A nehézségeid és a pénz

Mit érzel olyankor, amikor úgy tűnik semmi sem jön össze?

Mit érzel olyankor amikor azt mondják, leendő munkahelyeden, hogy túlkoros vagy túl képzett vagy?

Mit érzel olyankor amikor, válogatnod kell, hogy melyik csekket fizeted ki, és meg kell gondolnod hó végén, hogy mit vehetsz meg a boltban?

Vajon van kiút ebből vagy így kell leélned az életed?

Nézz mélyen a lelkedbe! Úgy érzed Te ezt érdemled? Tudom, hogy nem ezt érzed és így is van jól. Mert tudod, hogy ennél többre vagy képes, és többre vagy érdemes ezért furának találod, hogy valahogy mégis más történik.

Két dolgot tehetsz.

Mondhatod azt, hogy szerintem ez nincs így rendben, de mindent megtettem. Ilyen a világ. Azonban mondhatod azt is, hogy valamit tennem kell mert ez így nincs jól. De mit?

Ha azt érzed a dolgok nincsenek rendben a világban igazad van. De attól még tehetsz valamit. Ugyanis attól, hogy a dolgok nem jól vannak így, attól még a Te életedet teszik tönkre. És attól, hogy azt mondod ennek nem így kellene lenni nem fog megváltozni. Szóval tenned kell valamit.

Tudod hányszor hallom, hogy az önéletrajzom jó, csak az a baj túlkoros/túlképzett vagyok azért nem vesznek fel. Hát barátom, ha jó lenne az önéletrajzod felvennének. Szóval ez az első probléma. Azt hiszed, hogy tudod mi a baj, és megtaláltad az okot.

Vagy tudod hányszor hallottam, hogy a pénzügyi alapokkal tisztában vagyok. Tudod, ha igazán tisztában lennél, akkor már csak egy lépésre lennél az anyagi függetlenségtől.

Valójában amikor úgy érzed egy dologról mindent tudsz, képtelen vagy megtanulni dolgokat.

Például marketinget használni elég fárasztó. Tudod miért használom mégis? Mert ha csak azt mondanám, hogy pl. ez a mostani szeminárium hasznos lesz a számodra, nem hinnéd el nekem. Ha azt mondanám, megmutatom az igazi alapokat, akkor azt mondanád, valami profi trükköt mutass, az alapokat vágom. (Pedig valójában ez a lényeg.)

Vagy lehet, hogy azt, hogy nekem erre nincs pénzem. Igaz?

És lehet, hogy ez igaz is. És lehet hogy igazad van, mert nem ismerem az anyagi helyzeted.

Vagy ha nem is cigizel, interneted azért van. És az interneten mit szoktál csinálni? Pénzt keresni? Vagy pénzt keresel a tévéddel?

Tehát ne mondd azt magadról, hogy nem vagy képes. Hiszen ha akarsz, képes vagy pénzt keresni. Tudom, hogy az vagy.

Azonban azt is tudom, hogyha Te nem változtatsz semmit, akkor semmi sem fog változni körülötted. Én szeretnék neked segíteni. Például egy vaknak szívesen segítesz átkelni az úttesten, de nem fogod a hátadra venni, csak azért, mert úgy gondolja, hogy a segítséghez nem kell hozzájárulnia semmivel.

Tehát mint mondtam, szeretnék neked segíteni. De nem minden áron.

Ezért most, mindenféle rábeszélés és marketing és körítés nélkül elmondom:

Gyere el a szemináriumra amit tartani fogok, mert hasznos lesz a számodra.

Kíváncsi leszek ott leszel-e.

Láthatóság: 

Hozzászólások

gulyasbela képe

Ha nehézség van, akkor valami tanulnivaló is van,de a megszerzett tudás sem elég,a gyakorlatban alkalmazni is kell, csinálni kell.

herika képe

Kedves Péter!

Egyetértek gulyas béla szólásával, bár sokszor a legnehezebb nehézség, hogy még a megfelelő tanulsára sem tudsz előteremteni semmit, mivel egy családban csak egy fő keres,a mai világban egyre jobban nőnek az árak.A gyereknek viz, villany és gázra szüksége van. Az élelemről meg ne is beszéljünk.

Pilisi István képe

Gyakorlatot csak az szerezhet, aki folyamatosan csinál valamit és abban lehet profi.
Csak kemény hozzáállással és állandó tanulással lehet sikeres mindenki.
Péter a szövegével, én meg az esztergagépeimmel...
70 évesen ezt nyugodtan kimondhatom.

Szekerczés Endre képe

SZámomra mindegyik szeminárium hasznos ,amire eltudtam menni. így van ha semmit nem teszünk akkor semmi nem változik.Körül kell néznünk mit tehetünk és,milyen lehetőségeink vannak,majd ezzel a lehetőséggel élni kell ha, van rá mód.Jelenleg nem áll módomban elmenni a szemináriumra amit nagyon sajnálok

Üdvözletem és jó kívánságom mindenkinek.

laci28 képe

Ha valaki segíteni akar, az tegye önzetlenül, vagy ne segítsen.

Kata Zabo képe

En is mennek nagyon, de sajnos kulfoldrol ez kicsit hoszabb tervezest igenyel, egy videoanyagnak viszont nagyon orulnek.

