5. Egy megtévesztő eszköz - Az MLM

Hozzászólások

Afrodite képe

Az MLM-nél nagyobb szemétséget még nem tapasztaltam, bár lehet, van nagyobb is. Ez az emberek teljes mértékű átb...a.

hzoltán képe

Kedves Atrodite!

Gratulálok a véleményedhez, persze szerintem először érdemes megismerni valamit azután szakrteni.

Őrs Eszter képe

Kedves Afrodite!
Akkor neked halvány fogalmad sincs az MLM-ről, csak hozzá nem értőktől hallottál ezt-azt és vagdalkozol vaktában, vagy próbálkoztál vele, de nem tanítottak meg, hogy hogyan csináld és így természetesen nem is lehetsz eredményes.....Hidd el, az MLM se nem szemétség, se nem átb...., csak ez is egy szakma, meg kell tanulni.

Nándor képe

Kedves Eszter! Sajna, itt kelet Európában az MLM 100-ból max.2-nek piszok jó, 98 -nak meg befektetés vagy költekezést jelent csak. Ha valaki az MLM-ről állást foglal lehet tudni melyik csoportba tartozik: azok akik mások kiadásából jót kaszálnak, vagy azok közé akik a legtöbben vannak, a kiadásra "motiváltak", sajna legtöbben nem saját akaratukból mennek bele, ha elhiszik hogy ott lehetnek a 2% között, amelyik csoportról semmit nem tudnak gyakorlatilag még azt sem hogy csak 2%-uk "sikeres", persze ez nem siker, hanem haszonhúzás mások (csoportok 98%-a) ráfizetéséből és azok számos menyiségéből.

Petrik József képe

Az emberek 97% -a összetéveszti, vagy egy kalap alá veszi az MLM-et a Mátrixokkal és a pilótajátékokkal.Ezért van ez a nagy ellenérzésük iránta!

Anonymous képe

MLM kalapom.... :D Valóban nehéz azzal együtt élni hogy valaki belőlünk hízik miközben nekünk alig jut. Kiváló terep azoknak akik eladnak bármit bárkinek,. lelkiismeret furdalás nélkül, vagy méltatlanul erős fanatizmussal el is hiszik hogy ezzel "jót" tesznek másoknak. Valóban egy keserves vállalkozás azoknak akik lecsúsznak, az ívről. Én az MLM nem online részével ismerkedtem meg pár hónappal ezelőtt egészen véletlenül, egy "titokzatos" állásinterjú alkalmával, ahol lényegében feltárták előttem micsoda kegyben lehet részem, hogy ingyen forgalmazhatom csodás termékeit egy olyan cégnek amelynek még a nevét sem merik kiejteni, leírni 4 falon túl. A jól öltözött "úr" aki előadta, igazán nagyszerűen belőtt hajával, milyen jó lenne ha nekik dolgoznék, mert ugye egy állásinterjú ilyen, győzködnek, hogy minden képzettség és tapasztalat hiányában náluk dolgozz. A megnyerő külső mögött nem volt más, mint egy ember aki feltételezi hogy én mint átlag ember úgy sem tudok semmit az Európai Unióról, a magyar adórendszerről, és ezért úgy is mindegy miket mondd, laikusként elhiszem. A dolog akkor lett igazán nevetséges a számomra, mikor pár sarkalatos kérdésemre, amivel igen csak megleptem, kínjában csak úgy tudott reagálni hogy "feltűnő" eleganciával kipuskázta az önéletrajzomból, amit szerinte hallani akartam. Beszélt még feltűnően retusált fejű, csupán prospektusban élő, külföldi úriemberekről akik már havonta csillió-billiót keresnek. Majd hirtelen nekem szegezte a kérdést: "Miért nem kérdeztem eddig a bérezésről?" Végül is igaza volt egy állásinterjún, nem túl korán de előkerül ez a kérdés. Legszívesebben azt válaszoltam volna, hogy azért nem, mert elterelte a figyelmem az asztalon lévő tárgyak sokasága, és jobban érdekelt az a valami bal széltől vissza, hogy az most egy kelet-német kávéfőző replikája, vagy sugárfegyver.
Viszont legalább melegen voltam..... :D

József képe

Azt mondjuk -szemétség-
Azt mondjuk -átvágás-
Azt mondjuk -az emberek nem akarnak mások helyett dolgozni-

Nézzük miröl is van szó?

Elmegyek egy multihoz dolgozni:
Van egy csoport vezetőm, a fizetésének egy részét én keresem meg!
Van egy művezetőm, szintén én keresem meg a fizetésének egy részét !!
Van egy üzem vezetőm, nem hiszed el de a fizetésének egy részét én keresem meg!!!
Van gazdasági vezetőm, főkönyvelőm, igazgatóm, na meg annak a sleppje!!! Mindenkinek a fizetésének egy részét én keresem meg!!!!!

Ezért keresek én csak 100 ezer forintot, hogy mindenkinek jusson! Igaz ezt a rendszert nem úgy hívják, hogy MLM!!!!
Itt sem kapok egy árva buznyákot sem ha nem dolgozok folyamatosan!!
A klaszikus MLM -ben dolgozók sikertelenségét a felkészültség hiánya és a türelmetlenség, valamint
a rózsaszín köd okozza.
Az MLM egy vállalkozás! Nem mindenki alkalmas egy vállalkozás vezetésére!
Évente több ezer vállalkozást számolnak fel, mert sokan azt hiszik csak el kell indítani és dől a lé!
Magamról annyit nem vagyok MLM-es és én is többször beléptem különböző rendszerekbe, nem lettem sikeres. Viszont klasszikus vállalkozásom van már 35 éve!! Ugyan azt csinálom ennyi ideje, nem buktam meg sohasem! Igaz nem is lettem gazdag!!

Lia képe

József!

Nagyon jól írtad a hozzászólásban!!!

Horváth László képe

Most csalódtam Péterben. Én az Amway MLm rendszerben vagyok és teljesen másolódik, és teljesen Korrekt és segítőkész mindenki. De más MLM rendszerben mondjuk nem dolgoznék!

