Átverés az 1ev.hu?

Jó kérdés nem? Ha nem vagy tag az oldalon, biztosan elgondolkoztál már ezen.

Azonban az, hogy az 1 év átverés-e vagy sem, sokkal kevésbé fontos, mint az, hogy nem vagy biztos benne.

Ha nem tudod ezt magadtól megállapítani, hogy valami átverés vagy sem, pénzt fogsz veszíteni. Ezért meg fogom mutatni, hogyan szúrd ki az átveréseket.

Lássuk mik az átverés jelei, és mit tehetsz hogy elkerüld ezeket:

1. Nem látod hogyan éri meg a dolog
Egészen meglepő de ez az egyik legbiztosabb jel.
A mai világban pénzbe kerül minden. Nem mennél el ingyen dolgozni sehová, nem azért, mert nem vagy jóindulatú, hanem azért mert ki kell fizetned a számláidat, öltözködnöd, enned kell, stb...
Vannak azonban olyanok, amikor előkerül egy cég, aki valahogy túl jóindulatú és azon gondolkozol, hogyan éri meg ezeknek? Különböző hangzatos dolgokkal indokolják.
Érdekes módon sokan gondolják úgy, hogy amikor valami fizetőssé válik az átverés lesz. Valójában ilyenkor már tudod, miért éri meg a másiknak is. Sokkal jobb, ha tudod. Nem?

2. Túl könnyű
Sajnálom, de könnyű pénzkeresés nem létezik. Ha lenne megmondanám, de nincs. Aki azt ígéri, hogy van egy módszere amivel könnyen és gyorsan pénzt kereshetsz (lefogyhatsz, stb...) az nem mond igazat.
Még én sem tudom a pénzcsinálást könnyűvé tenni, és ezt meg is mondom. Kérdezd csak meg a tagjainkat, hogy könnyű-e az 1 év?
Nem az anyagok nehezek, hanem elsajátítani és alkalmazni. De nem nehezebb mint megtanulni egy nyelvet vagy lefogyni; egyszerűen meg kell tanulni és utána csinálni kell.
Viszont egy edző vagy egy tanár sokat segíthet. Most én vagyok a pénzügyi edződ és lefektettem az utat, neked csak végig kell rajta menned. Azt viszont nem ígérhetem, hogy könnyű lesz.
Ha valaki ezt mondja neked, tudd hogy valami nem stimmel. Nincs könnyű út a sikerhez, se ebben se másban.

3. Vélemények
Mi abban az átverés, hogy valaki elmondja a véleményét neked? Itt a példa:
Mit szólnál ahhoz, ha egy barátod megpróbálna lebeszélni egy filmről amit még nem is látott. Vagy egy ételről, amit még soha nem evett? Elég ostobán hangzik nem?
Viszont meg fogsz lepődni, mert sokkal többen csinálják ezt mint gondolnád.
Például nem sokkal azután miután hazatértem egy kolumbiai hajóútról valaki írt nekem, hogy ez egy hazugság, mert azokon a vizeken hajózási tilalom van. Küldtem neki róla egy videót. Soha többé nem írt.
Érdekes nem? Úgy tűnik, hogy vannak olyanok, akik a "hozzáértésüket" a dolgokhoz úgy próbálják meg bemutatni, hogy úgy mondanak véleményt dolgokról, minta bennfentesek lennének, vagy többet tudnának nálad. Ha ilyen emberekre hallgatsz képtelen leszel eldönteni egy dologról hogy átverés vagy sem.

4. Nem járni utána a tényeknek
Vetted már észre azt, hogy amit a TV-ben mondtak nem úgy volt a valóságban? Hallottad már hogy ez és ez a cég ennyi és ennyi éve van a piacon? Vagy azt, hogy ez az üzleti lehetőség meg fogja változtatni a világot?
Gondold csak végig, mennyi lett igaz ebből.
Az emberek gyakran lusták és jóindulatúak. Azt mondják nekik, hogy ez és ez így van, és elhiszik. Soha nem járnak utána, hogy az adott cég tényleg létezik-e, vagy hogy tényleg 20 éve vannak-e a piacon. Sorolhatnám még a végtelenségig, de erre te is tudsz elég példát szerintem. Járj utána, a dolgoknak és a tények alapján dönts.

5. Csoportos döntések
Az emberek csoportosan szinte mindig rosszul döntenek.
Ha azon gondolkozol, hogy hogyan veszítenek az emberek tömegesen pénzt, ez a válasz rá.
A történelem számtalan példával szolgál erre: van Gogh, egyetlen képet tudott eladni, Röntgent azzal gyanúsították, hogy a találmányával a hálószobák titkát akarja kifürkészni, és még sorolhatnám.
Amikor az emberek, tömegesen kezdenek beszélni valami új üzleti lehetőségről, akkor jobb vigyázni. Az embereknek kitűnő érzékük van ahhoz, hogy csapatban a legrosszabb megoldást válasszák.

6. Nem ismerni a marketing egyik alapvető törvényét
A törvény pedig ez:
"Mindig lesznek akik szeretnek és akik utálnak. Ha nincsenek ellenségeid akkor nem jó a marketinged."
Miért olyan lényeges ez? Mert az igazán jó dolgoknak mindig vannak ellenlábasai. Ha ezeket nem látod, a dolog nem működik. Ha nem fikáznak páran nem vagy elég ismert.
Az emberek vérre menő vitákat folytatnak arról, hogy a Lamborghini vagy a Ferrari a jobb (bár legtöbbször még egyiket sem vezették), vagy Nikon vagy a Canon fényképezőgép, készít jobb képeket (általában csak az egyiket ismerik), Coca vagy Pepsi stb...
Minden jó márkának, vannak rajongói és ellenlábasai. Ha ezeket nem látod, jobb, ha jobban megvizsgálod a dolgot.

7. A józan paraszti ész
A legfontosabb dolog. Egyszerűen gondolkozz. Ezt semmi nem helyettesíti.
Nem számít, hogy mit mondanak az emberek, ha gondolkozol rájössz az igazságra. Az 1ev.hu-t fikázzák néhány fórumon. De ha megnézed egyetlen tagot sem találsz közöttük, csak olyat aki még soha nem járt az oldalon.
Vagy megnézel egy újdonságot. Vajon használni fogják az emberek? Ha nem hallgatsz a véleményekre hanem megvizsgálod és végiggondold rájössz.
Ajánl valaki egy üzleti lehetőséget: Hosszútávú befektetés 10 éves futamidővel. Végiggondolod, 10 év alatt mi történhet, mekkora a várható infláció stb. Fel tudod mérni a kockázatot és el tudod dönteni, hogy jó-e ez neked vagy sem.
Ennyire egyszerű. Viszont, ha nem használod a józan eszed egyetlen egy fenti tipp sem ér semmit.

Van véleményed? Vagy tudsz még hasonló jeleket?

Írd meg nekem az hozzászólásokban!

Láthatóság: 

Hozzászólások

öregcsöves képe

Kedves Péter
elég öreg vagyok ahhoz, hogy élettapasztalatom alapján vállalható véleményt nyilvánítsak a kínálatodról.
Először kételkedtem ahogy azt tapasztaltad is, de amit szenzációsnak tartok. a módszer, ahogy önvizsgálatra oktatod az ügyfeleidet, látszólag pofon egyszerű dolgokra vezeted rá őket, minden pénzt megér!
Csodaszert azonnali meggazdagodási módszert nem kínál , nics azonnali haszna, mint egy lottónyereménynek.
nem rosszpont, de iszonyatos kitartást, energiát kíván a tanácsaid feldolgozása. üdv: Bakos István. ( Öregcsöves)

Kedves Tamás képe

Maximálisan egyetértek az utolsó sorokkal, ami az energiát, és kitartást jellemzi:D

Ez egy háború önmagunkkal:D

Vaaaaaaaalaki képe

Szerintem fele-fele arányban,talán nem átverés .
Neked biztos sok pénzt hoz mert amikor arra kerülne sor,hogy én is pénzt keressek akkor előbb fizessek/zsákbamacska/-ért
mert nem tudom mit veszek meg egy dolog hogy TE mit mondsz
Neked sikerült-sikerül garancia nincs arra,hogy nekem is bejön.
Mikor 20,000 Ft-ból kell megélned havonta akkor minden kiadás ilyen programokra nagyon magas és ezért írtam"zsákbamacska".
Az elemzésed:szerintem az emberek felére igaz ez nem személyre szabott dolog.
Tehát a kérdésedre a válaszom bocsi ÁTVERÉS

2011.06.21

Szilvia képe

Kedves Vaaaalaki,
"Mikor 20,000 Ft-ból kell megélned havonta akkor minden kiadás ilyen programokra nagyon magas" - ebben igazad van, azonban ez nem Péter hibája. Ezzel nem az ő terméke zsákbamacska.

Horányi Júlia képe

Ne haragudj, kérlek ne vedd támadásnak, de muszáj hozzászólnom ahhoz, amit írtál. Ha a havi 20.000 forintból telik internetezésre és időd is van, hogy elolvasd a blogot ezen az oldalon és még véleményt is írj, akkor biztosan arra is maradna energiád, hogy megváltoztasd az életed. Kérdés, hogy akarod-e valójában. Ha nem és igazából nem is teszel semmit, akkor azért nem Péter vagy más a hibás. Mikor elkezdtem az 1 évet, a bankszámlám mínuszban volt és abszolúte semmi bevételem nem volt, még havi 20.000 sem. Kölcsönkértem anyámtól és elkezdtem a tanfolyamot. Még nem jutottam a végére, de már gyökeresen megváltozott egy csomó minden. Nem mondom, hogy elértem az összes célom, és ott vagyok ahol lenni szeretnék, de már így is rengeteget tanultam, van egy csomó munkám, bevételem és látom a rengeteg lehetőséget, amit addig észre sem vettem. Szerintem nem átverés!!!

Anonymous képe

Amikor elkezdtem megtanulni (ez a szó nagyon fontos a mai világban!) a vállalkozások alapjait, akkor az első lecke, amit folyamatosan hallottam ez volt: soha, senki sem döntött helyetted az életben! Ahol tartok, amit csinálok, az mind az én döntésem volt és ahová jutni fogok, az is az én döntésem lesz.
Ha egészséges vagyok, akkor nem lehet kifogásom az, hogy milyen a gazdasági vagy a családi körülményem, mert a tanulmányaimat, a páromat, a munkámat (és ezzel együtt e bevételemet), azt, hogy mikor vállalok gyereket vagy kivel barátkozok, kinek a szavára hallgatok és kiét utasítom el, mind-mind én választottam és választom meg a jövőben is.

Átverés az, ahol pénzt kérnek és nem adnak érte semmit. Viszont ha fizetek valamiért, akkor természetes, hogy annak a minősége lehet jobb vagy rosszabb, de semmiképpen sem nevezhetjük átverésnek. Ha rosszat kaptam, akkor sem hibáztathatok senkit, hiszen ÉN döntöttem el, hogy fizetek érte.
Ami a lényeg: ha valaki tanítani, tapasztalatot átadni akar kevés pénzért, az sosem átverés! A tanulást, mások pozitív tapasztalatainak megosztását nem lehet elég jól megfizetni. Volt, amikor spórolni akartam rajta, de az nagyon-nagyon sokba került nekem.

Seres Erzsébet képe

Kedves Péter!
Valóban, úgy hiszik az emberek, ha valami nem úgy működik ahogy azt szeretnék, vagy nekik nem jön be egy bizonyos dolog az átverés.Pedig semmi nincs ingyen. Mindenért meg kell dolgozni. Sajna ez , így működik. Egy általános dolog, attól lesz egyedi, saját, hogy mi magunk tesszük azzá.Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma gondolkodás. Néha szükség van instrukciókra. Persze attól függ, mit szeretnénk elérni.
Igen, vannak átverések de azért vagyunk gondolkodással megáldott emberek, hogy ezeket megpróbáljuk felismerjük.
Üdv,
Erzsébet

No Anonymous képe

Tisztelt Sorokat Olvasó!
Forr a vérem!
Már Müller Pétert is utolérte az irigy magyar "vircsaft"?!
Gyanum, hogy olyan emberek vetik Pétert górcső alá, akik vagy nem olvasták-hallották egy gondolatát sem, vagy nem értik azokat.
Én olvastam tőle és találkoztam vele személyesen is. Úgy gondolom ez - a logika szerint is - feljogosít a róla történő véleményalkotásra.
Nagyon képzett és intelligensen gondolkodó ember, akitől még a nagyoknak is lenne mit tanulni!
Részese voltam egy egész napos előadásnak, amit ő tartott. Minden perce tele volt segítőkész szándékkal és pénzzé tehető információval.
Az anyagi helyzetére pedig nem irigy vagyok, hanem követendő példának tartom.
Bebizonyította számomra, hogy tanulással és kitartó következetes, kemény munkával lehet nagy dolgokat alkotni.
Úgy gondolom, hogy azoknak az embereknek, akik a nevüket sem adják a véleményükhöz, van még mit tanulniuk a Müller Péter "féléktől"!
Nagyon sok sikert kívánok mindenkinek!
Tisztelettel,
Makra Győző

Szilvia képe

Ez teljesen így van! Én is részt vettem Péter előadásain, és csinálom az 1ev.hu-t is. Nagyon hasznos dolgokat tanít, amit máshol nem tanítanak meg. Valóban tömény és nem egyszerű az anyag, de megéri.

Anonymous (Éva) képe

Üdv Mindenkinek! Tavaly ilyentájt beneveztem az 1év programba, ismeretlenül (nem tudván, hogy átverés-e ez az egész, vagy sem. Péter "kajla" videója a dél-amerikai partokról szinte olyan "bájos" volt, hogy muszáj volt megnéznem, mit tud ez a srác. Elvégre a pudingról is evés közben állapít6juk meg, milyen!
Még a honlapján található helyesírási, elgépelési hibákon is túltettem magam ;-) Aztán leckéről-leckére meghallgattam a mondandóit. (Volt, amelyiket többször is.)
Elmentem egyik szemináriumára, beléptem egy webináriumába is a neten.
Mivel álláskereső voltam akkortájt, sok időm volt erre...
Megszívleltem sok jó tanácsát. Például: elkezdtem reklámozni - saját gyártású kis plakátokon - a "kínálatomat" (Itt és ekkor kézműves szakkört tartok gyerekeknek.) És bejött! Rögtön utána egy másik munkára is behívtak! Igaz, jutalékos jellegű meló, de legalább nem engedett elkényelmesedni!... Ma már egy mini-vállalkozáson gondolkodom, amit felnőtt gyerekeimmel akarunk összehozni.
Véleményem: aki eddig nem kapott vállalkozással kapcsolatos összefoglaló ismertetést, az ne féljen tanulni Pétertől és a tanultakat áttenni a gyakorlatba.
ÓVAKODJATOK A NYAVALYGÁSTÓL!!! Ragadjátok meg a hajatokat és hajrá! Meglátjátok, menet közben is rengeteg segítséget kaptok, olykor meglepő helyről, vagy váratlan személytől. Csak mert bátrak mertetek lenni :-)
Köszi, Péter és Mindannyiotoknak a legjobbat kívánom
Pintér Éva

víztisztító képe

Minden relatív. Mit nevezünk itt átverésnek?
Aki megveszi, fizet a termékeidért és ezeket meg is kapja. Akkor lenne igazi átverés, ha nem adsz a pénzért semmit. Viszont az már a tolvaj kategória...
Csak úgy lehet megtudni, hogy milyen értéke van egy terméknek, ha használja is azokat. Egyébként ezekért a dolgokért találták ki a 100%-os pénz visszafizetési garanciát, amit egyre többen alkalmaznak már nálunk is.

Juhász István képe

Hát? Ha belegondolok nem tudnám elsőre eldönteni.
Hangzatnak nagyon jó,de nagyon nehéz is. Legnagyobb
ellenség az idő(halogatás)ezenfelül a vélemények és még
mindig az előítélet.
De nagyon nehéz mert rengeteg az új fogalom,program,alkalmazás amit megtanulni és értelmezni úgy,hogy meg is maradjon az emberben az embertelen.
Én az Enteprise-al kezdtem,de a Dos már csak emlék.
Nemrég leültem az öreg elé és szégyen szemre megbuktam.
VAGY ÁTVERT? Szerintem nagyon jó az 1.év, Hm én beszélek aki le vagyok maradva,de mindig vissza mehetek próbálkozni,értelmezni ami nagyon jó.
Ebben a témában mindenkinek magának kell dönteni,mert
ez egy átalakulás a megszokás,a saját éneddel való
szembesülés. Vagy is ez nem sült galamb.

Vagyok képe

A fejlődés és tanulás nem átverés,csak kitartás,akarat, és munka, önfejlesztés.Még egyetlen dolgot sem rendeltem,viszont olvasgattam a hasznos információkat,néztem a videókat.Remélhetőleg odaáig eljutok,hogy rendeljek,mert én is másfelé költöttem a pénzt amikor volt,és azzal nem is jártam jól,max tapasztalatot nyertem vele,nem bántam meg,de hát ez van.Szóval a lényeg,A FEJLŐDÉS,TANULÁS,ÖNISMERET,NEM ÁTVERÉS még akkor sem,ha az ember csalódik stb. :)))
Üdv : Vagyok

Anonymous képe

Kedves Péter!
Döbbentem olvastam a leveled!Átverés?Szerintem nem az!Nagyon sok hozzászólást elolvastam,akik végigkísérték a munkádat,a lehetőségeket,nem hiszem,hogy annak gondolják!Nekem sokat segített,már az elindulásban is,és a továbblépésben is!Nem kötelező tagnak lenni,utána lehet nézni mindennek,amiről írtál a blogodban,aki el sem olvasta,és nem is tagja az 1 év.hu-nak,milyen alapon bírál,és honnan veszi az infókat?Hallomásból?Pletykából?Ezekr nem lehet alapozni,és nem is hihetőek,általában az irigység beszél belőlük,hozzátesznek ezt-azt,hogy még rosszabb színben tüntessék fel.Ha a véleményét akarja valaki elmondani,megteheti,ezért nem kell lekicsinyíteni senkit,és semmit.Ki kell próbálni,hiszen van rá lehetőség.Sokan nem teszik meg,miért?mert tudja,hogy valótlanságot állít,és ez az én szememben eléggé únszimpatikus.
Köszönöm,hogy esélyt adtál elmondani a véleményem.
Üdv:Rózsa.

Horányi Júlia képe

Az ember mikor elkezd megtanulni valamit azzal egy hosszú és rögös útra lép. A tanulás folyamata nem könnyű és sokszor nem jár azonnali, látványos eredménnyel. Ha visszagondolok hány évembe telt megtanulni rajzolni és milyen út vezetett oda ahol most tartok a rajzolásban...nem gondoltam volna az elején, hogy ennyire nehéz lesz és ilyen sok kitartást, gyakorlást és időt, energiát igényel. Mostanában sokat lehet hallani a jobb agyféltekés rajztanulási módszerről. Nem voltam ilyen tanfolyamon, nem ismerem a módszert pontosan és ezek alapján lehet mondani, hogy előítéleteim vannak, de ha valaki én biztosan tudom, hogy valójában megtanulni rajzolni mivel jár és hogyan lehetséges. Így nem tudok hinni abban, hogy valaki egy hét alatt megtanul tökéletesen rajzolni ha előtte soha nem próbálta. Megfigyeltem, hogy ha valamit megtanulok az önmagában nem elég, mert hozzá kell érnem a tanultakhoz és el kell telnie egy bizonyos időnek, mire úgy el tudom sajátítani, hogy könnyen alkalmazható legyen a gyakorlatban nem is beszélve arról, hogy tényleg gyakorolni kell, mert másképp nem megy. Péter olyan hosszútávú,biztos tudást ad ami nagyon sokat ér.
Az igazi siker amikor valamit megtanulsz, eljasátítod és tudod alkalmazni és mindezeknek a kulcsa a kitartás! Ezért mondja Péter is, hogy nincs könnyű út ami a sikerhez vezet. Én tapasztalatból tudom, hogy ez valóban így van! Minden amit sikerként könyvelek el az életemben kemény munkával és kitartással valósulhatott meg.
Így én ebben az útban hiszek, mert csakis ez az igazán értékes és ez alapján biztos vagyok benne: az 1év.hu NEM ÁTVERÉS!!!