Erzsi képe

Mint ígérted, konkrét megoldást mondasz el ezen a szemináriumon, így kíváncsian várom, ott leszek.
Rettenetesen sok lehetőséget találtunk a tanfolyam egyik házi feladata közben, de hogy melyikkel lehet pl: havi 100000.-Ft-ot keresni nettó, na ez nem derült ki számomra, így azt választom, amit mindig is szerettem volna csinálni.
A "hogyan"-ját kell a mai világban megtanulni?
Üdv.Erzsi

Angel képe

Tudod Péter sok mindenben nagyon igazad van..és mégis..
Egyre inkább azt érzem,hogy aki olvassa a bejegyzéseidet egy fajta "szorongás" vesz erőt rajta. - Tényleg ennyire lehetetlen és tehetetlen alak vagyok? Aki nem tudja a "tuti" receptet,amit Te igen..? Amihez mindössze nélkülözhető 10.000 Ft - ra lenne csak pusztán szüksége..? Mindössze egy karnyújtásnyira tőle a megoldással..? - Olyan ez kicsit mint egy pszichológiai eszköz,amivel nyomást gyakorolnak rá. Egyet ne felejts el..
Akik a bejegyzéseidet olvassák talán 1% kivétellel olyan Emberek,akik már így is nagy nyomás alatt vannak. Biztosan jól van ez így Kedves Péter..? Biztosan jót teszel? Ha tényleg segíteni szeretnél,akkor legalább időnként miért nem írsz egy konkrét dolgot... Amivel tehetnek egy próbát azok,akik egy megoldásra várnak. Lehet,hogy nem járnának sikerrel... De azok valószínűleg akkor sem,ha elmennének az előadásodra. Egyszerűen azért,mert alkalmatlanok rá.. vagy mert nem tudnak koncepcióban gondolkodni..stb.
Tudjuk,hogy mindenki nem lehet "milliomos" már csak azért sem,mert a világon sincs annyi "pénz",hogy ez megtörténhessen. Mindenkinek más az útja..Ha ez nem így lenne.. - mióta világ a világ - , Te sem tudnál most kiknek blogot írni és előadásokat tartani. :-)
Hidd el.. Péter Kedves nem leszel kevesebb attól,hogyha adsz is itt valamit. A reménysugáron kívül.
Tudom azt is.. nagyon sok munkád és energiád fekszik itt ebben,amit csinálsz, látom ezt is. Nem hagyom figyelmen kívül. Tudom azt is,hogy ez egy üzlet. Nem adhatod ingyen a megszerzett tapasztalataidat,hiszen az egy szellemi tőke. De üzletelni is sokféleképpen lehet.. Ezt Te tudod a legjobban.. :-) Nem szántam bírálatnak a szavaimat..csupán megosztottam Veled a gondolataimat és köszönöm,hogy ezt lehetővé tetted. Nem számít,hogy hová tartozom..lehet,hogy azok közé,akiknek megfelelően működik az élete..az is lehet,hogy nem..:-) Független ez attól,hogy milyen gondolatokat osztottam itt most meg Veled.
Köszönöm,hogy meghallgattál.

Szeretettel : Angel

Anonymous képe

Kedves Angel, illetve Péter!

Egyetértek Angellel!

Akiket megtaposott az élet, és pont halálosan mindegy, hogy saját ostobaság, vagy egyéb pl idióta banki szerződés, amit ugye végső soron ugyanúgy a saját ostobaság kategóriába sorolsz... Szóval ők minden kontroll nélkül, bármit feláldoznának a csoda receptért, amiről Te is tudod, hogy nincs. Eladni annak lehet, aki valamilyen oknál fogva venni akar. Két alap ok van: a félelem, hogy bármiből kimarad, beteg, szegény stb lesz, ha nem vásárol, illetve több, szebb, okosabb lesz és egy különleges kaszthoz fog tartozni, ha vásárol. Azaz a két motiváló erő a félelmek és a vágyak.

Péter! Olvastam a postodat és masszívan az jutott eszembe, hogy egy szerencsétlen hülye vagyok. Az önéletrajz, kor és tapasztalat relációt figyelembe véve.Meg úgy mindent :D

Miközben állítólag nem is.. Azt már le sem merem írni, hogy jómagam szerint sem, mert ugye aki azt gondolja, hogy jó az önéletrajza, de mégsem veszik fel, az ugye téved!

Nos egy konkrétum: a munkám során ügyfelünkké tettem az egyik legnagyobb telekommunikációs céget. Majd a feletteseim kissé mohón elcsípkedtek az érte kapott jutalékból, nem egyszer-kétszer, és nem keveset.Így arra jutottam, hogy jó üzleti kapcsolatokkal a hátam mögött 43 évesen váltok. No az eddigi munkám jelentősen beskatulyázott, és az egyéb területek nem nagyon jöhettek szóba, az amúgy KOMPETENCIA (már hányingerem van a szótól) alapú kiválasztásban, erre az első 100 pályázat után véglegesen rájöttem. Persze bizonyára túl korán adtam fel... Maradt a régi terület, próbák sora, ahol egy 22 éves fiatal emberpalánta, kérdezés nélkül letegezve, félórát fitogtatva, hogy ők az alacsony korátlagukra büszkék, végül nevén nevezve is kinyögte, hogy öreg vagyok. Majd azt is, hogy épp ezért nem tudnak megfelelő fizetési sávba sorolni, tehát NEM! De, ha gondolom, akkor valamilyen módon megoldható lenne, hogy pénzt kapjak a kapcsolataimért....Nemet mondtam, ismerem az egy tál lencsés sztorit.

