mondható milliomosnak. És mi az amiből hiány van? Cnc hegesztő és ács, na az elkövetkező években bizony az ő tudásukat jutalmazzák majd több pénzzel mert kevesen lesznek de az igény megmarad, szóval válogathatnak a munkák (fizetség-megtérülés) között.

kis Anna képe

Szia!
Szívesen beleolvasnék az utazgatós bloggodba is!
Üdv: Anna

Müller Péter képe

Álmos: Pár nap múlva megnyitom egy kis időre a tagoknak szóló részt. A teszt után értesítelek.

kis Anna: Ez nem egy utazgatós blog volt (bár gondolkoztam rajta hogy csinálok egyet), hanem a http://www.vonzero-titka.com/blog. Ott van fenn egy videó Kolumbiából)

János képe

Szia!
Így igaz, a tudást fizetik meg! A viccek a legtömörebb valós tükrét adják a kornak. Pl.: Amikor a 100.-Ft. címlet volt a legnagyobb fizető eszköz, az útszélén veszteglő autós segítséget kért, hogy folytathassa útját - és kapott egy autószerelőtől. Az autószerelő látva a problémát kért 1 kalapácsot - 1 ütés és minden OKÉ! Hálálkodott az autós és kérdezte mivel tartozik? A válasz 100.-Ft.- azaz 1.-Ft.- az ütés, 99.-Ft.- hogy tudtam hova kell azaz 1.Ft-os ütés.
Tehát, mit fizetünk meg?
Üdv.: János

Dudik János képe

Hali mindenkinek
Szerintem az emberek többségét nem az érdekli, hogy hogyan lesz gazdag, ham hogyan lesz boldog.
A pén, mint olyan , nem boldogít.

Királyné Enikő képe

Szerintem az iskolai végzettség az nagyon kevés.Tapasztalat mindépp szükséges és amit csinál, azt profin kell tegye az illető.Az iskolákban, pedig nem az életet tanítják.Amiket oktatnak, alig használjuk.

A. Tamás képe

Az árat a kereslet kínálat határozza meg talán leginkább. Ha el tudja valaki adni a tudását drágán akkor vagy hiányszakmája van, vagy nagyon ügyesen adja el magát, vagy ami a legritkább hogy tud olyan újat nyújtani amire szüksége van másoknak.

Müller Péter képe

Ez az alap közgazdasági meghatározás, de sajnos hibás. Az ilyen tévedések miatt van sok embernek gondja a pénzzel.

Ha ez a szabály működne, a legegyszerűbb módszer lenne a meggazdagodásra mindenkit halálra éheztetni. Akkor aztán lenne kereslet.

Itt nem ez a lényeg. Gondold csak végig. Ne szabályokat nézz hanem az embereket. Nézd meg őket jól. Hogyan és miért vásárolnak?

Vali képe

Üdv.:

Érdeklődöm,hogy lehet belépni?

T.Vali

Emese képe

Üdv mindenkinek!!!

Érdekes a feltevés hogy ezt a témát megvitassuk.
Én saját tapasztalataim alapján a következőket tenném hozzá
Fiatal korom ellenére elértem azt, hogy éves gyakorlatom legyen valamiből ami mellett nem volt sem időm sem energiám a megszerzett tudásom tovább fejlesztésében.Persze cégen belül az összes továbbképzésen és oktatáson részt vettem,de ezt a tudást máshol nem kamatoztathatom.Tehát tanultam a bentmaradásért és aztán jött a jelenlegi helyzet és a cégem volt az első amit felszámoltak tavaly decemberben.
Azóta keresek állást...
Nem túl nagy sikerrel.A legtöbb helyen még válaszra se méltatnak, mivel nincsen csak egy érettségim,viszont azt senki nem nézi hogy jobban tudnék emberekkel kommunikálni mint az adott szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező egyén(mivel ebben van gyakorlatom),vagy jobban helyt tudnék állni mert talpraesettebb vagyok valakinél.Nem ez nem fontos mert nincs végzettségem.
Tehát igen is kell az iskolázottság,csak az a nem mindegy,hogy milyen.

Mert egyetértek az előttem szólóval (kis Anna).Mi értelme van annak,Hogy évről-évre több ezer ügyvéd jöjjön ki az egyetemekről,amikor a legtöbbjük már annak örül,hogy kap egy nyolcvanezres bojtári állást,persze valameyik nagyobb városban,ahol a lakás nem jön ki belőle.És még ha sikerül is feljebb jutnia hány éves lesz akkor???Harminc???Akkor elkezd gondolkodni a családalapításon,mert közben erre nem jutott idő.Pesze még az is lehet,hogy fel se veszik,mert "túlképzett" és nem mindenhol szeretik kifizetni a diplomás fizetést.
Én nem tanultam,csak tizenkilenc éves koromig.És mégis kétszer annyit kerestem érettségivel,mint egy friss vagy nem éppen friss diplomás.Mondjuk többet is dolgoztam érte.

A tanfolyamokra ellenpéldának meg ott van a párom.(A munkahelyemen ismerkedtünk össze.)Ő is elvégzett jópár hosszabb-rövidebb tanfolyamot,most meló mellett levelezőnfőiskolára is jár.És mégis csak kétkezi munkát talált ő is.
A legtöbb helyen nála is a túlképzettség,illetve a sok szakmai tapasztalat volt a gond.

Tehát a kis életből merítve van pro és kontra mindkét lehetőségre.

De mindebből azt sikerült levonnom,hogy az embernek tökéletesen elég egy JÓLMEGVÁLASZTOTT Felsőfokú tanfolyam.Ezt az igazán nehéz találni.Mert találsz egyet,jelentkezel,fel is vesznek aztán valamikor a kezdés előtt értesítenek,hogy az adott szak nem indul,mivel kevés rá az érdeklődő.És megint te vesztettél.
Pedig te voltál észnél és gondolkodtál jól,hogy nem egy olyan szakmát választottál ami már telítve van.De ugye egyedül kevés vagy a sok ....

Freddy képe

Sajnos az a tapasztalatom (hisz 50 év fölött és 12 év külföld után csak van némi) ,hogy nagyrészben nem a tudásod és nem a hozzáállásod a készséged a jó kommunikációd stb. számít hanem ki kinek a kije. Sajnos , ha nincs ilyen háttered, kapcsolatod majdnem mindenhol hátúlról kinevetnek, belédrúgnak , semmibe vesznek. Ha valaki szeretné velem ez ügyben felvenni a kapcsolatot , szívesen beszélgetek erről és tapasztalataimról megért eseményekről ,akár fórúmon és nyilvánosság előtt is. Kérem jelezze ezt és a nagyközönség előtt megvitatjuk. Üdv.: Freddy

vázafej képe

Üdv.
Emese véleményén osztozom miszerint egy jól választott felsőfokú tanfolyam kapukat nyithat.. Ár/Érték azaz Idő/Tudás viszonylatban nagyon hatékony az ilyen. Utána már minden egyénfüggő. Valakinek a pénz tőke, másoknak fogyóeszköz.. - ez a szemlélet eldönti, hogy ki, hova jut.