Bordé Sándor képe

Kedves Péter!

Szerintem sem átverés a program. :-) Lassan egy éve, hogy előfizettem a csomagra, megszavaztam a bizalmat Neked, és mivel (kamatos:-)) pénz-visszafizetési garanciát vállaltál, úgy gondoltam, nem veszthetek.

Igaz, még nem értem el az anyagi függetlenséget 1 év alatt, de ez miattam van: nem fogtam hozzá a megvalósításhoz, csak meghallgattam az anyagokat. És azt gondolom, hogy nagyon jók lettek.
Sok helyen sok mindent olvastam már a témában, voltak ismerős dolgok, viszont így összefoglalva, gyakorlati példákkal bemutatva még nem láttam máshol.

A másik témához szólva: nekem válaszolt már többször is Péter emailben, igaz, volt hogy kicsit többet kellett rá várni.

Sándor

Fülöp Richárd képe

Szia Péter,

Én ugyan nem vagyok "tagja" az 1.ev.hu -nak olvasgatom a hirleveleket amikre kedvesemmel közös email címmel vagyunk feliratkozva.

Egy dologban biztos vagyok ezek alapján: Érted azt amiről írsz.

A saját programomra is sokan azt mondják, hogy "átverés" pedig ez a fogalom maga relatív.
Ha valaki jól van tájékoztatva arról, hogy mit kap, ha "ezt és ezt" megcsinálja. Akkor az elvileg nem átverés (gyakorlatban sem), de a csalódottak, mert mondjuk nem tudják megcsinálni amit kell mindig a rossz hírt fogják kelteni.

Sok ilyet láttam már... Tipikusan azok akik azért nem mennek mondjuk a jobb oldali sarki boltba bevásárolni, mert a bal oldaliban romlott húst vettek...

Ugyan ez igaz a befektetésekre, az MLM-ekre. Sokan azt hiszik ezek átverések, mert egy cégnél megégették magukat, vagy ismernek olyan embert aki pórul járt.

De ezek külön-külön cégek.

A lényeg: Ha valaki nem teszi ami a dolga, akkor nem is érdemel semmit, általában nem is kap és az esetek többségében belőlük lesznek az ellenlábasok.

Meg a konkurenciából, akik direkt keltik a rossz hírt.

Péter te tartod az ígéretedet? aki megtanulja, megcsinálja amit írsz, megkeresi azt a pénzt amelyet ígér az 1.ev.hu ?
(Szerintem igen hiszen a rendszer logikusan fel van építve és a matematika az matematika, és épp ettől nem átverés)

Lehet keresni egy év alatt akár több millió forint bevételt is átlag emberként.
Sőt megfejelem, havonta 1 millió felett is.

Főként automatizált eszközökkel.
A nap 24 órája nem elég arra, hogy egy 100000-es adatbázis átlag 5%-os válaszadási rátája mellett, mindenkinek válaszolj. Hetente kimegy egy levél és 5000 választ olvass végig írj vissza... ez nem megy. Így megértem, ha a Péter nem válaszol. Ettől még a rendszere követi a logikát a tananyag elsajátítása és alkalmazása meghozza az eredményt.

A kritérium? tanulni és megvalósítani, vagyis dolgozni kell érte.

Csak a döntés számít.

Nagy Szabolcs képe

Havonta cirka 4 ezer forintot nekem simán megér, hogy megismerhessem egy tapasztalt vállalkozó/üzletember tanácsait, munkamódszereit és gondolatait.

Ha valamit akarsz kezdeni az életeddel, tudsz Pétertől tanulni, nem is keveset.
Ezért a pénzért hozzáférsz a tananyagokhoz és tudsz tanulni, a gyakorlati terepet meg a saját életed adja. Sokan talán hiányolják, hogy Péter nem fogja a kezüket végig és nem épít fel nekik (helyettük) valami pénztermelő eszközt. Pedig Ő sokszor elmondta/leírta, azzal tud segíteni, hogy adja az infót, de megcsinálni nem tudja, nem fogja helyetted. Ennyi pénzbe egy ilyen mentorálás nem is férne bele... ez világos.

Nincs itt semmiféle átverés.

Kedves Tamás képe

Üdv!

Mivel nem kerestem még pénzt az 1év.hu segítségével, ezért mondhatnám, hogy átverés. De egyelőre a 3. hónapban vagyok, és azt csinálom. Tehát tökéletes véleményt csak a teljes anyag elvégzése után tudnék alkotni. Persze ez továbbra is csak egy vélemény lenne. :)

Lényeg a lényeg, nem bántam meg a döntést anno. Valódi értéket kaptam a pénzemért. Péternek igaza van: nehezek az anyagok, k**** nehezek, ez tényleg így van. A legnehezebb az bennük, hogy saját magunkkal kell szembenéznünk nagyon sok területen. Nem az anyagok nehezek tulajdonképpen, hanem hogy azokat alkalmazzuk, és kitartóan megcsináljuk. De minden csapdára, és akadályra szép lassan fény derül, és ha elég kitartó vagy, és csinálod, akkor menni fog.

Már eddig is annyit sikerült változtatnom, az eddigi hozzáállásomon/gondolkodásmódomon, hogy rendkívüli akadályokat sikerült legyőznöm vele, pl: halogatás, "nem tudom megcsinálni", és óriási kitartásra is szert tettem. Plusz elkezdtem máshogy gondolkozni, sok gátat ledöntöttem, többek közt kreativitást, ötlet/lehetőség felismerést illetően.

Biztos vagyok benne, hogy a program elvégzése a kívánt eredményt fogja hozni, az anyagi függetlenséget. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy kezdje el, mert nem átverés, hanem érték.

Attila Váraljai képe

Sziasztok!

Amit Péter ír most is igaz. Nem szokása butaságokat írni. Az 1év.hu nem átverés, sőt még garanciát is ad hozzá.

Az is tény, hogy a legnehezebb magunkkal szembenézni és megvalósítani, amit Péter megmutat. Ez azonban NEM AZ Ő hibája, hanem a sajátunk!

Teljesen korrekt, amit fent leírt. Mindenkinek van véleménye arról is, amit csak felületesen ismer, vagy csak hallomásból. Sajnos egy idő után ezt az ember saját tudásának érzi, pedig valóban nem járt utána.

Egy másik példát mondanék. Nagyon ismert, hogy kis országunkban mindenki nagyon tud futballozni, de valójában csak kibicek és nem is próbálták soha vagy csak a tv-ben látták.

Magam nagyon sok mindennek utána járok (internet, könyvek,stb...) mégsem biztos, hogy helyesen ítélem meg, még az ismeretek alapján sem, a dolgokat, sőt... Jó lenne, ha így lenne, de nem. Az ember akkor is sokat téved, hibázik, ha alaposan utána jár valaminek.

Nagyon jó, hogy Péter vezet (pénzügyileg)és egy ilyen tanfolyamot csinál, én mégis kevés vagyok hozzá. Remélem azonban, van akinek pénzben is megéri és képes profitálni anyagiakban is a tudásából és Péter instrukcióiból!

Nagyon sokat tanultam tőle. Magam is profitáltam már abból, amit tőle tanultam. Bár a vágyott befektetési szintre nem értem el, de a tudásomat már nem adom ingyen, mert annak értéke van.

Üdv, Attila

Anonymous képe

Nem akarok senki felett pálcát törni... Amúgy, ha nem Romániában élnék, én is elmentem volna egy szemináriúmra, már kiváncsiságból is!!!

Anonymous képe

még nem olvastam végig, de félek,hogy elfelejtem.
Csak kérdezem:Ez a videó amit utazásod igazolásául bemutattál nem egy applikált volt?
Na erre ráfáztam legalább a 3. fejezetet olvastam volna előbb végig, most már magamra sem hallgathatok.
Most már végigolvasva: tökéletesen igazad van! Én is hasonló helyzetben vagyok. Mit gondolsz miért nem kaptál eddig tőlem egy fillért sem? Mert nincs! Pedig még mindég gondolkozom. Nézd meg az SZTNH honlapján (www.sztnh.gov.hu) az alábbi két lajstromszám szerinti bejelentést (147.005. és 185.380.)

Szivélyes üdvözlettel

Zoltán

H.Roland képe

Tisztelt Mindenki!

Én nem vagyok tagja az 1év.hu csoportjának, de végig olvastam minden hozzászólást és bejegyzést, illetve Péter összes levelét...
A kérdésem a bizalmatlankodók felé:
Mit kap az ember ingyen a mai világban?
Melyik iskolában nem kell fizetni azért, hogy bármit is megtanítsanak nekünk amiből később profitálhatunk illetve megélhetünk belőle?
Tehát felfogás kérdése, mert szerintem a tudásért így vagy úgy de fizetni kell! Ha nem Péternek fizet valaki, akkor majd az életnek a tapasztalat szerzésért...(én már sajnos ezeken túl vagyok)

Én azért nem tudtam Péter szolgáltatásait igénybe venni, mert nem volt semmilyen bevételem az elmúlt fél évben és örültem, hogy egyik napról a másikra meg tudtam élni...de ez legyen az én gondom!
Amint lesz fix bevételem, igénybe fogom venni Péter szolgáltatásait, mert tanulni sosem késő!

Üdv Mindenkinek!
H.Roland

Szegedi Gábor képe

Üdv minden kétkedőnek!
Hál' istennek személyesen ismerem Pétert, és bizton állíthatom, hogy az egyik legkorrektebb ember akivel valaha találkoztam! Azt ígéri Péter az 1 év.hu-n, hogy bárki elérheti az anyagi függetlenséget. Ezt annyival egészíteném ki, hogy bárki aki igazán akarja, és meg van hozzá a kitartása. Minden információ fenn van az oldalon! Hogy ki, mit talál értékesnek, és hasznosnak a saját maga számára, és milyen módon sáfárkodik a megszerzett tudással,az mindenkinek a saját egyéniségétől függ. Ez egy kőkemény pénzügyi intelligencia fejlesztő kurzus, és nyoma sincs benne semmiféle átverésnek! Tisztelettel: Szegedi Gábor

Sütő Ágnes képe

Sziasztok!
Változni és változtatni soha nem könnyű. Én évek óta dolgozom rajta. Én azt gondolom, hogy Péter és az Ő "ajánlott programjai, anyagai" jó lehetőségek erre.
Azok a pénzek amelyeket Péter kér a "tanításaiért", nem komoly összegek még egy átlag ember számára sem. Mindenki válassza ki a pénztárcájának megfelelő "ajánlatot"! Miért lenne átverés?! Aki részt vett már ezekben tudja, hogy Péter mindig ad valami pluszt, valami újat, segítséget.
Egyébként meg valaki vagy él vele vagy sem! Ezt nekünk magunknak kell eldönteni.
Az 1ev.hu és Péter már majdnem két éve része az életemnek.Sokat tanultam, tanulok Tőle és mellette sok más személy és program segíti a folyamatos fejlődésemet.
Csak azt tudom mondani, hogy most is már nagyon jól vagyok, jól érzem magam a bőrömben, testileg-lelkileg egészséges, boldog embernek mondhatom magam. Minden reggel teli energiával, lelkesen, tettrekészen várom az elkövetkezendő napot. És, hogy ez így van ehhez nagyban hozzájárult az 1ev.hu és Müller Péter.
Kívánom, hogy egyre többen érjétek el ezt az állapotot, éljétek meg ezt az érzést.
Ha valaki úgy érzi, hogy én is tudnék neki bármiben segíteni, nyugodtan keressen.
Vidám, boldog, tevékeny napokat kívánok Mindannyiatoknak, üdvözlettel: Ági
sutiket@gmail.com
http://www.mindenamifogyokura.hu

Oláh Csaba képe

Átverés kategória mikor valaki fizet valamiért és nem kapja meg amiért fizetett!Kicsalják a pénzed ,vagy valamilyen módon palira vesznek,vagy nem azt kapod amit igérnek,vagy az az eladó aki ezt hazudja jól áll a ruha rajtad csak hogy eladja szintén átver, vannak akik ennek a "mesterségnek " szakértői, bár az nem túl becsületes mert átvernek embereket!Műsor is készült erről asszem svindlerek a címe a műsornak!
Itt ilyet nem tapasztaltam,itt egy profi szakember a szaktudását adja el!Én megkaptam a terméket és szerintem színvonalas,úgyhogy nem történt átverés!

Földiné Csúcs Mária képe

Üdvözlök Mindenkit! Az 1 ev.hu, azoknak átverés, akik nem akarnak, vagy valamiért nem tudnak fejlődni, vagy csak erre akarják fogni, hogy nem tudják megfizetni. Persze irigy ember szerint is lehet átverés. Véleményem szerint nagyon jó az anyag. Igaz különböző személyes ok miatt én is csak elkezdtem és most kényszer szünetet tartok. Abban a pillanatban ahogyan a lehetőségem engedi azonnal folytatom. Tehát rendkívül jó az anyag.

She képe

Ezt nem értem. Régóta olvasgatom a hírleveleket és egyéb nyilvános tartalmakat és mivel most úgy éreztem, tovább tudnék lépni, arra gondoltam, "belépek" végre. A biztonság kedvéért elolvastam a felhasználás feltételeit és találtam valamit, ami nem nyugtat meg. Kérlek Titeket, segítsetek értelmezni:

"A Cég fenntartja magának a jogot mindenkorra, hogy módosítsa és/vagy megszüntesse a Résztvevő vagy bárki más részvételét a programban, és töröljön bármilyen Programmal kapcsolatos tagságot vagy hozzáférést, bármikor okkal vagy ok nélkül, előzetes figyelmeztetés nélkül."

Köszönöm!
she

vini képe

kérdésben a válasz :)
ha veszel egy autót magadnak úgy, hogy nem tudsz vezetni, és nem is nagyon akarsz megtanulni, akkor vajon átvert az autókereskedő? :)

az ember pénzt ad valamiért, amit meg is kap
hogy aztán mire és hogyan használja, az már egyéni dolog, nem sok köze van az eladó személyéhez

Patak Cs. Gyöngyvér képe

Ha valaminek a fenti pontok alapján utánajárunk, kiderül, hogy átverés-e a dolog, vagy nem.

Az interneten talán még fontosabb, hogy a megszerzett bizalomra rászolgáljunk, és meg is tartsuk. A neten nem lehet sokáig életben maradni, ha hazugságon kapnak. Nem lenne itt sem ennyi "védőbeszéd", ha mindenki átverés áldozata lenne.

Bár én sem vagyok tag - én más körökből tanultam, amit tudok és megy is a "bizniszem" - szeretem olvasni Péter leveleit, és elhiszem, amit mond.

És, igen: meg kell mozdulni, cselekedni kell Neked magadnak ahhoz, hogy működjön bármi. "Tudni" más, mint "tenni".
Sok sikert mindenkinek!

Peti képe

"3. Gyakori hiba: Pénzt költeni addig ameddig nem látjuk a biztos eredményt."
Az a baj, hogy én még nem látom a biztos eredményét annak, amit _árulsz_...
Nem tudom mire fogom tudni használni. Ha egy TV-t, vagy kenyeret akarok vásárolni, akkor sokkal több fogalmam van arról, hogy mire is adom ki a pénzt!
A 183.nap első havi kurzusára befizettem. Végigcsináltam. (később mindre befizettem). De technikailag nem nyújtott semmi pluszt. Amire szükségem lett volna, azt nem kaptam meg, és nem is fogom megkapni. Ez persze nem Péter hibája. De mit tegyen az, aki nem tudja, hogy mire végére ér az egy évnek, mire kifizeti érte az árát, a végén nem lesz-e elvesztegetett idő, és pénz mindez? Halgasson az itt leírt hozzászólók véleményére? "4. Gyakori hiba: Véleményekre hallgatni."
Nos? Hogy járjon az ember utána, hogy neki személy szerint használható lesz-e az anyag?
Ez olyan mint egy meglepetés-ajándék. Vagy jó, vagy nem. Pénzvisszafizetési garancia? Az időt nem lehet visszafizetni...
Egy TV esetébne ha be is döglik fél év alatt, akkor is fél évig legalább használta az ember, és élvezte. De az 1.év-ről ezt nem is sejtheti előre...
Mindenesetre NEM gondolom hogy ÁTVERÉS. Semmiképp nem az. De több betekintést kellene engednie egy leendő kuncsaftnak. De ehelyett inkább az érdeklődését kelti fel, nagyon gyakran csak saját magát ismételve, ugyanazt a dolgot ezer oldalról körülírva... És csak olvasom, olvasom, megy vele az időm, de nem jutok előbbre... Most elsősorban az eMail-ekre gondolok...
A lejárató fórumokról meg inkább nem is beszélnék (nonszensz)...

Mindenkinek sok szerencsét!

Anonymous képe

Nem átverés, de nekem, valahogy nem tudta megmutatni az utat !
Mindenképp arra van kihegyezve, hogy a nulláról hogyan kell elindulni, de én nem vagyok a nullán, sőt jócskán elöl vagyok a pénzkeresők között, de sajna két éve besétáltam egy-két pénzügyi csapdába, amiből nem tudok kikeveredni, csak lassan és még nem látom, hogy mikor van a vége.Jól keresek , jól élek, de nem vagyok sem szabad, sem teljesen boldog, bár jól érzem magam, de szeretnék többet foglalkozni magammal ,a családommal, de erre jelenleg nincs mód.
Innen szerettem volna továbblépni, de nem sikerült!

Ez nem baj, mert nyilván az én utam más, ezeket a nehézségeket magamnak kell legyűrnöm, hogy tanuljak !

További jó munkát

Üdv. Kiss Laci

Anonymous képe

Müller Péter vagyok. 2009 júniusában kidolgoztam egy programot, amivel 1 év alatt bárki elérheti a teljes anyagi függetlenséget. Rendszer - GARANTÁLT eredményekkel - működik bárki esetében, és nem igényel pénzbefektetést.

és a szerződésből:1. A Résztvevő tisztában van, és egyetért azzal, hogy a Cég NEM VÁLLAL SEMMILYEN GARANCIÁT
vagy jótállást a Programra, vagy annak anyagaira, vagy az ezzel kapcsolatos, a Cég által
nyújtott szolgáltatásokra, és hogy a használatuk a Résztvevő saját felelőssége. A Cég nem
vállal semmilyen egyéb garanciát sem közvetetten vagy közvetlenül, váratlan károkért vagy
egészség károsodásért bármilyen oknál fogva, amit a Program anyagai okoztak

Anonymous képe

A havi 3850 Ft az miért nem befektetés?

Anonymous képe

Szerintem sok munka van benne és van alapja amit a Péter csinál és tanít, csak mindig akad valaki, aki felületesen mond véleményt, ezért mondják átverésnek, meg szkeptikusak.

Én személy szerint csak az internetes pénzkeresést és a Lusta ember útja a meggazdagodáshoz anyagokkal találkoztam, ezért az 1ev.hu-ról még nem tudok teljes véleményt mondani.