Ez egy rövidke abból a nem kevésből, amibe belefutottam. Amúgy épp egy előadásra készülök. És nem mert szétsztároltam magam, hanem mert rengeteg embernek segítek, ingyen, vagy amennyit ő adni tud alapon. Egy ilyen beszélgetés során ajánlották, hogy menjek el előadást tartani.... Van élet az összeomlás után téma...Tudom, mert túl vagyok anyagi, emberi, mentális és fizikai teljes összeomláson. Minden vagyonom vitte az ex, és az állam, a "barátok" elfordultak, másfél év alatt elhalt a családom abszolút fizikai értelemben...Temetés ügyintézési szakértő lehetnék

No szóval előadás:
-10.000ft-ot tudnak adni egy estéért 2,5-4 óra. Elvállalom?
-El- mondtam.

Túl vagyunk egy páron már, és egyre többen akadnak, akik valamilyen segítséget kérnek, és egyre többen vannak, akik egyre "vastagabban" fizetik meg a segítségem- önszántukból.

Meg tudott mutatkozni a segítőkészségem, és miután kiderült, hogy az nem szolgáltatás, hanem valódi segítség, így megkaptam az ellentételezést is.Az ÉLETTŐL.

Szép napot mindenkinek!
Ezennel viszont leiratkozom,és köszönöm az eddigi hírleveleket. Kaptam belőlük: tudom, hogy hogyan ne beszéljek az emberekhez.

Anonymous képe

Elnézést kérek! Elfelejtettem aláírni. Nem gyávaságból, hanem jóval inkább a túltöltött érzelmek :D miatt.
Tehát: Németh Kriszta

Horváth Edit képe

Kedves Kriszta!
Egy álláskereső honlapon keresztül jutottam el ide, regisztráltam is magam, tanuljunk, fejlődjünk, én is elmúltam 40 éves, még van állásom, de még vannak terveim, álmaim is... A mai napot azzal töltöm, hogy foglalkozom az itt kínált megoldások alkalmazhatóságával és egyre inkább csak az általad írtak késztetnek hozzászólásra... Ez nem lehet véletlen, amúgy sincsenek véletlenek... Nem a néhány ezer forintos regisztrálási ktg. elvesztése miatt érzett félelem mondatja velem, de most úgy érzem, kétféle típus létezik ebben a kategóriában: 1. aki nem tudja a tutit, 2. aki nem tudja a tutit, de képes elhitetni az ellenkezőjét. Minél tovább képes ezt az állapotot fenntartani, annál jövedelmezőbb lesz számára a "munka" és az már igazán csak technikai kérdés, hogy milyen eszközöket használ valaki a munkavégzése során. Ha leíratkoztál a hirlevélről és már nem olvasod ezeket a sorokat, akkor sajnálom, mert sok sikert kívánnék neked és igazán sajnálom, hogy nincs mód személyesen kapcsolatot létesítenünk. Addig is elmentem holnap egy adókonferenciára, mert még a munkámból kell megélni, ahhoz pedig konkrét, számonkérhető ismereteket szükséges birtokolnom.
Mindenkinek sok szép napot kívánok!

Biróné Margit képe

Kedves Péter!
Szívesen rész vennék a szemináriumokon, de pillanatnyilag ott tartok, hogy hónap végén nem tudom mit fogunk enni, mert a bevételem 65%-a a rezsire és a hitelekre megy el.
A nyugdíjam nem fedezi a havi fix kiadásokat. Amit a fiam ad haza annak egy része szintén oda kell, emellett minden nap főzök vacsoráta megmaradt összegből, de sokszor fordul elő a "zsíros kenyér" menű.
Szóval - ez most nem panasz, csak helyzet ismertetés - így nem tudom a belépőmet finanszírozni, viszont nagyon szívesen tanulnék tőled.
--
Üdv.: Biróné Margit
“Vannak, akik mindig morognak, mert a rózsáknak töviseik vannak.
Én hálás vagyok, hogy a töviseknek vannak rózsabimbói.”
(Alphonse Karr)

Anonymous képe

Szia Péter!

nagyon jól hangzik a amit leírtál, de az előttem levő beírást elolvastam és én is csak ugyanezt tudom elmondani, azért köszönöm a lehetőséget.
Tudom nem sok pénz amit kérni szoktál, de sokszor azt kell eldönteni, ha elmegyek akkor a többiek mit esznek. Persze ezt sem panaszként írom. Lassan-lassan alakulnak a dolgok

Üdv: Marcsi

Judit képe

Igen, van internetem. Megpróbálom arra fordítani, hogy tanuljak, hogy pénzt keressek. Tanulás: megfizetni sajnos nem tudom, pedig ez lenne a legfontosabb. Pénzt keresni: próbálkoztam "befektetéssel" buktam 5 $-t (nem sikerült megháromszoroznom), ezért marad a klikk-pénz, ami majdnem egyenlő a nullával. Már több hónapja klikkelek, de pénz még sehol. Majd egyszer csak. Addig horgolom a karácsonyi díszeket, a húsvéti ajtó/ablak díszeket, tojásokat, nyulakat, baba cipőket... Jó lenne ehhez egy honlap. De ehhez kellene egy fényképezőgép, amivel az elkészített darabokat megörökítem és felteszem a még meg sem született honlapra. A honlapra, amit nem tudom hogyan kell elkészíteni úgy, hogy az jövedelmező legyen... Tehát: pénzt csak pénzből tudok megsokszorozni. Amíg munkanélküli voltam, addig volt időm az 1 év folyamatos figyelemmel kísérésére, tanultam. Elmentem dolgozni, állandóan fáradt vagyok, bár örülök, hogy nekem lett munkám, de szomorú vagyok, mert a férjem munkanélküli lett. Ergo kevesebb lett a bevételünk. Nem is kevéssel. 80 ezer Ft kiesést pótolni, ha megfeszülök sem sikerül előteremtenem. Ha valaki tud segíteni örömmel fogadom. Befektetni való tőkém csak a két kezem és a "fejem"....
Ezért sajnálom, hogy nem tudok ott lenni egy szemináriumon sem, sőt azzal sem tudok élni, ha online szeminárium adódik, ami viszonylag olcsó (pl. 5000 Ft), mert akkor még zsíros(?) kenyérre sem futja.