Kornélia képe

Sziasztok
Ismét bebizonyosodott, amit gondoltam, az MLM a világ egyik legjobb üzleti lehetősége, ám az emberel többségénekl a tudata még nem elég érett arra, hogy ennek a lehetőségét átlássa.
Csak azért írom le, hogy hátha valakinek segít, ha összefoglalom az MLM lényegét:
1. Használom a termékeket, és a saját MLM üzletemből veszem.
A saját üzletem, hiszen nem másnak, hanem magamnak építem az üzletet, még akkor is, ha a sponzorom is részesedik a csoporthoz adott forgalmamból.
2. Mivel meg vagyok elégedve vele, van tapasztalatom, az ismerőseimnek bátran és hitelesen tudom ajánlani.
Megteszem ezt bármikor, ha egy jó filmet látok a moziban, ha egy kényelmes csizmát veszek, ám ekkor ezt ingyen teszem, a mozi, a cipőbolt, a cipőgyártó nem ad egy fillért -bocs- forintot sem
3. Ha jól csinálom, akkor kialakul egy törzsvevőkör - és ez már majdnem passzív jövedelem, hiszen nem kell újra meg újra elmondani nekik, hanem kell nekik, mert tudják, hogy jó.
4. Ha építem a csapatot, akkor a csoportforgalom után kapok jutalékot, ami szintén szinte passzív jövedelem, mert ha tudatilag érett embereket találok, akik szintén felfogják ennek a nagyszerűségét és jelentőségét, akkor ők is építik a saját - ezzel együtt az én csapatomat is.
5. Ilyen formán senki nem dolgozik a másik helyett, hanem csapatmunkában építi mindenki a saját üzletét, és a segítséggel épül mindenki üzlete, aki beleteszi a munkáját.

6. Ha van egy üzleti hálózatom pl. 185 fővel ( és ez saját példa) és aktívan dolgozik benne 20 ember , akkor ennek a 20 embernek a forgalma hozzáadódik a személyes forgalmamhoz.
Van 10-15 törzsvásárlóm, akikből mindig vásárol valaki, a saját használatomra én is vásárolok, így van személyes forgalmam is. Ezek összeadódnak, és ez után a forgalom után kapom a jutalékot.
A valódi MLM üzlet nem reklámoz, tehát óriási pénzeket takarít meg.
Senki nem ágál az ellen, hogy a kávé, a szalámi, a bútor és egyéb termékek forgalmazói hogy átvágnak, mert milyen drágán adják a terméket. Pedig olcsóbb is lehetne a termék, ha nem folyna a csapból is.
Nem utolsó sorban nem a rendszer hibája, ha nem vagy nem jól működik, hanem azé, aki nem megfelelően működteti. A rendszer önmagában jó lehet.
Az, hogy nekem hogy megy, nem függ attól, hogykinek megy, kinek nem megy.
Nekem nem megy attól jól, mert X Y Z-nek megy, és nem attól nem épül az üzletem, mert X Y Z-nek sem működött.
A valódi MLM jó rendszer, csak meg kell érteni a lényegét.
Jó termék, jó jutalékrendszer, jó szponzor - de ez sem feltétlenül kell, ha én megértem a lényeget - és az elején sok munka, aztán sok segítség a csapatnak.
Kinevelni néhány jó vezetőtt, aztán őket segíteni - nem lehetetlen a másolódás, csak olyan példát kell mutatni, amit másolva az üzlet hatékonyan épül.
Nem a rendszeren múlik, hanem az emberek többségének tudata még nem elég érett rá.
Kornélia

Weisz Csaba képe

Ebben kár volt a srácnak belemennie,inkább maradt volna kiadó ingatlanok világában.

A legjobb dolog amit valaha csináltam az az MLM!!!

Boateng Sheila képe

Én próbáltam az effajta munkát, mert mindig is szerettem emberekkel megismerkedni, és jó volt a beszélőkém, ráadásul, ha lelkesülök valami iránt, akkor azt szívesen megosztom bárkivel. Az sem volt utolsó szempont a belépésnél, hogy megígérték, hogy milyen jól fogok keresni, mert milyen nagy csapatom lesz ilyen adottságokkal, és milyen kevés munkával milyen király leszek, gyakorlatilag elképzeltem magam, ahogy 20 évesen már nincs is semmi dolgom, csak élek bele az életbe, és a szüleim is belőlem élnek majd.
nem lett volna lehetetlen, és viszonylag jó volt a képzés is, de rájöttem, hogy iszonyúan bánt az, hogy pontban mérem az ismerőseimet. Hogy rögtön az ugrott be valakiről, hogy jé, milyen régen nem láttam .. hm.. neki vajon mit tudnék eladni?
Szóval emiatt gyorsan feladtam.

Később, évekkel később, mikor már rendes állásom volt, akkor előkerült megint egy téma, más termékkel, amiből természetesen már mindenki meggazdagodott az USAban, meg amúgy itt is csomóan ebből élnek, csak nem tudok róluk. Ez a tuti üzlet, a többi hasonló mind kamu, ez az eredeti, ezzel hiper gyorsan fent leszek. Itt már volt annyi eszem, hogy megkérdezzem, "és te most hol tartasz?"

Kivétel nélkül ez volt a válasz: hát én most pont nem olyan jól, mert az a nyavalyás jobb lábam nem fejlődik, mert a balba tettem a jó embereket, és ilyenkor megtorpan a fejlődés, de hidd el, kerestem én már ezzel nagyon sokat, de most éppen egy hullámvölgy van. De TE ezen segíthetsz, meglásd király lesz. Kiviszünk az usába, mindent a cég fizet, megtehetik, mert olyan pöpec a cég, és mindenki tőlük vásárol külföldön. Most nyitottuk meg a román piacot, ne tudd meg mekkora lehetőség van ebben. És ezzel még nem foglalkozik senki, ezért gyorsan bele kell vágni.

Nem mondom, hogy szükség szerűen rossz dolog, de ahogy Péter is mondja, az őszinteség sokat javíthat rajta, ha igazán akarsz ebben dolgozni, és jó eladó vagy.

István képe

Én foglalkozok MLM-el, és Péternek igaza van sok mindenben. Sajnos legtöbben így csinálják, Nem őszinték. De én ismerek sok embert akik teljesen becsületesen csinálják (csakúgy mint az én szponzorom), és nagyon sok embert ismerek akik hatalmas pénzt keresnek ezzel (én is jelentős pénzt kerestem már, és még hatalmas fejlődési lehetőség van benne.) Persze ez is csak akkor megy ha csináljuk, és nem 100%-ban passzív jövedelem. De ha szereted csinálni akkor ez egy hatalmas lehetőség. Az MLM jó dolog ha okosan és őszintén csinálod!