Vázafej

Csipu képe

Ma reggel akadtam rá erre az oldalra éskíváncsi voltam, mások hogyan látják a "boldogulás útját" itthon. Érdkes, hogy majdnem mindenki a negatív erőkkel példálózik, holott írjátok, tudjuk, hogy a pozitív energiákat kéne mozgósítani. Jelenleg ez a legnagyobb dilemma, hogy, ha jó vagyok és őszinte, akkor rendes embernek tartanak-e, vagy kihasználható hülyének? Hol van a határ? -amit egy kereskedelemmel foglalkozó ember még megengedhet az üzletvitelében, hogy ne hülyének, vesztesnek, hanem korrekt üzletembernek tartsák. (Valószínűleg ez minden eladásnál más és más vonalak mentén.) Az átvágós , lehúzós kereskedőktől nem fogod hallani, hogy Sz"r a termékem, bóvli!- de vedd meg! Még olyat sem, hogy a másik boltban, webáruházban jobbat , olcsóbban lehet beszerezni. De a becsületes, segítőkész eladók valyon mondanak ilyet? Mi a véleményetek?

Zoltán képe

Hát nem vagyok meg győzve arrol hogy az élet igazi oldalán szerzett tapasztalatokat kedves péter ennek inkébb marketing szaga van de ha igy van gratulálok mert amíg ekkora a látogatotsága az oldalainak,és mindig lesz valami kacifántos mondanivalója amin jól el vitáznak az emberek addig magához dől a pénz már értem az egy évet.A kolumbia-i
hajokázásrol meg annyit hogy mivel az a rész kiemelt fokozatu veszély zóna ezért kételkedem a kolumbiai hajokázásban bár attol még igaz lehet.Ui.:Gratulálok az érdekfeszitő beszámolóihoz és további sok sikert a pénz kereséshez mert minden hozzászólás és látogató után fojamatos a kerseset.

Müller Péter képe

Zoli, nézd meg a kapcsolat menüben gyakran ismételt kérdéseket. Ott van egy videó Cartagenából. Amúgy messze nem olyan veszélyes Kolumbia, mint sokan gondolják. Valójában gyönyörű... :)

Zoci képe

Freddy-nek adok igazat nem a tudás számít hanem a kapcsolatok és ismerősök száma aki beajáll a cégekhez!Ha túl képzett vagy nem kellesz mert túl specializálodott vagy és ennyi!Olyan vagy mint egy-
(bocsánat.:hulladék nem tudnak máshol felhaszáni)
Az egyetemeken meg nem azt tanítják ami az életben talpon maradáshoz kell hanem régi beidegződött porosz módszert!
Nézzétek meg körülöttettek 2-3(6) hónapon belül a fogyamatok milyen gyorsan zajlanak ezt az egyetemi,főiskolai képzés nem tudja követni,nem tud rá reagálni!!

L.Attila képe

Elszomorít a tény, hogy rengeteg csőlátású ember van (bár nézőpont kérdése, mert több teret hagynak a másiknak), és itt is jelen vannak. Teljesen mindegy, miben mennyire telített egy piac, ha van egy új ötlet. Olvastam olyat, aki nem fizet az orvosnak...(teszem fel annak, aki jól végezte a munkáját)... akkor te se kapj karácsonyi jutalmat, esetleg plusz jövedelemkiegészítést, ha jól dolgoztál. Fura gondolkozású emberek vagytok. Zoltán meg az okoskodás és a rosszindulatú megnyilvánulás helyett fogadhatna egy nyelvtantanárt, mert nem az a szégyen, ha valaki pénzt keres, hanem az aki nem tudja az anyanyelvét heLYesen használni!!!

Gabó képe

Annyira ez jellemző ránk, magyarokra, amit fentebb olvastam a hozzászólásokban! Nem tudom hány generációnak kell majd felnőni, hogy az agyakban és a lelkekben valami változás legyen. Lehet, hogy Péter elképzelésében van marketing fogás, pénzkereseti lehetőség, de MEGOSZTJA velünk. Lehet, hogy nem mindenben van igaza,mert ez az ő "sikertörténete", amiből viszont biztos sokat lehet tanulni, ötletet nyerni. Azt a szemléletet kellene mindenkinek elfogadni, hogy ha segítek rendben tartani a szomszéd kertjét, attól még az én kertem is szép lehet és nem csak kárörvendően nézni, hogy ez neki nem megy, hiszen a gaz az én kertemet is tönkre teheti! A magam részéről csak annyit, hogy én is a sok berögzött rossz gondolattal küzdök. És nem holmi agymosásról beszélek. Kívánom mindenkinek, hogy "csak" annyit vegyen magára, amennyivel boldogulni tud!

Pablo képe

Üdvözletem mindenkinek!
Pablo vagyok :D (friss diplomás) Dunát lehetne rekeszetni ha cetlire írkálnám mit és hol dolgoztam a (rtl club roadsow-irodavezető a városházán) amég meg nem lett a diplomám!!! Amióta diplomás vagyok szó szerint megszűnt inden lehetőségem, a kapcsolataimmal sem jutok előre és minőségbiztosítási operátor vagyok (a legalja....).
Ezért gondolom azt h nem a tudást fizetik meg inkább azt fizetik meg ha jó sokat tudnak spórolni rajtad, minél többet keresel annál többet keresnek rajtad...
Jó téma orvosoknak pénzt adni vagy nem pénzt adni :D mindíg jót nevetek rajta de nézzétek meg ha bejelentve dolgoztok mennyit vonnak le a fizuból, és képzeljétek el hogy az azért van h többek között az orvosoknak is legyen fizetése... És akkor is vonják ha nem vagy beteg.... Azt pedig h a boríték játszik e vagy sem mindenki maga döntse el, de hozzátszem miért pont az orvosokkal van ez így erre van valami konkért indok? Hmm?

Tóth István képe

Hát igen! Ilyenek vagyunk mi magyarok. (Jaj hát, háttal nem kezdünk mondatot!)
Ezektől eltkintve a CNC-ről jutott eszembe. Szerintem az fogja a több pénzt keresni akinek a birtokában van a CNC!
Lehet hogy ez sem igaz?
Van egy történetem erre. Valaki megfejthetné!
Egyszer egy csavart kellett legyártatnunk. Elmentünk hát árajánlatokat kérni a kollégámmal. Az első CNC-vel rendelkező személy X összeget mondott az árra. Kifelé jövet még beszélgettünk. Panaszkodott, hogy nem nagyon megy az üzlet. Az udvaron körülnéztünk és régi használt autója ott állt a sarokban. Nem képviselt valami nagy értéket.
Ez után elmentünk a másik CNC-vel rendelkező személyhez. Mikor odaértünk nem volt a műhelyben, így aztán vártunk pár percet amíg megérkezett egy új Mercivel.Na ő 8X összeget mondott az árra legyártás esetén. És bizony ő nem is panaszkodott!
Mi az olcsóbb verziót választottuk, mert ügye általában így választunk. Az eredmény miért van mégis fordítva? Talán ez lesz a titka mindennek? Valaki kiokosíthatna ezen a téren!

erika képe

"Tehát a helyes kérdés, ami elvisz a meggazdagodáshoz mindössze ennyi:

Hogyan segíthetek másoknak?"

EZ AZ OLDAL SEGÍTENI SZERETNE MÁSOKNAK?