Gabriella képe

Kedves Judit!

Ha elérhető távolságban vagy, s össze tudom kötni valamivel, egyben tudok segíteni, fotózni, nekem van fényképezőgépem, digitális, s már a gépedben lehetnének a felrakni valók.
Majd Péter annyit biztos segít, megnézi ki merre lakik,biztos van egy fotós a közeledben. Kezdhetnéd ingyenes oldalakkal, aztán majd alakul tovább.

Angel képe

Reméljük Judit visszatér.. :-)
S elolvassa a bejegyzéseiteket..
Nálam jelesre vizsgáztatok Emberségből és segítő
szándékból..Nagyon jó volt olvasni a soraitokat.
Tudom,ez nem sokat jelent. De Nekem öröm,hogy leírhattam..

Szeretettel : Angel

Zoltán képe

Kedves Judit.
Olvastam hozzászólásodat.
Én is felajánlom segítségemet, természetesen ingyen.
Digitális fényképezőgép mellett tudok segíteni weblap ügyben is.
Kérlek keress meg.
Tisztelettel: Zoltán

Kedves Péter.
Kérlek elérhetőségemet továbbítsad Juditnak.
Köszönettel: Zoltán

Anonymous képe

Kedves Judit!

Úgy gondolom tudok Neked segíteni...

Kérlek keress meg.

Üdvözlettel.

Zoltán képe

Üdv Mindenkinek!
Persze, vannak emberek, akik tudják a siker titkát, és hajlandók is elárulni, ha fizetsz. Mondjuk erre, hogy oké, hisz ők voltaképpen tanácsadók, akik megmondják a "tutit",hogy te mit csinálj, hogy sikeres légy. Én azt mondom, legyél te is tanácsadó, tűnj te is "guru"-nak, hisz manapság elég sokan nevezik magukat a siker "guru"-jainak, a lényeg, hogy legyen szöveged, jó szöveged...
Még mielőtt valaki azt hinné, hogy egy nincstelen ember vagyok, hogy az egész életem egy nagy szerencsétlenség, hogy nem tartok sehova, és ezt a kommentet is csak egy netkávézóban van lehetőségem megírni, azt kell mondjam, nem talált, mert "szerencsére" még csak egyetemista vagyok, úgy gondolom, teli lehetőségekkel az életben. Csak az idegesít nagyon, hogy ha már veszem a fáradságot, hogy Müller Péter hírleveleit rendre elolvasom, ne csak olyankor írjon már a NAGY SIKER kulcsáról, amikor valamilyen előadást szervez, már ki tudja, hanyadikat. Jó, ő is pénzből él, de néha fordulhatna olyankor is felénk, amikor épp nem az előadásaira akar embereket gyűjteni, hanem csak pusztán segíteni akar, főleg azokon, akiknek tényleg sokat tudna segíteni egy jó, önzetlen tanács. Nem fog fájni... :)

Anonymous képe

Sziasztok !

Tudom azt, hogy Péter tudja a megoldást !
Látom az írásaiból, hogy birtokában van a tudásnak !

Tudom, hogy meg is osztaná velünk és az érdeklődőkkel a tudást, mert érzem, hogy a szándék tisztán megvan benne !

Voltam már szemináriumon, amit tartott és az volt a gondom, hogy a kérdések elvitték az előadást egy olyan irányba , amitől én és nyilván sokan közülünk nem tudtunk előrébb jutni!

Én valójában azért jelentkeztem az 1 évre és egy szemináriumra, mert a megkeresett több százezer forint nem fedezi a törlesztésemet és a cégem működési költségeit és az adókat !
Valahol mindig rövidebb vagyok és nem tudom megoldani, mert ha a kiadásaimat csökkentem valahogy csökken a bevételem is. Ezzel játszom már három éve!

Tehát az én gondom az, hogy sok pénzt keresek, de nem eleget ahhoz, hogy egyensúlyba, vagy anyagilag függetlenségbe kerüljek.
Erre a kérdésre nem kapok választ, sajnos !

Azért további jó munkát és tanácsolom, hogy aki teheti menjen el, mert sokan fogtok jó dolgokat hallani, ha nem is mindenki kapja meg a megfelelő infót !

Szép napot
Kiss Laci alias
Lexuslaci

Tomi képe

Szia Laci!

Én még nem voltam szemináriumon, még gondolkozom rajta.
Egy dologban lehet hogy tudok érdekeset mondani..
Az allianz-nál dolgozom és cégeknek van olyan megoldásunk, amivel 100%ban csökkenthető az adózás előtti nyereség (TÁNYA)
és időbeni elhatárolást végezhetsz egyik évről a másikra.
Én ezzel tudok hozzájárulni a megoldáshoz.
Üdv.: Tomi

06*********
**********aki@gmail.com

/kérlek ne adj meg elérhetőséget a blogon. Az adataidat elküldtem Lacinak. Péter /

Anonymous képe

Sajna a nyereség a múlté, már csak vegetáció van !
Valami újat kell kezdenem és talán kissé sikeresebb leszek benne !
Felírom az email címedet, ha szükséges kereslek!

Köszi a szándékot és azt gondolom, ha nem nehéz kikalkulálni a díjat akkor menny el.