Debreceni Zoltán képe

Előszó: mielőtt bárki is azzal vádolna meg, hogy a beírásom azért tettem meg, mert le akarom járatni Pétert, vagy mert Péter hátán felmászva akarok sikeres lenni. Szeretném elmondani, hogy én a mai napon tagja vagyok annak a csoportnak, akik kifizette, és aktívan részt vesz Péter Desszert elnevezésű programján. Ennek egyszerű oka van: Pétert tartom ma a legjobb oktatónak, edzőnek, aki a legfontosabbat tanítja: az alapokat. Nagyon sok hasonló oktatáson túl vagyok. Sok mindent tanultam, és vannak, amiket magam is tanítok, több-kevesebb sikerrel.
Amit Péter tanít, és ahogyan tanítja, az példaértékű. Emberi magatartása, elfogadó képessége, toleranciája megnyilvánult személyes találkozásunkkor, amikor egy 2 napos oktatást adott egy retró hotelben. Én ezek után csakis azt tudom mindenkinek javasolni, hogy tanuljon Pétertől, figyeljen minden mondatra, ha kell, egy-egy anyagot hallgasson meg többször is, mert csakis így tud átmenni az anyag igazi mondanivalója. Ingyen eddig még senki –legalább is tudomásom szerint –nem adott ennyit.
Beírásom szándéka: nem Péter ellen beszélni, hanem mondani valóját kiegészíteni, néhány esetben vitatkozni, és a mai, az életben személyesen megélt viszonyokat megmutatni. Lehet, hogy nincs igazam. Lehet, hogy Péternek nincs igaza. Ezt döntsd el Te, de csak akkor nyilatkozz, ha Te magad személyesen is megélted azt, amit leírsz.
A beírással ki akarom egészíteni Péter hanganyagát, mert többszöri meghallgatás után is az az érzésem, hogy Péter valamikor a múlt században találkozott a network marketing, kapcsolati marketing, vagy MLM világával.
Péter azzal kezdi a hanganyagban, (00:00 – 1:15) hogy elmondja, miként működik az MLM klasszikus módon. Én használok egy terméket, szolgáltatást, ezt ajánlom, ezért mások el kezdik használni a terméket, szolgáltatást, és a forgalom után mindenki jutalékot kap. Ez mellesleg a hagyományos kereskedelmi csatornákon is így van. A termelőtől, vagy a szolgáltatótól egy kizárólagos joggal rendelkező megveszi a terméket, vagy szolgáltatást. A kizárólagos joggal rendelkező eladja a terméket, szolgáltatást a nagykereskedőknek. A nagykereskedők eladják a terméket, vagy szolgáltatást a kiskereskedőknek, akik aztán a legnagyobb árréssel eladják a terméket, szolgáltatást a vevőnek. Természetesen a termék árára sok minden rárakódik. Ilyen a reklám költsége, a szállítás költsége, a raktározás költsége, a bolt költsége, a munkások bérei, az adók, stb. Az MLM-ben a termék árára is rárakódik a szállítás, esetleg a raktározás, az anyacég költsége, és haszna, és természetesen a csoportnak kifizetett jutalék is. Ezért van az, hogy napjainkban egyre több termék veszi fel a versenyt árban a hagyományos kereskedelemben forgalomba hozott termékekkel. Arról nem beszélve, hogy a hagyományos módon megvett termék után nem kapunk pénzt, míg az MLM-ben megvett után igen. Fontos szabály, hogy az MLM-ben megvett termék minősége csakis a legjobb lehet, hiszen ha nem az lenne, akkor a forgalmazók nem tudnák hitelesen ajánlani. Tudni kell, hogy a hagyományos kereskedelemben a termékek árában benne van a márka értéke is. Lásd: eredeti Nike, vagy a másolat Nikee. Igaz, hogy ugyanott gyártják, ugyanazon a gépsoron, az utóbbit mégsem tudják ugyanazért az árért eladni. Ha valaki elég okos, és ismeri a matematikai alapjait, az egyetlen művelettel ki tudja számolni, hogy mi éri meg neki: csak vásárolni egy MLM terméket, vagy tovább ajánlani másoknak, ezzel annyi bevételt teremteni, hogy a megvett termék, szolgáltatás rentábilis legyen. Vagyis mások pénzéből vásárolni. Ekkor a termék forgalmazó az idejével, és a kapcsolati tőkéjével fizet.
Péter ez után pontosan ezt mondja: (1:20 – 1:27) "az mlm nem alkalmas arra, hogy passzív jövedelem forrás legyen." Ez így ebben a formában nem fedi a valóságot. Mit mond Péter, mi a passzív jövedelem? Olyan bevétel, amiért egyszer dolgozunk meg, és utána folyamatosan, kevés, vagy egyáltalán semmilyen munkával jön a pénz. Nos, ma -2013-ban - több olyan network marketing, kapcsolati marketing rendszer is van, amely ennek a kritériumnak megfelel. 20 éve, pontosan 1993.08.01 óta foglalkozok mlm üzlettel, évtizedekig éltünk meg belőle jó életszínvonalon. Mint a Gazdagodás Akadémia mlm üzletek megfigyelésével, elemzésével megbízott trénere minden régi, és minden új network marketing céget, azok termékeit, visszafizetési tervét ismerem. Ezért merek most ide beírni. Pontosan tudom, hogy melyik cégnek mekkora lesz az életciklusa Magyarországon. Magam is megfizettem a tudás árát.
Tehát igenis, lehetséges a Péter által is megfogalmazott passzív jövedelem kapcsolati marketing üzlet felépítésével! Csak nem mindegyik cégnél, és nem mindegyik termékkel.
Péter azt mondja, (1:45 – 1:52) hogy azért nem működik ez a fajta üzlet, mert nem másolódik magától. Ebben igaza van. Tényleg nem. Igen, tevékenykedni kell benne, időt, energiát, és pénzt is kell bele tenni. Azonban kevesebb időt, kevesebb energiát, és kevesebb pénzt, mint egy hagyományos vállalkozásba, Vagyis, kisebb a kockázat.
Péter a következőt mondja: (2:15 – 2:23) mivel a fa szerkezet miatt sok embernek kell fizetni, ezért a termék drága. Kiegészítésem: minden magas minőségű, márkás termék drága. Mint feljebb is írtam, a rendes költségen felül, meg kell fizetni a termék márka értékét is. Több olyan network marketing cég is van Magyarországon, melyek ár/érték arányban minden szempontból felveszik a versenyt egy hagyományos, ugyanolyan minőségű termékkel.
Péter azt mondja: (2:34) közismert tény, mégis hatalmas tévedés, hogy az mlm másolódik, tehát a szintek másolják önmagukat. Csak részben adok Neki igazat. Egyrészt tényleg nem másolódik minden egy mlm rendszerben. Viszont vannak ellen példák is. Én magam is megtettem, hogy szó szerint ugyanazt mondtam, mint amit a szponzorom megmutatott, mint működő módszer. És én magam is működtetek olyan módszereket, amik mindig pontosan ugyanúgy hozzák az eredményt. Megtanítom az új csatlakozót, és jönnek az eredmények. Addig, amíg az új csatlakozó el nem kezd valami mást csinálni...:-)) De ha megfigyeljük, ez a hagyományos vállalkozásban is így van. Ha nincs leírva pontosan, szinte szájba rágósan egy-egy munkafolyamat, akkor azt a munkafolyamatot két ember nem végzi el ugyanúgy.
