Téged is üldöz a pénz?

Ma a várost jártam. Ajándékokat akartam venni karácsonyra. De nem vettem egyetlen egyet sem. Nem volt hangulatom hozzá. Valami egészen mást csináltam.

5 lehetőség 1 nap alatt

Valójában nem kerestem ezeket a lehetőségeket. De mégis szembe jönnek velem. Nem csináltam semmi különöset. Nem erőlködtem. Mégis, mintha a pénz keresne engem. Valószínűleg, nem tudnék elmenekülni előle.

Viszont most, este elgondolkoztam azon, hogy mindenkit üldöz a pénz vagy csak engem? Végig gondoltam a napom, és rájöttem. Mindenkit üldöz. Csak én nem futok el előle.

Te elfutsz?

Tegnap eltöltöttem pár órát egy zseniális fotóssal, aki kevesebb munkát kap mint szeretne. Másnap jött egy lehetőségem, hogy fotózzak egy cégnek, amit imádok.

Találkoztam egy barátommal, akivel lezártunk egy régi üzletet. Meg akart ajándékozni, és én is őt. A lezárásnak és a jószándéknak az lett a vége, hogy jövőre egy csodás kínai út vár ránk.

Elmentem nadrágot vásárolni. És egy webshop jött velem szembe, olyan, és akkora árukészlettel, amiről csak álmodni lehet.

Veled történnek ilyenek?

Ma este végig gondoltam. Mi az amit máshogy csinálok mint mások? Írtam belőle egy listát. Lehet, hogy hasznát veszed majd ezeknek a tippeknek.

1) Jókedvűen kelek minden reggel. Nem számít mit kell aznap csinlálom.
Ne hidd, hogy ez csak valami "ezoterikus" gondolkodj pozitívan dolog. Csak nézd meg azt, hogy egy jó vagy egy rossz hangulatú pincér kap több jattot. A pénzt más emberektől kapod, ők pedig a vidám embereknek adják szívesebben.

2) Nyitva tartom a szemem. Magyarul, nem azt nézem amiről az emberek azt mondják hogy ott van. Látom, ha a császár meztelen. Egyszerűen azért, mert hajlandó vagyok ránézni egy dologra úgy, ahogy az tényleg ott van. Az emberek néha egész történeteket gondolnak egyszerű dolgok mögé. Én csak megnézem mi a helyzet és nem bonyolítom.

3) Kommunikálok. Folyamatosan és megállás nélkül. Ha valaki elmegy mellettem, az eladóval a boltban, a pincérrel, és bárkivel, akivel valami miatt kapcsolatba kerülök. Ez nem nehéz. Elég ha nagyon barátságos vagyok, és észerveszem ha az emberek kedevesek velem. Ha leülök egy buszon és valaki arrébb húzza a lábát, nem csak nézek hanem megköszönöm. Értékelem, hogy próbálja kényelmesebbé tenni az utam.

4) Felnézek az emberekre. Kérdezek, nem vitatkozok, és elismerem mindenki jogát a véleményéhez. Eddig még soha nem találkoztam olyan emberrel, akitől ne tudtam volna valamit tanulni. Ha valami érdekel, megkérdezem és ha valakiben látok bármi jót azonnal elmondom neki. Imádom azt ha valaki valamiben jó, és ezt nekik is elmondom.

5) Azt csinálom amit én akarok. Nem érdekel mit gondolnak róla mások. Ha valamit jónak tartok kipróbálom. Ez az én életem, és úgy élem ahogy nekem tetszik. Attól, hogy joguk van az embereknek a saját véleményükhöz, nem jelenti azt, hogy joguk lenne leszólni az álmaimat. Még akkor sem, ha néha hibázok.

6) Bízom magamban. Ha van egy ötletem nem beszélem le magam másnap róla. Nem mondom magamnak, hogy túl nagy falat ez nekem. Ha egy elefántot kell felfalni, majd elfogyasztom darabonként.

7) Megcsinálom a dolgokat. Nem gondolkozom. Nem álmodozok, hogy "de jó lenne ha". Szembenézek a nehézségekkel, és megoldom őket. Egyszerűen tudom, hogy az álmaimat csak az fogja valóra váltani, ha cselekszem. Ezért nem halogatok, csak csinálom amit kell.

8) Nem hazudok. Sem magamnak, sem másnak. Nem hazudom azt, hogy ezért vagy azért nem vagyok gazdag vagy ilyen vagy olyan. Nem keresek kifigásokat és nem hibáztatok másokat. Szembenézek az igazsággal még akkor is ha fáj. Lehet, hogy azt kell mondanom magamnak, hogy rosszul csináltam, lusta voltam, és bármi mást. Nem számít. Ha nem vagyok őszinte, akkor sehova sem jutok.

9) Megosztom másokkal amit tudok. Nem rejtegetem, nem titkolom. Így segítek, és még soha semmi hátrányom nem származott ebből. És érdekes módon, így sok nagyszerű üzletbe futottam bele.

10) Tanulok. Mindig, és mindenből a legjobb akarok lenni. Ezzel mindig új lehetőségek és új ötletek tömegét kapom. Ebben még soha nem csalódtam. Talán ez a legkönnyebb módja az új lehetőségek és ötletek megtalálásának.