EGO képe

Üdv a gyepeseknek!:-)
Egy bolond hányat is csinál???Beveszitek ezt a blődséget?
Valaki kitalálta a spanyolviaszt és ÖNZETLENSÉGBŐL elárulja nektek a TITKOT.Bruhahaha.Utazgat a világba?Hajós takarítóként is tehette.Meg kell nézni a blogok felépítését.Elcsepegteti a mézet és szegény páriák beleragadnak.Nem sorolom tovább.A hiszékenyek tanulnak a saját kárukon.:-))))

Regina képe

Szerintem a tudás nem az elvégzett iskolák számától függ. Vannak speciális dolgok, amit egyes szakmáknál fontos megtanulni. Elsősorban ezért a megtanult tudásért fizetünk, mikor bármilyen terméket, vagy szolgáltatást igénybe veszünk.
De attól, hogy megtanulunk egy speciális szakmát, még nem válunk jó üzletemberré. A tudásunkat megfelelően kell tudni értékesíteni. És ez az, amit nem tanítanak meg szinte egy iskolában sem.
Ezért tartom én is értékesnek a tanfolyamokat.
Eddigi életem folyamán 5 különböző szakmát is szereztem. De egyikkel sem vittem valami sokra. Aztán kényszerből kerültem egy céghez, ahol üzletkötő és telefon marketinges oktatásban vettem részt. Ha nincs ez a kényszerű pályamódosítás, soha sem jövök rá, hogy van érzékem ehhez a szakmához. Persze ez még mind kevés. Azt a folyamatot, hogy a tudásomat hogyan adhatom el a lehető legmegfelelőbb módon, még mindig tanulom.
Remélem jó úton járok.

zsuzsi képe

Sziasztok!

Figyelmesen elolvastam az előttem levők hozzá szólásait! Mit is mondhatnék igazán vannak benne tanulságos mondatok ! Kezdeném az elején : Vállalkozó vagyok 4 éve!! Közvélemény kutatásban dolgozom! Nem keresnénk rosszul ha a magyar állam nem húzná le rólunk az összes bőrt!! Ebből sajnos az a tanulság hogy becsületesen nem lehet pénzt keresni !TILOS!!! becsületesen dolgozni! Az hogy pénzt adnak az orvosoknak az emberek ezt kétsébe esetségükbe teszik!! Bután azt hiszik hogy így biztosabb a gyógyulásuk!!:))) Pedig nem -nem !! Mi rontottuk el az orvosokat is!! Én ragaszkodom az elveimhez! Soha nem adog pénzt! Van keresetük éljen meg abból! Nekem sem adnak amikor egész nap terepen dolgozom ,csak az a kis pénzem mered amit meg hagy az APEH! sziasztok!

Kövér Tiborné képe

Sürgősen kp-re lenne szükségem, elmaradt közüzemi számláim törlesztésére,egyébként skaccolhatok a lakásból.Tudsz ebben segíteni.
Köszi: Böbe

Derzsi Sándor képe

Sziasztok!
Mivel én is kitöltöttem a tesztet, és már a negyedik értékelési pontnál járok, gondoltam visszanézek erre a lapra.
Látom, hogy itt nem vagyok egyedül a kérdéseimmel, és valószínűleg nem fogok egyedül maradni.
Egy érdekes hozzászólás (természetesen mind érdekes, de ez egy régi kérdésem megválaszolásával van kapcsolatban, amit a saját bőrömön tapasztaltam) megfogott és úgy érzem, hogy mindenképp meg kell említenem.
November 29-i írás volt, és abban írva vagyon, hogy CNC-s munkára volt szüksége az illetőnek egy csavar legyártásánál.
A hozzászólásból nem derül ki, hogy pontosan hány darab, de egyet említ, és azt is beleteszi a képbe, hogy az olcsóbb esztergályosnak az udvarán egy lepukkant verda dísztelenkedik és sok a problémája a pénzzel, míg a másik egy Mercedes slxkbm típusú nagyon szemet gyönyörködtető géppel gurult elő, némi várakoztatás után.
Ebből a képből nekem a következő sztori kerekedik ki!
Az első esztergályos tehát ott kuksol a gépe mellett, vélhetően nem lehet sok embere, maxi kettő, de inkább vele együtt, mint rajta kívül.
A másik pedig mozgásban van, és valószínűleg valaki más végzi a termelő munkát, ő intézi a megrendeléseket, és az anyagot, és szerintem nem egydarabos megrendeléseket intéz. Szóval tömegtermelésre törekszik, kvázi azért drágább a munkája, mert arra az időre amíg legyártja az eseti megrendelőt az egy darabjával, addig neki át kell állítani a egy csomó mindent hozzá, és utána vissza. Tehát nem akarja elveszíteni egyetlen megrendelését sem, de azon az áron, amin neki megéri. Még az sem biztos, hogy jobb minőségben, csak itt tartania kell egy apró mellékvágányt amin elkészül a kívánt egydarabos megrendelés.
Nehéz megérteni a dolgok valódi lényegét és másoknak mindig könnyebb megtalálni a könnyebb utat, de látni kell, hogy a sikerhez mindig az utánajárás, és a kitartás vezet!

Szatmári Ilona képe

Sziasztok!
Szerintem a tudás önmagában kevés, hiszen akár megtarthatom magamnak is a tudásom. Fontos a magabiztosság, a megfelelő fellépés.
Ezt kellene megtanulnom nekem is. A Magyar nép sírós nép, és nem értjük sokan, hogy változnunk kell, mert ez a fejlődés kulcsa. tudom most sokan azt mondjátok menj te a ... , nincs miből befizetnem a számláimat. Én is ugyanígy vagyok, csak érzem a változás szükségességét.

László képe

A 31.-hez:
Elméletileg és általában igaz.
Magyarországon gyakorlatilag és általában nem igaz.
Közismert, hogy nálunk napjainkban a tudás leértékelődött.
Pl.: a magyar Nobel-díjasok szinte kivétel nélkül külfödön \\"futottak be\\". Az orvosok tömegével mennek nyugatra, de mindenki más is, aki tudásával vinni szeretné valamire. Személyes példám: a rendszerváltás előtt fiatalként bagóért dolgoztam -gyakorlatilag szüleim tartottak el, mert akkor az idősek kereshettek, hogy nyugdíjuk magasabb lehessen- aztán \\"túlképzett\\" lettem, ezért munkanélküli, majd 40 fölöttiként lettem munkanélküli, most meg egyszerúen nincs munka. Ebbe most ne menjünk jobban bele, csak példaként hoztam fel.
És az az összefüggés is jól megfigyelhető, hogy a vagyon és a tudás ma Magyarországon fordított arányban áll. (Bárki ellenőrizheti.) Szerencsére vannak kivételek, melyek \\"erősítik a szabályt\\". Ugyanis igen kevesen vannak

Anikó képe

Visszatérve a kezdő gondolathoz: De vajon mi lehet az oka annak, hogy sok tanult ember mégsem keres sokat? Te szerinted miért van ez?
Nyilván nem olyan a tudása, ami akkor és ott kell, ill nem tudja kellőképpen felhívni tudására a környezete figyelmét... Pl. a sivatagban szomjazva túrót sem ér egy zsák gyémánt, viszont a benszülöttek tudják hol, hogyan lehet megtalálni a rejtett vízforrásokat...