Péter ezt mondja: (3:29 – 3:45) az embereket, ha megkérdezzük, hogy mit szeretnének inkább: egy jó szponzort, vagy inkább a szponzorok jövedelmét, akkor kivétel nélkül mindenki az utóbbit választaná. Senki sem akar a másoknak dolgozni. Kérdésem: mi itt a probléma? A való életben talán nincs így? Ki szeretné a főnökei fizetését? Mindenki. Akkor ez most az mlm hátránya? Nem hiszem.
Péter azt mondja: (4:00 – 4:10)azért, hogy valaki belépjen, sokszor a "beszervező" azt mondja, hogy ez egy nagyon könnyű, mindenki meg tudja csinálni, és rengeteg embert fog ez a dolog érdekelni... egyszóval hazudik a csatlakozás érdekében. Igen, vannak ilyen emberek. A gond az, hogy Péter ezt általánosan, minden leendő szponzorra kivetíti. Kérdésem: a való életben nem hazudnak az emberek? Ott nem csapja be az egyik ember a másikat? Az Angliából hazalátogató tényleg azt fogja mondani, hogy Ő most fekete mosogatást csinál, mellette pizza futár, és így is csak annyit tud összeszedni, ami a szoba bérletre elég? Egy frászt! Vetíteni fog! Egy munka ajánló mit mond az új jelöltnek? Természetesen betartjuk a munka törvénykönyve alapján a szabadságolásokat. Mi történik a való életben? Mikor lehet elmenni szabira? Amikor csak akarsz? Egy vállalkozó mit mond? Szabad vagyok, én akkor dolgozok amikor akarok. Mármint reggeltől estig. A nap 24 órájában, a hétvégét is beleértve. Igen, igaza van Péternek, hogy vannak emberek, akik a céljaik eléréséhez több-kevesebb alkalommal etikátlanul viselkednek. De könyörgöm, ez általános, nem lehet csakis mlm hiányosság, vagy hiba!!
Péter ezt mondja: (4:12) akik sokat buktak ezzel, piszok mód megutálják az mlm-et. A való életben is ugyanez van. Példa: kapom a hirdetést, hogy menjek forexezni. Most még pénzt se kell bele tennem, csak másoljam a nagyokat, akik már csillió dollárt kerestek, és én is milliomos leszek. Ismerős? Honnan van a pénz a forexből? Onnan hogy emberek milliói pénzt ( igazi, valódi csere értékkel bíró) tesznek be azért mert úgy gondolják, bizonyos deviza párok, vagy nemesfémek, vagy tőzsdei áruk értéke erre, vagy arra fog mozdulni. Vagyis, akik nyernek, azok azoknak a pénzét viszik el, akik nem nyertek. Ez ugyanúgy szerencsejáték, mint azt hinni, hogy én majd megveszem a kezdő csomagot, ki se bontom, csak betolom az ágy alá, és aztán majd jönnek az emberek, akik be fognak lépni hozzám! De beszélhetek az ingatlan forgalmazásról is. Látok egy piszok jó ajánlatot a NAV árverési oldalán. És tegyük fel, hogy van rá pénzem. Megveszem. És várom, hogy az ingatlanom értéke majd feljebb megy. Addig is kiadom, vagy bérbe adom annak, akitől a NAV elvette a házat. Ez így egyszerű? Igen piszok egyszerűnek hangzik. Mi a valóság? Az, hogy ha nem tanultam meg előtte valahol a tőzsde, vagy az ingatlan forgalmazás szabályait, akkor több tízszer, vagy több százszor nagyobbat bukhatok, mint egy mlm rendszer kezdő csomagjának megfizetésével.
Péter szó szerint ezt mondja: (4:29 – 4:31) "egy 600 fős faluban az ember ne kezdjen el mlm-ezni, mert hogyha ez a környezete, neki nem fog jól menni" . Ebből a mondatból látszik a legjobban, hogy Péter vagy tényleg nincs tisztában egy mlm rendszer felépülésével, vagy el akarja téríteni az mlm-től a hallgatókat, vagy egyszerűen csak azt akarja sugalmazni, hogy "engem ne keressetek meg ilyen ajánlattal, mert nem vagyok rá vevő!" Több olyan embert ismerek személyesen Magyarországról, és Európa több olyan helységéből, ahol ennél kisebb közösségből indulva, nagy, nemzetközi csoportot építettek fel. Egy mlm rendszer sosem a közvetlen, karnyújtásnyira elérhető szomszédokból, ismerősökből épül fel! Én anno 5 emberrel kezdtem. 1 év múlva már egyik sem volt benne az üzletben. Viszont ennek az 5 embernek az ismerőseinek az ismerősei által épült fel az a rendszer, amely mint írtam, hosszú ideig eltartott minket.
Péter ezt mondja: (4:30 -5:00) egyszóval csak azt kell látni, hogy az illető mindent megígér a csatlakozásért, olyan dolgokat, amiket csak az angyalok tudnak megtartani, megígéri a fűt, meg a fát, meg akkora összeget, amekkorát csak bír... Erről már írtam. Etikusság. Péter, kérlek, értékeld ezt át, mert ez általánosít, együttesen rossz színben tünteti fel a kapcsolati marketinget. Azt gondolom, hogy Tőled sem etikus, hogy talán személyes tapasztalat nélkül, vagy igen csekély tapasztalattal ilyent állítasz.
Amit ez után mondasz az meg még inkább megerősíti bennem azt, hogy valamikor olyan időben találkoztál az mlm-el, amikor a "vegyél meg egy nagy csomagot, azt add el jó haszonnal, és meglátod, hogy mennyi pénzed lesz belőle" stílusú csoport építés volt a "divat". Ha én 1998-ban ezzel a szöveggel kezdtem volna az új embereknél, akkor 2002-re nem lett volna több ezer fős a csoportom. Ha nem szántam volna időt arra, hogy csoportvezetőket nevelek, akkor egyszerűen beledöglöttem volna abba, hogy mindenki helyett én dolgozok. Mellesleg egyetlen egy rendszerben sem abból van a nagy pénz, hogy új embert hozok be. Ez a direkt marketing. Az új emberek behozása az az összeadás. A csoport építés, és a csoportvezető kinevelése az viszont a szorzás, és négyzetre emelés. Te mit választanál inkább? 10+10+10+10+10+10+10+10, vagy 10 a négyzeten szorozva 10 a négyzeten szorozva 10 a négyzeten?