Egy dolgot garantálhatok. A pénz mindenkit üldöz. Ha követed amit itt leírtam, azzal abbahagyod a futást előle.

Mi a véleményed? Szerinted ez segíteni fog?

Írd meg a hozzászólásokhoz!

Láthatóság: 

Hozzászólások

kolozsvári nikolett képe

üldözhetne egy kis pénz engem is

Czupyné Kiss Ibolya képe

Ez annyira jó, hogy ennek kellene lenni a természetes emberi viselkedésnek! Húú! Ez bonyolult mondat volt. Na, a lényeg: a baj az, hogy sokunknak nem ez a természetes. Így , ahogy írod, annyira egyszerű és emberi. Már csak azt nem tudom, én miért nem tudok így gondolkodni, miért egy másik ember "mutatja meg" ezt nekem? Pedig ez lenne a természetes minden embernél. Talán még a "Világunk" is szebb, jobb lenne! Péter! Köszönöm! Ez nagyon tetszik!!!!!!

Enikő képe

Nagyon jó nézeteket írtál le Péter jó lenne ha mindenki ilyen lenne! Csak Pozitívan!

Lükő Gábor képe

Amit leírtál, az mind szép, de nem következik belőle, hogy mindenkinél előidézi a kívánt hatást. Nincs két egyforma ember. Különböznek üzleti és a pszichológiai tapasztalataik, karakterük, ösztöneik, szokásaik, stb.

Petronella képe

Az utilitarizmus elve szerint hasonló események hasonló történéseket váltanak ki az emberekből. Ezért lehet az embereket manipulálni.

Magyar Lászlóné képe

Örök igazság, hogy pozitív gondolatok, pozitív emberek vonzák a sikert. Mi vezethet a sikerhez?
Pénz? Lehetőségek? Vagy csak egy olyan jó üzletfelismerés, mely vagy megvan az emberben, vagy nincs. Hit. Nagyon fontos, hogy az ember higgyen az ISTENBEN. Ez teljesen független attól, hogy milyen vallású valaki. Én hiszek, s ez már nagyon sok helyzetben átsegített. A hitemet gyakorlom is és megpróbálok eszerint élni. Őszinteség. Ritka erény. Van aki tudatosan hazudik a saját érdekében, van aki nótárius hazudós, van olyan, aki viszont a másik ember érdekében hazudik. Ez mind bűn. Van olyan embertípus is akit messzire elkerül a szerencse. Bármibe fogtam semmi nem sikerül. Sajnos én ebbe a típusba tartozom. Fiatalabb koromban ( most 65 múltam) a napi 8 óra hivatalos munka mellett, minden munkát elvállaltam, hogy sikerüljön úgy felnevelni a gyermekeimet, hogy azok mindent megkapjanak. Tehát ami pénz mellékesen kerestem az elment a gyermekeimre.Megtakarítás nincs, s nagyon igaz mondás "kicsi gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond". Jelenleg is még rám szorulnak anyagilag. Valahogy ki kellene mászni ebből a helyzetből, de az igazság az, engem jóérzéssel tölt el, hogy adhatok. Az Önnel való munka remélem sikeres lesz, mencsak számomra, hanem a családom számára is.

Gyöngyi képe

Szia Péter :)

Igen......szerintem mindenképpen segíteni fog. Én is így csinálom. Még valami.......nem görcsölök azon hogy sikerüljön valami. Elfogadom ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretném, és átgondolom hogy mit lehetne változtatni azért hogy sikerüljön megvalósítani. Nem bosszankodom ha mégsem jön össze, és lám..... legközelebb sikerül.

Gyöngyi

Hortobágyi Zoltán képe

Szia Péter!
Egyre szimpatikusabb vagy, amit írsz az a kristálytiszta igazság, köszönöm, hogy ilyen őszinte vagy.
Maximálisan egyetértek, a jókedv, a mások tisztelete = önmagunk tisztelete, jelenben lenni, azt tenni ami örömöt okoz, ez 100%-ig rendben. Sajnos ennek ellenére eddig üldöztem a pénzt, de legtöbbször elmenekült. Úgy látom, a felsoroltakat kell rendszeresebben gyakorolni. Még egyszer örülök, hogy maradtam hírlevél olvasód, nagyra becsülöm a tevékenységed. Mindig tudtam minél fiatalabb valaki annál okosabb.
A captha kódod nagyon jó!

Lévai Regina képe

Hagyjam abba a pénz elől való futást? :)))) ez nagyon tetszik. És az utóbbi egy-két video is.
Szembesítettem magammal azokat a dolgokat, amiket leírtál.
Ez utóbbi írásod, és egy-két video elég jó hatással van rám.
Gratulálok, továbbra is találjon meg a pénz, a boldogság, és a vidám élet!
Boldog Karácsonyt!

Attila képe

Sok jó ember, érző lélekkel és pozitív gondolatokkal telve élt már. A történeteiket megismerve más is üldözte őket. Több minden is. De mi és /vagy/ ki és végül is akkor miért is...??