Ha pénzügyek képe

Az egyik legfontosabb dolog, amit a pénzügyekről és a gazdagságról érdemes megtanulni, hogy nincs egyszerű és rövid útja a meggazdagodásnak, ugyanakkor nagyon jól kitaposott, megoldások állnak rendelkezésre a vagyon lassú, de folyamatos gyarapításához.

A célok az egyik alapvető építőelemei a sikerességhez vezető útnak. Pénzügyi célok nélkül nincsenek irányok, így könnyedén olyan helyen fogod elkölteni a pénzed, amit később megbánsz. Minden ilyen lassú és biztos gyarapodási modell igényli a jól megválasztott célokat.

Teljesen mindegy, hogy miként állsz legyél gazdag, vagy szegény, szakíts időt arra, hogy célokat tűzz ki magad elé. A célok legyenek pozitív formában meghatározva, legyenek hozzájuk határidő rendelve, tedd őket elérhetővé, írd le őket és minden nap egy kicsit dolgozz azért, hogy elérd őket.

Kezd azzal. hogy a valóságos célokat állíts fel, például, némi pénzt tegyél félre minden hónapban, ha van adósságod akkor tűzd ki azt, hogy néhány éven belül ezen adósságok döntő többségét visszafizeted.

Adóssággal rengetegen küzdenek, pedig pár egyszerű lépéssel, legyőzhető.

Első lépésként, ne fizess hitelből hitelt.

Második lépés, hogy építs fel magadnak egy vésztartalékot, és ez a pénz lehetőleg legyen likvid és tabu, csak akkor nyúlj hozzá, ha valami váratlan kiadás lép fel.

Harmadik lépés, hogy rendezd a hiteleidet sorba a legalacsonyabb összegtől a legnagyobb irányába, amikor a legkissebb hitelt kivégezted, akkor ne változtass a visszafizetési szokásodon, hanem a megmaradt pénzt irányítsd a következő legkissebb hitel irányába.

Ez valószínűleg évekig fog tartani, de az első és legfontosabb, hogy figyelj oda a legalapvetőbb pénzügyi alapelvre. Ahhoz, hogy leküzdhesd a hiteledet, hogy megtakaríthass pénzt, vagy gyarapítsd a vagyonodat, többet kell keresned, mint amennyit költesz. Ezt nem lehet megkerülni.

Ideális esetben a fizetésnek kevesebb, mint 50%-t szabad csak elköltened a szükségleteidre (35% alatt tartva a legjobb), ezek azok a kiadások amit mindenképp be kell fizetned, mindegy mi történik ( rezsi, étel, biztosítás, hitel, tanulmányi kiadások)

A jövedelmed 30%-át azokra a dolgokra költs amit akarsz (kábelt tv, internet, mozi, könyvek) de a maradék 20% ot takarítsd meg .

Magadra költs először: mielőtt bármi más tennél, tedd félre megtakarításként a jövedelmed néhány %-át. Kezdj kicsiről ha másként nem megy, akár 1% is megteszi és folyamatosan növeld, amint lehetőséged van rá. A cél 20%.

A kis mennyiségek számítanak: Ne frusztráljon hogy csak pár ezer forintot takarítasz meg havonta, ez is jó kiindulási alap. Persze a dolog egy kicsit lassúnak fog hatni az elején, mégis ezek az apró lépések segítenek majd kialakítani bizonyos szokásokat, ne becsüld le az apró változás erejét.

Sokkal fontosabb boldognak lenni, mint gazdagnak: Ne válj a pénz megszállotjává,a pénz több lehetőséget ad, de sokkal könnyebb boldognak maradni, ha uralni tudod az életed és a pénz lehetővé teszi azt, hogy egyszerűbben menedzselj dolgokat.

A legsikeresebb emberek azok, akik a legtöbbet és a legtovább csináltak valamit. Tedd a megtakarítást élvezhető sporttá.

Sok ember habozik, nem mer belekezdeni a pénzügyei megoldásába, mert nem tudják mi lehet a legjobb kezdő lépés. Nem szabad aggódni amiatt, akkor követed el a legnagyobb hibát, ha nem kezded el.Könnyű letenni a dolgokat. De minél előbb kezdesz el a céljaid irányába dolgozni, annál könnyebben és gyorsabban fogod őket elérni.

Knight79 képe

A vleményem szerint az ok nem más, mint azok a berögzült viselkedési formák, amik inger hatására reflexszerűen reagálnak. Ezeket vagy hallottuk, láttuk, vagy megesett velünk valami, ami kapcsán tapasztalatként ivódott a szürkeállomány mélyére.

Mint például: kicsi koromban azt hallottam valamelyik felmenőmtől, hogy a gazdagok mind kapzsi, öntelt "vérszívók", vigyázzak velük... nos olyannyira vigyáztam, hogy nem mertem a szemébe nézni az első főnökömnek, persze ez a nézet azóta csereéretté vált.
Gyakori probléma ez még a úm. problémás gyerekek esetében is. Igazából problémás gyerek nincs, problémás szülő van. Életünk korai,meghatározó szakaszában a közvetlen környezetünk szolgál ismeretanyaggal döntéseink meghozatalához. Ezen a vonalon elindulva gyakorlatilag bármit meg lehet tanítani a gyerekkel, hisz zömében visszacsatolás csak később, egy eredmény megszületésekor fog történni...

Elnézést, kissé hosszúra sikeredett véleményemért!

Erika képe

Ezekkel az érvekkel nem teljesen értek egyet :)!
Én például nem adok pénzt az orvosnak, elvből nem. Én érezném magam kényelmetlenül. Tudom most sokan lehurrognak, állok elébe.

Ja, és a kérdésre a válasz: azért nem minden tanult ember keres sok pénzt és a nem túl képzett rengeteget, mert nem találja a megfelelő lehetőséget, vagy nem tud élni vele. Szerintem.

Kíváncsi vagyok a többiek véleményére, már megint én vagyok az első!!!

Álmos képe

Hogyan lehet a tagoknak szóló részbe belépést szerezni? :) már az oldal indulásának másnapján itt voltam -bár gondolom hogy ez nem szelekciós előny feltétlenül, de a tesztet már megcsináltam, kapom is az értékelést folyamatosan

Jules képe

Azért, mert nincsenek tisztában tudásuk értékével, és nem tudatosítják azt másokban.
IQ-inteligencia: a megszerzett tudással, a gondolkodás fejlesztésével arányos
EQ-érzelmi inteligencia: mihez tudok kezdeni a rendelkezésre álló tudásommal, mennyit tudok kihozni belőle

Anonymous képe

A tudás értéke nehezen mérhető és összetett dolog. Mit is tud egy autószerelő? Vagy egy orvos? Vagy egy választott tisztségviselő? Talán azokkal a szakismeretekkel bír amire vállalkozott, de csalni, becsapni, leszedni, felelősséget ehárítani, stb. vagy korrekt árakat képezni és garanciát nyújtani is tud. Ma sajnos az előbbiekhez, az ügyeskedőkhöz áramlik a pénz.