Péter ezt mondja: (5:45 -6:00) ismerek embereket, akik évek óta, több tíz év óta mlm ből élnek, de mivel az emberek folyamatosan potyognak ki, ezért nekik is folyamatosan új embereket kell behozni, vagyis sosem lesz nekik passzív jövedelmük. Ez így igaz is. Kiegészítés: ma már vannak olyan kapcsolati marketing rendszerek, amelyek nem mlm, vagyis nem multi level marketing, hanem total level marketing elven működnek. A kettő között az a lényeges különbség, hogy míg az mlm rendszerben egy új csatlakozónak 400 szoros az esélye arra, hogy sikertelen lesz, addig a total level marketingben 400 szoros az esélye, arra, hogy sikeres lesz, és komoly passzív jövedelemre tud szert tenni. A kérdés az, hogy egy ember, aki nem elégedett a jövedelmével, mikor talál rá egy total level marketing rendszerre, és honnan ismeri fel, hogy az a rendszer amihez csatlakozott, az melyik?
Péter ezt mondja: (7:08) ha Te is csináltál mlm-et ugyanúgy tudod, mint én, hogy nem könnyű! Mi a könnyűség fogalma? Mi könnyebb? Napi 10-12 órán keresztül valamelyik hipermarket polcait feltölteni egy rigolyás főnökkel az ember háta mögött, vagy otthonról napi 4-6 órában esetleg a neten keresztül emberekkel beszélni, ugyanazért a pénzért? Mi könnyebb: főkönyvelőként egy több száz milliós cég könyvelését vezetni úgy, hogy bármikor jöhet a NAV ellenőrizni, és ha bírság van, akkor nem biztos, hagy a cég bevállalja a bírság összegét, vagy naponta többször leülni egy-vagy több emberrel, és bemutatni egy prezentációt ugyanazért a pénzért? Mi könnyebb: elkezdeni egy fuvarozó vállalkozást ahol csak a kezdés 25-30 millió forint, és bármikor lehet egy baleset, ahol kihullik a teherautó, vagy elindítani egy kapcsolati marketing üzletet on-line, 100 ezer forintnál kevesebből, egy olyan sztrádán, ahol nem állnak útellenőrök?
Péter: kérlek, ezt a megfogalmazást megint csak értékeld át. Egy kapcsolati marketing is lehet "nehéz" is, és "könnyű" is. Egy alkalmazottnak, akinek a szülei is alkalmazottak, és a szomszédjai is, és a barátai is, igencsak nehéz a fejében a hozzáállást megváltoztatni. Egy fiatalnak, akinek a szülei vállalkozók, a barátai vállalkozók, annak egy kapcsolati marketing üzlet felépítése sétagalopp, ha a szülők nincsenek elfogulva az mlm-el szemben.
Péter ezt mondja: (7:27) nyitottunk egy üzletet Thai-földön. Ez nem terjeszkedés, ez létszükséglet. Ezzel keményen vitatkozok. Erről a véleményem röviden: bull-shit (magyarul tehén trágya). Melyik cégvezető invesztál be magas kiadásokkal járó terjeszkedésbe akkor, ha nem biztos benne, hogy a befektetés nem térül meg? Egyszerűen nem ismerek olyan mlm céget, amelyik NEM ezt a forgató könyvet alkalmazta: elindult az anya országban. Majd a terjesztői hálózatán keresztül maga a csoport az ismeretségeken keresztül kilépett az anya országból. A csoport támogatta az anyaországon kívüli csoportot, és amikor az olyan forgalmat generált, amikor már megérte, akkor nyitott az anya cég. Egyszerűen nem volt az mlm történelemben ez másképp. Viszont olyan is volt, hogy egy-egy ország felfutott, de a helyi viszonyokra nem lehetett egy az egyben átültetni az anyacég által jól működtetett pénz visszatérítési tervet, az anyaországon kívüli csoport ezért összeomlott, és az anyacég ezért kivonult az adott országból. Egy ilyen folyamatnak több oka is lehet, de ez most nem ennek a beírásnak a témája. Összefoglalva: a vissza égés, ahogy azt Péter megfogalmazta létező folyamat, azonban ez nem az mlm hibája, hanem rossz gazdasági döntés a cég vezetése részéről.
Péter ezt mondja: lesz ember, aki nem keres, ezért kiszáll, viszont ezért az sem fog keresni, aki ezt az embert behozta, ezért Ő is kiszáll. Nálam ez az állítás sem állja meg a helyét. A mai napig 200 fölött van azoknak az embereknek a száma, akik soha egyetlen egy rendezvényen nem vettek részt, soha egyetlen egy szót nem váltottam velük se telefonon, se máshogy. Soha egyetlen fillért sem kerestek az üzletből, mégis évekig minden hónapban megvették azt az egy-két terméket, amit kiválasztottak maguknak. Számtalan ember van a mai napig a csoportban, akik rendszeres rendszertelenséggel, terméket vásárolnak és egyetlen fillért sem keresnek. Ugyan sokkal kevesebben vannak azok, akik csak annyit mocorognak, hogy a saját terméküket a befolyó árrésből fedezzék, de vannak. Ezért nálam Péter ez a mondatod is elvérzett.
Ezt mondod Péter: (8:23) a vissza égés miatt mindig új, és új emberekkel kell a rendszert feltölteni. Ez más rendszereknél is igaz, de az mlm-nél, ahol nehéz új embereket behozni…
Miért nehéz? Nézzük ezt meg: mert nem ugrik az ember nyakába mindenki, hogy én veled szeretnék együtt dolgozni? Mert vannak emberek, akik azt gondolják, hogy inkább másképp boldogulnak? Mert van egy előítélet az mlm-el szemben: ez egy piramis játék, ahol csak az elsők kereshetnek nagy lóvét, a többiek csak buknak… Mert ez egy olyan tukmálós, és én nem vagyok olyan.. Mert én nem akarok ügynökösködni…..
Ezzel szemben: az mlm-et támogatja Warren Buffet, aki maga is vett egy mlm céget. Támogatja Robert T. Kyosaki, aki több könyvében is méltatta az mlm-et, támogatja Donald Trump, aki szintén egy mlm cég tulajdonosa. Amerikában, és Európában több milliomos lett mlm-ből, mit a hagyományos vállalkozásokból együttvéve.
Nehéz behozni? Mihez képest? Péter Te mióta tanítod az alapokat? Hány ember lett a Te kezed között nem milliomos, hanem jómódú? Ne vedd személyes támadásnak, semmiképp sem annak szánom, de legyünk őszinték. Nekem sem sikerült mindenkiből gazdag embert csinálnom, pedig minden szándékom meg volt erre. Több ezer, ha nem tízezer azoknak a száma, akikkel beszéltem. Mindenki, kivétel nélkül mindenki szeretett volna egy jobb, könnyebb életet. Gond nélkül kifizetni a számlákat, pénzt félre tenni egy jobb autóra, egy családi házra, utazásra, hobbyra. Kinek sikerült? Még nekem magamnak sem, mert sok olyan álmom van, amik közül egyiket sem tudtam megvalósítani. Igen, jómódban éltünk, kényelmesen, mégsem lettem vagyonos. Mint ahogy Péter Te sem tudsz tömegével felmutatni embereket, akik igazán vagyonosak lettek, és a mai napig jómódban élnek, egy álmodott életstílus segítségével. Mindez visszavezethető arra, hogy egy átlag embernek igen kicsi az önbizalma. Ezért nincs kitartása, ezért veszi rossz néven a visszautasítást, ezért veszti el a lelkesedést, ha nem keres legalább annyi pénzt az mlm-ből az első hónapban mint amennyi a rendes keresete.