Lényegében az a jó, ha léteznek ilyen emberek, akik neten tanítanak, hogy legyél anyagilag független, sikeres az üzleti életben és a magánéletben. Én becsülöm őket, mert végig vezetik a leghétköznapibb embereket a siker felé, amit sokan nem tennének meg.

Anonymous képe

És nem mellékesen senki sem anonym aki az e-mailban kapott linken lép be mert a linkben benne van az e.mail cime. :-))

Anonymous képe

A törvény pedig ez:
"Mindig lesznek akik szeretnek és akik utálnak. Ha nincsenek ellenségeid akkor nem jó a marketinged."

fordítsuk ezt le egy kicsit. :-)
ha mint ember, nincsennek rosszakaróim akkor nem vagyok jó ember illetve rosszul csinálok dolgokat.

brilliáns :-)

Anonymous képe

Kedves Mindenki,

valóban, egyetértek Péterrel, csodamódszerek nem léteznek, mindennek meg van az ára. Ezt meg kell fizetni. Hol ténylegesen, hol tapasztalással, erőráfordítással vagy egyéb befektetésekkel. Ha valaki azt ígéri, hogy egyszerű ezt vagy azt megtenni és elérni,valószínű, hogy csak jól hangzó "marketing szöveget" publikál, mert ezt kitűnően megtanulta és tudja mivel lehet hatni a többségre. Azon kívül, mindenkinek van szabad választása, hogy melyik utat választja.Lehet az egyszerűnek tűnőt is, ami általában tévút, de lehet a nehezebbet is, ami viszont az adott személy fejlődésére nézve előrehaladást jelent. Ezt mindenki maga dönti el, erre nem lehet senkit rábeszélni. Persze, vannak olyan típusú egyének is, akiknek kevés az önbizalmuk és úgy gondolják, másoknak kell meg megmondaniuk, hogy ők hogyan éljék az életüket, vagy csak egyszerűen meg akarnak felelni másoknak.Ilyen is van, nekik fel kell ismerni, hogy ez a tulajdonságuk valójában hová is vezet és változtatni ezen, ha tudnak. Ez sem könnyű dolog, de ha megy, az illető hasznára válik. Így van ez az 1 évvel is. Nem könnyű és nem az anyag, mert az gyerekjáték és piszok logikus és egyszerű is, hanem a gyakorlatban való alkalmazása. Ez az, ami nem tartozik az egyszerű dolgok közé. Miért is? Talán mert nincs meg mindannyiunkban a kellő belső motiváció, az akarat és a kitartás. Ez lehet egy adott életszituáció miatt, de lehet szintén egy alaptulajdonság is, amit fel kell ismerni, hogy javítani tudjunk rajta.Mindent összevetve, aki átverésnek gondolja az 1 évet, nem kötelező, hogy olvassa, tanulja.Arra kell rájönnie, hogy tulajdonképen mit is palástól ezzel a meggyőződésével. Szerintem egyszerűen önbizalomhiánnyal küzdenek ezek a személyek.De ezen is lehet segíteni, ha megkeresik mi a valós oka, ami miatt ez az önbizalomhiány kialakult náluk és ami fékezi őket a cselekvésben. Tehát személy szerint, amiről én úgy gondolom, hogy átverés, azzal nem is foglalkozom még annyira sem, hogy véleményt nyilvánítsak róla. De ezt mindenkinek önállóan kell eldöntenie és nem mások befolyása alatt vélt döntéseket, véleményeket nyilvánítani. Persze, tudom, hogy ezt könnyű így mondani, vagy leírni, de nem mindenki ilyen karakter, mint pl.én és ezz így nem tudja minden típusú egyén "megemészteni". Hát ez bennünk a csodálatos, nem vagyunk egyformák, ez is azt mutatja, fogadjuk el egymástól azt a "leckét", amit mások tudnak nekünk nyújtani. Csak legyünk nyitottak és válasszunk belső érzésünk szerint. Tudni fogja mindenki, kinek mi a hasznos és mivel mit kezdjen, ha annak itt az ideje. Ha még nem aktuális, akkor úgy is lényegtelen az adott élethelyzetben, nincs vele mit kezdeni. Tehát azt javaslom, mindenki nézzen magába és döntdsön a megérzései alapján.Nem kell mindenben a logikai érveket keresni.

Anikó

Anonyma képe

Gazdagság, egy éve alatt! Hát ki nem vágyik rá? És az a pénz, amit havonta kér az 1év.hu csak azért, hogy megtudjam a tutit, nem olyan sok. Előfizettem. Nem vittem végig a programot. Mert kezdtem másképp látni....

Ott kezdem, hogy korábban sokkal drágább tanfolyamokon bevésték az agyamba, hol a pénz az Interneten. Elmondom. Az előfizetéses rendszerekben.

Adott egy weboldal, mézesmadzag szöveg, jól összeállított teszt, ami megállapítja, hogy nem vagy topon mindenben, de van megoldás! Máris bekaptad a horgot. Érdekel, hogyan tudnál magadon segíteni, és előfizetsz.

Ha csak 100 előfizetőd van egy hónapban 3.000/hó, megvan a 300k havonta! És ha 200 előfizetőd van, számolj, abból simán telik videoüzenetekre egzotikus országból.

Péter javára írható, hogy viszonylag kis összeget kér, amit szinte mindenki ki tud szorítani a költségvetéséből. Amögött, amit kapunk,van munka, tartalom. Igaz elég egyszer elkészíteni, max a kommentekre kell válaszolni.Ez az előfizetéses rendszer egyik előnye.

Annyi konzekvenciát levontam, hogy nem létezik garantált recept a gazdagságra. Minden hónapban vártam, és vártam, hogy na, majd most meghallom, amit idáig nem tudtam. Sajnos nem történt meg az áttörés. De rájöttem, hogy le kell másolni azt, amit csinál, és ahogy csinálja.

Ami nem tetszett: Ötletbörzét hirdetett, sorolj fel x db vállalkozási ötletet. Volt köztük rengeteg használható! Buta előfizető nyomta-nyomta az ötleteket. Gondolj bele, egy rutinos vállalkozó, mint ő, vagy a baráti köre, ahol van zsé, könnyedén megvalósíthatja, amiről pénz híján Te csak álmodozol.

Tanulság? Így kell csinálni! Másold le!

Bocs Péter, nem ellened szól, a többiekért!

A leírtak ellenére nem tartom átverésnek a programot.

Anonymous képe

gratulálok!!

nagyon jól látod a dolgokat.

Hajnal képe

Szia Péter, szia Mindenki! :)

Nos, végigolvastam a hozzászólásokat, és megteszem én is :)

Amikor először keveredtem a honlapra, és "csak" végigolvastam a tesztet, akkor biztos voltam abban, hogy profi emberrel állok szemben. Miközben töltögettem a tesztet, néhány kérdéstől zaklatott lettem, gondolván, milyen hülye kérdések :D, de végigcsináltam. Aztán megérkeztek szépen, sorban a kielemzések, és "jól szembenéztem" magammal, ami nem volt túl jó érzés :)

Sokáig az oldal felé sem néztem, majd kíváncsiságból 1 hónapra előfizettem, és... nem csalódtam. Találkoztam dolgokkal, melyek már ismertek voltak a számomra, és olyanokkal is, melyek nem.

Majd jelentkeztem egy online webináriumra, ahol ismét voltak dolgok, melyek már ismertek a számomra, és nagyon sok olyan információt kaptam, melyekről sokaknak fogalma sincs és melyekért nagyon hálás vagyok Péternek.

Átverés-e?
A levélből -számomra- egyértelműen megnyilvánul, hogy nem.
Miért? Mert hálózatépítőként szinte az összes megnyilvánulással találkoztam, találkozok, melyekről Péter is írt.

Szóval Péter, hálásan köszönöm a leveled, és -engedelmeddel-, meg anélkül is :D, elmentem magamnak, és "érveléstechnikából" 5-öst adok ;)

Üdv.: Hajni

Valaki képe

Srácok!

Egy gondolat ötlött föl bennem!

Végig olvastam a kommenteket, régebben másik topic-ot is, ott is ment ez a vita, ami itt most a fővonal, de:

VAN ITT OLYAN, AKÁR EGY IS, AKI ELÉRTE AZ ANYAGI FÜGGETLENSÉGET A PROGRAMMAL?!

Úgy érzem a többi csak mellébeszélés!

Van itt mindenféle, olyan aki átverésnek tarja, olyan aki szkeptikus, de szerinte nem átverés, mert az máshol kezdődik, olyan, aki szerint szuperek az anyagok, bár nehezek, olyan, aki csinálta, de szünetelteti, olyan aki végig csinálta, de most pihenteti, olyan aki majd később kezdi!
Csak egy nincs: AKI ELÉRTE AZ ANYAGI FÜGGETLENSÉGET!
Aki mellé áll azok szerint az anyag kiváló, olcsó, fantasztikus, bár nagyon nehéz, igazi önismereti kaland.
Ez gyönyörű, de nem tudom, hogy jól emlékszem-e mi volt a lényege:
ANYAGI FÜGGETLENSÉG! AMIT BÁRKI, HA VÉGIGMEGY RAJTA ELÉRHET!
Arról nem beszélek, hogy a program több oldalas leírása, micsoda mézes-mázos dolgokat ígér, arról sem, hogy a kamu, személyesnek álcázott, scriptelt automata "teszt", micsoda blődliket, meg minusz százalékokat írt ki!
Nem, mert kell a marketing, ahogy a jó bornak is a cégér!
De szerintetek túl nagy az elvárásom, hogy legalább egy valaki legyen, aki elérte azt a bizonyos DOLGOT, AMIT ÍGÉRT!

Még mindig nem ítélkezem és nem állok egyik táborhoz sem,

csak egy gondolat...

Glázer Csaba képe

Abszolutt egyetértek!!!

Valaki képe

Hú, ez aggasztó - különös tekintettel a tagságodra! :)

Valaki Bácsi

Pásti Erzsébet képe

Szia Kételkedő!

Én 58 éves vagyok.21 éve kisvállalkozó.Előtte 18 évig varrtam.Most építem hatodszor ujjá az életem.
-56 évesen ismerkedtem meg a számítógéppel
-és tanulok
-és 5m80 cm-es létrán rohangászok.Portálokat,rácsokat pucolok.stb.
-és foglalkozom egészséges életmóddal.Orvosi előadásokra járok,hogy termékeimmel összefüggésben mindent értsek,mindent át tudjak adni vásárlóimnak

Próbálok igazodni a világhoz,több lábon állni,túlélni.Ez tanulás,kitartás,akaraterő nélkül nem megy.Keresem az utam a jobb jövő reményében.Az én koromban ez már sokkal nehezebb.A gondolkodásmód átalakítása is.
De nem nyavajgok,hanem keresem az új lehetőségeket.Nappal dolgozom,éjjelente böngészem mit is tanulhatnék.Sok ingyenes tananyagot találtam és itt találkoztam az
1 év.hu TESZT-tel.
Hát jól ki lettem elemezve!!! Volt amivel nem értettem egyet első olvasatra.Azután kinyomtattam mindet és többször átolvasva beláttam,hogy igaz!
Ekkor kezdtem nézni a videókat,visszajárni az oldalra.Majd /bár nekem is jelenleg gondot okoz a kigazdálkodása/ Péter élő
szemináriumaira mentem.Szenzációsak! Számomra mindíg ez adja a legtöbbet!Ezután következett,hogy beléptem és vásároltam a tananyagokat is.
Szóval tanulok,de a gyakorlatba való átültetés nem könnyű,sőt nagyon nehéz. Szerintem itt bukik el sok ember,amit NEM SAJÁT MAGÁNAK TULAJDONÍT,hanem ÁTHÁRÍT PÉTERRE!
És ez baj! NEM Péter VER ÁT MINKET!!!!!!

TE AKI KÉTELKEDSZ VERED ÁT MAGADAT!!!!!!!!!!

ÉN TUDOM,HOGY MINDENT MEGKAPOK A PÉNZEMÉRT!SŐT!!!
Nézz körül,hogy mennyiért mehetsz 1 napos szemináriumra vagy vehetsz oktatóanyagot 1 témakörben!
NA ÉN EGYSZER KIPRÓBÁLTAM! 30.000 Ft volt a keresőoptimalizálás 1 napos tanfolyam.
Megbántam? Nem!!!Tapasztalatot szereztem és eldönthettem,hogy
milyen JÓ és OLCSÓ az 1 év.hu.
Igaz ebből majdnem az egész évet kifizethettem volna,de kíváncsi voltam és
MÉG JOBBAN ÉRTÉKELEM,hogy Péter ilyen ÉRTÉKET AD ENNYI PÉNZÉRT!

Szóval nincs igazad,ha átverésről beszélsz.
Egyébként NEM KÍVÁNJA SENKI,hogy akaratod ellenére itt légy.
NEM ÁLL MELLETTED SENKI,Hogy KÉNYSZERÍTSEN lépj be és
fizess.
De,ha nem tudod miről van szó
-ne járasd le,
-ne keltsd rossz hírét,
-ne irigyeld/csináld meg Te is,ha tudod!!!/
mert a rossz akarat visszaüt. NEKED ROSSZ a közérzeted,nem nekünk
MI JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT az 1 év. hu-n

Neked is sok sikert,légy boldog!
Böske

Valaki képe

Szia Böske!

Ez kinek ment ez a válasz?
Próbáltam visszanézni, de nem passzol sehova.

Kizárásos alapon gyanakodtam a legutolsó kommentre - azaz az én "Egy gondolatomra".

De nyugtass meg, hogy nem!

Üdv.
Valaki Bácsi

Anonymous képe

Van egy olyan érzésem ebből megint egy szeminárium lesz :-D

Halász Károly képe

Fiatalon az ember tanul mire megöregszik meg is érti a dolgokat!

Egy biztos rosszak a mintáink.
Az 1 év.hu és hasonló programokat sokan összetévesztik egy bevehető pirulával ami egy garantált mellékhatás nélküli ígéret és azonnal hat.

Nem így van!
Először régről berögződött ösztön és társadalmi szokásainkat kell felül bírálnunk és önmagunkban megváltoztatni. Nem egyszerű feladat.
Rengeteg kerékkötő és ellen drukkerrel szemben kell találni egy célt egy álmot amit érdemes megvalósítani és talán túl mutat csak egy picit az önös anyagiakon..

Gondolja végig bárki aki olvassa az érettségiért 18 esztendő telik tanulással érdekes módon senki nem kéri számon miért nem értesz még semmihez.
Pedig így van a szakérettségi is csak egy papír arról ha érdekel akkor jó lehetsz a tanult szakmádban. A diploma sem több csak az alapozás tart tovább.

Az anyagi függetlenségről akit nem apuka tart el hanem saját keresetéből fizeti a megélhetését esetleg jut internetre is az anyagilag független. Legfeljebb a keresményét jól be kell osztani.

Viszont az eddigi ismereteim alapján ez gazdagéknál sincs másképp csak ott valamivel nagyobb számokkal és céltudatosabban végzik az osztást.

A bejegyzéssel kapcsolatban az értéket soha sem adják ingyen mindig meg kell dolgozni érte. Ha valamit valóban akarunk, érdemes komolyan tájékozódni odafigyelni minden részletre.
Márkás nevű megbízhatónak hitt nagy szolgáltatóink is szeretnek egy két trükkös számlázást intézni felénk, hátha nem vesszük észre, akkor be is vált a csel.

Vélemények és csoportos döntések? Kegyetlen ellenfél.

Azt hiszem kevesen vannak akik mernek nyilvánosan hibát elkövetni szembefordulni a tömeggel és ezáltal
megszégyenülni. Valójában általuk megy előre a világ.

Azt hiszem sokszor épen a józan paraszti ész tart vissza egyébként rátermett embereket. Talán a dalnak igaza van ha jobban akarsz élni. Légy egy kicsit bolond!

Összefoglalva. Nem egyszerű megálmodni és megszervezni egy majdani gazdagságot de törekedni kell rá. Tetszik nem tetszik a tanulópénzt mindenkinek kivétel nélkül meg kell fizetni Ja idő és eltökéltség kell a tananyag elsajátításához. Másképp nem működik.

She képe

Sajnálom, ha bárki fikázásnak vette az előző kommentemet.
Mivel erősen gondolkoztam az anyag megrendelésén, elolvastam a felhasználási feltételeket, és mivel találtam valamit, amit nem értettem, gondoltam, segítséget kérek az értelmezéséhez.

Nem támadni akarok senkit, és azt sem mondtam, hogy átverés, de azt sem, hogy nem. Szerintem Pétert nem kell ilyen intenzíven védni, hiszen ő maga tette fel ezt a kérdést, ha félne bármilyen kritikától, nyilván félt volna feltenni egy ilyen provokatív kérdést is. Ez bizonyára becsülendő benne. A másik oka annak, hogy nem kell szerintem megsértődni vagy támadásnak venni és ellentámadni, ha valaki véleményt mond vagy kér, mert pont Péter vallja azt, hogy ha nincs rólad negatív kritika, akkor valami bibi van. Ez szerintem is így van.
De látok különbséget az ártó negatív kritika, és az a kritika, kérdés között, amit egy türelmes, barátságos válasszal el lehet magyarázni, ha hozzáértőnek tartja magát az ember, és egyből van még egy "fanja" a csapatnak.

Szóval egy olyan részről volt itt szó, amiben azt adja írásba Péter, hogy bármilyen ok nélkül, figyelmeztetés nélkül megszüntetheti a tagságot, stb.
Én nem vagyok joghoz értő személy, azt sem tudom, mi az a kötelem, meg kivétel meg kitétel. Nyilván van ennek normál értelme is, de nem egyszer találkozni olyannal, mikor a szaknyelvben egész mást jelent egy-egy szó.

Szóval nekem ez azt mondja egy egészen konkrét példával:
Én megrendelem egy évre az anyagot 1-jén, és akár 2-án felmondják a tagságomat és se nem férek hozzá az anyaghoz, se nem kapom vissza a pénzem. Számon kérni nem tudom őket, mert le volt írva, hogy ok nélkül bármikor megszüntethetik a tagságot és ezt el is fogadtam már a teszt kitöltésével.

Itt most nem beszélünk még sehol sem arról, hogy valaki csinálja-e az anyagot vagy nem, meg hogy működik-e vagy nem, ebben nincs kételkednivaló, miért ne adhatna valaki pénzért az interneten tudást, ez teljesen normális. De engem ez az ok nélküli felfüggesztés megzavar. Mert ez nem azt jelenti nekem, hogy valahol mondjuk publikálom az anyagot vagy hozzájárulok bármilyen formában, hanem teljesen ok nélkül. Ehhez van kiegészítés? Azt hiszem, nem értem. Az egészet végigolvastam, de nem kaptam választ erre.

Szóval ha valakinek van véleménye, vagy gondolata, amivel segítheti a megértésemet, szívesen fogadom és köszönöm.

Béke
she

Ibolya képe

Én azt gondolom,Péter nagyon jol dolgozik!!
Mindig,mindenben igaza van!
Irigylem Őt!Nagyszerű ember!
Azt hiszem tényleg segíteni szeretne rajtunk,ha nem így van akkor elnézést kérek!
Ibolya!

nimrud képe

Ez igaz amit Péter ír.
Marha nehéz az egész "anyagi szerzési" folyamat. Én is mérgelődtem az elején, hogy miért nem jön azonnal a pénz. De aztán rájöttem, hogy olyan világban élünk ami alapjába véve nem akarja megengedni, hogy te anyagi független legyél. Szóval nehéz "rabszolgából" szabaddá válni, ezt sokan nem fogják fel. Azt hiszik a rendszer ő értük van... jó vicc.
Írta valaki, hogy először a felfogáson kell változtatni, ami teljesen igaz. Amíg rabszolgának vagy kiképezve addig az is fogsz maradni. Az emberek többsége zombi módján gondolkodik, "rtl klubon művelődve" és csodálkoznak, hogy nem jutnak előre.
És eljöjjenek általában az örök hibák.
1. Mindenki 1 perc alatt akar pénzt keresni és természetesen ingyen és 0 tudás nélkül..
2. Az ember hajlamos elhinni, hogy amiről nem tud az nem is létezik.
3. minden baromságnak bedől
Ezek mind súlyos hibák.