Petőházi Mónika képe

Amit az iskolában tanítottak nekünk, 30 (vagy még több)évvel ezelőtti állapotból indul ki. "Tanulj egy jó szakmát, szerezz diplomát, és lesz egy jól fizető stabil állásod." Az "add el az idődet a pénzedért cserébe" szisztéma addig volt működőképes, amíg a vállalatok garantálni tudták a hosszútávú, vagy akár örökös munkaviszonyt egy helyen, sőt előrelépési lehetőséget is biztosítottak. Mi a helyzet ma? Minden felgyorsult, a régi módszerek lassan életképtelenné válnak, az emberek felkészületlenek erre. Nem tanítottak nekünk pénzügyi intelligenciát, célretartási képességet,emberekkel való megfelelő kommunikációt. Még a mai iskolákban is az elavult rendszer gátolja a kreativitást, és az önbecsülést. Itt az ideje, hogy kiváló emberektől tanuljunk!! Köszönöm Péter, hogy létrehoztad ezt az oldalt, és a tesztet!! :)

agribea képe

Nekem az a kérdésem hogy Böbe ki tudta-e fizetni a közüzemi számláit, mert ha igen, akkor én egy új házat szeretnék kocsival.. mondjuk egy év múlva:)
Tudsz ebben segíteni...?
Azon már túl vagyok, hogy vizualizáljam..:)
és egy nagy csövön ülök gondolatban, amiből pénz folyik:):)
Nem röhög. Ehhez a tudáshoz sok könyv elolvasása vitt közelebb:):)

Iszetnofret képe

Nem közvetlenül a tudás kamatozik, nagyon sokat számít a körítés. Ismerek olyan ügynököt akinek nincs végzettsége, ellenben jó a dumája és jól is öltözik hozzá. Az emberek a külsőségek után ítélnek! A diplomások az eszükkel szeretnének kitűnni! Ezért nem megy nekik!

HT képe

Nos végigolvasva sorstársaim hozzászólásait, véleményeit úgy érzem van mit hozzátennem. Először is a tanulást illetően. A fiam most fog érettségizni a kerület "legjobb" (mint kiderült legsz...ab) iskolájában. Nekik azt mondták hogy nyugi amit órán tanultok abból meglesz a 3as érettségi. Ehhez is tartják magukat! De továbbtanulni főiskolán egyetemen ennyi tudással nem lehet. De kérdem én érdemes egyáltalán? Nekem sincs igaz, viszont van egy pár jó tanfolyamom, amivel eddig profitáltam, CNC-vel nagyon jól kerestem igaz több műszakban, utána mint műszaki rajzoló válogathattam a lehetőségek között, majd egyéb apró tanfolyamok következtek. Most munkát keresek, CNC-nél azt mondják, hogy azért nem mert rég csináltam, és ne már hogy visszamennék megint koszos munkaruha meg 3 4 műszakba. Egyéb helyen,(multi) behívtak 3. körre is ahol már műszaki kérdéseket tettek fel, van hozzá konyításom nagy részt jól is válaszoltam. A végén közölték, hogy ja amúgy ehhez a munkához(gépkezelő előrejutási lehetőséggel P&G) túlképzett vagyok, úgyhogy hát, szóval, talán de semmi esélyem valójában, úgy, hogy a pénzt ők mondták és én elfogadtam. Zárszóként, mit és egyáltalán érdemes e tanulni? Szerintem igen csak kérdés hogy mit?

Anna képe

Szervusztok!
Hogy mit és mennyire érdemes (meg)tanulni?
Mondjuk az általános iskola után legyen igényünk valamilyen középfokú végzettség megszerzése (mert alacsonyabb végzettséggel már igen-nagyon nehéz állást találni.
Ha sikerrel befejezted középfokú iskoládat, eldöntheted, hogyan tovább. Ebbe a döntésbe belesegíthet-beleszólhat családi háttered, mert bizony itt még elkél(ne) a segítség...
Ha elég szorgalmas, ambiciózus vagy, és a családi háttér is rendben van, választhatsz egy menő/divatos szakmát, vagy egy olyat, ami most még nem keresett, de később talán a jövő ígérete lehet. Csak annak kéne továbbtanulni, akinek határozott célja(i) vannak vele, nemcsak "időtöltés" gyanánt. És... ezt fontosnak tartom - ne ragadjon meg annál az egy képzésnél, még 2-3 akár "rokon" szakmában tanujon, próbáljon több lábon megállni, hogy az esélyei is nagyobbak legyenek az iskolapad elhagyása után... Ha az a problémád, hogy kitölteni való szabad időd van, hát töltsd ki fakultatíve (mélyedj el a számítástechnikában, az interneten megszerezhető tudásanyagokban), azután meg a haverokkal ne sörözni menj, hanem üljetek össze, gondolkodjatok el, mit lehetne együtt kezdeni, esetleg majd az egyetemi/főiskolai évek után továbbvinni... Legyen tervetek az életben, és törjétek a fejeteket a hogyanon. És keressétek a megoldásokat-lehetőségeket. Az interneten is akadnak bőven ilyenek, de az a közösen eltöltött egy-pár év már megalapozhat olyan dolgokat, mint például bizalom, egymás segítése, ami a kezdeteknél (akár vállalkozás, akár kapcsolatrendszerek építése nem feltétlen vállalkozáshoz) bizony jól jön.
Szóval ne csak az iskoládnak tanulj, hanem magadnak is, ne elégedj meg a "leadható" tananyaggal, nagyon sok fejlődési lehetőség van azon kívül is, csak meg kell találni, csinálni kell... Ha nem kapsz elsőre "fizetett állást", hát csinálj magadnak, tanulj-tervezz-társulj és az idő majd meghozza az eredményeket.
Bocsánat kissé hosszú voltam.
Üdvözlettel:
Anna

safi képe

Sziasztok.
"A pénz első szabálya az, hogy annyi pénzt keresel, amekkora a tudásod." ezzel nem feltétlenül értek egyet. Legalábbis nagyon sok esetben igenis az iskolai végzettség számít és nem a tudás. A kettő nem ugyan az.Van is rá jó pár példám ami velem esett meg. Építő iparban dolgozom Magyarország egyik legsikeresebb cégénél már 12 éve.Ebből 9 évet szervizes voltam,ami azt jelenti,hogy amit más elbaltázott azt mi javítottuk ki,amit nem tudtak megoldani azt mi megoldottuk és kiviteleztük. Az építőiparban hatalmas szinte páratlan GYAKORLATI én nem elméleti tudást szereztem.Higgyétek el nincs az az iparos aki falhoz tud állítani,hogy ezt nem lehet megcsinálni!!Később ilyenkor vettem el a szerszámot és megcsináltam én az alvállalkozók nem kis döbbenetére.Szó mi szó hamar kiharcoltam vele a tiszteletüket! Az utolsó években művezetőként dolgoztam egy mindannyiótok által ismert,hatalmas projektem. Saját épületet kaptam amit becsülettel,határidőre megcsináltam szinte hiba nélkül. DE kettő ilyen épület volt , a másikat egy nagyobb iskolai végzettségű de kisebb gyakorlati tudású srác csinált,tele hibával és hiánnyal akarta átadni. Végül őt elvitték onnan és nekem kellett befejeznem.Eztán jött a meló utáni premizálás és nagyon örültem mikor megkaptam a borítékomat. Nem kevés pénz volt benne. A srác is megkapta. Pont a hatszorosát!!!
Tehát nem a tudást fizették meg,hanem az iskolát.