Lehet, hogy én is elmegyek !

Szép napot

Halász Károly képe

Hát igen.
Ha nem az volna a fő tevékenység (azt hiszem a török idők óta), hogy mi módon lehet meglopni az államot, az-az saját társadalmunkat valószínű nem itt tartanánk.
Fekete munka, zsebből zsebbe, nem kérek számlát, ötévenként új cég látszólag (ca.on=f.n.s, p...on=.e.enor ) az mondjuk bliccel a buszon, bocsánatos bűn.
Valójában meglop a bliccelő is. Idő = pénz.
Másrészt számon kérjük az eü ellátást az iskoláztatást stb. stb.
Lám lám egy újabb ajánlat. Most itt tartunk.

Abból fizetjük a számlát ami bejön.
Ha mindenki befizetné az adót nem a múlt dicsőségén kellene búsongani.
Tisztelet a kivételek.. apropó kérdés:
Ha van kivétel az példaértékű kérlek jelezzétek!! Tudni szeretném kit tisztelhetek?

Ez az a helyzet ahol valójában mindenki vesztes, még akkor is ha a látszat mást mutat.

Kerekes Tibor képe

Szia Károly, teljesen egyetértek Veled a hozzászólásodban. Sajnos az adófizetési morálunk katasztrófális, és amíg ez nem fog változni, itt nem lesz jobb világ. Magam részéről keményen hozzájárulok az adófizetéshez, havi 120.000.-Ft SZJA-val. És ez sem volt elég, a szuperbruttónak köszönhetően most a bevallási időszak (február 25-e) végén még be kellett fizetnem jelentős összeget.
Nagyon bosszantó, hogy egyesek - tisztelet a kivételnek - 10-15 éve a veszteségből élnek, abból utaznak Egyiptomba, Tunéziába, Bahamákra, vagy Ausztriába sielni, stb.
Ez egy ilyen ország, itt nem éri meg becsületesnek lenni, csak nem mindenki olyan, hogy "adómegtakarítás"-ból él.
Szidják sokan ezt az új Kormányt, hogy nem ezt ígérte, stb. Az üres államkasszából nincs mit osztani, csak amit megtermelünk, azt lehet elosztani.
Péter nagyon ügyes, én voltam a februári Ramada Plaza Hotelos előadásán, sokat tanultam belőle, olyan távlatokat nyitott fel a szememben, ami mellett elmentem eddig, pedig kézzel fogható valóság volt, csak nem tudtam vele élni.(eddig)
Üdv: Tibor

Anonymous képe

Kedves Péter én őszinte voltam abban amit önmagamról írtam neked.Tudom hogy én vagyok a felelős azért hogy ijen nehéz pénzügyi hejzetbe kerültem.Az optimizmusom csabdájába estem mert azt hittem az ország jóirányba halad anno.De rájöttem hogy itt a pénz diktál, mintahogy mostis van. Sőt egyre rosszabb a hejzet.Hiddel nemcsak az én gondolkozásomban van a hiba mert én csak egy balek vagyok aki ugy látszik hogy elkell vinie az elnem követett balhét. Ez igyvan sajnos az egés globalizmusban,és ez rosszad mint a k-rendszerek mert egyeduralkodó lett a pénz és sem az ember sem az isten nemszámit.Tudom hogy igazából nem ismersz engemet és aztgondolsz róllam amit csak akarsz,mert énis csak magamról tudok beszélni bármirőlis írok vagy szóllok.Mert ojan vagyok amijev,csak azt tudom kimondani ami benem van ami valójában én vagyok.Nemharagszm rád azért mert aszt hiszed rólam hogy ije meg ojan vagyok.És nemis akarom hogy mindenáron a hátadra vegyél egy ismeretlen embert akit nem ismersz.Persz azért egy fuldokló ember nemtudom hogy mit tehetne mást mit hogy segitségért kiált.Persz lehet hogy nemjó hejjen fürdött tehát az ő baja ez és nam a másé. Amugy a legnagyobb segitség ottvan mellette ez pedig a halál mert ő megmenti majd minden nehézségtől bajoktól gondoktól.Ma nem egy irgalmas szamaritánus világot élünk.Akinek már nincs semmije annak már nemis kell félnie hogy elveszit valamit,igyaztán nemis szóll mert amugyis elkerüllik az emberek.Perzse van még mit megtanulnia ennek az elesett vagy vizbefulló emberformáju lénynek aki hijába szeret mertmár csak a teremtője nyujt neki kezet hogy megmentse a szenvedésektől.Dehát ijen az élet,megjövünk és elmegyünk.Csak az nem midegy hogy mit hagyunk hátra a többi ember számára fényt vagy árnyékot.Bocsánat hogy ijjen méjre ástam az emberi lélekben.Nemakarok megbántani senkit ezzel amit írtam, mert ez csak az én véleményem és meglátásom.Ezen a világon minden úgytörténik ahogyan megkell lennie.Ez a megtapesztalás világa az élet iskilája.Igyaztán nekemis van még mit tanulnom mert még ittvagyok hogy meddig azt énsem tudom. Üdv mindenkinek Attila. Persze tudom hogy az élet az ajándék és nemillik eldobni vagy vissza hajitani.

Anonymous képe

Az első és legfontosabb lépést megtetted !
Elismered, hogy Te vagy a felelős !
Ez nem azt jelenti, hogy a te hibád ami történt, pedig szinte mindannyiunk magának köszönheti a jelenlegi helyzetét.
De csak ha teljesen magadra vállalod akkor tudsz tenni magad érdekébe valamit!
Ha másra /kormány,gazdaság stb/hárítod a felelősséget akkor nincs tovább , hisz azt hiszed kívül kerültél a megoldási lehetőségeken !