Én fiatal vagyok és sokáig azt hittem minden tudok, főleg a netről stb de a lóturót.
Sokszor én is majdnem feladtam a szabadsághoz vezető útat de rájöttem, hogy folyamatosan a saját hibáimból új információkat tanulok. Ha ezekbe nem kezdek bele és csak okoskodok mindenről, hogy "átbasszás" és hagyom az egészet, akkor most fogalmam se lenne honnan induljak el és merre mennyek tovább. Rájöttem az egész egy folyamat. Úgy hiszem mindenkinek van egy élet útja ebben a világban és folyamatos tanulási folyamat van. Tehát a szabadságot nem könnyű elérni.
Vegyünk egy példát: Neo a matrix filmből sem lett azonnal "über májer harcos" hanem előtte sokat kellet tanulnia, hogy elérjen egy szintet. De önmagában az már nagy előrelépésnek számított, hogy felébredt a mátrixból. Sokan még arra sem voltak képesek. Remélem érthető a célzás..

Péteről annyit, hogy szerintem rendes ember. Bár néha furának érzem de minden kérdésre válaszol és segít ha tud, és úgy veszem észre egyre több konkrétummal is szolgál és új ötletekkel.
Persze olyat ne várjatok, hogy pontosan te itt és ott nyissál boltot és evvel és evvel a termékkel indulj és aztán nyomj meg egy gombot és ömlik a pénz.
Ha létezik is ilyen módszer, Péter szerintem nem csinálna magának saját konkurenciát :D szerintem ezzel mindenki így van.
Tehát önnáló kreativitás és önálló gondolkodás azért itt is kell szerintem.

És végül a véleményem.
Tudom Péter mindenkit azzal biztat, hogy mindenki anyagi független lehet stb. Ez egy motiváló trükk szerintem. Szerintem azért mondja, hogy önbizalmad legyen.
De úgy vélem igazából nem mindenki lehet ebben a rendszerben anyagi független.
Képzeljétek el ha mindenki anyagi független lenne.
Akkor ki vezetné a repülőt amivel nyaralsz? Ki sütné az 5 csillagos étterembe a gordon blüdet? Ebbe nem gondolt bele senki?
De ennek ellenére szerintem mindenki jobbá teheti az életét ha akarja és gondolkodik.

Kedves Tamás képe

Nagyon tetszik a hozzászólásod, rendkívül szórakoztató, és igaz amiket írtál:)

Az utolsó bekezdéssel nem értek egyet. Mindenki az lehet.
És tudod ki vezetné a repülőt? Az, aki imád repülőt vezetni.
És az sütné a gordon bleu-det, aki imád szakács lenni.;)

Anonymous képe

Ezek szerint akik évekig tanultak, gyakorloltak, azok a pilóták csak kényszerűségből vannak azon a pályán. :-)
Szakácsnak is azok tanultak akik nem szeretnek sütni-főzni. :-)

Ezen még csiszolj egy kicsit :-D

nimrud képe

Szerintem kevés az olyan ember aki azt csinálja amit szeret is. A legtöbb munkavégzés általában csak kényszer szokott lenni.
Szerintem ha egy szakács hirtelen anyagi függetlené válna kétlem, hogy tovább sütögetne. De lehet van olyan aki akkor is tovább csinálná, ez igaz.

Füzesi István képe

Senkinek nem tettek fegyvert a fejéhez,hogy "rendeld meg az anyagot" !
Érdekelt a téma,mennyit tudok belőle kihozni, már ennél többet is vesztettem az életben.De amit megtanulsz, azt sohasem vehetik el Tőled és nem tudhatod mikor veszed hasznát.
Ha ilyen alapon gondolkodom, hogy az 1ev.hu anyagai átverések, mert nem garantálják az azonnali anyagi függetlenséget, akkor hová tegyem azt az 5 egyetemi évet, amit 30-egynéhány éve adtam oda az életemből egy diploma megszerzésére ? Mert már nincs szükség ilyen képesítésű szakemberekre ! Az is átverés?
Szerintem garanciát nem lehet vállalni egyénre,mert ezer tényező befolyásolja a sikert! Van egy út mutatás- vagy végig megyek rajta vagy letérek róla ,mert nagyon göröngyös.Ha végigmentem rajta,akkor döntsem el, hogy megérte-e vagy sem !
Az 1ev.hu első havi tananyagából rájöttem,hogy a vállalkozásomat másképp kellett volna felépítenem.
Engem még ebben a korban is ( közel a 60-hoz )érdekel a pénz,a pénzhez való alázat és a megszerzési lehetőségei.
A tanulást soha nem tartottam átverésnek.
Péter ! Légy szives tisztázd már a felmondási fogalmakat,mert sokan nem értik miről van szó!( Én sem !)
Ilyen,hogy:kötelem,kitétel,kivétel...
Mindenkinek jó tanulást !

Müller Péter képe

Természetesen letisztázom őket.

A szereződés alapja, egy olyan nemzetközi szerződés ami az interneten általánosan elfogadott.

A célja az, hogy teljes védelmet nyújtson az 1ev.hu-nak és a tagjainak. Természetesen a szerződés szigorú. Ennek 3 oka van:

1) Az 1ev.hu-t több támadás érte mióta elindult. Nézz körül az internetes fórumokon és olvasd el miket írnak néhol. Ha tag vagy, meg tudod állapítani ebből mennyi az igazság. Lehet, hogy meg fogsz döbbenni.

2) Nem csak külső fórumokon, de az 1ev.hu oldalon is próbálkoztak már sok mindennel. Ezért az oldalon végezhető tevékenységet elég szigorúan szabályozni kellett.

3) Tudod azt is, hogy a pénztárcámmal is kiállok a szavam mellett. Azért, hogy a garanciánkkal ne éljenek vissza, ezért ellenőrizzük azt, hogy az jogos-e.
Ebben semmi nehéz nincs, hiszen csak annyit várunk el, hogy mutassa meg az illető, hogy végigcsinálta az anyagokat.

Az 1ev.hu korrekt ajánlat korrekt embereknek. Nagyon sokszor találkozom (sajnos) azzal, hogy próbálnak ezzel visszaélni. Ha ezt hagytam volna, most nem létezne 1ev.hu.

Természetesen, ezután sem fogom hagyni, viszont ezzel a szerződéssel 100% cselekvési szabadságot tartok fenn magamnak, hogy az 1ev.hu-t minden eszközzel megvédjem.

Ha nem tenném előbb-utóbb az 1ev.hu megszűnne létezni.

Az 1ev.hu azoknak szól, akik használni akarják. Igyekszem megtenni mindent azért, hogy a lehető legjobbat nyújtsam.

Megértem azt is, hogy valaki nem bízik benne, vagy bennem. Túl sokszor csapták be már őket ahhoz segítség címszóval, hogy bízzanak másokban.

Az is lehet, sokszor próbáltak szabadabbak lenni vagy jobban élni és nem sikerült. Próbálták megtalálni a választ, de nem kaptak senkitől; nem tudott senki segíteni nekik. Ezért rossz válaszokat találtak ki maguknak. Nem képesek máshogy elképzelni a sikert, csak átveréssel, vagy valami trükkel.

Mi már tudjuk, hogy ez nem működik.

Érdekes, hogy sokan mégsem tudnak szó nélkül elmenni az 1ev.hu mellett. Úgy néz ki szeretnék tudni, hogy az 1ev.hu működik-e vagy sem. Szeretnék segíteni ezeknek az embereknek, de nem hiszem, hogy a Te vagy az én véleményem meggyőzné őket.

Tényleg szeretnék segíteni nekik, de az is igaz, hogy nem minden áron. Viszont bármi is a motivációjuk, tény, hogy még mindig kapok támadásokat. A szerződés pont arra való, hogy addig megvédjem az 1ev.hu.

Megválaszoltam mindent, amire kíváncsi vagy?

Thoth képe

Kedves Péter!

Elég régóta olvasom az írásait, kapom az üzeneteket. Sajnos semmilyen jövedelmem (segély, munkanélküli, stb.) nincs, így eltartott vagyok. Nem vagyok független. Számomra az anyagi függetlenség azt jelenti, hogy dolgozom és van saját keresetem. Megszoktam, hogy (köz)alkalmazott vagyok, mert a szakmámban zömmel ez így megy. A szakmám a hobbim, illetve egyik hobbim a szakmám. Az anyagi függetlenség egy két élű "fegyver" számomra, ugyanis családban élek és férjemmel csak 4 ("DB") gyereket nevelünk, tehát már nem lehetek független. Az átverések? No igen, elég nehéz megállapítani egy-egy alkalommal, hogy átverés-e vagy sem. A józan paraszti észre meg mindíg szükség van: boltban, piacon, munkahelyen, hivatalban, bankban, stb. Az internet nekem is újdonság, hiszen én abban az időben nőttem fel, amikor az osztály felének nem volt még TV-je sem. Ma már azt nézik hülyének (lassan) akinek PC-je és internet-előfizetése nincs. Azoban gazemberek mindíg is voltak, vannak, lesznek. Vannak becsületes emberek, akik a gazemberséget csak úgy ismerik, hogy őket verik át, és nem azért, mert nem gondolkodnak, hanem számukra az igen, igen; a nem az nem. Természetesen nem gondolom, hogy nagyon könnyen lehet pénzt keresni vagy "találni", esetleg nyerni. Az is igaz (éegalább is ez a tapasztalatom egyre inkább), hogy abban van az "igazi" üzlet, hogy valakit átverünk, és egy csomó pénzt legombolunk róla. Ma már egyre inkább Isten helyett a pnzt imádja az emberiség. Számomra egy csereeszköz - még mindíg!!!!! - amire azért van szükségem, hogy tejet kenyeret, ruhaneműt vehessek, illetve a zámláimat tudjam kifizetni. Naív vagyok, esetleg hülye(?), meglehet, de számomra a boldogság nem pénz kérdés. Az szükséglet. A boldogság számomra az egészség, a család, az elégedett munkavégzés, az olvasás, esetleg egyéb szórakozás családi körben, vag a férjemmel. Tudom, hogy vannak csalók elég sokan, de a filozófiájukat nem értem, sőt igazán érteni sem akarom. Egyet tehetek, megpróbálom kikerülni őket!

tisztelettel: Thoth

Anonymous képe

Röviden tömören Te fogalmaztad meg Péter, hogy vagy nem tudja miröl van szó,vagy IRIGY.

Anonymous képe

Itt többen hivatkoznak a belépettek közül a szakoktatásra vagy az iskolarendszerre.
Én még nem találkoztam olyan oktatási intézménnyel amelyik azzal hirdette volna magát: amennyiben elvégzem az iskolát (legyen pár hónapos vagy több éves), ez esetben el fogom érni az anyagi függetlenséget.
Miért lehet ez?
Talán nem akarják, hogy átverésnek minősítsék az intézmény tevékenységét :-)
A gyakorlat azt mutatja, hogy bármilyen szakmában kb. 5% aki sikeres illetve "anyagilag független" lesz.
Ez hasonló tapasztalati szabály, mint a 80/20-as.

nimrud képe

Senki nem mondta, hogy az oktatásban anyagi függetlenséget tanítsanak.
De az tény, hogy alapvető tudást sem nyújtanak.
Minden felesleges hülyeségét nyomatnak az ilyen intézményekben.
Például egy közgazdász soha nem fog érteni a pénzteremtéshez és önmagában a pénz kezeléséhez sem. Őt arra tanítják mint minden szakmában, hogy kiszolgáljon és tudjon kezelni egy sablon rendszert de teremteni nem lesz képes. Egyetemen sem fogja megtanulni a "teremtést."
Az átlag birka pedig azt hiszi, hogy a közgazdászok értenek az ilyesmihez... meg aki egyetemre jár az is gazdag lesz... hát hogyne.. rengeteg az illúzió

Az anyagi függetlenség mellesleg nem gazdagságot jelent, hanem, hogy az általad elfogadott életszinvonalat tartani tudod függetlenül mindentől. Egyszóval szabad leszel de ez még nem anyagi gazdagság.

Anonymous képe

"De az tény, hogy alapvető tudást sem nyújtanak."

Ez igy önmagában nagyon jól hangzik, és lelkesen lehet hozzá bólogatni. :-)
A valóság ezzel szemben az, hogy inkább egy olyan általános tudást adnak amire építkezve (ha van a személyben indíttatás, kurázsi) kiemelkedhet a tömegből.

nimrud képe

A valóság, hogy ha valamit elér az életben nem az ott tanultakból köszönheti.
Csak ezt az ember saját egojának nehezen ismeri be. Főleg ha több éven keresztül tanult.
Nem szeret az ember olyasmire gondolni, hogy fölösleges erőfeszítés volt. Pedig sokszor jobb az őszinteség.

Szamosi Ágnes képe

Köszönöm az információkat!
Éppen jókor jöttek, ugyanis a jelenlegi munkámmal kapcsolatban képtelen vagyok eldönteni, hogy megéri-e továbbra is ezt csinálnom vagy váltsak. Bizonyára előbb-utóbb megérkezik rá a válasz.
Azonban a legfontosabb pontnak a listából mégis az elsőt tartom, mert ha valami nem zsigerből jön, hogy igen, ez megéri és nem is kezdek el gondolkozni azon, hogy mik lehetnek a hátulütők, mert azt automatikusan vállalom, készen állok arra, hogy elfogadjak bármilyen kihívást, akkor az szerintem már régen rossz. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Természetesen ha az ember elvállal valamit annak biztos tudatában, hogy ez megéri, mindig csak később áll össze kép a gyakorlat folyamán, hogy mégis mit vállalt el, milyen is az valójában.
Mivel mindenben megvan a jó és a rossz egyaránt - kérdés mikor veszi észre az ember egyiket vagy másikat - ha folyamatosan a jót erősítjük, akkor meglesz az egészséges egyensúly, mert a "rossz" ezáltal "felhígul" és elveszti egyértelmű "rossz" hatását. Másképpen szerintem nem is lehet csinálni semmit, mert nem lesz értelme.

Halász Károly képe

Nem szeretnék megbántani senkit de azt hiszem néhányan a kákán is csomót keresnek.

Egy iskola egy tanfolyam elsősorban a szakképzésben elérhető célt határozza meg.
Így azután "Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!".
Vagy netán ha valakinek úgy tartja kedve egy év alatt megtanulhatja tudatosan vezetni háztartását, felmérni és észre venni a lehetőségeket.
Ráébredhet hogy vagyonként kell kezelni akár a tizedik emeleti garzonlakását amelynek számlái a minimálbérből élve csak nyűgként jelentkeznek.
De még is csak egy vagyon melyet működtetni kell, különben tönkre megy elvész.

Elgondolkodtató az is hány embert paliztak be a megbízhatónak hitt bankok.
Egyetlen olyan ismerősöm van aki addig kötötte az ebet a karóhoz még a bankos kisasszony kelletlenül közölte vele ha mindenáron ragaszkodik a forint alapú hitelhez kaphat olyat is.
A kollégámnak csak egyetlen nyomos érve volt: Forint alapú a fizetése.
A fél ország fel sem tette a kérdést hogy mi a biztosíték ha ....
Sokak számára egy életre kiható katasztrofális döntés volt.

Hány és hány felesleges dologra herdálja el az ember a pénzét, az csak akkor derül ki ha elkezd kimutatást végezni.

Most itt azon megy a vita hogy havi bontásban is fizethető tagság átverés e vagy sem. Mikor függeszthető fel. Mi lehet az érdeke a tulajdonosnak?

Ezen a blogon is mindenki azt kapja amit vár.
Ha csalódni szeretne csalódni fog, ha viszont úgy érzi, hogy hasznára válnak a tudni valók ki-ki képességei szerint használni is fogja.

A programban van egy örökösödési példa még az elején, ami mindenképp kilóg a sorból.
A hozzászólások nagy százaléka a nálunk természetes borúlátó hozzá állassal indít.
Miért nem jó a példa, miért nem működik, mik a korlátok, mi a buktatók.

Viszont meglátásom szerint itt a forduló pont is. E pontól kezdve lesznek megfontoltabbak érettebbek a hozzászólók bejegyzései. Valamire még is csak ráébreszt.

Még valami a pénz nem boldogít.

Az világ egyik leggazdagabb embere parafakalapban gyalásóval túrja Afrika hegyeit, hogy újabb gyémánt bányát találjon, majd eladja. Ez a hobbija.

A leggazdagabb fösvény pedig Angliában szegényházban bablevesen tengette napjait. Sok millió fontos vagyonnal állítólag máig meg nem számlált ingatlan birtokában.

Wéber Katalin képe

Üdvözlök minden kedves résztvevőt!
Gratulálok érdeklődésüknek, amely hozzásegített minden kedves 1év programban valamilyen szinten is résztvevőt, hogy ide találjanak.
Én már több mint 1 éve próbálom megtanulni az anyagi függetlenséget. Nekem nagyon nehezen megy, mert így 50 éven felül túl sok minden "hülyeség" halmozódott fel bennem a kizárólag anyagi függőséget eredményező tudásból és tapasztalatból. Nagyon nehéz leküzdeni a saját magam korlátait, hiányosságait. De Péter várt türelemmel, soha nem sürgetett, a végtelen számú ismétléseket is lehetővé teszi!
Kedves Péter ezúton is nagyon szépen köszönöm és arra kérlek legyen még sokáig türelmed erre a nagyszerű, az országunkban egyedülálló, talán ezért is sokaknak szokatlan (és ezért kételkedésre okot adó) tanításra.
Emberek! Vegyük már észre, hogy erre van szüksége mindenkinek! Nem rabszolgaként kellene élnünk, elnyomva, hanem meg kellene végre tanulnunk amit Péter mutat nekünk: az ANYAGI FÜGGETLENSÉGET!
Bíztatok mindenkit vegye észre:
Péter egy HÁLÓT ad nekünk, az ANYAGI FÜGGETLENSÉG HÁLÓJÁT aminek a használatára tanít meg! Megtanít teljesen tudatosan és logikusan, az összefüggéseket megláttatva. Ilyen értékes oktatóanyag szerintem nincs több az országban!
Nagyon nehéz megtanulni, mert nem tapasztalhattunk meg hasonlót és ezt kell magunkban leküzdeni, törölni az eddigi téves információkat és elfogadni, megtanulni az új "fogásokat a HÁLÓN"! Meg kell ismernünk Péter tananyagának minden porcikáját és a gyakorlatban is tudnunk kell használni, hogy a "HÁLÓ ne csússzon ki a kezünkből"!
A halakat csak akkor fogjuk tudni kifogni, ha stabilan kezeljük a hálónkat mindenféle viharban. Péter ezt tanítja meg minden kitartónak!
Én meg fogom tanulni!
Azt is tudom, hogy ha stabilan kezelem ezt a hálót, akkor bármilyen halat, bármilyen vízen kifoghatok!
A HALAK természetesen a saját ötleteim, a saját vállalkozásaim!
A halakat mindenki maga álmodja meg. Még attól sem kell félni, hogy ha elárulom ,hogy "ponty" az én halam, az én ötletem, akkor azt más kifoghatja, mert nincs két egyforma "ponty"! Az én "pontyom" képe csak az én fejemben van! A saját álmom szerinti pontyot csak én tudom megvalósítani!
Ha valaki nem értette a mondandómat, akkor arra biztatom, hogy feltétlenül tanulja végig Péterrel az 1év-et!
Ha vannak akik megértették amit elmondtam, akkor őket is arra biztatom tanulják végig az 1év-et, mert ha már megtanultuk az ANYAGI FÜGGETLENSÉGET, vagyis a háló szabályos, biztonságos kezelését, csak akkor érhetjük el az ANYAGI GAZDAGSÁGOT, ha ezzel a hálóval sok halat fogunk fogni!
Nagyon köszönöm Péter!
Kérlek még sokáig és sok embert taníts meg a "jég hátán is halat fogni"!