Zsolt képe

Kedves Péter! Szinte ugyan így csinálok én is mindent és én sem azért mert "csak pozitívan", hanem "zsigerből" de a pénz mégis a más utat választ, nem engem... Ráadásul nap mint nap rácsodálkozom az élet, a természet szépségeire, melyek valódi örömmel szépséggel ajándékoznak meg.

Mária Nyúlné képe

Szia Péter!Én is hasonlóan gondolkodom.Sokszor van úgy,hogy kigondolok valamit,és nemsokára szembe jön velem,vagy felmerül egy kérdés bennem,és hamarosan jön a válasz valamilyen csatornán.Egyedül az önbizalmam az,ami nagyon gyakran cserben hagy...Üdv.:Mária

Hadházi Ferenc képe

Az elmondottak nagyon tetsző,,jó tanácsok.Még többször átfogom olvasni,mert azt hiszem kinyitja a szemem.Hatására sok mindent átgondolok,átértékelek majd.Nagyon hasznosnak tartom.Nehéz megvalósítani,de meg fogom próbálni!

Tóth Zoltán képe

Tisztelt Péter!
Köszönöm az eddigi értékelést, nagyon tetszett .
Amit leírt eddig az nagyon hasonlít a Titok .című filmből a vonzás törvényére.
Én próbálok már 4-éve úgy élni kisebb nagyobb sikerrel .
Olvasom Abraham hicks tanításait is a you tubon rendkívül jók .
Ezek után kíváncsi vagyok maga hogy látja a dolgokat.
tisztelettel Tóth Zoltán

Nóra képe

Kedves Péter! Én is hasonlóan gondolkodom a mindennapokról, az emberekkel való kapcsolattartásról, mint te. Magamról tudom, ha valaki nyitottan, kedvesen közeledik hozzám, és is hasonlóan reagálok, és ez így van fordítva is. Azt gondolom ezzel a részével nincs is baj. A "baj" talán az értékrendemmel van. Nem tudok azonosulni azzal az értékrenddel, ami a pénz világában van. Volt már jól fizető állásom pénzügyi területen, és rosszul fizető állásom szociális területen. Az előző jobb életformát biztosított számomra, és családom számára, de nem tartottam igazán értékesnek azt, amit csinálok, és nem hittem benne igazán. Az utóbbi nem jól fizetett, de hittem abban, amit csinálok, és jobban is éreztem magam benne.

Pelikán Béláné képe

Nagyon tetszik az összefoglalód.

várai jános györgy képe

-Nagyon tetszik!-Így kellene!....

Èva mojzner képe

Nagyon igaz amit irtál valahol èn is ilyen vagyok

Benczéné B. Andrea képe

Kedves Péter!
Ez valóban így van. Köszönöm, hogy mindnyájunk számára sok-sok értékes gondolatot, ötletet adsz.
Minden jót kívánok, és boldog Karácsonyt!
Andi

Papp Lujza képe

Több nagyobb dolgot megcsináltam, pl elváltam 31 után, leégett mindenem van mindenem, ezekhez sok erő kitartás és munka kellett mindig a munkára koncentráltam.Ezt tanultam a szűleimtől.Pár éve
járom a spirituális utat nagyon sokat tanultam mán pár dolgot teremtettem jó útón haladok.

Petronella képe

Alapvetően egyetértek, bár a az igazi, belülről fakadó vidámság sokszor nehéz lehet az élettől megkeseredett emberek számára.

Suri Éva képe

Péter, a szemléleted és gondolkodásmódod példaértékű.... Valószínű, hogy ezért üldöz a pénz :-). mert nyitott vagy mindenre és mindenkire... jól kommunikálsz.... extrovertált személyiség típus vagy. Sajnos nehezebben megy azoknak, akik a másik oldalhoz (introvertált) tartoznak.
Engem nem üldöz a pénz sajnos még :-), épp ezért vagyok itt.... de mindenképpen meg kell fogadni a tanácsodat, ha időnként mégoly nehéz is, a mindennapi gondjaink közepette....

Király Enikő képe

Szia Péter !

Valóban nagyon jó gondolatok. Elgondolkoztam azonban azon, hogy sok minden felett elsiklik a hétköznapi ember. Nem vesz észre dolgokat. Remélem ez tanulható.

Kulcsár Márk képe

Ez egy nagyon felvilágosító iromány. Néhány dolgot amit leírtál már alkalmaztam akarva akaratlanul úgy hogy észre sem vettem, viszont mások pontok nagyon nagy újdonságok voltak számomra. Köszönöm az eddigi segítséget, és alkalmazni fogom a már eddig kapott tanácsokat.

Adam képe

talán valamelyik ingyenes online szemináriumon említetted, hogy a KMD-ben nem látsz fantáziát, a féláras akcióvideóban mégis az ott megszokott hátérzenét használod... kissé gyanús hogy nem ugyanarról a rendszerről van-e szó itt is... (mert eddig csak KMD-s videókban találkoztam ezzel a háttérzenével)

Müller Péter képe

Természetesen nem. A háttárzenéknek (ami stock music) itt nézhetsz utána: Pond5.com