Kitartást és sikerülni fog !
Szép napot neked

Lexuslaci

Gabriella képe

Kedves Péter!

Egy mailban már megírtam őszinte véleményem, nem biztos, hogy igazam volt, mégis udvariasan megköszönted.
A fenti szövegben teljesen magamra ismertem. Tudom, jót akarsz, s azt is, tennem nekem kell.
Még billegek az anyagiak miatt, s hogyan tudom megoldani az utazást, egyet tudok, valamit tenni fogok!
Az nem mindegy mit, mikor és hogyan.
Segíteni annak lehet, aki maga is akarja. Nagy igazság, ám aki valóban lent van még hitelt sem kap, amit nem is tudna egy ideig törleszteni. Még próbálkozom hogyan tudnám mégis megtalálni a megoldást, nem hiszem magamról, hogy a diplomák száma azt az alapot adná, amire még szükségem van.
Soha senki ne adja fel, csórón is lehet élni, a virág a szegénynek lehet jobban illatozik, s azokra is gondolni kell, akikért felelősséggel tartozunk. Isten ad erőt, ám azt kérni kell, méghozzá jól kell kérni.

$egall képe

Kedves Péter és mindenki!
Mint azt a levelemben már megpendítettem, itt is megkérdezném, mert választ nem kaptam! :(
Ha valóban segíteni szeretnél, akkor miért nem lehet valamivel olcsóbban (mint egy előadás) megvásárolni Tőled CD formájában 1-1 szeminárium anyagát??? -gondolván itt a távol lakókra, szegényebbekre, vagy idő hiánnyal küzdőkre!
Igyekszem ott lenni, bár még egyet kell húznom azon a bizonyos szíjon!!
Kellemes és vidám napokat!
Üdv:$egall

sándor képe

Kedves Segall!
Nyilván azért nem, mert akkor sosem jönne össze a karibi hajóút..
Ez ugyanis egy piszok jó üzlet,annak,aki kitalálta.
Gondolj bele.. Annyiszor annyi,az annyi..És valóban,pénzbefektetés nélkül,csupán némi időráfordítással dől a lé.. (amíg ló lesz veréb is lesz..)
tehát hajrá..:-)

Anonymous képe

Kedves Péter!
Köszönöm a tájékoztatást,a legtöbb dologgal egyetértek! Írtam már többször,hogy rokkant vagyok,a kerekes székem nem bírom Pestig gurítani,vonatra,buszra nincs pénzem.Most ráadásul egy karambol áldozata lettem,így még nehezebb a sok műtét után közlekednem.Szeretném egyszer meghallgatni az előadásodat,elég sok kérdésem lenne,mert e-mailben sosem kapok választ.Tudom,hogy sok munkád van,nem is várhatom el,hogy válaszolj.Úgyhogy,most ha lehet,még rosszabb helyzetben vagyok,mint eddig,és ne mondd,hogy ugye megmondtam,vagy csak én vagyok a hibás!
Remélem,a Te napod szebb lessz,mint az enyém!
Üdv:Rózsa.

zozododo képe

Kedves Péter!
Olvasom a hozzászólásokat és azon tünődöm írjak-e én is egy-két keresetlen szót.Csak tőmondatokban:
Minden ember teszi a saját dolgát.Te is.A tagok is.Az élet is.A végeredmény holnap olvasható az ujságokban.
Eme játék értelme,hogy aki részt vesz benne végre felébredjen, magáhoztérjen a csipkerózsa álomból és kezdjen végre élni.Te Péter teszed a dolgod.Az élet is.Az emberek is.Az élet nehéz.Tanítani is nehéz.Fogjuk fel könyeden.És valóban működni fog.De mindenkinek másképp!
Szép napot!
zozo

Anonymous képe

Kedves Mindenki,

Amit ingyen kapunk értéktelen a legtöbb ember számára. Lsd. levegő (az sincs ingyen valójában), közvilágítás (az se)...
A segítséget tudni kell fogadni - örök igazság.
Ha nagyon nullán vagy is van mit tenni. Csúnyán hangzik de pl. a nyugati aluljáróban egy nap alatt 5000-et minimum össze lehet kéregetni. Ciki? Hát... de lehet tenni valamit. És még sok mást is. Tenni kell. Elindulni, nyitottnak lenni.
Sokan megcsinálják/csinálták és fogják.
"Csak" egy döntés, hogy a gladiátor az arénába harcolni megy-e vagy meghalni. Döntés, ami a végeredményt nagyban befolyásolja.

Szép s egyre szebb napokat mindenkinek: Gina

Szilvia képe

Kedves Gina, teljesen egyetértek veled. Mindenre meg lehet találni a megoldást, csak elég kitartónak kell lenni, és néha igencsak oda kell tenni magunkat!
Egyik barátomtól hallottam, ami segíthet másoknak is:
"Mindig van legalább két jó megoldás!"
Csak meg kell találni.

Halász Károly képe

Nem szeretnék senkit megbántani de: Mindenki a saját sorsa kovácsa!

Olvasgatva a hozzászólásokat, nem csak ebben a témában, érdekes felismerésre jutottam. Valóban kétféle ember létezik, az egyik a főnöknek szeretne megfelelni.
Ebből következik tőle várja a segítséget.

Mondjuk a főnök az aki meghatározhatja az életszínvonalat.

    ( Az ország, a hatalom, a dicsőség, ..., ecetera, ecetera.)

    A másik típus a feladatnak próbál eleget tenni.