Peti képe

S.ggfej a felettesed, ekkora szarvashibát csak nagyon béna vezetők követnek el!
Majd ha elmégy a konkurenciához, akkor a bugyijához kaphat.
Megérdemli

Lora007 képe

Jó példa volt a jogász-igazgatási terület egy korábbi hozzászólásban. Valóban (nagyon!) telített a piac, mert ma már 12 féle jogi, 6 féléves szak és megszerezhető tudás létezik, amellyel a közszférában és a vállalatiban is el lehet helyezkedni. Ez az elmélet.
Az ELTE-ÁJK-n most fogok végezni a szakomon. Kemény három év volt, a legtöbb esetben ugyanannyit tanultunk mint a jogász szakosok (ugyanazok a könyvek, csak kevesebb félév alatt), és a tölteléktárgyak lecsippentésével. Ugyanakkor rengeteg gyakorlati tudást kaptunk meg, ami a jogász szakosoknak nem fér már be a 'menetrendjébe'.
Így van az, hogy az eljárásjogot, ami alapján minden működik körülöttünk, a friss (tavaly) diplomázott jogász szakos testvérem tőlem, a 'kis-három-éves-szakon' végző embertől kérdezi.
Ugyanakkor a legtöbb állásért (már egy, akár diploma nélkül vihető jogi asszisztenciáért/kvázi titkárnői állásért) most úgy látom, az utóbbi egy hónap hirdetéseiben már csak jogászt keresnek. Hiszen, annyi van belőlük is...
De én nem adom fel, folyamatosan nyelveket tanulok (angol középfokú nyelvvizsgám van, de készülök a felsőre, közben tanulom a szaknyelvet angolul, és elkezdtem franciául tanulni, japánul két éve tanulok, ami nehezebben mérhető, egy erős alapom van belőle, és leginkább stresszűzőnek használom).
Nem tudok azon őrlődni (mint a legtöbb csoporttársam) folyamatosan, hogy nem lesz ezzel állásom, pedig öt év munkaviszony után megszűnt a munkahelyem, és így még nehezebb kikalkulálnom a nyelvtanulást, de igenis, nem adom fel! Létezik azaz állás, ami engem vár! :-)
Ami pedig a lemorzsolódást illet: 35-en fogunk végezni, és 200-an kezdtük.
De én tudom, hogy igenis, meg fogják valahol előbb-utóbb fizetni azt a maximalizmust, gyakorlatot és készségeket, ahogyan én szeretek/tudok dolgozni, addig pedig folyamatosan pályázok, ösztöndíjakra is, és fejlesztem magamat; az eltompulás és a pesszimizmus ellen.

Bocs, hogy így elkalandoztam ;-). Egyetértek azzal, hogy a jó kommunikáció elengedhetetlen, és szerintem sokan nem tudják jól eladni magukat, vagy nagyon 'zárt piacon' mozognak ahhoz, hogy az anyagi feljebb lépést ki tudják harcolni maguknak.
A döntéshozatal még egy fontos momentum szerintem, ami áthatja minden egyes napunkat, a 'megvegyem-e ezt a joghurtot' dilemmától sokkal komolyabbakig, de tapasztalatom, hogyha gyorsan képes valaki, a lehető legtöbb tény helyes mérlegelésével dönteni, akkor nem hoz rossz, a pénzügyeket érintő döntéseket.

Krisztián képe

Sziasztok!

Rábukkantam erre az oldalra és el vagyok hűlve egyesek felfogása. Aláírom, hogy a tudást kell megfizetni de miért ér többet egy orvos tudása egy fizikai munkásénál. Ha az orvos nem gyógyít nem vagyunk egészségesek, ha mondjuk a kőműves nem dolgozik nincs hol laknunk, ha nincs biztonsági őr sokmindenünk más zsebébe vándorolna. Ez csak pár példa a sok közül. Pl még egy : ha nővérke nem teszi tisztába a beteget, nem gyógyszerezi mit ér az orvos is? SEMMIT! Legfőképpen a képzések fajtájának szükségességére kellene odafigyelni és normálisan megfizetni minden szakmát. Nem azért tanultunk szakmát h egy idő múlva fejünkhöz vágják h nem kellesz mert túltelített a piac. Szóval az idők változnak a megbecsülés csökken ez itt a baj!

Feri képe

Sztem közel sincs arányban a tudás a pénzkeresettel..., bár attól is függ, hogy mit nevezünk ez esetben tudásnak.

Tibordoktor képe

Hülyeség hülyeség hátán!
Értelmi fogyatékos emberek is kereshetnek minimál bért hazánkban!(vannak akik meg is találják)
Igaz, hogy nem mind, de nem ez a lényeg.
Ha a diplomás jövedelme = az értelmi fogyatékos fizetésével,akkor mit tud a diplomás, azaz mit nem tud?
Hazánkban senki nem hal éhen,pedig mennyien sírnak,és a határtól alig 8km-re emberek halnak éhen, pedig nem halljuk, hogy sírnának.(Kárpátalján évente 3-6 magyar ember hal éhen)
A piac urai döntenek felettünk, hogy mennyit vehetünk magunkhoz.
A piac mi vagyunk,az uraink pedig akik belőlünk élnek.
A lehetőséget nem adják ingyen, nekik jól kell élniük.
Jókor jó helyre kell születni.

gAbor képe

Kedves mindenki,

Először is szeretném elmondani ezen bejegyzésről a véleményemet és szeretném ha ti meg az enyémet véleményeznétek.

Nagyvonalakban a leírtak igazak! Akinek van tudása és szeret segíteni másokon az az internet világát használva sok pénzt kereshet.
DE AMIT SENKI NEM TESZ HOZZÁ:
Az hogy valamihez értesz (nagy tudásod van az adott területen) az bőven kevés..persze tudsz gyereket nevelni vagy éppen autót szerelni vagy gyógyítani és mindezen tapasztalatokat le tudod írni..de mit érsz vele, ha mindez pár oldal..semmit..állandóan frissülő nagy tudásra van szükséged ahhoz, hogy ebből profitálj..legalább hetente vagy mégsürőbben frissülő blog..és RENEGETEG információ. + valamilyen plusz tudás amit lehetőleg máshonnan nem tud megszerezni az ember, vagy ilyen formában eddig még nem volt vagy csak más nyelven stb...ez az üzleted alpja vagy az h összefoglalod 1 helyre ami eddig még nem volt.
Ez az oldal segítséget nyújt mások számára, hogy ha ezen feltételek megvannak akkor előrébb legyél a keresőkben többen látogassanak -> többen vásároljanak majd a termékedből ami természetesen a fizetett tudás!(értékes tudás több pénz)
mint mindenki tudja az idő pénz..az itt leírtak nagyrésze angol és más forrásokból TELJESEN INGYENESEN megszerezhető...de hány 100 órát kell görbülnöd a gép előtt mire mindd ezt összeszeded?ezen kell elgondolkodni!
Szóval ha van jó ötleted és sokmindent összegyűjtöttél egy adott témában de nem értesz az online marketinghez és a honlapcsináláshoz...akkor választhatod azt, hogy 2-6 hónapot rászánsz és megtanulod valahonnét ha időd és energiád engedi vagy kifizetsz 10-20E-et erre vagy egy hasonló tanfolyamra és már 1 hét múlva "dübörög" az üzleted...ami persze még mindig nem garancia.
A másik pedig az, hogy ha jó ötleted van akkor a multik előbb lecsapnak rá mint gondolnád:D...és hát lássuk be 1 személyként nem tudod felvenni a versenyt egy adott témában jártas 10-20 vagy akár 100 fős teamekkel.

