10 mondat amitől óvakodj, ha jól akarsz keresni

1) Túl fiatal/öreg vagyok ehhez
Az igazság az, hogy nem számít a korod. Tök mindegy, hogy hány éves vagy. Még azok a szakmák amikről legtöbben azt hiszik, hogy korhoz kötöttek (pl.: modellszakma) ott sem számít igazán.

2) Nincs elég pénzem
Az a helyzet, hogy a legtöbb üzletet szó szerint semmiből vagy aprópénzből fel lehet építeni. Nem olyan nehéz, ha kicsit után nézel pár dolognak. Az üzletet nem azért csináljuk, hogy pénzt költsünk hanem, hogy pénzt keressünk.

3) Nincs elég időm
A legtöbb ember akit ismerek elpazarolja az idejét. Érdekes, hogy annak a pár embernek, akinek tényleg sok időt vesz igénybe munkája mindenre van ideje. Amikor megfigyeltem azokat az embereket, akiknek kevés idejük van, két dolgot vettem észre.

a) Sokszor nem hatékonyak. Ha nincs sok dolgod, nem szoksz hozzá a hatékonysághoz. Mit gondolsz miért van az, hogy mindig a nyugdíjasok rohannak, és panaszkodnak, hogy nincs idejük?

b) Nem szerveznek. Ha mindent te akarsz csinálni, végül semmit sem tudsz elvégzeni. Kell egy kicsit szervezned, hogy igazán hatékony lehess.

Ha ezt a két tanácsot megfogadod az lesz a gondod, hogy mihez kezdj a rengeteg időddel.

4) Rossz a gazdasági helyzet
Kétségtelen, hogy a gazdasági helyzet rossz. De ez nem ok, hiszen vannak emberek akik dolgoznak. És az emberek még mindig költik a pénzüket. Az érdekes igazság az, hogy amire nagyon akarják megszerzik a pénzt. Ha gyereked élete múlna rajta te is megszereznéd a bármi áron a szükséges pénzt, igaz?

5) Az összes igazán jó ötletet már megvalósították
Ez eléggé úgy hangzik, mint az, amit időszámításunk után, 60 körül, Julius Sextus Frontinus római kormányzó mondott: „Találmányok már rég elérték a korlátaikat, és nem látok reményt a további fejlődésre.”
A tévedés abból adódik, hogy azt hiszed valami eget rengetően különösnek kell lennie az ötletednek, ami még soha senkinek nem jutott az eszébe. De az igazság az, hogy erre semmi szükség.

6) Túl kicsi vagyok, hogy a nagyokkal versenyezzek
Az igazság az, hogy senkivel sem kell versenyezned. Egyszerűen annyi kihasználatlan lehetőség van, hogy el sem hiszed. Gondod csak végig, hányszor hallod emberektől, hogy ez vagy az hiányzik nekik? Nos minden egyes ilyen dolog esetén egy kihasználatlan lehetőséggel találkoztál.

7) Nem értek a számítógéphez
Miért, éppen nem azt használod? Oké, van amihez több tudás kell, de ha már az egérrel elboldogulsz, szinte bármit meg tudsz tanulni az interneten. Kétségtelen, hogy sok lehetőség van az interneten, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek jó üzletek az interneten kívül. Sőt!! Szóval gondolj erre úgy mint egy eszközre, és arra koncentrálj, amihez igazán értesz.

8) Túl sok a versenytárs
Nézzük ezt más nézőpontból. Szeretnél egy kövér bankszámlát és egy pörgős üzletet, ami egy kényelmes életet biztosít? Ha igen, kell valamennyit versenyezned. Ameddig a Föld nevű bolygón élsz mindig lesznek irigyeid. Szóval ha versenyezned kell, akkor azt jelenti jó vagy valamiben. De ha igazán jó vagy benne, nem kell aggódnod a versenytársak miatt, igaz?

9) Nem vagyok elég tanult
A saját tapasztalataid szerint, akiknek különböző papírjaik vannak, mennyire sikeresek? Tudom, hogy néha bizonyos állásokhoz különböző iskolákat kérnek. De valójában ezek az állások azok amikről igazán álmodsz? Szerintem a tanulás nagyon fontos, de nem mindegy, hogy mit tanulsz. Meglepő, de nagyon rövid idő alatt olyan hasznos gyakorlati képességekre tehetsz szeret, ami sok esetben messze felülmúl sokéves iskolai képzéseket. Szóval ne aggódj emiatt. Csak arra koncentrálj, milyen gyakorlatban használható képességeket szerezhetsz meg.

10) Valaki majd ellopja az ötletemet
Ezt rengetegszer hallom, de figyelj! Tudjuk mi lesz ennek a vége. Nem mondod el senkinek és soha nem állsz neki megvalósítani. Tudtad, hogy a befektetők soha nem fektetnek ötletekbe? Csak a csapatba, aki megvalósítják. Azonban ha aggódsz amiatt hogy ellopják, egyszerűen valósítsd meg gyorsabban, mit ahogy el tudják lopni. Így akkora előnyöd lesz, hogy mire mások észbe kapnak, te már régen sikeres vagy.

Te tudsz még ilyen mondatokat?
Írd meg a hozzászólásokhoz...

Láthatóság: 

Hozzászólások

Csősz Imre képe

Mint Vzezető beosztású több embert interjúztattam már, pénzügyi területen, komoly elérhető jövedelemmel. A legjobb az volt, amikor a 17 éves múltra visszatekintő, több milliárdos forgalmat bonyolító cégre közölte az úr, hogy az Magyarosrszágon úgysem fog működni, és egyébként is gyorsan fejezzem be amit csinálok, mert ez tutira piramisjáték...

János képe

Szia Péter!
A következő kérdésem van.
A nyugdíjasnak milyen kötöttségei van. Gondolok ilyenekre, hogy nem vállalhat munkát, vagyis ha keres pénzt akkor választani kell, hogy marad a nyugdíja, vagy lemond a nyugdíjáról. Van e valami lehetőség ami jó megoldás és nem ütközik semmibe. Nálam még az is bonyolítja a helyzetet, hogy rokkant nyugdíjas vagyok. Sokkal nehezebben tudok mozogni, mint egy egészséges.
Érdeklődve várom válaszodat.
Üdv. János

Müller Péter képe

Szerintem a legjobb ha megkérdezel erről egy könyvelőt.

Nem vagyok otthon abban, hogy a nyugdíjasokra milyen szabályozás vonatkozik, de biztosan tudsz találni erre egy jó megoldást.

Suzy képe

Például: -Csak a "legelején csatlakozók" járnak jól... (Akkor, ha elutazom a következő Olimpiára 1 hónappal a kezdete előtt és beleugrok a medencébe, akkor tuti én nyerem meg a 400 m-es gyorsúszást, mert én voltam ott legelőbb...?)

Müller Péter képe

Ja igen, ebben teljesen igazad van. Ez is elég gyakori.