Sok sikert mindenkinek!
Wéber Katalin

x.y. képe

Egy alapvető kérdés még mindig megválaszolatlan.
Garantáltan elérte-e bárki is amit igér az oldal.
Bárhogy is értelmezzük a be nem tartott ígéret az átverés, vagy nem?

Halász Károly képe

Kedves x.y.

Azt hiszem először tisztázni kellene legalább egy fontos kérdést. Ezért nekem is lenne egy alapvető kérdésem hozzád.

Olvasni is tudsz vagy csak a betűket ismered?

Vannak bizonyos esetek melyek ellen nincs orvosság, .

Az értő olvasás mely kifejezés az utóbbi húszon év találmánya az általános iskolai osztályzásban szükséges de nem elégséges feltétel a garancia vállalásra.

A józan paraszti észt valahogy sikerül Péternek becsempészni fenti bejegyzésébe de ne is haragudj ezeket feltételeket épeszű emberként mégsem írhatja bele sem a garancia sem az értékesítési szövegébe.

Azt se hiszem, hogy korhatárhoz kellene kötnie a garanciáit hiszen a pénzügyi kultúra elsajátítása egyes népeknél szinte az anyatejjel szívódik fel. (Erről szól a blog, mármint a pénzügyi kultúráról.)
Olyannyira, így van hogy eleve lehetőségekben és nem korlátokban gondolkodnak.

Még boncolgathatnám a kérdést de remélem megbocsájtod nem szeretnék senkit untatni vele.
: O)>

Szívélyes üdvözlettel: Károly

Valaki képe

Hali Karesz Bátyám!

Érthető a felvetésed, tényleg fontos kérdés! Neked is vannak vele kihívásaid rendesen - már az olvasást és szövegértést tekintve! :)

Vagy csak véletlenül került ide a kommented és nem is X.Y-nak válaszoltad? :O

Mert az Ő kristálytiszta és natúr kérdése és felvetése nem árulkodott értetlenségről. Persze ugyanezt válaszban már nem kapta vissza! Csak támadást. Vajon miért olyan szentségtörő ez a kérdés???

Hahó drága kis tagocskák!!!
Jelentkezőket várunk!
Van itt valaki, aki AF ?? :D

Üdv.:
Valaki Bácsi

Halász Károly képe

Nos Kedves most már nem is tudom hogy is szólítsalak lassan utoléred Ságvárit. (32 neve volt hiteles adat : O)> )

Nézzük ahogyan én látom.

Nem vagyunk egyformák és ugyan olyan képességű emberek is különböző módon viszonyulnak a dolgokhoz.

Az én meglátásom szerint mondjuk egy munkahelyen kétféle ember létezik
Az egyik csak a főnöknek szeretne mindenáron megfelelni a másik a feladatnak bár nem mindenáron.

Akik csak a főnöknek képesek megfelelni azok keresik állandóan a jóváhagyást a biztosítékot,
őket irányítani kell.
Rettegnek attól, hogy hibát követnek el. Felelősséget sosem vállalnak tetteikért. Mindig találnak okot és bűnbakot az esetleges sikertelenségük palástolására.

. Ők a "NAGY GYEREK" szükségük van anyukára, apukára, ha nincs akkor a hasonló jelleműek társaságában keresnek menedéket és elég hangosak. A vezér egyéniségeik biztosan.

A másik típust ebből adódóan épp az ellenkezője.

A feladatnak akar megfelelni.

A munka, a feladat érdekli melynek meg kell felelni. Képes együttműködni bárkivel aki hajlandó elfogadni azt. A felvetődött problémát megismerni, átlátni, megoldani igyekszik vállalva az esetleges tévedéseket, hibákat és a velejáró felelősséget.
Néha áthágja a szabályokat önálló döntésekre képes előfordul, hogy ellentmondásba kerül a főnökével.

Igazából bármilyen feladattal szembesül esélyt ad magának a sikeres megoldásra. Pozitív hozzáállása lehetővé teszi túllépjen és elviselje a kisstílű piszlicsáré kollégák
folytonos gáncsoskodását. Ez által megélhetést jövedelmet biztosítva nekik is az adott cégnél.

A józan paraszti ész híve vagyok.

A teljességhez hozzá tartozik ember alapvetősen nem változik csak a körülmények.
Volt és van szerencsém tapasztalni, hogy a fent említett „nagy gyerekek” megfelelő vezetéssel
egészen kiváló dolgokat is képesek csinálni, csak meg kell találni a megfelelő feladatot és létrehozni a megfelelő környezetet.
.
Megfelelő környezetben mindenkinek a saját személye kell legyen a Garancia arra hogy képes ellátni a feladatát.

Aki úgy érzi, hogy egy szeget képes csak beütni számára eddig terjed a garancia,
Némi gyakorlás után jól megfogja csinálni biztosan. Csak akkor csap az ujjára amikor már elég gyakorlott és felbátorodott újdonsült tudásán így már nem riad vissza egy apró balesettől és kitűnően fog szegelni.
Számára eddig terjedhet a garancia.

Aki úgy tartja magáról, hogy magasabb életszínvonalat is képes megfelelő tudással, vezetéssel elérni, Megfelelő információk birtokában alkalmas önálló döntéshozatalra.
Helyrehozni javítani tudja az elkövetett hibákat.

Nos azok számára pedig pontosan eddig terjed a garancia. Ha kudarcok árán is de elfogja érni amit eltervezett.

Döntse el mindenki saját józan esze és belátása szerint, hogy milyen feladattal és így a feladathoz mért garanciákkal képes megbirkózni.

Kedves Valaki Bácsi!

A kérdésedre egyértelmű válasz: Garancia van!
Neked is és mindenkinek csak azt kell eldönteni, hogy melyik csoportba tartozik.

Amelyik megfelelő vezetéssel szegelést képes gyorsan megtanulni vagy amelyik önálló döntések és kudarcok árán lassan de magasabb életszínvonalat próbál magának építeni.

Tehát mindenki csak olyan szintű garanciát várhat el magának amelynek adottságai képességei szerint is meg tud felelni.

Remélem kielégítő a válasz

Üdv: Károly

Valaki Bácsi képe

Kedves Károly!

Hát miért nem szólítasz a nevemen? Én vagyok az Valaki Bácsi! Meg sem ismersz? - Vagy azt hitted X.Y. is én vagyok? Nem, ennyire még nem hatalmasodott el az osztott személyiségem! :)

Azt kell, hogy mondjam, most sem sikerült megfognod a dolog végét! Mert le a kalappal, igazán dicséretes esszéket produkálsz, becsületes iparosmunka a javából és vannak benne bölcs dolgok - akár nyithatnál egy saját személyiségfejlesztő oldalt is! (ez most jó szemináriumos, ötlet volt Péter?)
Mondjuk van belőle sok a blogban, de nem baj ránk férnek a tanítások.
A gond csak az, hogy a kérdésünkhöz nincs köze. Lehet, hogy neked túl primitív egy eldöntendő kérdés....
Mondjuk azt mondtad, hogy a józan paraszti ész híve vagy!
Ezért nem értem.
Ráadásul még csak nem is a garancia volt a kérdés.
Csupán annyi, józanparasztin,:
hogy ehun ez a bót, emitt igérnek fábúl vaskarikát, ha minden tanácsit mögfogadjuk! Van -e olyan embör, aki ismert olyat, aki hallott olyat, aki látott már olyat, akinek összegyött?!
Csak ennyi, érted?
És innentől még lehet az egész cucc überhasznos, még én is beleugrok, ha lesz rá annyim, csak érdekel a válasz!
Persze lehet az rá a válasz, hogy jó, jó, igazi anyagi függetlenség nincs, meg, hogy meg lehet közelíteni, csak rajtad múlik stb. a szokásos, tehát csak a cégéren van ez festve (nyugi nem verjük le, mint Mekk Elekét :))
De akkor legyen ez. Vagy, ha tényleg létezik, akkor az meg tök izgi, érdekes, szeretném tudni.

No hát...

Tisztelettel:
Valaki Bácsi

Halász Károly képe

Kedves Valaki!

Nem akarásnak nyögés a vége. Nekem úgy tűnik kitört a nyári szünet és pénz után sóvárogva unalmadban jobb híján a telefon póznába is belekötsz mint a viccben az egyszeri rendőr.Talán a poént ismered.
Álldogálunk álldogálunk hozzuk a híreket visszük a híreket helyszíni bírság 50 forint.
Te most egy szón egy mondaton lovagolsz ami számomra a tehetetlenségről árulkodik.

Olyannyira jelenleg a másik hitelességét vonod kétségbe és természetesen a lejáratásával éreznéd magad sikeresnek

Félsz egy esetleges kudarctól és önigazolásként idejekorán mindenáron a másikban keresed a hibát.
Ez nem is fog megváltozni addig amíg másokra vársz a gondjaid megoldásában.

Hidd el helyetted ha belegebedek sem tudok kimenni pisilni az a te dolgod. Csak abban tudok segíteni hol találod a bigyót vagy a wc-t.

Nos ebben a boltban arra szeretnének megtanítani mindenkit, így téged is ha akarod.
Az alapoktól kezdve hogyan szervezd meg hogyan építsd fel az életed A felesleges energiáid milyen módon fordítsd saját és későbbiekben a környezeted hasznára. Hogyan keress pénzt. A kezdeti anyagi függetlenség után hogyan válj jómódúvá, urambocsá gazdaggá. Kb ez az elfogadható sorrend.
Te még a korodnál fogfa könnyen változtatsz nincs veszteni valód.

Anyagi függetlenség annyit jelent, hogy nem apukánál vagy anyukánál kell pénzért kuncsorogni hanem mondjuk eladod a munkaerőd a szaktudásod és az elvégzett munkádért cserébe pénzt kapsz.
Pizzafutárként kezdesz karriert építeni. Ne nevess!
Ugyan is az első önálló kereset adja meg mindenkinek azt felemelő érzést,hogy képes eltartani önmagát ez a felnőtté válás egyik meghatározó lépcső foka.
Lényegében az önálló munka a saját kereset alapozza meg az értékrendet az önbecsülést.

Tudod amíg önmagad sem becsülöd addig képtelem vagy becsülni a másokat.
Addig gondolkodás nélkül belerondítasz mások munkájába mit érdekel téged. Te vagy a valaki.?!?

Javaslom neked próbáld meg ki termelni a tanfolyam árát ha szebb jövőt akarsz magadnak.

Hiszem ha valóban gondolkodsz azon, hogy befizeted az első részletet már az első leckék után szégyenleni fogod az eddigi megnyilvánulásaid.
Talán egy arcot is vállalva elnézést kérsz a mostani hitelrontásért.

Azért számomra egy probléma világossá vált bizonyos alapvető ismeretek hiánya miatt itt lehetne száz név is akkor sem hinnéd el, hogy ki lehet szakadni a szegény sorból.

Egyszerűen sokan el sem tudják képzelni valóban megalapozható egy magasabb életszínvonal, létrehozható egy vagyon, egy gazdagság az átlagember számára is.
A mai ismereteimmel akár alkalmazott ként is.
Bizonyos munkakörök szinte tálcán kínálják a lehetőséget, és túlzott karrierista ambíció sem kell hozzá.

Fel kell ismerni dolgokat.
Aki felismerte, hogy a teszt grafikonja tulajdonképpen a saját pénztárcája azonnal tudta, hogy itt a mindennapokban is hasznosítható értéket kap.

Az-az érzésem épp a legfiatalabb korosztály akinek a legtöbb esélye lenne mert, hogy még nincs veszteni valója képtelen felismerni miről szól a teszt és az 1év.hu

A tesztben a negatív érték azt jelenti a gondolkodásmód pénzt vesz ki a zsebedből feleslegesen fizetsz.
A nulla már jobb mert, hogy legalább nem oszt nem szoroz
pozitív érétek mutatják azt, hogy bizonyos mértékű haszon származik a meglévő ismereteidből.

Ezeket az ismeret hiányokat pótolná az 1év.hu
Egyerű és közérthető formában.

Mit mondhatok még: Menj láss, láss Tapasztalj! Tedd magad hasznossá az eljövendő sikered érdekében.

Üdv Károly

Sárközi Imre képe

Valaki bácsi a bizonyosságot keresi. Azt képzeli, ha talál egy sikeres embert, azt jól kifaggathatja, hogyan is csinálta, és tényleg ezt a programot csinálta-e, és bű és bá. Bizonytalan. Teljesen bizonytalan saját eltökéltségében, úgy gondolja, mások nyomdokán, mások lábnyomába lépkedve neki is sikerülhet, de csak akkor, ha azok tényleg, meg igazán és bű meg bá. Ezek mind kifogások, sőt elég gyermeteg kifogások, tökös magyar gyerök, a biony belevág, nem szarozik (ez a része pestiesen van a korábbi Valaki bácsisan), szóval a tökös magyar gyerök nem a környezetéhez forul és forog körbe-körbe, és ragadja meg mindenki kezét és cibálja, hogy mondj már valamit, segítsetek, kérlek, jajj, merre is induljak...? Mert a hozzászólásai valami ilyesféle segélykiáltások, mennék is maradnék is, csinálnám is, de fizetni kellene érte és akkor már inkább mégse... Nehéz ügy. Nagyon nehéz, meg különben is lehet csalás az egész. Keresi is hozzá a jeleket. Vagy a nagy bizonyítékot, talán mégse az. Ha sikerre vezetne a dolog, biztos sikerre, akkor csinálná még Ő is. Sőt, akkor fizetne is érte. Naná. Persze. Milyen könnyű is lenne. A biztos és garantált siker. Kedves Valaki bácsi. Sajnos az élet dolgaiban mindig ott van a paradoxon. Egyidőben. Nem könnyű átlépni rajtuk, megérteni sem könnyű őket. Ha nem teszed oda magadat és energiáidat önzetlenül a cél eléréséhez, akkor mindig csak a kutatásig jutsz el, ahelyett, hogy meglépnéd az első lépést, aztán sorban a többit. Soha nem úgy fognak megtörténni a dolgok ahogyan eltervezed, de ha ez meggátol még az első lépés megtételében is, akkor maradsz ott, ahol most vagy.

Halász Károly képe

Ha egy laza hétvégi görbe estének az árát sem mered megkockáztatni akkor a sok bű meg bá sem fog segíteni.
Egyántalán ez esetben mi a frászkarikáért akarsz jobb módot.

Müller Péter képe

Igen ezek kétségtelenül alapvető kérdések. A válasz igen egyszerű rá.

Ha mutatok ilyen embert, akkor el fogja hinni ezt bárki is?

Vagyis lesz valamilyen hatása? Meglepődnék rajta. Nézd meg a hozzászólásokat. Hányan vannak akik azt mondják: "Nem tudtam még eldönteni, ezért kíváncsi vagyok mit mondnak a tagok". Sokan eleve azzal a prekoncepcióval érkeznek, hogy az 1ev.hu nem működik. Teljesen mindegy mit mondanak a tagok, ők megmagyarázzák miért nem jól döntöttek. Az ilyen emberekék akik vizsgálat nélkül eldöntenek dolgokat nem érdemes a kisujjamat sem mozdítanom, mert úgy sem lesz eredménye. Ameddig így gondolkoznak az anyagi függetlenség fényévekre van tőlük, és sem az 1ev.hu sem más nem segít rajtuk, ameddig nem változnak.

Vagyis. Ha tudsz mutatni nekem valamit, amiért megéri nekem bemutatni neked egy ilyen embert, akkor hajlandó vagyok erre.

Valaki képe

Kedves Péter Guru!

Azt mondod, a válasz igen egyszerű, szerintem is, ám neked még sem sikerült rá válaszolni! :O

A válasz egy IGEN vagy egy NEM lenne, függetlenül attól, hogy ki hiszi el!

Most ne zavarjon meg X.Y. garancia kifejezése, a lényeg a kérdés, amit Én is feltettem néhány kommenttel lejjebb kicsit bővebben - amire persze senki nem válaszolt, egy helyeslőt kivéve, ami már csak azért is aggasztó, mert tagnak tűnt :) - azaz, hogy akad csak EGYETLEN emberke is, akinek sikerült elérnie azt a bizonyos dolgot, amit a programod bőszen - nem mondd, hogy nem - ÍGÉRT!

Egyszerű kérdés - egyszerű válasszal, a többi melléduma.
Annak is van helye persze, mint ahogy az egész blog tele van vele, de itt és most valaki ezt kérdezte és szerintem jó helyen, ha olvasom a topic címét!
Hm?

Mellesleg kicsit demagóg módon egybemostál néhány különböző fajta látogatót. Akiket leírtál egy mozdulattal, mert, hogy "nem érdemes a kisujjamat sem mozdítanom" értük és akik tapasztalás és utánajárás nélkül lehordanak valamit, vagy osztják az észt, azok nem ugyanazok a reménykedő, esetleg jó párszor pórul járt, óvatos, vagy döntésképtelen érdeklődők, akik kíváncsiak a fórumtársak véleményére!

Végül, Én mondok neked olyat amiért megéri, hogy előhúzz a varázskalapodból egy OLYAN embert!

A hiteled!

Na nem éri meg? Vagy mégsem erről szól ez a topic? ;)

Üdv.:
Valaki Bácsi

Müller Péter képe

Hát ha a hitelességemet bizonygatni kellene az már baj lenne. :)

Ráadásul olyan embereknek, akik még a nevüket sem merik felvállalni nem hogy a saját tudásukat. Ez elég szánalmas nem Valaki Bácsi? ;) Vagy a fikázók mindig ilyen gyávák?

Esetleg ha mutatok ilyen embert azonnal befizetsz mondjuk egy éves tagságot az 1ev.hu-n? Hiszen meggyőződtél a hitelességemről.

Nos, hogy hangzik?

x:y. képe

Az az igazi baj, hogy kétségbe vonható a hitelességed.
Elég röhejes hogy egy embeer véleményét vagy hozzászólásának hitelességét attól teszitek függővé, megosztja-e valódi nevét vagy nem :-D
Ez csak arra jó, hogy eltereljétek a válaszadás tátongó űrjét.

Müller Péter képe

Hát nem egészen és ha használod az eszed rá fogsz jönni miért.

Ez igen egyszerű. Van olyan ember, aki elérte az anyagi függetlenséget az oldalon. Sőt olyan is van közöttük aki többet keres mint én.

De gondolod, hogy pár névtelen hozzászóló miatt majd felhívom őket és megkérem, hogy "x:y. és Valaki Bácsi nem hisz a hitelességemben, és csinálj már egy videót légyszíves az 1ev.hu-ra"

Ugyan már...

Bőven megelégszem azzal, hogy itt vagytok segítetek nekem az 1ev.hu népszerűsítésében. Egy csomó munkát megspóroltok nekem. ;)

Anonymous képe

És az oldal által érte el, vagy már úgy jött ide, hogy független volt és többet keresett mint te?