ui.:
RÓLAM:
Énis próbálkoztam oktató dvd-vel és egy online áruházzal.
az oktató dvd-t másfél évig vitték utána egy multi piacra dobott egy sokkal jobb dvd-t harmad árban...és ennyi lett..nem mondom, hogy nem kerestem vele, de rengeteg időt beleöltem és nem térült meg.(akkor énis mindent magamtól akartam tanulni)
A webáruházam jelenleg is működik..de nagy a konkurencia..szóval hatalmas anyagi függetlenséget ettől se várok.

konklúzió: Az állítás igaz a tudás felé áramlik a pénz, de az emberek nagy többsége nem rendelkezik akkora tudásal ami az anyagi függetlenségig elvezet! Akinek van ideje és vállalkozási kedve annak mindenképp érdemes belevágni:D..de olyan fizetést elérni vele ami a teljes függetlenséget jelentené nagyon nehéz!

Szilvia képe

Érdekes felvetés. Ha a pénz valóban a tudáshoz áramolna, akkor nem lenne olyan sok szegény tanult és okos ember, akik alig keresnek valamit.
Szükséges feltétel a tudás ahhoz, hogy pénzt keressünk, de nem elégséges. Mert nem minden tudáshoz áramlik pénz, nem minden tudás van értékelve.
Azt mondanám, hogy alapvetően ahhoz a fajta tudáshoz áramlik pénz, amivel közvetlenül megoldunk valamit, amivel közvetlenül segítünk az embereken és ami arra vonatkozik, ahol tenni kell valamit.

Varga Rózsa képe

Ha lehetőséget szeretnél a függetlenséghez kacsints meg a következőt: www.lgnsiker.sokoldal.hu
Üdv. Rózsa

Marika képe

Ez a hozzászólás volt eddig a leg bölcsebb, osztom véleményedet, miszerint akármennyi is az ember jövedelme nem ér semmit ha nem tudja beosztani.Meg kell találni az egyensúlyt ebben az ügyben. Volt olyan időszakom, hogy kétszer annyit dolgoztam, és kerestem mint most, mégsem voltam boldog, csak fáradt és ingerült, ez kihatással volt környezetemre. Annyi szabadidőm nem volt hogy élvezni tudjam a javakat amit megszereztem, akkor meg minek?
Erre utólag jöttem rá, amikor három állásom közül megszünt az egyik, és csodák csodája rájöttem, hogy ezt is be lehet osztani, és még marad szabadidőm arra amit szeretek.

Éva képe

Én nem értek egyet az " akármennyi az ember jövedelme, nem ér semmit, ha nem tudja beosztani " , reagálással !
Úgy látszik, nem voltál olyan helyzetben, mint én most, hogy 1 éve kitúrtak az állásomból, egy középiskolás fiút nevelek, akire tavaly október óta nem kapom a havi 10,000 Ft államilag megelőlegezett gyermektartást, felnőtt méretű, amit tavaly 3 hónap alatt teljesített, 168 cm-ről, 186 cm-rre nőtt! 46 os méretű lába lett, a 38-asból, 3/4-e a fizetésemnek jelzálogra, és rezsire ment, se szüleim, se testvérem, se férjem, aki néha anyagilag besegítene, ugyanis az álláskeresési járadékom 32000 Ft-tól kb36-ig változik, ehhöz jön a családi pótlék, ami 13700 Ft, így a havi jövedelmünk 45700 ezt elosszuk 2 felé, az 22850 Ft fejenként ! ' évvel ezelőtt 120000 Ft-ra volt tervezve a hitel, és minden !
Azóta mindenhová adós vagyok, elvesztettem az ingatlanom, s a rezsit sem tudom mindíg teljesen kifizetni !
Kérdem én, a hónap 30-31 napból áll, csak utánna kell számolni mennyi jut 1 napra, 3x-i étkezésre, ezt hogyan lehet beosztani, tessék mondani ? pl.: mától nem eszünk 6.-áig, mert jelenleg 300 Ft-om van, a 2200 Ft-os gyógyszerem se tudom kiváltani ! Talán addig nem eszünk, így a jó gazdálkodás !
El ne felejtsem, van 1 kutyusunk, aki 6 hónapos, és sokat eszik, és kell hogy legyen, mert 2 hónapja betörtek, és megszabadítottak a biciklimtől, és 2 tele gázpalackomtól !
6 féle végzettségem van, mindíg munka mellett gyerek mellett tanultam felső fokig, 100-nál több önéletrajzot küldtem szét, abból 13 interjú, volt amit én mondtam vissza, de mivel 5 év felett vagyok, hiába volt meg a kellő végzettségem, sőt több, nem én kellettem, hanem a fiatalabb ! Tavaly 2 állásom volt egészséges, j munkabírású vagyok, de vidéki nagyközségben, így többszörösen hátrányos helyzetű !!!
Szóval hogyan gazdálkodjak ennyi jövedelemből, hogy azt mondhasam, jól betudom osztani, és a 40e Ft hitel részletemet is tudjam fizetni, és a többit is, tessék mondani ?

Anonymous képe

nem lehet kilábalni,csak a közalkalmazotak és képviselő is enyiből éljenek.

Acapella képe

Sziasztok!

Hogy mi alapján vásárolunk, élünk és döntünk? Hát ez nem más, mint az ÉRZELEM. Tudom, kicsit viccesen hangzik, de ha jobban átgondoljuk, akkor rá kell jönnünk, hogy valóban így van. Vegyük például a félelmet, ami az egyik legmeghatározóbb érzelem az életünkben. Félünk, hogy elveszíthetjük a munkákat, ezért még több munkát vállalunk, túlórázunk. Félünk, hogy nem tudjuk miből a számlákat kifizetni, megélni, ezért olyan munkát is elvállalunk, amihez abszolút nincs gusztusunk.
Vagy ott van például a vásárlás. Érzelemből vesszük meg azt huszadik pár cipőt is (amire annyira nincs is már szükségünk), mert olyan jól menne ahhoz a ruhához, amit pár napja vásároltunk, mert tetszeni akarunk a kedvesünknek.
És még lehetne sorolni. Egy szó, mint ezer: ha sikerülne egyes élethelyzetekre semlegesen reagálni, nos akkor nem lenne probléma észrevenni a lehetőséget, ami a bőséghez vezet...:)

Üdv Mindenkinek!

Anonymous képe

...Szerintem nem volt még "igazán" szükséged orvosra...