Nem nehezebb behozni egy embert egy network marketinbe, mint rávenni, hogy legyen tűzoltó, fémmunkás, pék, vagy bármi más, ha Ő nem akar az lenni. Csak egy networker élete nem egy átlag élet. A networker akkor dolgozik, amikor a nagy átlag pihen, vagy legalább is nincs a munkahelyén.
Ezért kérlek Péter, hogy ezt az állításodat is bíráld felül, mert ezzel azt mondod, hogy nem érdemes network marketinggel foglalkozni. Igenis érdemes! Nemcsak hiszem, hanem ész érvekkel alá tudom támasztani, hogy ez most az EGYETLEN olyan alternatíva, amivel ki lehet törni a pénzügyi ellehetetlenülésből! Csak meg kell találni a megfelelő céget, terméket, és szponzort.
Péter ezt mondja: (8:30 – 9:15) Mire jó az mlm? Nagyon jó képzést ad, segít abban, hogy elkezdhess valamit, alkalmas arra, hogy rövid idő alatt sok pénzt teremts magadnak. Minden szavával egyetértek, azonban itt is hozzáteszem, hogy ehhez ki kell tudni választani a megfelelő céget.
Péter azt mondja: (9:30 ) Első sorban ne termékre fókuszálj. Utána azt mondod: Te használnád-e azt a terméket? Te vennéd-e mindennap azt a terméket? Ez ellentmondás. Ne fókuszáljak a termékre, csak annyira, hogy venném-e mindennap? Számomra ez érthetetlen.
Péter ezt mondja: (9:45 – 10:09) ha eldöntötted, hogy vennéd a terméket, akkor vsak a képzéssel foglalkozz, és soha ne ajánld az üzletet. Ez egy óriási hiba. Ha Te az először a terméket ajánlod, akkor az új ember a termékre fog fókuszálni. Mit mondott Péter az előbb? Ne a termékre fókuszálj. Ellentmondás. Gyakorlati tapasztalat: ha a termékkel kezded, akkor legyél igencsak felkészült a termékből, mert olyan keresztkérdéseket is kaphatsz, hogy a füled ketté áll! Második: mivel az új csatlakozód azt látta, hogy először a termékkel kell kezdeni, Ő is ezt teszi. Ez másolódik, csak az nem hogy Ő is felkészült legyen, ezért nem tud minden kérdésre felelni, tehát Téged fog segítségül hívni. Egy darabig, Aztán úgy gondolja, hogy ez már neki is megy, és nem hív fel, megpróbálja saját maga megoldani, mert ez olyan ciki, hogy Te már x-edszerre is elmondod helyette. Ha egy kérdésre nem tudja a választ, hasal valamit. Alkot. Dombirít. Jó akar lenni, hogy Te megdícserd, meg hogy azonnali pénzt kapjon. Amit már írtam. Nem etikus. Az mlm vivő anyaga az, hogy egy üzletet ajánlunk, pénzt, többlet jövedelmet ajánlunk. A termék legyen megbízható, kelljen sok embernek, és ne lehessen máshol megvenni. Még hasonlót sem! Ennyi. Aki a termékkel kezd, az tényleg ügynökké fog válni, főleg, ha a pénz miatt több forgalmat kell generálni, mint a saját fogyasztás. És soha se fog annyi pénzt keresni, amivel el tud kezdeni egy másik passzív jövedelmet termelő folyamatot!
Páter ezt mondja: (10:30 – 11:21) Elsőnek mindig a terméket ajánld, a terméket, a terméket. Mint írtam ez a legnagyobb hiba, amit a legtöbb mlm-es elkövet. Én magam is estem ebbe a hibába. Mikor csatlakoztam ahhoz a céghez, amelyiknek a mai napig is tagja vagyok, ugyanezt csináltam, és ugyanezt tanítottam. Megmutattuk a terméket, elmondtuk az előnyeit, még termék mintát is adtunk. Az első hónapban szinte senkinek nem volt bevétele se és csatlakozója se. Mi volt a hiba? Az hogy mire elfogyott a termékminta, meg mire eldöntötte e jelölt, hogy kér a termékből, sokszor el telt egy hónap. Közben a társ vonalak erősen növekedtek, és egy alkalommal egy rendezvényen találkoztam egy ismerősömmel, aki az én névlistámon is fenn volt, mert meg akartam keresni. Hogy került oda? A társ vonalak az üzlettel kerestek meg mindenkit, ezért sokkal több emberrel vették fel a kapcsolatot, rövidebb idő alatt. Péter! A saját tapasztalatom azt mondja, hogy soha se a termékkel kezdjenek az emberek, hanem azzal, hogy kinek van szüksége több pénzre. Gyorsabban, és eredményesebben fog menni a toborzás. Garantálom!
Péter ezt mondja: (12:30 – 13:00) Ha élvezed az mlm munkát, akkor hajrá, csináld, de gondolj úgy rá, hogy majd másolódni fog. Ezzel semmilyen szinten sem értek egyet. Kezdd jól az üzletet, és minden beszélgetésbe vond be azt a szponzorod, akinek van eredménye! Ez nem biztos, hogy az az ember lesz, akin keresztül Te csatlakoztál! Mutassátok meg közösen az üzletet! Így Neked is gyorsan lesz siker élményed, és gyorsan növekedni fog a jövedelmed. Ezt akarják majd másolni! Mindenki olyan gyorsan akar pénzt, mint ahogy azt Te megcsináltad! Használd Te is ugyanazt a módszert, amit a szponzorod használt! Mert az a Te esetedben is működött! Amiben Péternek igaza van: amikor már annyi pénzed van, akkor nézz körül a piacon, mi az amivel máshonnan is tudsz passzív jövedelmet teremteni, mert így függetlenné tudsz válni a hálózattól, és ha ott bármi történik, az nem fogja befolyásolni a Te életszínvonaladat!
Péter ezt mondja: (13:18) az mlm nem a legkönnyebb üzlet, ezért Neked sem lesz könnyű dolgod. Amikor először fogtam a kezembe ráspolyt, és fűrészt az autószerelő suliba, azt gondoltam, hogy soha se fogok tudni egyenesen reszelni, vagy fűrészelni. Aztán alig néhány hónapos gyakorlás után már azt gondoltam, hogy reszelni, és fűrészelni könnyű. Volt rutinom, tudtam, mire kell figyelni, és ment rendesen. Amikor először fogsz beszélni egy ismerősöddel, arról, hogy van egy üzleti lehetőség, ami segít kijutni a pénzügyi kátyúból, Te is gondolhatod, hogy ez nem könnyű feladat. Aztán amikor túl vagy az első 10 -20 beszélgetésen, rá fogsz jönni, hogy szinte mindenki ugyanazokat a válaszokat, reakciókat adja. Ha tanulsz ebből, és a megfelelő módszert használod, akkor már egészen könnyűnek fog tűnni ez a tevékenység. Válassz ki jó céget, jú szponzort, használható terméket, és sikeres leszel.
Ez olyan, mint a gravitáció: ha hiszel benne, ha nem akkor is működik.
Tudom, hogy nagyon hosszú a beírásom, tudom, hogy nem mindenki olvassa végig, ezért ha Te most itt tartasz, akkor Óriási gratulációm, Te az átlag feletti kitartással rendelkezel, és biztos vagyok benne, hogy Te el is fogod érni a sikert!!