    Mondjuk a feladat az amitől valóban magasabb is lesz az életszínvonal.
    ( A félreértések elkerülése végett ezek apróságok a mindennapi élet részei otthon, a munkahelyen, a klubban, külhonban és bárhol a világon.)

    A problémám adott.

    A tapasztalatom az, hogy senki nem kér részt belőle viszont azt is látnom kell ha sikerül a felmerült problémát elhárítani, megoldani az eredményekben már szívesebben osztoznak.
    A jobbik esetben néhányan azt hiszik, hogy a probléma magától megoldódott.

    Ilyen az élet

    A kétkedők számára van egy tuti tippem, úgy hívják önbeteljesítő jóslat.

    Így szól: Képtelen vagyok megcsinálni!

      Azt hiszem erre szokták mondani: Otthon ne ezt próbálják ki!
      Mármint a képtelenséget. Ellenben,van egy ellenjavallatom ...
      : O)>

Anonymous képe

Károly, nagyon jó dolgokat írtál, viszont hihetetlenül tömör, ezért szerintem sokan nem értik.

Gábor43 képe

Akkor menj és mondd meg a több 10000 katasztrófában meghalt ember családjának, hogy ők tehetnek róla. Meg akartak halni.

Halász Károly képe

Miért lettünk ilyenek?

Egy kis történelmi áttekintés

A nagy birodalmak azért maradtak fenn mert a hódítók értettek a hatalom gyakorláshoz.
Helyükön hagyták a régi feladataikat értelem szerűen jól ellátó hivatalnokokat, és
az ősi vallásukat sem akarták megváltoztatni.
A cél a javak birtoklása volt a nép által elfogadott tehát bevált rendszeren keresztül.

Ezzel szemben a nagy októberi szocialista forradalom vezérei az elnyomott népből kerültek hatalomra.
A legjobb esetben is írástudók voltak.
A hatalom gyakorlásához szükséges stratégiai ismeretek hiányában, válogatás nélkül cserélték le a hivatalnokokat írás tudókra, és üldözték a vallást.

Kialakult a szocialista államrend amely több kevesebb sikerrel idővel megpróbált gondoskodni állampolgárairól. Testvériség egyenlőség szép szavak,

A fentiekből adódik, hogy az ép, hogy csak írni tudó kinevezett főnök csak olyan beosztottat viselt el akinél okosabb,
Mivel a beosztottjai függenek tőle ezért a legtöbben a főnöknek kívántak megfelelni, még véletlenül sem ellentmondva neki.

Elkezdtek államosítani kuláknak bélyegezték azt akinek egy kicsit jobban ment.
Egy emberöltő alatt kiirtották a vállalkozói szellemet.
Az emberöltő 25-30 év tehát mire egy ember önálló saját család alapításra és fenntartásra alkalmassá válik.

Szinte kivétel nélkül korlátainkban gondolkodunk, szemben a lehetőségek helyett.

Lásd: Lakás bérbeadás aki esetleg haszonnal is élt a lehetőséggel a hozzászólásában
oda biggyesztette aggályait.

Kevés kinevezett főnök ismerte fel azt, hogy akkor jó neki is ha szakértőkkel veszi körül magát.
Ez az állapot máig sem változott.

Kádár felismerte azt hogy célt kell adni az emberek kezébe, gondoskodni kell a jólétről.
Annyira okos azonban ő sem volt hogy megszervezze a gazdasági alapjait.

A feladatnak való megfelelés e célt teszi mindenek elé és tök mindegy, hogy ki a főnök.

Itt a vállalkozás indításánál ha bevalljuk, magunknak hanem a félelmeink vezérelnek ő a főnök
Mi lesz ha nem sikerül? Kihez fordulhatok stb

Mindenki magából indul ki én sem vagyok különb.

Ha munkám során valamit nagyon elcseszek olyan amiért akár ki is rúghatnak.
Volt rá példa lesz is.
Az első zabszem után az energiámat a probléma megoldására fordítom
ahelyett, hogy azon törném a fejem, hogy mit hazudhatok a főnöknek.
Láss csodát szinte soha sem kell magyarázkodnom főnökeimnek.

Ellenben kilépni a jelenleg biztosnak látszó életformából még akkor is
ha szegényes nem könnyű.
Pedig ma már rendelkezem ötlettel is ismeretekkel is.
Írástudó vagyok remélem, hogy ez többre is elég, de a tanuló pénzt mindig meg kell fizetni.

Saját bőrömön tapasztalom mind két állapotot tudom, hogy működik a feladatnak való megfelelés.
De a főnök szava a félelem ma még erősebb.

A főnököt le kell cserélnem egy vezetőre aki sokkal inkább a bátorítást
az ösztönzést kínálja cserébe a félelmeim helyett.

Ezt javaslom mindenkinek lehetőségekben kapaszkodókban gondolkodjanak.
Vezetőt keressenek akit önmaguktól követnek, és ne a főnök parancsoló szavára várjanak.
A félelem sokba kerül annak is aki gerjeszti csak szegény pára nem tud róla.