Müller Péter képe

Annyira az oldal által, hogy egy online szemináriumon még a tagokat kérdezte meg, hogy belevágjon-e az üzletébe, mert bizonytalan.

Aztán belevágott...

Anonymous képe

Ebből nekem annyi jött át, hogy nem az általad kidolgozott programot másolta ill. hajtotta végre.
Volt egy saját ötlete amihez megerősítést kapott és sikerre is vitte.
Ezzel nem azt vitatom, hogy az oldal nem járult hozzá az elindulásához.
Te azt állítod van egy kidolgozott lépéssorozat (program,rendszer) amit, ha végigcsinálnak akik belépnek akkor garantáltan elérik az anyagi függetlenséget.
Most egy analógia következik, kéretik nem szétcincálni, csak az üzenete fontos :-)
-Meghírdetem, hogy mindenkit átviszek a mocsáron mert én már megtettem és meg tudom mondani mikor hova kell lépni (van egy rendszerem,ami garantáltan működik), ha mindenki oda lép ahova mondom elérik a szilárd földet. Amennyiben ez több mint az 1000-ből (ahogy egy másik oldalon szerepel az általad tanítottak száma), mint a te esetedben, azt tudnám mondani az újabb érdeklődöknek, hogy "van olyan ember" aki már elérte velem a túlpartot nem csodálkoznék a kételkedésükben.

Müller Péter képe

Ha én vagy más anyagilag független az boldoggá tesz téged?

Vagyis analógiáddal élve: ha más átjutott a mocsáron, az biztosíték arra, hogy Te is át fogsz?

Ha ki akarsz jutni a mocsárból teljesen mindegy, hogy velünk jössz vagy mással. Csak indulj el valamerre, mert aki nem indul el, soha nem is fog kijutni.

Az hogy kijutsz-e attól függ, hogy végig csinálod-e a kudarcok ellenére vagy feladod. Az, hogy segítséget kapsz tőlünk maximum gyorsíthatja a kijutást.

X.Y. képe

Igazad van!
Az számomra nem biztosíték, hogy valaki már átjutott veled a mocsáron.
Az viszont erősen elgondolkoztatna amennyiben tudnám, hogy ez a te vezetéseddel pl. 1000-ből mondjuk 10-20-szor sikerült.
Keresnék olyat akinek jobbak az arányai.

Müller Péter képe

Rendben van, jó keresést kívánok.

Egyetlen egy dolgot viszont szeretnék kérni tőled. Küldd el nekem ha megtaláltad, tényleg kíváncsi vagyok rá.

Valaki Bácsi képe

Miért, szerinted itt mit kéne bizonygatni? Hogy van kukid?
Könyörgöm, mi a topic címe??
Mellesleg, igen, pont az olyan embereknek kéne, akik még nem perkáltak, nem? Hisz az AF-et fent is kell tartani! ;)
--- jó tudom, ne is reagálj, te már szabad vagy és független, csak szívességből rántod ki a nyomorultakat a mocsárból egy jelképes összegért! ---
Ironikus hangvételemért megbocsáss, lehet, hogy a Ti támadó hangvételetek okozza... Bár én ugye megkaptam, hogy szánalmas, fikázó és gyáva vagyok, pedig nem emlékszem, hogy minősítettelek volna, vagy pálcát törtem volna feletted - csak egy egyszerű kérdést tettem föl, X.Y.-al karöltve, ami valamiért ilyen furcsa reakciókat váltott ki.
De lent látom, csak sikerült azért válaszolni némi erőlködésre. Lehet, hogy egyszerűbb lett volna pl. így:
- Van olyan akinek sikerült az AF a tanfolyam hatására?
- Igen Valaki bá! Van, több is! (Péter)
- Szia Valaki Bácsi! Én K. Boldi vagyok és elvégeztem és már anyagilag független vagyok és boldog! (K.Boldi)
- Szia! Helén vagyok és AF, hozzád, vagy hozzám? (Helén)
- Grat! Majd meséljetek még, én addig is gyűjtöm a lét a tanf.ra! (Valaki Bácsi)
Tehát nem muszáj fölhívni őket és rávenni bármire is, hisz lelkes és hálás tagok - gondolom. Bár a videót sem látom miért lenne rossz ötlet, sokan csinálják és a te marketing stílusodba is beleférne - vagy szerinted hitelesebb, ha Te beszélsz a videón arról, hogy mit lehet elérni? Vagy hitelesebb egy robot-script generálta jellemzés, hogy a megjelenési képességem=-80% ?
Persze ez a Te dolgod, te vagy a profi.
Amúgy Én tényleg gondolkodom rajta, a mézesmázos marketingen átlátva is, mert lehet, hogy tényleg hasznos, tehát én nem az elvakult fikázó vagyok - pajzsot le! :)
De egy kicsit azért így csökkent a fényed, kommunikációból adok egy 10%-ot! ;)
Amúgy az anonimitásra visszatérve:
Nem oktatnálak ki Internet-kultúrából, hisz gondolom konyítasz hozzá, legalábbis erre épül a várad. De azért annyit megjegyeznék, hogy ugye nem arra buzdítod híveidet, hogy ezentúl bárhol szörföznek, bárhova tévednek, gyorsan adják ki az összes adatukat! ;)
Ez egy aszimmetrikus kommunikációs forma, nyilván neked pont az a célod, hogy hitelesnek tűnj - így minél több dolgot kell felfedned, de egy idetévedő érdeklődő, aki azt sem tudja eszik-e, vagy szekta :), attól mit vársz, bemásolja a személyiét? Ugyan már királylány!
Más egy összeszokott közösség, pl. a tagjaid közössége, ott persze miért ne? Mondjuk, ha rájuk engeded az Internetet, az inkább biztonság-tervezésbeli hiányosságokat feszeget.
A Tescoban sem szoktam amúgy bemutatkozni, ha érdeklődök, hogy meddig lesz jó az a zöld színű felvágott - bármennyire bunkónak tartasz! :) És a leghíresebb bloggerek igazi nevét sem tudod, de még a kedvenc fórumaidon sem az igazi nevükkel szoktak regisztrálni! Remélem azért nem mondtam újat ;)

Valaki Bácsi
8465 Sejhajpuszta, Fillér köz 3.
szül.:1918.06.30.

Pék Judit képe

Kedves Péter!

Nekem az egésszel az a problémám, hogy túl kevés szó esik arról, hogy mit is szeretne eladni az ember. Lehet jó marketing is, ha olyasmit kínálok, amire nincs szükségük másoknak. Lehet az a gond is, hogy amit kínálok, arra lenne igény, de a minősége nem megfelelő, azon kellene javítani. A Ti kiindulási alapotok az, hogy az eladásra kínált termék az kiváló, ezért nem érnek el sokan eredményt, hiába jó ez a módszer, mert szerintem jó. Üdv. Judit

Halász Károly képe

Kedves Pék Judit!

A kérdés ugyan Péternek szól de számodra is hiteles választ csak a tagoktól kaphatsz akik már belelátnak a tananyagba.

Úgy hiszem megérthető ha nem kürtöli világgá ha valakinek jobbra fordult a sorsa.
Sőt azt gondolom ez azon kevés internetes vállalkozások egyike ahol épp a hitelét rontaná az efféle bejegyzés. Vagy is e helyen nem ez a megfelelő mérőszám.

Az életbe minden szervezés kérdése. Mit is nyújt az 1év.hu?

Tömören : A szervezés tudományát.

Bővebben: Tenni a saját boldogulásod érdekében.
Meglátni, észrevenni, felmérni, értéket hozzáadni, megszervezni, mérni, kimutatni, korrigálni, újramérni, …, … .

Még bővebben:

A program ide magyar országra készül felismervén azt, hogy alapjában véve borúlátó emberek vagyunk és szinte minden esetben más valakitől várjuk a segítséget anyagi gondjaink megoldása érdekében. Mert, hogy nem vagyunk felvértezve a megfelelő és használható alapismeretekkel sem a pénzügyek terén.
Lásd bedőlt hitelek.

Súgni is csak annak érdemes aki tanult és jól kérdezni is csak az tud aki rendelkezik a megfelelő ismeretekkel.

Egyszerű és közérthető módon a mindennapi életből vett példákon keresztül fekteti le és mutatja be a pénzügyi kultúra fontos ismereteit. Kezdve az alapjaitól, egészen a csúcsig.

Értékrendet ad!
Az értékteremtés a buktatókon keresztüli életszervezés a csapdák időbeni felismerése a szervező készség fejlesztése a cél és erre is tanít.
Rövid bevezetés után kezdve a munkanélküliivé válás és a munkakeresés keserves nyűgétől akár a vagyon építés, a vagyon gyarapodás luxus szintű eléréséig.

Hogyan kezdj el bármilyen értékteremtő vállalkozást építeni
csak is arra a tudásra építve amihez személy szerint mindenki ért, a saját szakmája munkaköre stb. tehát önön tudására szakértelmére számítva.

Megtanít arra hogyan kell pénzügyi kimutatásokat értelmezni és készíteni. Meg mutatja,mi is az a szellemi tőke hogyan is lehet belőle anyagi javakat kovácsolni.

Vannak olyan részek melyeket már gyermekkorban is érdemes elsajátítani azonban természetesen ilyen ívű tananyag jellegénél fogva tartalmaz olyan részeket is mely csak némi élettapasztalat után fogható fel mert, hogy az okos ember saját kárán legalább tanul a buta azon sem.
Sajnos Őket saját maguktól kellene megvédeni, de általában nem hagyják.

Még valami az 1év.hu alaptananyaga 12 havi bontásban érhető el meghallgatható hanganyag formájában közre adva tehát akár jegyzetelni is lehet, sőt érdemes.

Dióhéjban azt hiszem ennyit érdemes elmondani, sokkal többet úgysem igen olvasnak el, a látogatók.

Müller Péter képe

Az eladás célja az, hogy mind a két fél jól járjon. Mindketten értéket kapjanak, vagyis több értékhez jussanak mint ami az eladás előtt.

Ha egy termék nem kiváló minőségű valaki nem fog jól járni.
Másrészt ha a termékedre nincs szüksége, oktalanság erőltetni. Én sem fogok tampont venni csak azért mert kiváló minőségű, jó áron van, és szenzációs a marketingje. Egyszerűen azért, mert nincs rá szükségem. Vagyis:

1) Tudd kinek adsz el;
2) Legyen kiváló minőségű a terméked/szolgáltatásod és nekik szóljon;
3) Legyen zseniális a marketinged, hogy érdeklődjenek iránta;
4) Legyél nagyon jó eladó, hogy képes legyél a terméked/szolgáltatásod úgy bemutatni, hogy az illető érezze, hogy ez neki szól.

Pék Judit képe

Az előző hozzászólásomban a marketing módszert akartam mondani, mert hiszen, ha jó a marketing, akkor kiderül már, hogy van-e a termékre kereslet, vagy nincs? Mégis az a gondom, hogy szorosabb visszacsatolás kellene a piac és a termék között a piaci igények ismeretében. Szerintem az nehéz, hogy változtatni tudjak: más terméket kínálni, vagy ugyanazt a terméket, de sokkal jobb minőségben. Üdv. Judit

x.y. képe

Úgy néz ki, jönnek a kellemetlen kérdések.
Már várni kell amíg a Péter guru megszűri őket :-D

Valaki Bácsi képe

De azért had védjem meg, még ha Ő le is minősített engem, bár én nem bántottam egy szóval sem! ;)
Kicsit én is aggódtam, mikor láttam, hogy a komment feladáskor indult a cenzorhoz, no de lásd, itt vannak.
Tehát le a kalappal, bevállalja a kritikát is!

...max. nem szereti :D

Jó, azt nem tudom, hogy hányan élnek még azok közül, akik ezt meg próbálták! :D (take it easy 1évesek, ez csak móka volt ;) )

Valaki Bácsi
tel: 555-35754
adóazon.: 3365984512

Sárközi Imre képe

Kedves Mindenki, Fikázók és nem Fikázók!

Az én véleményem az, hogy Péteren itt már nem múlik semmi. Semmi. Az anyagot összerakta, sok munka van benne, a leckékben elhangzó dolgok tényszerűen stimmelnek. Nincs bennük titok, nincs bennük semmi rendkívüli, nincs bennük a bölcsek köve, nincs bennük semmi érthetetlen, ami filoszi észt követelne meg a hallgatóktól.
Amit megkövetel, és ami a sikerhez elvezet, az a hozzállás. Így. HOZZÁÁLLÁS! Nem mondom lassabban, tudtok olvasni. Végeztek e tárgyban egy kísérletet, az volt a lényege, hogy gondolj egy olyan emberre, akire felnézel, akit tisztelsz, akivel akár elcserélnéd az életedet is. És írd le úgy, ahogyan eszedbe jut, a tulajdonságait, amit és ahogyan gondolsz róla, amitől szerinted sikeres és gazdag lett. Három kategória létezik, az egyik amivel megszületsz, a másik amit megtanulsz a harmadik ahogyan a dolgokhoz hozzáállsz. Nem meglepően a felsorolásban toronymagasan azok a tulajdonságok kerültek túlsúlyba, amelyek a hozzállásról szóltak. Akár ki is próbálhatod ezt a gondolatkísérletet és rájössz, akár így is, hogy lelőttem a poént, hogy ez bizony így igaz.
Nem érdemes azt a kérdést feltenni sem, hogy ez a honlap átverés-e vagy sem, bár ezt Péter forszírozta, nyilván egyfajta vitaindítóként, gondolatkísérletként, nyilván kíváncsi arra és az is nyilvánvaló, hogy ki is derül a hozászólásokból, hogy hogyan is gondolkodnak az erre vetődők. Van aki félti az ötleteit, van aki sajnálja rá a pénzt, mert Péter ebből szépen gyarapodik, mások másféle aljasságot feltételeznek, sorolhatnám. De minek. A lényeg, hogy amig nem teszel és dolgozol az álmaidért, addig ott fogsz fetrengeni egyrészt a kétségek között, másrészt a sikertelenség lehúzó szürkeségében. Ennyi.
Javaslom egyébként megnézésre minden kétkedőnek, hitehagyottnak és nagyon motiváltnak egyaránt a "Boldogság nyomában" című Will Smith főszereplésével készült filmet, ami az egyik legeslegjobb alakítása. És akkor majd teljességgel megértitek mit is akarok mondani.

Mindenkit üdvözlök

Halász Károly képe

Egy kicsit hosszú lesz de ígérem olvasmányos néhány tanulsággal ha még sem akkor tévedtem. De! A tévedés jogát fenntartom. Egészen addig még nem halálos.

Gazdagságot ígérő oldalaknál a helyes mérőszám a csalódottsági mutató!

Az 1év. hu-n 1 /ezrelék alatt van a csalódottak száma. Ezek szerint a tagok jól döntöttek amikor befizették a tandíj első részletét. Ezt a nyílt pénzügyi reklamációs oldalán látható tényekből olvastam ki.

Bevezetés ként egy kis jellem rajz.

l Az egyszerű irigység mondata: Sok pénze van mert bulgárkertész.

ll. Az ártani szándékozó tehetetlenség az (impotencia) szavai:
--- jó tudom, ne is reagálj, te már szabad vagy és független, csak szívességből rántod ki a nyomorultakat a mocsárból egy jelképes összegért! ---

A turáni átok ha nekem nem megy akkor nehogy neked már jobb legyen!

A szegény ember története akinek megdöglött a tehene miközben bánkódik megjelenik a jó tündér jelezvén teljesíti egy kívánságát.
A kárvallott kapásból ezt mondta: Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Sajnos ez a keserű vicc rólunk magyarokról szól. Lám jött Valaki és újra bebizonyította építeni képtelen ezért inkább rombol.

Az irigység mindenkiben ott lapul de a legtöbben tudjuk kezelni viszont olyan valakinél aki képtelen veszteni könnyen aljassággal párosul.

Számomra az első irigykedő mondatok : A sok pénze van mert bulgárkertész. Siheder koromból ragadt a fülembe és azóta is .az irigység hasonlataként tartom számon.

Azért emlékszem még ma is rá mert egy akkor egy általam tisztelt és becsült dolgos felnőtt szájából hallottam. Felnőtt szájából aki a TSZ-ben dolgozott és az akkor járó egy hold háztájit is saját maga művelte a lovaival. Tőle kaptunk igazi finom nagy görögdinnyéket.

Az akkori teleken még két három ásónyomra is átfagyott a talaj és minden télen nagy havak voltak jellemzők.
A mondat a kor vállalkozóit célozta meg akik maguk eszkábált szenes kazánokkal, vagy későbbiekben iparból kiselejtezett elaggott olajkazánokkal próbálták megtermelni a korai zöldségeket, zöldpaprikát, paradicsomot. Főleg a pestiek számára mert, hogy az olcsóbb élet akkoriban is számukra volt biztosítva.

Szezonban hajnali fél kettőkor indult a nagybani Bosnyákra eladni a nappal leszedett termését.
Ha elkésett a nyakán maradt az aznapi árú. Ha kazán kialudt órák alatt elfagyott az addigi munkája gyümölcse. Akkor még nem ismerték a dupla fóliát stb. stb.
Mára már az is kiderült sokaknak ráment az egészsége az akkoriban csak családi vállalkozás ként űzhető tevékenységre.

Azok az egyébként tisztességes emberek irigykedtek akik nem mertek vagy nem akartak kockáztatni új ösvényt kitaposni.

Viszont ők egyszerű hétköznapi dolgos emberek csak egyetlen mondattal kifejezték sóvárgásukat irigységüket a több pénz birtoklása után és nem kezdtek valaki módjára bácsiságot követelve maguknak aljas lejárató kampányba.
­-­---------------­-­
Egyvalamit azt hiszem nem nehéz belátni mindenki talál példát a környezetében.
Valaki magára ismer ebben biztos vagyok mert mindenki tökéletesen tisztába van képességeivel.
Valaki a környezetében ismerősei között fog efféle tulajdonságra bukkanni.

A leghülyébb a leghangosabb és minden esetben másban keresi a hibát.
Így fordulhat elő, hogy valódi értéket, megoldást felmutatni nem tudó, vagy ha mégis
akkor teljesítő képességeik határát elérő újítani képtelen kis stílű piszlicsáré emberek magukat az igazság névtelen bajnokainak beállítva a titokzatosság köntösébe rejtőzve jól hangzó titokzatos és lehetőleg ellenőrizhetetlen dolgokat állítva az ártószándékkal kezdenek ügyeket kreálni.

A valódi érték előbb-utóbb kibukik.

Ez a blog mindössze anyagi függetlenséget ígér egy esztendő alatt s közben megtanít arra
is hogyan lehetsz jómódú netán hogyan is lehetsz gazdag.

Érdekességként a vadkapitalizmuson rég túljutott országokban egyes vezetők szándékosan alkalmaznak ilyen kerékkötő valakiket belső ellenségként. Ő az a valaki akinél mindenki különbnek tartja magát. Így még egy nehezebb napon is jobban teljesít a csapat mint egyébként.

Ma még nem vagyok semmilyen módon érdekelt az 1év.hu bevételének gyarapításában.

De támadt egy ötletem hogyan is tehető teljesebbé kiforrottabbá Péter üzlete.

Azt hiszem Péter szavai szerint a befektetők ezt nevezik szellemi tőkének amely ha megalapozott, kidolgozott ezért látnak benne fantáziát hajlandóak megvenni, pénzelni. Természetesen a későbbi jóval nagyobb haszon reményében.