Müller Péter képe

Köszönöm a véleményed.

Rinézer Csaba képe

Igen, egyetértek és köszönöm mindenki nevében ezt a részletes okfejtést!
Tanulságos volt, gratulálok!!!

:-)

hzoltán képe

Szinte 100%-ig egyetértek Debreceni Zoltánnal, nekem ez egy olyan hanganyag volt amire azt mondom, minimum nem lennék büszke. Szerintem Péter ebben nemhogy nem szakértő, de fogalma sincs róla miről szól az mlm. Talán látott már olyat aki hallott róla, akkor tudja helyreállítani tekintélye egy részét, ha lesz bátorsága ezt elismerni. Számomra most a tréneri megítélése <0. Először meg kell ismerni a dolgokat, kritizálni ráérünk utána.

Jne Gulácsi Zsuzsanna képe

Kedves Zoltán!
Gratulálok a részletes és őszinte bejegyzésedhez. Én kétszer is végig olvastam, és teljes egészében
egyetértek az észrevételeiddel. Nagyon tanulságos volt számomra.
Köszönöm
Zsuzsanna

Pozsgai Károly képe

Kedves Debreceni Zoltán szeretnék veled személyesen is megismerkedni. Ezt ez a hosszú hozzászólásod váltotta ki belőlem.
Mivel én nem tudom az elérhetőségedet, arra kérlek keress meg: ***
Ha az elérhetőségem nem jelenne meg a hozzászólásomban, arra kérem a Pétert, segítsen kapcsolatot létesíteni veled.
Köszönöm

Müller Péter képe

Elküldtem neki az elérhetőséged.

Polgár Károly képe

Köszönöm,hogy átadtad az elérhetőségemet, már beszéltünk is telefonon.

M. Tibor képe

Debreceni Zoltán: Légyszíves legközelebb tagold bekezdésekre, mert nagyon nehézkes volt elolvasni, de megbírkóztam azért vele. :) Amúgy meg gratulálok, mert szerintem nagyon jól összeszedted tételesen a dolgokat, bár nem mindenben értettem egyet, de ez nem számít.

Az MLM-ről csak annyit, hogy Robert T. Kiyosaki - Üzleti iskola c. könyvét ajánlom mindenkinek, aki szeretne többet tudni. Pár óra alatt el lehet olvasni. Robert több olyan fickóval is találkozott az évek alatt akiknek nagyon komoly passzív jövedelme volt és az után kezdte megváltoztatni a véleményét az MLM-ről miután tárgyilagosan megvizsgálta ezt az iparágat és félre tette az előítéleteit.

Péterről én is csak csupa jó dolgot tudok mondani, mert nála segítőkészebb, összeszedettebb embert talán nem is igazán ismerek, de itt azért pár dologban javításra, kiegészítésre szorulna a mondandója. Mivel van MLM és egyéb tapasztalatom is, ezért valamennyire rálátok én is a dolgokra.

Az MLM egy szakma. Nincs mese ezt is keményen meg kell tanulni. Az emberek többsége nem hajlandó időt, pénzt energiát szánni rá. Miért? Mert nagyon kevés az aki elmondja nekik, hogy mi is ez az egész, hogyan épül fel. A legjobb ha kezébe nyomsz egy könyvet amiben érthetően le van írva. De előtte tégy fel neki kérdést, hogy kiderüljön akarja-e. Ha nem akkor hagyd inkább őt.

8 éven keresztül volt passzív jövedelmem az MLM-ből úgy hogy 2,5 hónap munkát tettem bele ténylegesen és 2000 fős fálózat épült fel "alattam" időközben. Az más kérdés, hogy ez nem volt egyáltalán jelentős havi összeg, de nagyon jó érzés volt. Az pedig csakis az én hibám volt, hogy hagytam magam rábeszélni más MLM üzletekre és nem néztem meg tüzetesen mibe megyek bele és utána csak ugrálgattam mindenfelé és csak későn jöttem rá, hogy ez bizony egy szakma amit meg kell tanulni, ha azt akarom hogy komoly vállalkozást építsek.

Nem beszélve arról, hogy a környezetem (családomban is volt aki) folyamatosan "leépítettek" és a hitem egyre inkább aláásták. Később rájöttem azért is nehogy sokkal többre vigyem mint ők az életben. Tudod, ez a birkanyáj effektus :)

Szerintetek bármilyen vállalkozás működhet hosszú távon, ha nem profi módon akarja az ember csinálni? Sok ember azért csalódik, mert egy illúziót, reményt adnak el neki, ahogy Péter is mondta. Jobb megmondani, hogy figyelj ez nem könnyű, de ha te is bele teszed az energiád, akkor számíthatsz a maximális támogatásomra és komoly üzleted lehet idővel stb.

Egy szó mint 100. Egy embernek akinek nics komolyabb vagyona, csak pár tízezer, max 1-2 százezer Ft-ja, annak az MLM komoly kitörési lehetőség, de csak akkor ha elfogadja, azt hogy neki itt tanulni kell, csinálni kitartóan, de mielőtt a csatlakozás mellett dönt komolyan utána jár annak, hogy melyik céget, melyik szponzort és terméket válassza, amivel tud azonosulni és ahol már vannak komoly referenciák.