Anonymous képe

sziasztok!
... nem is tudom hogyan kezdjem...
beszéltek itt saját magatokról és hibáztatjátok saját magatokat, mert azt gondoljátok valaki ezt akarja "hallani" tőletek... bár ez a személy az, aki pozitív gondolkodásra buzdít... vagy nem jól értem?
szegénységről? pénztelenségről? ... menyit lehet keresni - számszerűen - kéregetéssel?
elmesélek egy 10 évvel ezelőtti történetet...
... messze-messze Afrikában...
vasárnap reggel volt. mi is templomba készülődtünk, mint, ahogy a település lakosságának 60-70%-a. én a pénteken kapott "bongo"-t tekertem a helyi viseletnek megfelelően magam köré. a fejemre kerülő "stakko"-t a párom nővére kötötte. azt mondta a kedvesem mielőtt elindultunk : "onye mu nyo bi" és megcsókolt. kb. 50 percet sétáltunk a templomhoz. már jó néhányan ott voltak, mire mi odaértünk. mosolyogva üdvözölték egymást, segítettek az idősebbeknek bemenni... a "father" is megérkezett... biciklivel jött... a bibliája mellett egy kicsi seprű volt a zsákjában... körbesöpörte a templomot... bement a templomba... hallottuk, ahogy a bent lévők üdvözlik őt... néhány perc múlva kijött. a zsongás elcsendesedett. a közelebb állókkal váltott néhány szót, aztán visszament. a kedvesem elmagyarázta, hogy 2 családra várunk még... ( vagyis várnunk kell )...
... azt gondoltam biztos valami befolyásos családokról van szó...
tévedtem...
megérkeztek...
az egyik apa 3 gyereket tollt egy talicskában, az anya botra támaszkodva próbált meg lépést tartani...
... a másik családból egy 12-14 éves fiú kísérte el az apját... mindketten mezítláb jöttek odáig, cipőjük a vállukon lógott... leporolták magukat és belebújtak a cipőbe ( fűző nem volt a lábbelikben ). egy idősebb asszony odalépet hozzájuk, megsimogatta a fiú fejét és a ruhája szélével letörölte az apa cipőjét... kézen fogva mentek be a templomba...
... mi is bementünk... körbe néztem... ragyogó szempárokat, boldog embereket láttam... a bottal közlekedő asszony lelkesen beszélgetett két másikkal... de mintha mindannyian a szemük sarkából figyelték volna, hogy mikor fejezi be a pap, a személyes beszélgetését a padok közt... csend lett... de csak egy pillanatra... kezdetét vette a "mise"... nem értettem - igbo nyelven tartották - de ez olyan beszélgetős Istentisztelet volt... és nevettek, énekeltek, táncoltak... szórakoztak...
... szinte sajnáltam, amikor vége lett.
én a párom nővérével hazamentem - de mint megtudtam a nők ilyenkor találkoznak a piacon és minden fontos dolgot megbeszélnek... és persze a férfiak is összegyűlnek, de ők "csak" pletykálnak...
itt a vége...
ugye értitek? ugye most már nem azon gondolkodtok, hogy személyesen nektek milyen problémákba ütközik elmenni egy megbeszélésre, interjúra, szemináriumra!
tedd, amitől többnek érzed magad! ez fontos!
... legyetek jók!
csil

Gábor43 képe

Mindenkinek igaza van, mégsem halad ettől a világ előre. Egy szemináriumtól senki sem fog meggazdagodni. Ahhoz olyanná kell válni, hogy azon gondolkodik az ember mindig, hogy csinálhatna több pénzt. Egy folyamat, amiben megtanulja, hogy gazdálkodjon a pénzével és menedzselje és "eladja" önmagát. A szemináriumtartók ezt elfelejtik elmondani. Amikor elkezdődött az MLM mánia, mindenkinek ígértek mindent - és jól meg is szívta több tízezer ember. Nézzétek meg a gazdagokat, hogy viselkednek, mit csinálnak, hogyan csinálják. Nem úgy, hogy prófétákat hallgatnak. Olyan emberektől kéne tanulni, akik a saját erejükből gazdagodtak meg. Tehát összefoglalva: meg kell változni, meg kell tanulni. És ez nem megy egyik napról a másikra. Talán 5,10 vagy 100 szeminárium elég lehet... 5000*100 = 500.000. És akkor a legolcsóbbat vettük.
Még egy: 12-18 évig azt verték a fejünkbe az iskolában, hogyan fogadjunk szót és teljesítsük a parancsokat. Most meg pont az ellenkezője kellene: hogyan csináljunk valamit parancsok nélkül vagy ellenére, ami nagyobb eredményre vezet. Sok sikert mindenkinek.
Aki akar tanulni, csak írja be a keresőbe ezt: "Pénzügyi műveltség fejlesztése" és egy évre való olvasnivalót is talál.

Szilvia képe

"Ezért most, mindenféle rábeszélés és marketing és körítés nélkül elmondom:
Gyere el a szemináriumra amit tartani fogok, mert hasznos lesz a számodra."

Szerintem ez a legjobb marketingszöveg, mert világos és lényegre törő. Főleg egy ilyen szöveg végén.
:-)

Tóth János 1 képe

Én már másfél éve tanulom Bryan Traci tanításait, és Kedves Péter hiába keresem az írásában az ego szavait sehol sem találom. Ez természetesen közel sem baj, sőt az én véleményem is ugyan ez. Nem lehet előre haladni, minözben csak a rosszra gondolunk.
Kívánom mindenkinek a pozitív hozzáállást és meglátják egész más lesz az életük.
Legyen szép a napja mindenkinek!
Tóth János

Anonymous képe

Ezen az oldalon szépen körbeírják a semmit :D mert konkrétum sehol :S

pénzkereső képe

Az anyagi függetlenséget szinte mindenki el szeretné érni. Ki ne álmodozna arról, hogy mindent megvehetne magának, amire szüksége van. A gond ott kezdődik, hogy a legtöbben nem hiszik el, hogy ez lehetséges, ezért a hasonló tanitásokról is azt gondolják hogy csak üres duma.