Van egy olyan érzésem, hogy valaki kifizette legalább az első havi tandíjat megismervén az anyagot rájött arra, hogy Péter nem hallotta hanem éli amiről beszél. Rászánta az időt saját tapasztalatait ismereteit és szakértelmét öntötte szavakba.
Viszont valaki arra is rájött mert jellemtelen emberként ehhez ért ha jól csűri a szavakat Péter minden válasza és megnyilvánulása magyarázom a bizonyítványom elvként hat.

Kész a koncepciós per és majd az idelátogatók annak rendje és módja szerint elítélik a megvádoltat.

Miről szól az egy év.hu

Az alapoktól kezd.
Honosította az amerikai álmot mely ép a kilátástalan munkakeresőnek is használható kész megoldást nyújt elérhető áron.

Lehet, hogy ismétlem önmagam. Anyagi függetlenség, jómód, gazdagság ez a helyes sorrend. Fordítva torz dolgok születnek. Lásd lottó ötös.( Mielőtt lőnél járj utána.)

Itt megtanulhatsz gazdaként gondolkodni. Ha te találod ki a célod és építed fel a mindennapjaid akkor a sikerekből és a hibákból tanulva tudni fogod mikor mit kell tegyél

Láttam egy két sikertörténetet kivétel nélkül így kezdődik kivándoroltam kifutófiúként kezdtem,
Majd támadt egy ötletem melynek megvalósításán az napi 16-18 órát dolgoztam.
Ma már a leggazdagabbak közt tartanak számon.

Tisztelt valakink hasonló dolgokban utazhat valszeg mivel nem a sajátja nem érti nem éli csak álmodik róla ezért képtelen felvenni a kesztyűt és nyíltan kiállni.

Itt az 1év.hu az nagyszerű, hogy senki sem érzi vesztesnek magát aki befizeti az első részletet.

Csak és kizárólag névtelenek veszik a bátorságot belekezdjenek egy aljas lejárató kampányba .

Amit tagként látok ezrelékekben mérhető a csalódottak száma. Egyetlen csalódott tagról tudok. Ő is az udvariasság szabályai szerint tisztességgel elköszönt.

Költői kérdés.

Ha már anyagi függetlenségről uram bocsá gazdagságról és ennek elérési módjairól
tehát egy iskola sikeréről van szó
.
Vajon melyik módszer a sikeresebb? Száz aranyköpés milliomos észjárásról
Amely mind igaz csak olyan messze áll az átlagember mindennapjaitól mint Tatársánc, Jeruzsálemtől.

Félreértés ne essék meg van a létjogosultsága ezen oldalaknak is. Ha valaki közel áll a valódi gazdagsághoz úgy mond lelki felüdülés a fizetőképes kereslet számára. Csak van egy kis gubi.

Képtelenség milliókban gondolkodni mikor a filléres gondjaid sem tudod megoldani.

Van egy másik iskola azt mondja: Most munkád sincs van egy bedőlt hiteled
(Amelyet fel sem vettél volna ha csak az első néhány leckét ismered.)
Számodra ez az ismerős terep kezdjük innen. ( Mint a szótagolás valaha az első osztályban)

Megmutatom mit kell tenned hogyan is láss hozzá ,hogy kilábalj a kilátástalanságból
megmutatom neked melyek a legfontosabb tudnivalók.

Nézd meg mivel rendelkezel, mihez értesz megmutatom mi módon tudod ebből
a legtöbbet kihozni.

Már az első hónap végén apró de mérhető kézzelfogható eredményeket produkál a tagok számára a megszerzett ismeret.

Közel hetven éves bácsi hozzászólásait látni hónapról hónapra. Abban a korban már
nem szoktak hülyeségekre költeni. Ő már biztos nem lesz milliomos de újdonsült ismeretei
által még egy két elfeledett álmát éli újra. Úgy érzi Péter által tanított ismeretekből meg tudja valósítani.
Élni akar célt talált magának és tervezget. Talán majd az unokáknak adja át az itt megszerzett
piacképes tudást.

Egyvalakiről tudok aki visszalépett. A többieknek legkésőbb a negyedév végén
jövő képpel rendelkeznek sokaknak használható jövőbemutató terveik vannak.

Valódi Sikert csak az alapoktól kezdve érhetsz el saját erődből.
Ha valaki kegyelmére támaszkodsz mert nem érted a dolgod képtelen leszel átlátni a helyzetet. Itt ha úgy tetszik a fundamentumtól kezdődik az építkezés.

Tehát melyik a jobb iskola?

Javaslom a versenytársaknak is iratkozzanak fel fizessék ki a tandíjat az egy év hun megtanulhatják azt. mi módon lehet és kell tisztességesen anyagi függetlenséget, jómódot, vagyont teremteni. Mi az érték teremtés mi a pénzügyi kultúra.

Azt hiszem a lényeg benne van. Akinek nem inge ne vegye magára.

Kérdésed vaN? Ha tisztességes építő jellegű akkor tedd fel!

Ha csak a butaságod és tehetetlenséged tudod fitogtatni akkor felejtsd el!

Mély tisztelettel azoknak akik megérdemlik, mély megvetéssel annak aki rászolgált:

Károly

X.Y. képe

Tökös felajánlás volt, hogy lehet válaszolni a leveledre :-D
Nagyon jól tudod,a pártállami időket idéző cenzúra müködik az oldalon!
Készíthetsz új hamis statisztikát arról, hogy senki nem válaszolt, igy maradéktalanul igaz amit írsz.
:-D :-D

még mindig tévedésben vagy.
a valaki bácsi nem azonos velem és viszont.

Halász Károly képe

Kedves XY bocs az előző hozzászólásomban lehet hogy egy kicsit elragadtattam magam de műszaki ember lévén sajnos alkalmatlan vagyok képmutató a politikusi normák szerint viselkedni.

Engem az észérvekkel lehet meggyőzni. Mit miért és ha megtörténik mi a hatása.
Mondjuk megjelenik a Csillagok háborúja című klasszikus legújabb része.
A kritika azt írja csapni való!
Megveszem a mozijegyet megnézem majd utána eldöntöm mit fogok írni róla a tecciknemteccik.hu blogan. Miután láttam elmondom melyik tábort képviselem talán azt is, hogy szerintem miért.

Egyébként meg továbbra is butaságokat írsz. Bár nem lepődök meg rajta.
Régi mondás szerint: Üsd a rosszat annál rosszabb. Lám igaz. Juszt is ragaszkodsz a gyermeteg butaságaidhoz.

Viszont hiszem, hogy az emberek képesek fejlődni gondolkodni tanulni. Néha felül múlni önmagukat, esetleg beismerik tévedéseiket. Remélem nem egy tévhit.

Itt "modorátor" van!

Mivel az oldalak látogatása nincs korhatárhoz kötve, és nem az a fő cél, hogy
kitudja alpáribban blikfangossabban gyalázni a másikat, ezért Péter gazda megválogatja
kinek a szavait teszi közszemlére. Amint látod megjelenik néhány gyalázó bejegyzés is.
Mert hogy nem tartalmaz trágár a hely szellemiségéhez nem illő kifejezéseket.

Tudod van olyan kocsma ahol egyik másik törzsvendég néha maga alá pisil.
Vannak olyan vendéglátó helyek ahol ilyen sohasem fordulhat elő.
Sőt olyan is ahol csak öltönyben nyakkendőben illik megjelenni.
A gazda gondoskodik róla, hogy úgy is legyen.

Te hol szórakozol szívesebben?

Itt arról van szó hogyan tudsz segíteni magadon, később ez által segíts másokon.
Ha családfőként nem tudod tisztességgel megkeresni a saját vacsorádra valót azért, hogy holnap legyen energiád előteremteni és a családod asztalára tenni az ebédet.Tudd táplálni először önmagad majd a párod és a gyermeked.
Ha képes vagy rá akkor később a céged révén akár a szomszédod és családja számára is segítséget megélhetést nyújtani. S tovább-tovább s tovább-tovább …..

Ami elszomorít valahonnan Ady kb. százéves költeménye jutott eszembe.
A Magyar ugaron. Sajnos ma is aktuális akár a múlthéten is írhatta volna.Látom eszed ágában sincs azt kérdezni itt mit lehet tanulni. Magad ellen harcolsz! A legrosszabb az erre igen csak büszke vagy.

X.Y. képe

Kedves Károly!

ha abban a hiszemben vagy, péter csak a trágár e-mailokat nem engedi, nagyon tévedsz. :-)
azokat sem engedi amik tényeket tartalmaznak,amelyeknek te vagy a tagok nem néznek utána. mert miért is tennék?
hinni akarnak!
a tényekre célzó hozzászólásaim sem jelentek meg.pedig azt írod te a tények alapján hozod a döntéseidet.
egy korábbi hozzászólásban egy tag engem és valaki bácsit is önigazoléssal vádolt.
az önigazolás bővebben azt jelenti önnön magunk döntését igazoljuk, ( mi kérdezünk, tehát még nem döntöttünk, szeretnénk válaszokat és tényeket a döntés meghozatalához)vagyis az önigazolás igazából a tagok részéről releváns.

a bátorságról: biztos ismered a viccet a lókupecről aki azt mondta a vak lóról ami neki ment a falnak, hogy nem vagy hanem vakmerő :-)

X.Y.

Müller Péter képe

Mind a ketten, te is és Károly is tévedtek abban mit moderálok és mit nem. Ezek az egyszerű szabályok:

1) A tagok hozzászólhatnak moderálás nélkül
2) A amikor új bejegyzést küldök be: ameddig naponta nézem a blogot bárki hozzászólhat moderálás nélkül; amikor nem nézem naponta várólistára kerül, hogy véletlenül se maradjak le semmiről.
3) Amikor nem nézem a blogot moderálom a hozzászólásokat a következő szempontok szerint:
a) Nem küldhetsz be olyan linket, amivel a saját vagy más oldalát reklámozod. (bocs de nem adok ingyen forgalmat senkinek)
b) Nem adhatod meg nyilvánosan az email címed a hozzászólásokban.
c) Nem küldhetsz be emberi jogokat sértő (faji, vallási, szexuális, politikai, hovatartozásra vonatkozó, rágalmazó stb.) hozzászólásokat.
d) Nem spam-elhetsz a blogban.

Ezek azok a szabályok, amik alapján moderálok. Ha más szempontok alapján tenném, a te hozzászólásaid X.Y. fel sem kerülhetnének. De mint látod a fikázásokat is felteszem, még azokat is amik keményebbek mint a tied. És ennek egyszerű oka van. Mert nagyon megérni nekem.

Ugyanis releváns tartalmat építesz és vitákat indítasz el ami még több hozzászólást eredményez. Emellett hitelessé teszed a blogot azzal, hogy nem csak jót írnak róla. Ráadásul össze tudják hasonlítani a tagok hozzászólásaival ami még egy hatalmas előny.

Vagyis ostoba lennék ha nem tenném fel, hiszen ez pénzt tesz a zsebembe.

Halász Károly képe

Ne is haragudj de még egy emberi becenévvel sem tisztelted meg ezt a közösséget.
E közben olyan módon kérsz számon a másikon dolgokat melyet magad felé ilyen formában biztosan nem tennél.

Figyelj ha azt mondom hülye vagy megsértelek ha úgy mondom kapj a fejedhez elmosolyodsz és lehet azt mondod: Bocs tévedtem
Ha szemtől szemben állunk egészen biztosan másképpen viselkedsz.

Ugye belátható ebben a formában nem egyenlők a pályák.

Péter is és mindenki más közöttünk te is védi a saját felségterületét.

Elárulok neked én is valamit.

Én a megszólítottak válaszaira vagyok kíváncsi.
Hol az a pont amikor megváltozik a hozzáállás.
Kíváncsi vagyok mennyi és milyen jellegű információ szükséges ahhoz valakinek megváltozzon a stílusa. Hol az a pont amikor a támadó hangvételt felváltja az érdeklődő kíváncsi ember.
Úgy is írhatnám mely az a pont ahol kiérdemli a tisztelet első morzsáját természetesen ez rám is vonatkozik. Mikor találom meg a helyes megszólítást. : o)> meddig szeretném ha valaki válaszolgatna.

Amint látod azt fösztörgetem, hogy az emberek nem mernek dönteni.
Kevesen mernek kiállni valamiért a többséggel szemben még akkor is ha jól látják a probléma okát, ebből kifolyólag a megoldást.
Következésképpen az álláspontjuk védhető.

Ezért van szükség az 1év pont hú ra egybegyűjtse a hasonló gondolkodású önmagukért tenni akaró embereket.
Azokat akik majd a valódi újgazdagok lesznek akik tudják hogyan kell befektetni
Innen nevelődhet ki a gazdasági erőt képviselő felső tízezer.

AnonymousKocsis Béla képe

Kedves XY!

Nem szeretnék neked kellemtelen kérdéseket feltenni, nem is tisztem, semmi érdekem egyik oldalon sem. Egy dolgot tudok. megvettem a Lusta em........t én is, és nem sok újat mondott nekem. Sokat tanultam már az életemben. Vissza is kérném a pénzt ha nem jelentene semmit nekem amit megvettem! Viszont volt benne kb 5-6 mondat, ami nem volt új ugyan, de egyik oldalról az hogy nem jutott volna eszembe, ismétlésként nagyon jó volt, és volt egyetlen egy mondat benne, amiért meg odaadnám azt a pénzt, megérte nekem ez az egy mondat aazt a pénzt!!!lehet hogy annak akinek nem éri meg, meg sem értette. A disznó elé dobott igazgyöngyöknek sincs értéke! Sárba tapossa!
Viszont én azt gondolom, hogy aki nem vállalja fel a nevét, mikor sarat dobál, az olyan, mint amikor valaki név nélküli feljelentéseket tesz! Sztem nem szép dolog!

Tóth Gyula képe

És mennyi az anyagilag függetlenné váltak száma? Hány ezrelék ? De nagyon szépen leírtad, mindenképpen gratula, lehet hogy kapsz jutalmul egy grátisz anyagot,mondjuk a varázslatos weboldal készítőt, hogy mielőbb bekerülj az ezrelékbe.
üdv! Gyula

Halász Károly képe

Nemértelek kristály tisztán bár mindenkinek van rossz napja nekem is na de ennyire?.

A felrakott képed szerint egy bölcs megfontolt úriembert látok.

Az egy év hu tananyaga havi bontásban legkevesebb 150 önálló leckét tartalmaz.
Ehhez képest egy valamiben csalódtál.

Ne is haragudj de számomra az a legelszomorítóbb, hogy azonnal nyilvánosan belerúgsz Péterbe ahelyett hogy először vele vetted volna fel a kapcsolatot.

Nemes egyszerűséggel valahogy így: Bocs ez nekem nem jött be kérem vissza a pénzem.

Hidd el tudom a világon sehol sem szórják a pénzt.
Talán egy kivételről tudok ahol állampolgári jogon jár fizetés brunei szultán birodalma.

A hozzászólásaimban épp erről beszélek először a saját fejünkben rendet tenni.

Addig amíg képtelen ember a saját háztartásában a meglévő jövedelmét jól beosztani, amíg nem tanulja meg felmérni a lehetőségeit.
Amíg valaki másban keresi a hibát amíg nincs kompromisszum készség amíg önmagán sem tud uralkodni addig alkalmatlan arra is, hogy uralkodjon másokon és tisztességgel valódi jólétet teremtsen magának.

Annak aki figyel pontosan ezeket a dolgokat tanítja meg Péter,
Kezdjük az alapoktól és nőjünk fel a feladathoz.

Egyébként számomra a legszörnyűbb felismerés az volt amikor rájöttem arra, hogy a valóélet összes matekpéldáját szöveges formában adja fel.

Ebből következik aki utálja a szöveges feladatokat annak bizony nehéz kihámozni a lényeget.
Száz szónak is egy a vége van még mit csiszolni a pénzügyi kultúránkon.

Az itt szerzett ismereteim birtokában állítom öt év alatt ráncba lehet szedni a legelcseszettebb gazdaságot is. Feltéve hogy az a cél.
Szeretném ha a megfelelő ismeretek birtokában sok-sok dolgos ember ugyanerre a következtetésre jutna.

Gyula bácsi ne haragudj nem akarlak megbántani, de
Érted ha érted. Érted?

: o)>

Egyébként még mindig nem vagyok közvetlen érdekelt.
De a jelen példa is azt mutatja égető szükség van arra, hogy valahonnan kinevelje az ország saját önálló döntésre képes háztartás és vállalkozás szervezésben pénzügyekben jártas polgárait.

Hiszek a józan ész hatalmában. Még egyszer leírom az alapoktól kell kezdeni.

Amíg az ember az adott körülményei között a saját fejében és háztartásában sem tud rendet tenni addig alkalmatlan arra, hogy nagyobb egységekben gondolkodva tudjon eredményeket felmutatni.

Tisztelettel: Károly

Ui. Azt hiszem úriember a szerszámjával, a hódításaival és a vagyonával nem szokott dicsekedni. A tengeren túl egyenesen sértés megkérdezni, hogy állsz anyagilag.

Uui:

Sajnos van szerencsém tudni néhány olyan vállalkozásról is amely nem a válság miatt ment tönkre. Sokkal inkább azért mert ugyanúgy szervezte a cégét, vállalkozását mint a saját háztartását.
Voltak milliói most a házában is megtűrt személy.

Szóval a helyes kérdés ki tette magáévá a tanultakat ki nem csalódott? ŐK azok akik képesek megszervezni a gazdagságukat. Állítom, hogy a gazdagság mindössze előrelátás, és szervezés kérdése.

L. Livia képe

Hello!

Én egy ideje fel vagyok iratkozva a hirlevelekre. Még nem csatlakoztam az oldalhoz. Jelenleg küzdök az anyagi gondjaimmal, ezért nem tudok - még - 5000 Ft-ot sem áldozni erre a lehetőségre, de nagyon kiváncsi vagyok a "nagy titok"-ra, ami a "fizetés" ajtón túl van... :)És remélem, az minél előbb sikerülni fog, hogy bebocsájtást nyerjek a "tudás templomába". :)

Viszont az átverésről mint általánosságról szerettem volna írni. Számomra mi az. Pl. amikor "ingyenes" tanácsadásnak reklámoznak valamit, és "ingyenesen" tényleg megy a SEMMI-ről az írás, és a végén, a lap végén kiderül hogy jaaa a valódi TITOK nyitja a fizetés. Akkor kicsit elkámpicsorodom, hogy "már megint ez". Vagy egy tanfolyam "ingyenesnek" hirdeti magát, és kiderül hogy az X darab lecke után a folytatáshoz fizetni kell.... Kérem akkor ne mondja hogy INGYENES!! Mert ha érdekel a tanfolyam akkor úgyis fizetni fogok érte, ingyenes beetetés nélkül is. Szóval ilyenkor kicsit átverve érzem magam. De tuuuudom mi lenne erre a válasz. Az hogy ez volt a reklám helye, a reklám-beetetés tényleg ingyenes.... hmmm ez olyan lehangoló :( És hangsúlyozom, most nem rólad irtam ezt Péter, hanem csak úgy észrevétel az internet világáról. :)

Üdvözlettel:
Livia

Tóth Gyula képe

Szia Péter!