Nagy Zsuzsanna képe

Ez így igaz, és ez mindig így is lesz, amíg világ a világ.
Mint említettem már, öngyógyító vagyok, ezt már többször hitetleneknek produkálva. Ismerd meg a saját Ön való belső lelkedet, és te is képes leszel erre!!!
Puszi, neked is kívánom ezt a tudást, azaz képességet.
Üdv Zsuzsanna

Edit képe

Kedves Zsuzsa
Nem értem minek kell valaki öngyógyítónak legyen ha sosem volt beteg?
Vagy voltál már beteg,csak épp nem annyira,hogy orvoshoz kellett volna menni?
Hát ha úgy jártál volna mint én december 6-án nem tudom ,hogyan gyógyítottad volna meg magadat, ugyanis úgy elcsúsztam a jégen,hogy a jobb vállamra úgy ráestem,hogy azonnal kificamodoptt a helyéböl, és egy in elszakadt a vállamban.Azóta is terápiás kezelésre járok,és még most sem biztos,hogy nem kerül sor mütétre.
Én nem merném soha azt állítani,hogy sosem lesz szükségem orvosra,mert az ember sosem tudhatja mi történhet vele.
Habár a lelkem hála Istennek egészséges,de az még nem jelenti azt,hogy a testtel nem történhet semmi,habár nagyon pozitiv gondolkodású vagyok,és mindig a jót várom.
Kíváncsi vagyok válaszodra.
Edit

joekis képe

Kedves "Ha pénzügyek!
Érdekes a felépítés, ezért kérlek, segíts nekem!
Netto 140E a jövedelmem, ebből havi fix kiadásaim: albérlet 60E, rezsi 14,5E, "költséghatékony" táplálkozás (napi 1x étkezés)40E Ft.
Ha az alultápláltságom szintjét nézzük, életveszélyhez közeli az állapotom. A párom már két éve munkanélküli, már "Ellátatlan regisztrált" státusza van (mellé 2 diplomája, +2 főisk végzettsége.
Én asztalosként dolgozok, a főnökömtől kétnaponta hallom: "Milyen jó neked, Józsi, semmire nincs gondod!". Az általam megtermelt jövedelméből engedély nélkül építkezik, csak ebben az évben (2010) a ráfordított tőke meghaladja a 2.000E Ft-ot (ismétlem: az általam megtermelt jövedelméből).
Folytassam? Vagy ismerős a szituáció?!
Vagy ismerős a szituáció?!

Nagy Zsuzsanna képe

Kedves Joekis!
Nagyon sajnálatos a helyzeted. Megértem a felháborodásodat. :psycho:
Ez az eset is igazolja az eddigi meglátásaimat. Bizony a pénz mozgásában nemcsak valamilyen gyakorlatias tudásnak van szerepe. Az igazi tudás az, ha a gyakorlatban meg tudod mutatni, hogy te is tudsz vállalkozni saját magad, mert megvan a tudásod hozzá. Valamint, hogy megérdemled a pénzt a tudásod által előállított dolgokért. Ha ezt el sem tudod képzelni, akkor bizony lesznek emberek, akik észre sem veszik az igényeidet. A megtermelt javakból nem arányos elosztás keletkezik. Sok helyen tapasztaltam ezt már meg.
Az én vállalkozásom -ami egyébként tönkre ment- nem engedte meg, hogy az alkalmazott ne legyen kifizetve, még akkor sem, amikor nekem hónapokig nem volt egyetlen fillér fizetésem sem. Ha viszont egy kicsivel több volt a bevétel, többet kaptak. A körülöttem levő vállalkozásokban azonban teljesen másképp működött ez. Azok még ma is talpon vannak! Azok az alkalmazottak sokszor panaszkodtak, hogy nem kapták meg a napi bérüket sem, de a főnökük 120.000-ért táskát vett magának, és még el is dicsekedte nekik. Véleményem szerint soha nem is gondolta, hogy mások ezt nem tehetik meg, mert ő nem fizeti ki a ledolgozott, a neki megtermelt munkájukat sem.
Valójában csak akkor fogja majd fel, ha nem lesz aki dolgozzon neki éhbérért, mert mindenkinek lesz annyi önértéke, hogy tudja, mennyit is ér. :hihi:

Nagy Zsuzsanna képe

Zsuzsi!
Totálisan egyet értek veled, mert én is így jártam. Azzal a különbséggel, hogy már nem fizetek az APEH-nek, mivel felszámoltam a vállalkozásomat.
Eddig én fizettem nekik, most Ők fizetnek nekem. (segély)=D

Nagy Zsuzsanna képe

T.Erika!
Én a nem teljesenre helyezném a hangsúlyt. Amikor valaki már aránytalanul drágán ítéli meg a saját tudását, az számomra visszataszító.
Ezért aztán én sem adok egyetlen orvosnak sem. Annál is inkább, mert egyrészt megtanultam az öngyógyítást, -ez is bizony egy tudás- másrészről pedig a mai orvostudományt nem ismerem el tudásnak. Tisztelet a kivételnek! Manapság oly sok ismerősömet kezelték félre -ölték- meg,(felelősségre vonás nélkül!) hogy totálisan megrengett a bizalmam az irányukba.
Sokszor kerül manapság szóba a társaságomban, hogy nyilván az ember nem érthet mindenhez. Ezért vannak a szakmák. Ezért amit én nem tudok, nyilván meg kell fizetni. DE! Ha egyszer megfizettem valamit: értéket várok cserébe. Nem egy olyan eredményt, amivel két perc múlva vissza is mehetek reklamálni. Pl autószerelés, vagy egészségügy.
Gondolom ezzel mindenki egyet ért.:pirat:

Varga Rózsa képe

Teljes mértékben egyetértek mivel nem kevés a tapasztalat körülöttünk. Párom beledolgozta magát az Új Germán Medicinába,így szembetűnőbb a nemtörődömség és a sok félrekezelés. Ahogy Lenkei Gábor mondja ez nem egészségügy, hanem betegség ipar. Betegséggel foglalkoznak, nem?
Úgy látom, ha ma odaül egy kis gyerek a rendelőbe a számitógép mellé, megkérdezi a beteget: mi a panasza, beüti a gépbe és már nyomtatja is a gyógyszereket.

Üdv. Rózsa

Nagy Zsuzsanna képe

Mily hasonló tapasztalati utakat jártunk be, külön-külön is!
Én a véradással kapcsolatban is hasonló infokat kaptam mindjárt első kézből.
Sajnos nem nevezhetem meg, mert tuti bajba kerülne...
Mindenki CSAK magára számíthat a saját egész-sége terén.
Ha ép a lelked, akkor ép a tested is!!! ÉS!
Ez fordítva -ordítva :-D: oda-vissza- is érvényes.
Sajnos a legveszélyeztetettebbek a gyermekek. A rossz szabályok kötelező betartásával pl.
Üdv Zsuzsanna

mini képe

A pénz nem boldogít:) írod.
Add nekem kérlek az összes feleslegedet, s én ígérem, hogy boldoggá teszel vele:)

Halász Károly képe

Hidd el ezen az alapon a boldogságod hamar elszáll.
Mindenki a maga szintjén nyomorog.

Azonban tudnod kell a pénz csak is azt teszi valóban boldoggá, aki megdolgozik érte.

Ha sikerül felhalmozni egy vagyont, majd a felhalmozott vagyont arra fordítani, hogy minél több embert boldoggá tegyen, a pénz akkor boldogít.

A boldogság nem jön magától keményen meg kell dolgozni érte. Ebből adódik a vagyon tulajdonosa azért fizet neked, hogy megérdemeld a boldogságot.

mini a kérdés: Mi tennél a megérdemelt boldogságodért cserébe?
: o)>