Ettől függetlenűl maximálisan ajánlom Péter cikkeit, anyagait is, mert az évek alatt nagyon sokat segítettek.

Szabó Ági képe

Debreceni Zoltán abszolút jól látja a lényeget. Pontos, korrekt, biztos vagyok benne, hogy igen jó szponzor. További sok sikert! Nem bántó, nem kioktató, hanem tényszerű és érthető. Köszönöm!

hzoltán képe

Kedves Péter!

Te egy nagyon ügyes ember vagy, hiszen úgy élsz ahogy szeretnél, de legalább is megközelítőleg.
Valószínű sohasem építettél mlm hálózatot. Azonban ha belegondolsz az ingatlan bizniszben, vagy bármelyik üzletben legyen az tőzsde folyamatosan dolgozni kell, Kiyoszakinak is, hiszen azért tart szemináriumokat. Az MLM-ben szintén folyamatos munkára van szükség, az igaz, hogy sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem őszinték, mert valóban sokat kell dolgozni mire valóban felépül egy passzív jövedelem. De ha jó vagy felépül. Valójában Péter az emberek nem terméket akarnak, hanem a problémájukra keresnek megoldást. Amit elmondasz az egy szendvics az elejét és a végét nem kellett volna elmondani, de van néhány jó dolog is.
Az MLM-ben senki nem dolgozik senki helyett, aki ezt terjeszti az vakvágányra viszi a hallgatóit.

Egyeg András képe

Én ehhez csak annyit tudok hozzászólni, vagyis bátorkodom mivel a kezdetektől 1ev.hu tag vagyok, hogy voltak időszakok mikor sokat ellenkeztem Péterrel és jó néhányszor el is mondtam a véleményem. Nemtetszésemet fejeztem ki...

Majdnem ki is zárt az 1ev.hu ról...

De utána leültem, átgondoltam a dolgokat és mindent úgy csináltam ahogy Péter mondta... Olvastam a sorok között is. Egy hónapig csak jegyzeteltem és utána elkezdtem mindent lépésenként. És láss csodát, azóta minden olajozottan és simán működik.

Köszönöm Péter...

Az MLM ben pedig igazat adok Péternek....

Egy mondat azonban megfogott Zoltán hozzászólásában: 1993.08.01 óta foglalkozok mlm üzlettel, évtizedekig éltünk meg belőle jó életszínvonalon.

Ezt nem értem... Ha olyan jó volt, akkor miért maradt abba???

Én MLM-eztem és a világon semmi bajom az MLM-el, de köszönöm nem kérek belőle többet.

Sokan írják akik MLM-eznek, hogy saját vállalkozása van. Na ezt tessék elfelejteni, az nem a te vállalkozásod, mikor nem tudsz játszani az árakkal, addig nem a tiéd a vállalkozás....

Anonymous képe

András! Kérdezed, hogy ha annyi ideje éltünk meg mlm-ből, akkor miért maradt abba? A válasz igen egyszerű: bárki hozhat rossz böntést, akár mlm-ezik, akár nem. És több rosz döntés el tud vinni mindent, még az életkedvet is. Volt ( sajnos) olyan időszak, amikor egy hétig ki se léptem a házból. Ez nem kedvez egy olyan termékes amelyet csakis a személyes jelenlétre építenek. A csoport megvan, csak nagyság rendekkel kisebb forgalommal. Még bevétel is van belőle. Most, hogy végre túl vagyok a lelki vergődésen, és eldöntöttem, hogy ismét talpra állok, úgy böntöttem, hogy az mlm mellett kell más is. Tanulság: aki mlm-es csapatot épít, építse nagyra, ha lehet nyúljon át több országra, és minél előbb fejlessze fel a pénzügyi inteliganciáját olyan szintre, hogy más irányból is tudjon passzív jövedelmet teremteni.

v. Csiszer Lóránt képe

Örömmel olvastam Debreceni Zoltán hozzászólását, még az sem zavart, hogy olyan hosszú volt, átrágtam magam rajta és azt olvastam, amit én is a szívem mélyén érzek. Nemrég olvastam Robert T. Kiyosaki: Üzleti iskola című könyvét, én is melegen ajánlom mindenkinek, pillanatnyilag a Gazdag papa befektetési tanácsai című könyvét olvasom a fenti írónak és abban egy fontos dolog van megfogalmazva: az időt kell befektetni elsősorban: tanulni kell és tenni a dolgokat. Az MLM egy kiváló üzlet, mondom ezt annak ellenére, hogy nincs hálózat mögöttem, bár jó ideje csatlakoztam az egyik ismert magyar származású MLM céghez. Miért nem megy nekem? Mert nem dolgozom. :) Aki dolgozik, annak megy ... ezt látom, a képzési rendszer kitűnő, bár nagyon másképp gondolkodtam mindig is, mint az mint az úgynevezett "nyáj", mégis fejlődött a gondolkodásom. Isten áldjon mindenkit!

Orsy László képe

Furcsán hangzik, de újra és újra kimondom, itt is, nektek is: ma volt az utolsó napom a munkahelyemen. :D Hivatalosan 2013.12.31.-ével mondtam fel, de az ünnepek miatt ma voltam bent utoljára. Január elsejétől főállású hálózatépítő leszek. 4 év alatt építettem fel egy MLM-hálózatot, amely ma már több, mint 3000 csapattársból áll, és az elmúlt egy évben havonta 10-15%-os forgalom- és létszámnövekedést produkált. Az MLM-ből származó jövedelmem - bár meghaladja a főállásomból származó fizetésem ötszörösét - még nem nevezhető passzívnak, hiszen jelenleg is aktívan építem a hálózatomat. De ha akarnám, most is abbahagyhatnám és élvezhetném a hálózatom forgalma után járó és folyamatosan gyarapodó valódi passzív jövedelmet. A másolódás köszöni szépen jól van, egy éven belül lesz pár olyan csapattársam, akinek hasonló jövedelme lesz az MLM-ből. 5 év múlva meg lesz párszáz... Egyébként szerintem is az a kulcskérdés a passzív jövedelem szempontjából (és ezt érdemes feltenni az MLM-cég választásánál is), hogy "megvennéd-e a céged termékeit akkor is, ha nem fűződne hozzá anyagi érdeked - annyiért, amennyibe nálatok kerülnek?" Ugyanis a saját tapasztalatom is az, hogy a csatlakozóink nagy része "csak fogyasztó", akik azért regisztráltak, hogy 25%-al olcsóbban vásárolhassanak. Az ő stabil fogyasztásuk biztosítja a hosszútávú, stabil passzív jövedelmet.

krumplifőzelékorrú zsolti képe

MLM = pénzedet el-MLM!!!

Átrázás az egész, kerüld kerüld kerüld!