Átvettem a lusta ember........... programodat, de ahogy elöre
gondoltam, ez is csak egy példabeszéd, diplomatikus
megfogalmazásokkal, rengeteg nagyon jó poénnal , de van benne sok
igazság is, Bözse nénik, meg Pityu bácsik akik még mostanság kezdtek
netezni, láthatóan oda is vannak érte. Nagyon jó és ütős az anyag, de
számomra értéktelen, mert amiket elmondasz benne, azokat már kivülről
fujom, nem sok ujdonság van benne.
Ettől, a lusta emberek közül aki anyagilag független lesz, hát úgyis
monhatnám az meg is érdemli. Elkeseredett emberek esetén még életeket
is menthetsz vele, ez mindenképpen dicséretes.
Ha gondolod vissza is utalhatod a pénzemet a garanciád szerint, és
végleg törölhetsz a weboldaladról.
A továbbiakban ezek a " segítségek " nem érdekelnek. vannak jobb
ötleteim is, és nincs szükségem pszihológiai segítségre, meg
agymosásra. Egyébkén 1 év.ig éltem latinamerikában, hát nem egy nagy
durranás, de szép hogy te olyan büszke vagy rá, de az ottaniak nem
igen tömnék ki a zsebed az ilyesfajta segítségedért.
Mindegy nem csalódtam az anyagban azt kaptam amit vártam, csodálkoztam
volna ha némi üzletre is használható érték, vagy valami kézzelfogható
útmutatás is lett volna benne, amit fel is lehet használni.

Üdvözlettel : Gyula

Müller Péter képe

Sajnálom, hogy nem tudtad használni az anyagokat. Küldd el az email címemre a számlaszámod és az ígéretem szerint visszakapod a pénzed.

Halász Károly képe

Lenne egy kérdésem mi a biztosíték arra, hogy nem is olyan rövid tagságod szerint az itt szerzett tudást nem alkalmazod. Hogyan szolgáltatod vissza a szellemi tulajdont.

Azt ugyan nem tudom meddig fizettél de gondolom ha hülyeségnek tartanád akkor már régen nem olvasgatnád a bejegyzéseket.

Végül is néha kiakad az ember vannak nagyon fárasztó nehéz napok.

Tudom azt is a legnehezebb beismerni a tévedést, a tagok tudhatják én már kértem bocsánatot.

Kocsis Béla képe

Kedves Gyula! Láttam a hozzászólásodat, nem véleményezem, nincs rá felhatalmazásom. Még az is lehet felőlem, hogy tökéletesen igazad van. Ellenben azt a mondást soha ne feledd, és ez megéri, pótolja a 4850 Ft odat, amit most mondok! Ezt biztosan nem ismered, mert ez kiderült! "Vagy igazad van, vagy boldog vagy!" Válassz!Van egy jó ötletem!
Vedd meg, ha még lehet, az "ismerd ki az embereket" is és elemezd ki az arcod, vajon mit mondhat másoknak. Ez valóban megéri a pénzét! Hidd el! Én megvettem, és elkeseredtem magamon, de építő volt. Tanultam belőle sokat, és változtatott rajtam nagyon sokat. Jó tükör!
Üdv: Béla

Halász Károly képe

Valaki Bácsi és XY típusú hozzászólások mélyen gondolkodóba ejtettek.
Rá kellett döbbenjek arra, hogy Péter által ebben a formában csokorba gyűjtött anyagra égetőbb szükség van mint eredetileg gondoltam.

Kérdezhetik miért védem Müller Pétert és az weboldalait az egy 1év.hu-t

Leírom - Nyomós oka van annak.

Személy szerint sokat tanultam a leckékből személyes tapasztalataim vannak arról, hogy lehet szinte a semmiből pénzt csinálni amerikai módra. Vagy legalábbis a befektetett pénzt busásan kamatoztatni. Teljesen mindegy a módszer ugyan az.

Nem vagyunk egyformák bizony nagyon nehéz sokszor megértetni a másikkal az amit én már értek. Olyannyira így van, hogy mind a tábor és ellentábor kerülgeti a forrókását.

Mind két tábor tudja hogy nemlétezik egyszavas igen vagy nem válasz. De saját igazának bizonyítására egyik félnek sem sikerül egyetemes megdönthetetlen érvekkel elővenni a tarsolyból.

Péter az udvarlás a hódítás kapcsán mutatja be szemléletesen a helyzetet.
Igaz ha megértem a példát teljesen mindegy, hogy számomra vágyott virágot a legszebb nőt, vagy a termékem a szolgáltatásom után érdeklődő vásárlót üzletfelet kell meggyőzni, arról, hogy vásároljon tőlem újra és újra és újra.

El nézést kérek valaki bácsitól bármilyen érdekből és indíttatással kezdett lejárató kampányba valójában nem ő a hibás azt hiszem a probléma sokkal mélyebben gyökerezik.

Induljunk el a nemzeti kivagyiságunkból.

Olimpiát szeretnénk rendezni meg foci vb-t is.

Az mondják működő tőke kellene az országba, beinduljon a gazdaság. Itt nincs tőke?
Szerintem mindig is volt csak az a baj megfelelő minta és ismeretek hiányában képtelenek vagyunk működtetni. Ebbe az országba a vadkapitalizmus is csak épp bemutatkozni jött el a feudalizmus után. Nem véletlen, hogy valójában esélytelenek vagyunk olimpia vagy vb. rendezések terén. Ehhez megint csak a környezetünkben és a környező országokban kell szétnézni.

Valahol azt írtam nem lehet milliomos észjárása annak aki filléres napi gondjait sem képes megoldani. Viszont a milliók sem jelentik azt hogy valakinek attól milliomos észjárása lesz.

Az alapoktól kell kezdeni és kétkezű munkával dolgozni megtanulni a pénzel és az ebből származó hatalommal való bánást.

Rákellet döbbenjek arra, hogy milliók fölött rendelkező emberek alapvető pénzügyi kultúra híján mindössze könyvelőik vagy adótanácsadóik törvényismeretére alapozva filléres gondokkal küszködő emberek módjára próbálják meg feleslegessé váló pénzeiket „befektetni”.

A legszerencsétlenebb nyamvadt kapitalista is messziről látja, hogy halovány lila gőzünk nincs a tőkénk működtetéséhez, a befektetéshez. Nincs valódi gazdasági elitünk.
---- -----
Kényszer vállalkozóink kedvenc befektetése a céges autó. Némely vállalkozásban már több személy autó van mint ahány dolgozó. A főnök egyik kocsival jön a másikkal megy minden melós akinek van jogsija céges géppel mehet haza. Félre értés ne essék nem az a gond hogy a dolgozók céges autókkal járnak.
Sokkal inkább az a baj, hogy néha már egyszerű defekt esetén is kerék helyett autót cserélnek mert az jó nagy költség ként elszámolható. Nem kell adózni „jó üzlet”

Szomorú de a vállalkozások vezetői mindössze a könyvelőik által ismert adótörvények kiskapuiban gondolkodnak feleslegesnek vélt pénzük elköltésében.

Közel milliárdos havi költségvetéssel rendelkező cég feje spórolásban gondolkodik bagatel havi 4-5 milliót sajnál hosszútávú stratégiai dolgokra.
A másik kényszer vállalkozó úgy mondják tragikus hirtelenséggel elhunyt problémái elől menekülve. Ismert az is, hogy a felvásárlók úgy próbálnak pénzt teremteni, hogy három hónap múlva fizetnek.

Használható pénzügyi ismeretek építő jellegű gondolatok (Kreativitás ) híján sok kényszer vállalkozó lefizetésben névtelen lejárató kampányban tudja elképzelni a sikert.

Tanulni a legbutábbtól is lehet tudhat valamit amit más nem.

Példa ként állítani viszont csak is a legjobbakat érdemes.

A két nagy G gazdagsága

A mai technikai lehetőségekkel már 1-2 év alatt is komoly vagyon gyűjthető.
De számomra két fő példakép létezik.
Az egyik onnan indult mint a legtöbb tag aki rendszeresen befizeti a következő havi tagságit. Melósként gürcölt. A másik szerintem a befektetés iskola példája.

Az első Ganz Ábrahám aki a 19. században végig krampácsolta a monarchiát miután Pesten alapított egy kis öntődét. Hamar rájött hogy a tömeggyártásban van az igazi üzlet.
A sűrűn csöpögő fillér, vagy mondjam azt, hogy pénz eső? 25 milliméter/hó. : o)>
Nem lehettek volna a mai napig is alkalmazott szabadalmai ha gazdag iparosként boldogan az bizonyos szerszámját vakargatva ült volna a vagyonán.

Az öntödéjében írd és mond 1% volt a selejt.
Naponta lejárt a munkásaihoz akiket személyesen ismert.
Gábor Áron korában orvosi ellátást és nyugdíjat biztosított az ő vagyonát kitermelő munkásainak.
Egyszerűen: Tisztelte őket. Vajon miért?

A második példa kép.

Befektetésre kimagasló példát néhai Guggenheim aki egy nő szeszélyeire bízta felesleges pénzének elköltését.

A női szeszély révén létrejött a Guggenheim múzeum amely ma már világ több országában munkát, megélhetést nyújt az alkalmazottaknak, a fő beszállítóknak vagy is korunk művészinek.
A turizmus révén a városnak ezáltal az országnak is ahol G múzeum létesült. Nem kevés bevételt termelve a tulajdonosoknak.

A valódi elit egyszerű gazdasági és pénzügyi ismeretei által adott képességeinél fogva többet tud letenni az ország asztalára mint amennyire szüksége van a saját jóléte biztosítására.

Belefér a luxus jacht is a képbe.
Lásd nem túl régi hír bár akárkinek az volt a gondja hogy kit nem tud meghívni a bulijára, és ezért ne legyen sértődés. Tudni illik üres kézzel nem illik vendégségbe menni. Legalább 10-20 ezer dollárt biztosan mindenki letesz csak belépőként. A megkötött üzletek és azok közvetett hozadékai csak ráadásként szolgálnak.

A luxus jacht is az üzlet szerves része úszó konferencia és bálterem.

Még valamin érdemes elgondolkodni szinte minden évben szárnyra kél egy hír valamelyik milliárdos hiresség pénzügyi botrányáról adócsalásáról.
Azt hiszem nem nehéz belátni ők a sztárcsináló gépezet jól fizetett alkalmazottai.
Ők a színészethez sporthoz értenek és nem a pénz a befektetés világához.

Meggyőződésem hogy a jövő gazdasági elitjének képzésében meghatározó szerepe van Müller Péter oldalainak az 1évponthunak.

-------------

Nem véletlen állítom azt sem, hogy Péter honosította az amerikai álmot.

Volt szerencsém látni megélni hogyan csinálnak egy csődtömegből világ élvonalbeli céget.
A vételáron kívül egy árva peták befektetése nélkül abból amit vettek.
Először a fejekben kellet rendet tenni.
Olyannyira hogy a faliújságon ki volt írva cél az 50% jó árú kihozatal.

Megtanultam mit is jelent valójában a megfelelő embert a megfelelő helyre.
Érdekes módon nem akarták megváltoztatni azonnal a rendszert tudják, hogy nem lehet.
Az első igazgató dolga volt megtudni mit vettek valójában. Láttam hogyan mérik fel a céget.

A második vezérrel hogyan kezdik ki aknázni a belsőtartalékokat.
A legfelsőbb vezetők iroda ajtajai állandóan nyitva álltak, bár ki bemehetett,és szinte kínosan ügyeltek arra, hogy előre köszönjenek. Volt idő amikor még nyolc darab nyolcas csavar is meg kellett indokolni az anyagigénylőn.

Előkerült az is aki a felfuttatáshoz ért.
Majd ahogyan jönnek az első eredmények, láttam hogyan kezd csapatépítésbe.
Az elérhető cél meghatározás és cél elérése esetén mellétűzött javadalmazás.
Egyéb hangulat javító intézkedések családi napok élményfürdőben műszak vacsorák.

Közvetlen a bőrömön tapasztalni a tengerentúli gondolkodás módot.
Érdekes módon el tudták dönteni ki az érti a dolgát és eközben néha hibázik akár nagyot is vagy egyszer hibázott mert úgy tett mintha értené s dolgát nem akarják megvárni, hogy legyen következő. A filmekben oly sokszor látott ki van rúgva a feladatra valójában az alkalmatlannak szól. Voltak időszakok amikor keményen dolgozni kellett, hogy a fejlesztések határidőre elkészüljenek Valóban napi 16 órát.

Azonosságot látok főleg a tengerentúli gondolkodásmód és az egy év.hu tananyaga között.
Meglátásom szerint már az európai ember is vaskalaposabb inkább a németes valaki mondja meg a szabályokat majd mi alkalmazzuk, de a főnök engedélye nélkül sehova sem lépünk.

Sajnos látnom kell azt is, hogy a Magyarországon élők számára teljes mértékben hiányzik a pénzügyi kultúra ilyen mérvű összefüggéseinek ismerete. Baj, nagyon nagy baj.

A nyitott, laza, de következetes viselkedés az ismeretek alapján megalapozott önálló döntéshozás képessége akár a nagyfőnök ellenében is. Mert döntés vállalható védhető.

Azt is látom, hogy a magyarok képtelenek hosszútávon megtartani a tengerentúliak által fellendített céget. A lendület lassan kifogy. A baj a döntés képtelenség a felelősségvállalás hiánya.
Amely végül is mindig az ismeretek hiányára vezethető vissza.

Kellene egy olyan csoport amelyik már rendelkezik evvel a tudással és a fentiek szellemében végre működtetné a még meglévő tőkénket.
A szellemet ebben a palackban látom megbújni és remélem lesz néhány energikus fiatal aki kiszabadítja e szellemet a palackból.

Eljut a valódi gazdasági elit szintjére. Mert, hogy többet képes tenni s kasszába mint amennyit kivesz onnan saját szükségletei fedezésére.

Ha nem tévedek ez a valódi kapitalista gondolkodás. Minden többi jó vagy rossz lét ennek
megfelelő vagy épp nem megfelelő alkalmazása.

Először tanuld meg rendbe tenni a saját gondolataid és dolgaid, ha sikerül akkor a családod és környezeted,

Ha tovább is tudsz lépni akkor a vállalkozásod, céged és ha képes vagy rá ezek után vállald a településed s később akár az ország sorsát. Azért mert felnőttél a feladathoz ezért alkalmas vagy rá! Azt fogod tenni amit kell nem pedig azt amit hallani szeretnének. Ha a tetteidből a hozzáértés a szakértelem sugárzik akkor az emberek lenyelik még a keserű pirulát is mert reményt nyújtatsz nekik és megoldást.

Legyen egy harmadik példa kép is.
Széchenyi István és egy neki tulajdonított mondás.
A rosszul gombolt mentét újra kell gombolni.

A lufik előbb-utóbb kipukkadnak viszont a tudás az erkölcsi hatalom a gyémántnál is értékesebb.
Remélem „a miért?” nem szorul magyarázatra.

Az út szabad mindenki előtt és egy kegyetlen nehéz döntés kérdése. Akarom vagy sem? Ha nem kifogásokat mindig lehet találni. Tanulni viszont sohasem késő.
A szellem itt van a palackban kérdés az akarod-é, magadévá tudod e tenni, képes vagy e uralni.
Van e bátorságod kockáztatni hibát elkövetni.

Ne feledd e szellemben statisztikai szempontból eddig elenyésző a csalódottak száma.

Károly

Sárközi Imre képe

Kedves Károly!

Sok jó gondolatot írsz, és remélem nem haragszol meg amit mondok. A kevesebb sokszor több. Sokan végső soron semmire sem fognak emlékezni amikorra végeznek a kommented olvasásával. Pedig van itt valami, egyetlen sor csupán, amit Mindenki figyelmébe ajánlanék, mint a lényegek lényegét, amely titkosan és szürkén bújik meg a sorok között, könnyen át lehet rajta siklani, fel sem tűnik.

Ezért emelném ki, hogy észrevegyétek:

"Az út szabad mindenki előtt és egy kegyetlen nehéz döntés kérdése. Akarom vagy sem?"

Az utóbbi hetekben a munkámból adódóan módom és lehetőségem volt meghallgatni olyan embereket, akik nagyon sikeresek, nagyon szeretik amit csinálnak, nagyon elkötelezettek és nagyon gazdagok, valamint nagyon szívesen átadják a tudásukat aki hasonlóképpen akar élni.
De csak és kizárólag azoknak, akik AKARJÁK.

Az összes többi nagy titokkeresés és titokfejtés fölös időpocsékolás, miközben a lehetőségek csöndben, hétköznapi módon, észrevétlenül mennek el nap mint nap mindenki mellett, mindenfajta feltűnés nélkül, hasonlóképpen mint Károly kommentjében ez a két rövid mondat.

Üdvözlök Mindenkit!

Halász Károly képe

Azt hiszem le kell írnom miért védem ennyire az egy év hu.-t

Alapjában véve az elkeseredés.

Valójában nincs minta. A volt szocialista társadalom jellegénél fogva nem tanította meg polgárait arra, hogy gondoskodjanak önmagukról. Hogyan működik a pénz hogyan kell egy háztartást, egy vállalkozást megszervezni. Mi is az a befektetés mi tőke és mi is az a szellemi tőke? Hogyan lehet egy ötletből értéket teremteni?

A már magyar vezetésű külföldi nagy cégek nem szeretik nyugati tanulmány útra küldeni dolgozóikat mert akkor kiderül, hogy lehet másképpen és jobban is. Persze dolgozni mindenütt kell.

Azt látom, hogy elherdáljuk a meglévő szellemi tőkénket mert alapvető ismeretek hiányában képtelenség pénzé, gazdasági erővé tenni a tudást.

Látom azt, hogy nemzedékek főleg azok akik már nehezen változtatnak teljes mértékben kiszolgáltatottak lettek.. A fiataloknak sem lesz jobb ha nincs kitől megtanulni az alapelveket.

Ha cirka 20-25 évvel ezelőtt rendelkeztem volna pontosan ebben a formában ezekkel az ismeretekkel talán én lehetnék Magyarország egyik tőke erős és leggazdagabb embere
a pénz ide áramlana az országba.

Nagyjából 25 éve volt egy felismerésem.
Egy Texas TTL ic.-kre épült folyamatirányító rendszer kifűtött egy 200 köbméteres helyiséget úgy télközepén riadtan telefonáltak ha megállt a teremhűtését biztosító klímaberendezés. A műszerszoba a hatvanas években épült

Évekig dédelgettem és őriztem a felismerést, hogy ezt a rendkívül hatékony fűtést valahogyan pénzé kellene tenni. Ugyanakkora teljesítmény dupla felület dupla hatásfok. Egyszerűen szabályozható. Nincs még tíz éve megjelentek a dupla fűtőbetétesgépek.
--------------------
Ha akkor rendelkezem ezekkel az ismeretekkel tudtam volna hogyan csináljak vagyont hogyan lehetne az enyém a szabadalmi díj minden a világon eladott szuper takarékos mosógép illetve bármilyen melegítésre tervezett elektromos herkentyű után.

Ahogy ismerem magam valószínű nagyon hamar hasonló gondolkodású tehetséges emberek ötletreinek piaci bevezetését pénzelném.

Most is biztosan vannak ötletgazdag alkotó fiatalok szeretném ha ők ismernék a módját hogyan is kell a szellemi tőkét egy felfedezést saját erőből kiaknázni. Egyáltalán hogyan kezdjék el megszervezni saját boldogulásukat.

A pénz a földön hevert csak nem tudtam hogyan kell felvenni.
Ma már tudom így új ötleten dolgozom.

Azt kívánom mindenkinek felejtse el a korlátokat, nincsenek.
Lehetőségekben, biztos pontokban, kapaszkodókban gondolkodjon.

A lehetőségek hazája ott van ahol azt polgárai megteremtik,

Hagy tegyek ide egy idézetet.
Gárdonyi nyomán Egri csillagok, Dobó István várkapitány szájából:

A falakereje nem a kőben vagyon hanem a védők lelkében.